Filmmaking

Utbildning i filmmaking på universitet, college & filmskola. Praktiska utbildningar i Filmmaking på filmskolor utomlands. Lär dig Filmmaking, Regi & Filmproduktion

Filmutbildning – Filmmaking

Är film och TV din passion och något du vill arbeta med professionellt så är en utbildning i filmmaking eller film production något för dig.

Utbildningar i film, TV och filmproduktion finns på universitet, college och specialiserade filmskolor. Du kan studera film och filmproduktion till en examen (bachelor/kandidat, vanligtvis 3-4 år) eller studera en 1-årig praktisk yrkesutbildning i filmmaking.  

Praktisk yrkesutbildning i Filmskapande

En filmutbildning på en filmskola är ofta mycket intensiv och innebär praktiska hands-on erfarenheter i alla aspekter av filmskapande. Du lär dig bl.a cinematography, filmfotografi och kamera, regi, screenwriting, manusarbete, produktion och postproduktion, klippning / editing.

När du studerar en yrkesutbildning i film och TV på en filmskola förvärvar du praktiska yrkesfärdigheter. Du lär dig filmhantverkets alla delar och utvecklar dina tekniska och konstnärligt kreativa färdigheter.

Dessutom får du de värdefulla branschkunskaper som krävs för en fortsatt yrkeskarriär. Filmskolornas nära anknytning till filmindustrin samt tillgång till ett brett kontaktnät hjälper dig till en karriär i den ständigt föränderliga och utmanande film, TV och mediabranschen. Efter en filmutbildning på filmskola har du branschvana och en gedigen portfolio med egna filmer. filmutbildning

Filmutbildningar på universitet

En längre filmutbildning till en kandidat i Filmmaking eller Film Production innebär även akademiska och teoretiska fördjupningar i bl.a filmteori, estetik och andra ämnesområden.

Var kan du studera Filmmaking?

STUDIN samarbetar med flera universitet, högskolor och college där du kan studera till en examen  (kandidat/bachelor) inom film, filmproduktion eller TV, video och medieproduktion.

Möjlighet finns även att studera Film, TV och mediaproduktion på college 1- 2 år och sedan fortsätta vidare på universitet.

STUDIN samarbetar även med flera filmskolor där du kan studera praktiska filmutbildningar på 1 eller 2 år.  

Utvalda skolor med filmutbildningar – filmmaking