STUDERA SPANSKA I BARCELONA – PLUGGA I BARCELONA

A LEARNING EXPERIENCE

Studera spanska i Barcelona! Läs en språkkurs i spanska på språkskola mitt i Barcelona. Barcelona är en färgsprakande och livlig metropol, en stad för unga med en skön medelhavspuls.

Hola!

En Learning Experience som kan finansieras med CSN!

√ STORSTADSLIV OCH STRÄNDER!

Ta en siesta på playan innan du ger dig ut i det pulserande storstadslivet igen!

√ MAGISKA BARCELONA!studin-badge

Testa på att bo och leva i ungdomens stad där det alltid händer något spännande!

√ IH BARCELONA!

Studera på Barcelonas mest kända språkcenter, 5 minuter från La Rambla

√ NYTT! ACKREDITERAD SKOLA SOM GER ECTS/HÖGSKOLEPOÄNG 

Tillgodoräkna dig ett 1 ECTS poäng/credit per vecka upp till 30 ECTS total beroende på din nivå.

KURSORTEN

spanskakurs-barcelona-11

Studera spanska i Barcelona, Spanien

Som student i Barcelona kommer du att ha en fantastisk tid! Barcelona är ungdomens stad framför andra och här kommer du att träffa unga och studenter från hela världen.

Med Barcelonas sköna blandning av kultur, strandliv och ett världsberömt nöjesliv som pågår hela natten så kommer du inte att ha en tråkig stund.

Språkskolan IH Barcelona ligger mitt i Barcelona, 5 minuter från Plaza Catalunya och La Rambla och är en av stadens främsta. Till språkskolan kommer inte bara studenter från hela världen för att plugga spanska, här studerar även spanska studenter engelska – du kommer att ha unika möjligheter att öva din spanska också utanför klassrummet redan från första stund.

Läs en språkkurs i spanska i Barcelona och prova på hur det är att leva och bo i en av Europas skönaste städer!

Mer info och bilder Barcelona

plugga-spanska-barcelona

Plugga i Barcelona, Spanien

Barcelona är en färgsprakande medelhavsmetropol med en magi som attraherar unga människor och studenter från hela världen. Det är lätt att förälska sig i denna öppna och internationella stad där det hela tiden händer något nytt och spännande.

Staden är en av Europas mest besökta städer och många är de som vill stanna kvar och leva här en längre tid.

Med en språkkurs i spanska i Barcelona har du möjlighet att prova på livet i denna spännande storstad samtidigt som du lär dig spanska och träffar mängder av nya vänner från hela världen.

plugga-spanska-barcelons

Intensivt storstadsliv och stränder

Långa sandstränder sträcker sig rakt in i miljonstaden och kantas av barer och restauranger. I de gotiska kvarterens gränder och på huvudgatan Las Ramblas pågår folklivet dygnet runt.

Barcelona har en flertusenårig historia men är en i allra högsta grad modern och mycket levande storstad. Här finns en sprudlande och livlig mode-, konst- och designscen och ett nöjesliv som pågår dygnet runt.

studera-spanska-barcelona

Stad för studenter

Barcelona är den perfekta staden för studenter. Här finns sedan gammalt flera anrika universitet och nya internationella högskolor öppnar upp campus som lockar studenter från hela världen.

Som student i Barcelona kan du kombinera ett intensivt storstadsliv med ett tillbakalutat strandliv. Det sköna medelhavsklimatetet med många soliga dagar och en mild och behaglig vinter ger dig många möjligheter, året om…

Många väljer att stanna kvar och plugga vidare på universitet eller högskola efter sin språkkurs i Barcelona.

spanskakurs-barcelona

Fotboll, design, mode och medelhavspuls

Barcelona är Spaniens näst största stad och huvudstad i den spanska delstaten Katalonien. Storstadsområdet har över 5 miljoner invånare och Barcelona är ett pulserande centrum för handel, media, design och mode. Fotbollen med hemmalaget Barca är stadsreligion och det går inte obemärkt förbi när det är hemmamatch på Camp Nou, Europas största arena.

Stadens lekfulla arkitektur blandar gammalt med nytt, här hittar du medeltida gränder, modernistiska parker och arkitekten Gaudís fantastiska katedral La Sagrada Familia.

Utöver de långa sköna stränderna finns här grönskande parker och kullar med linbanor. Missa inte den fantastiska utsikten från det gamla tivolit längst upp på stadens högsta berg Tibidabo.

studera-barcelona

SKOLAN

studera-spanska-barcelona

IH Barcelona

Språkskolan IH Barcelona ligger mitt i Barcelona, mindre än 5 minuter från Plaza Catalunya och Las Ramblas, i en stor vacker byggnad från tidigt 1900-tal.

Du studerar spanska tillsammans med studenter från hela världen. Språkskolan är Barcelonas mest kända språkcenter och här pluggar även spanska studenter engelska. Du kommer att plugga i en mycket livlig studentmiljö med nära tillgång till hela Barcelonas fantastiska utbud av nöjen och kultur.

Skolan är perfekt för dig som vill studera i en proffsig men ändå avspänd miljö med med möjlighet att träffa studenter både från Barcelona och hela världen mitt i denna livliga metropol.

Mer om skolan

plugga-spanska-barcelona

Ackrediterad och fristående språkskola

IH Barcelona är en fristående språkskola med hög undervisningskvalitet och studentservice. Språkskolan har dessutom mycket bra boende i delade lägenheter centralt i Barcelona.

IH Barcelona är ackrediterad av bland annat EAQUALS, Instituto Cervantes och medlem av International House, en internationell samlingsorganisation för högkvalitativa språkskolor.

studera-barcelona

Den moderna skolan har:

40 ljusa klassrum med air-condition och den senaste tekniken
Datorrum med internet
Fri WiFi
Bibliotek och study centre/ studierum
Bar som serverar drinkar och mat
Terass där studenterna kan koppla av i solskenet
Mindre än 5 min till Plaza Catalunya och Las Ramblas

plugga-barcelona

Studenter från hela världen

IH Barcelona grundades redan 1972 och har sedan dess kommit att bli en av Barcelonas främsta och mest kända språkskolor.

Mer än 3000 studenter från hela världen kommer till IH Barcelona varje år för att lära sig spanska, de flesta är från Europa men även många amerikanska universitetsstudenter gör delar av sin universitetsutbildning här.

På skolan studerar även över 1000 spanska studenter engelska, franska och tyska, vilket gör att du kommer att träffa många lokala spanska studenter.

Skolan är också utbildningscenter för språklärare i spanska och engelska och examenscenter för officiella språkcertifikat som DELE (spanska) och Cambridge (engelska).

plugga-spanien-barcelona

Små klasser och mycket individuellt stöd

Nivåerna är från nybörjare till mycket avancerad. All undervisning sker i små klasser och de erfarna och professionella lärarna ger dig individuellt stöd. Fokus ligger på kommunikation i kombination med strukturerad grammatikundervisning. Här lär du dig snabbt det spanska språket!

studera-i-barcelona

Video IH Barcelona

AKTIVITETER

plugga-i-spanien-barcelona

Umgås med nya vänner, upptäck Barcelona och Spanien!

Språkskolan anordnar sociala aktiviteter, events och utflykter i Barcelona. Utöver din spanskakurs finns mer än sex timmar varje vecka av aktiviteter och utflykter att ta del av. Aktiviteterna leds av lärare på skolan och är helt på spanska, de flesta aktiviteter är kostnadsfria men inträdesavgifter och transportkostnader betalas av deltagarna själva.

Exempel på aktiviteter är guidade utflykter till Gaudi’s Sagrada Familia och Parc Güell, Picassomuséet, film- och temakvällar, rundturer i olika stadsdelar etc. På skolans blog och Facebook sida publiceras ett uppdaterat veckoprogram.

Friday Club

Veckans höjdpunkt är skolans populära pubkväll Friday Club. På Friday Club samlas alla skolans studenter, spanska och internationella, till language exchange, umgänge och drinkar i skolans bar och terass. Efteråt fortsätter alltid umgänget på tapasbarerna i Barcelonas heta nattliv.

studera-spanska-barcelona

Res runt och upplev Katalonien och Spanien

Som student i Barcelona har du alla möjligheter att ge dig ut på spännande upptäcktsfärder. Att ta sig runt med buss är lätt och förhållandevis billigt. Längs med kusten norrut och söderut finns spännande historiska städer och små byar.

Städer som Tarragona och Valencia söderut ligger inte många timmar bort och snabbtåget AVE till Madrid tar inte mer än 2,5 timmar. Den medeltida staden Girona ligger en timma norrut från Barcelona och är en perfekt dagsutflykt. Fortsätter du ytterligare 2 timmar så är du i Pyrenéerna med möjlighet till fantastisk skidåkning i Andorra!

KURSER

Kurser IH Barcelona

Ett brett program av språkkurser i spanska på alla nivåer från nybörjare till avancerad.

På skolan finns ett flertal spännande och roliga tillval. Du kan lägga till kurser i business, kultur, konst eller fotboll.

Du kan också kombinera din språkkurs med att vara Au Pair eller göra praktik på ett företag. Specialkurser finns som förbereder för DELE (Cervantes Institutets officiella språkdiplom).

Skolan IH Barcelona har precis blivit ackrediterad och kan nu ge högskolepoäng sk ECTS-credits/ poäng när du läser deras spanskakurser.

Alla skolans kurser är nu godkända av Jaume I University (UJI).

Du tillgodoräkna dig ett 1 ECTS poäng/credit per vecka upp till 30 ECTS total beroende på din nivå.

Exempel:
Spanska kurs A1 ( nybörjare)
4 veckor intensivkurs 20 lektioner / vecka ger 4 ECTS poäng / credits

SPANSKA INTENSIV

20 lektioner (a 55 minuter) allmän spanska per vecka

Max 10 studenter per klass (genomsnitt 7)
Nivåer: 12 nivåer (nybörjare – mycket avancerad)
Du placeras i en nivå efter ett språktest och gör successiva framsteg. Möjlighet att avancera till högre nivå finns löpande under kursen.

Kursen består av:
20 lektioner allmän spanska per vecka

Modern och interaktiv undervisning med en läroplan som integrerar alla delar av spanska språket: läsa, skriva, tala, hörförståelse, grammatisk struktur och ordförråd. Spansk kultur och sedvänjor. Mycket individuell tid med lärare. Senaste teknik används i klassrummen. 

SPANSKA INTENSIV + BUSINESS, KULTUR, KONST, FOTBOLLSCOACHING, DELE EXAMEN, AU PAIR, PRAKTIK

Utöver 20 lektioner (a 55 minuter) allmän spanska per vecka kan du välja till:

 • Kultur och kulturhistoria
  1,5 lektioner i spansk kultur och kulturhistoria
 • Creative Arts
  4 workshops á 2 timmar på en av Barcelonas mest kända konstskolor. Du introduceras i konstnärliga tekniker som använts av bl.a Picasso och Gaudi
 • Au Pair
  Kombinera dina studier med att vara au-pair i en familj i Barcelona
 • DELE examen
  Förbereder för officiell språkexamen i spanska
 • Business
  2 lektioner extra per dag i spanska för business, för dig som behöver ha spanska i ditt arbete
 • Internships
  Spetsa ditt CV genom en skräddarsydd praktik på ett företag i Barcelona
 • Spanska lärarkurs
  För dig som är flytande i spanska
 • Fotbollscoach 
  Kombinera spanska med fotboll i en av fotbollens huvudstäder

Kontakta oss för mer information och priser om du är intresserad av någon av specialkurserna.

BOENDE

Boende Barcelona

Skolan har ett flertal mycket bra boendealternativ. Du kan välja mellan att bo i delad lägenhet med andra studenter i centrala Barcelona, på studentresidens eller som inneboende i värdfamilj.

Vi hjälper dig med att boka skolans boende om du vill.

Om du lånar av CSN så utbetalas ditt lån för uppehälle månadsvis. Det är därför mest fördelaktigt för dig att inte boka boende för hela tiden i förväg.

Vi rekommenderar att du istället bokar cirka 1 månads boende och sedan eventuellt förlänger ditt boende på plats. Du kommer att träffa många nya vänner och få många förslag och tips på boende när du väl är på plats.  

Du kan läsa mer om detta på vår sida om boende språkkurser

Boendealternativ Barcelona

studera-barcelona-boende

Delad lägenhet

Skolan har god tillgång till möblerade lägenheter som delas av flera studenter. Alla lägenheter ligger centralt i Barcelona, vanligtvis inom gångavstånd (10-20 minuter) från skolan. Varje lägenhet har fullt utrustat kök, badrum och vardagsrum som delas av de boende. Varje rum har säng, skrivbord, garderob. Tvättmaskin och TV finns i lägenheterna. Du har egen nyckel. Sängkläder och handdukar ingår men du bör ta med egen badhandduk. Lägenheterna städas en gång i veckan.

Vanligtvis delar du lägenhet med studenter i samma ålder och kön.

Pris per person fr. 4 veckor:

Boende i eget rum: 215 EURO / vecka
Boende i delat rum: 160 EURO / vecka

spanska-spanien-barcelona

Studenresidens

Skolan har även boende på två olika studentresidens i Barcelona

Residencia Estudiantes Roca

Residenset upptar hela första våningen och bottenvåningen i ett stort elegant hyreshus i en av Barcelonas finare bostadsområden, Tres Torres / Bonanova. Det finns 49 sovrum totalt, inklusive enkelrum, dubbelrum och några trebäddsrum. Residenset har kapacitet för 70.

Alla rum har garderob och bord och 6 av sovrummen har också egna badrum. Det finns totalt 22 badrum i residenset.

Residenset håller en god standard och är mycket väl underhållet. Boendet inkluderar frukost. Du kan välja till halvpension (frukost + middag).

Det gemensamma köket kan användas endast till matförvaring och uppvärmning i mikrovågsugn, ej för egen matlagning. Tvättmöjligheter i tvättomat mot avgift. Sängkläder byts varje vecka och handdukar byts två gånger i veckan. Residenset har en gemensam matsal, 5 bekväma TV-rum och en stor terrass / trädgård.

Avstånd till skolan cirka 25 min med kollektivtrafik (buss eller tunnelbana)

Priser per person:
235–250 EURO / i delat rum m frukost / vecka
295-310 EURO /  i eget rum m frukost / vecka

spanska-barcelona

Colegio Mayor Lestonnac

Residenset ligger i den centrala stadsdelen Eixample i Barcelona, ​​bara 15 minuters promenad från skolan. Det specialbyggda residenset har över 100 rum totalt. Här finns enkelrum året runt och tvåbäddsrum på sommaren. Badrum delas. Tillgång till kök finns ej men frukost ingår i boendet.

Rummen är utrustade med enkelsängar, en inbyggd garderob, skrivbord, bokhyllor och ett tvättställ. Rummen har utsikt mot en solig innergård och terrass. Rummen städas och sängkläder och handdukar byts varje vecka.

I residenset finns:
en stor matsal
ett vardagsrum med soffor, TV och dagstidningar
ett musikrum med piano, bibliotek och grupprum
swimming pool (inomhus) som är öppen på kvällar och helger
ett litet gym
flera terrasser
tvättstugor med tvättning, torkning och strykjärn
Snack automater
WiFi på alla våningar

Residenset Lestonnac drivs av nunnor och här bor mest unga, kvinnliga universitetsstudenter året runt. Observera att residenset har speciella öppettider:

Måndag till onsdag: 07.00 till 00.00 (midnatt)
Torsdag: 07.00 till 05.30 (fredag)
Fredag: 07.00 till 02.00 (lördag)
Lördag: 07.30 till 05.30 (söndag)
Söndag: 08.00 till 00.00 (midnatt)

Priser per person

Boende i delat rum med frukost 235 – 250 EURO / vecka
Boende i eget rum med frukost 295- 300 EURO/ vecka

Skolan kan även hjälpa till med boende på studentresidens delux, samt inneboende i värdfamilj.

 

 

DU KAN FINANSIERA ALLT MED STUDIEMEDEL FRÅN CSN!

PRISER OCH DATUM

Kurser startar måndagar året om.

SPANSKA INTENSIV - 3 VECKOR

3 veckor, 20 lektioner/ vecka 5 150 SEK

Detta ingår: Skolans kursmaterial, sociala/kulturella aktiviteter, 6 månaders onlinekurser i spanska

Förläng kursen: 1 420 SEK/ per extra vecka

Om du vill tillgodoräkna dig högskolepoäng så vänligen meddela oss. Vid kursens slut så tilldelas du ett officiellt ECTS utdrag och certifikat.
Kostnad som tillkommer för ECTS-credits / poäng 60 EURO (ca 600 SEK)

SPANSKA INTENSIV - 13 VECKOR

13 veckor, 20 lektioner/ vecka 18 880 SEK

Detta ingår: Skolans kursmaterial, sociala/kulturella aktiviteter, 6 månaders onlinekurser i spanska

Förläng kursen: 1 350 SEK/ per extra vecka

Om du vill tillgodoräkna dig högskolepoäng så vänligen meddela oss. Vid kursens slut så tilldelas du ett officiellt ECTS utdrag och certifikat.
Kostnad som tillkommer för ECTS-credits / poäng 60 EURO (ca 600 SEK)

FÖRKUNSKAPER & ANMÄLAN

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.
Du placeras i en grupp anpassad till din nivå.

CSN

Du kan låna för kursavgiften samt för uppehälle, flyg t/r, samt försäkring. För att kunna få lån av CSN krävs att du är över 20 år.

Läs mer om vad som gäller på vår sida om CSN

Hör av dig till oss om du vill veta mer!

Anmälan

1. Du klickar på boka och fyller i anmälningsformuläret.

2. När vi mottagit din anmälan kontaktar vi dig och stämmer av bokningen.

3. Du bekräftar sedan bokningen genom att betala en handpenning om 1 000 SEK (+ eventuellt avbeställningsskydd 400 SEK).
 Handpenningen är en delbetalning och reducerar totalbeloppet med motsvarande belopp.
 Betalningen kommer du kunna göra via Swish, bankgiro eller med bankkort.

4. Hela programmet betalas cirka 30 dagar före kursstart när du har fått ditt CSN lån.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone