IELTS

IELTS

IELTS är ett av världens största och mest accepterade språktest i engelska språkfärdigheter. Här kan du läsa mer om IELTS testet, hur det fungerar och hur man kan förbereda sig för IELTS testet genom IELTS förberedande kurser på språkskolor eller online kurser.

ielts

Vad är IELTS?

International English Language Testing System – IELTS – är ett internationellt test av engelska och världens mest populära engelska språktest för högre utbildning och global migration, över 3 miljoner test görs varje år.

IELTS utvärderar alla dina engelska färdigheter – läsa, skriva, lyssna och tala. IELTS är utformat för att spegla hur du ska använda engelska i studier, på jobbet och i ett nytt liv utomlands.

IELTS-testet är utvecklat av några av världens ledande experter inom språkbedömning. Den har ett utmärkt internationellt rykte och är accepterat av över 10 000 organisationer över hela världen, inklusive skolor, universitet, arbetsgivare, invandringsmyndigheter och yrkesorganisationer.

IELTS är det mest accepterade engelska testet och använder ett one-on-one muntligt test för att bedöma din engelska kommunikationsförmåga. Det innebär att du utvärderas genom att ha en verklig konversation med en riktig person. Detta är det mest effektiva och naturliga sättet att testa din talade engelska.

Vilka accepterar IELTS testet?

Alla de skolor, universitet och programanordnare vi samarbetar med accepterar IELTS testet.

Universiteten har satt ett poängvillkor band score för vad du skall uppnå i IELTS testet för att bli antagen till skolan, eller till en särskild utbildning på skolan.

För antagning till högre utbildning är det ett Academic IELTS man gör.

IELTS testet används även för arbete i internationella organisationer och företag, vid visa och immigration till engelsktalande länder mm.

IELTS-poäng

Du kan egentligen inte misslyckas med IELTS testet. IELTS är utformat för att bedöma engelskspråkiga färdigheter på alla nivåer.

Du kommer att få IELTS-poäng baserat på var och en för de fyra färdigheterna på en skala från 1 till 9, och du kommer också att få ett övergripande sk. band score. Du kan få hela (t.ex. 5,0, 6,0, 7,0) eller halva (t ex 5,5, 6,5, 7,5) score i varje del av testet.

Ditt overall band score är avgörande och varje skola, universitet eller specifik utbildning har satt upp vilken IELTS poäng som krävs.

Var kan man göra IELTS test?

IELTS testet kan endast göras på plats på ett IELTS test center, i Sverige ges testet ett flertal gånger varje år på Folkuniversitet i Stockholm, Göteborg och Lund. Möjlighet finns även att ta testet på ett IELTS test center i hela världen. I Storbritannien och främst London ges testet på ett flertal center och vid ett flertal tillfällen varje månad.

Hur förbereder man sig för IELTS?

I samband med att man anmäler sig för att göra IELTS test får man tillgång till övningsmaterial och informationsmaterial som hjälper dig att förbereda dig för IELTS testet.

IELTS förberedande kurs på språkskola

De flesta av de språkskolor vi samarbetar med har IELTS preparation courses, specialutformade kurser som förbereder dig inför IELTS testet. De IELTS förberedande kurserna brukar inkludera dagar där du gör övningstest.

Med en examensförberedande IELTS kurs på en språkskola brukar man klara av att nå det IELTS score man eftersträvar.

IELTS förberedande kurser online

Att göra en IELTS förberedande kurs online är ett mycket bra sätt för att förbereda sig inför testet och se till att man når den test score man eftersträvar. Online kurserna är dessutom mycket prisvärda. STUDIN samarbetar med Net Languages som har lång erfarenhet av online kurser i engelska. De IELTS förberedande kurserna ger dig stor flexibilitet och gott om tid att förbereda dig inför ditt IELTS test.

Läs mer om IELTS kurser online här