Screenwriting

Utbildningar i screenwriting, att skriva manus för film & TV på universitet, college & filmskola. Praktiska yrkesutbildningar i att skriva filmmanus. 

Utbildning i Screenwriting

Studera Screenwriting på universitet, högskola eller filmskola.

Har du idéer för filmer eller TV serier och vill lära dig att utveckla dina idéer till filmmanus? Utbildningar i att skriva manus för film och TV, screenwriting finns på filmskolor, högskolor och universitet.

Vad innebär en utbildning i Screenwriting?

Ämnet Screenwriting, Script writing eller writing for film and TV kan ingå i en filmutbildning t.ex Filmmaking eller Film Production men på flera skolor finns möjlighet att läsa en kurs eller ett helt program i  manusskrivande, Screen Writing. Många gånger kan du välja att specialisera dig mot att skriva manus för film eller TV.

Praktisk hands-on utbildning i Screenwriting på filmskola

När du studerar en kurs eller en utbildning i writing for film & TV på en filmskola är dina lärare professionella manusförfattare inom film & TV. Du lär dig hantverket bakom manusförfattande och utvecklas kreativt samtidigt som du lär dig om filmbranschen och hur du gör för att lyckas kommersiellt med att sälja in dina manusidéer och att skapa dig en karriär i att skriva för film och TV.

Studera Screenwriting utomlands

STUDIN samarbetar med universitet och högskolor där du kan studera till en examen (kandidat/bachelor) i screenwriting och filmproduktion eller TV, video och medieproduktion.  

STUDIN samarbetar även med flera filmskolor där du kan studera en praktisk yrkesutbildning på 1 eller 2 år i screenwriting / writing for film & TV. 

Efter en filmutbildning på filmskola har du branschvana och en gedigen portfolio med egna filmer.

Utvalda skolor med utbildningar i Screenwriting