Bournemouth Work Experience

JOBBA I ENGLAND – BOURNEMOUTH WORK EXPERIENCE

Kombinera jobb med studier i England! Det finns nog inget bättre sätt att lära känna England än att leva, arbeta och bo där.

 

Översikt

Här får du värdefull arbetslivserfarenhet och lön samtidigt som du drillas i engelska! Genom att leva och arbeta i Bournemouth och samtidigt studera engelska får du ett enormt försprång i din framtida karriär och en inblick i den sköna livsstilen på engelska sydkusten.

Du studerar engelska på deltid på vår samarbetspartner English 2000´s skola i centrala Bournemouth. Innan du lämnar Sverige har du ett jobb inom Hotell eller Catering antingen i Bournemouth eller i närheten av staden. Jobben är okvalificerade, oftast på hotell, caféer, restauranger. Men de ger dig en språngbräda till vidare möjligheter, både i England och världen.

Bournemouth är en underbar och mycket internationell stad på engelska sydkusten. Hit kommer ungdomar från hela världen för att studera och på sommarhalvåret fylls staden av turister. Ett perfekt ställe för att lära känna nya människor från hela världen och praktisera mycket engelska!

Detaljerad information

Du startar din vistelse i Bournemouth tillsammans med andra unga deltagare från hela världen, vilket ger dig möjlighet att lära känna nya vänner, anpassa dig till ditt nya liv och upptäcka allt vad denna sköna stad har att erbjuda.

Skolan

English 2000 är ackrediterade av British Council och ligger mitt i Bournemouth. Skolan har rymliga klassrum, en trädgård och en studentlounge med ett urval av böcker och tidskrifter för dig att läsa. Här finns personal som tar hand om alla dina behov, akademiska frågor, boendefrågor, praktikbehov m.m. Skolan arrangerar också en mängd sociala aktiviteter, fritidsprogram och utflykter som du kan delta i och på så sätt bygga upp din känsla för engelskan och din språksäkerhet. Vissa aktiviteter är gratis, vid vissa aktiviteter och utflykter tillkommer en avgift som du i så fall betalar på plats.

Studier i engelska

Du studerar allmän engelska på deltid. I kursen ingår: läs- och hörförståelse, skrift och tal samt grammatik. När du anländer placeras du bekvämt i en grupp med andra studenter på samma språknivå som du. Om du blir placerad i nivån B2 – C2 ingår även en förberedelse för Cambridge examen i kursen.

Språkstudierna är 4 lektioner i veckan under hela den tid som programmet pågår och varje vecka har du även möjlighet att delta i en Language Clinic där du får personlig hjälp att förbättra de aspekter av engelskan du känner att du behöver extra hjälp med. Kursen följer en läroplan med läromedel / kursbok och läxor ingår som en del av kursupplägget.

Ditt jobb

Det jobb du får är i eller i närheten av Bournemouth. Jobben är inom hotell och catering och är okvalificerade jobb. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet. Exempel på jobb är servitör/servitris, hotelljobb, bartender, caféjobb, konferenshjälp, köks- och städpersonal, fastfood etc. Arbetsgivarna bestämmer om anställning utifrån ditt CV, ditt personliga brev och den språknivå du befinner dig på.

Du väljer inte i förväg var du vill arbeta eller vilken typ av jobb, utan får ett erbjudande från arbetsgivaren. Det är arbetsgivaren som beslutar om antalet timmar och typ av arbete. Den garanterade lönen är engelsk minimilön. Heltidsarbete är inte alltid garanterat, därför bör du ha tillräckligt med pengar med dig för att kunna täcka vissa levnadskostnader, framför allt i början.

Bournemouth

Bournemouth på engelska sydkusten är en underbar stad för dig som är ung och vill lära dig engelska och samtidigt ha mycket kul! Här finns över sju kilometer av gyllene sandstränder och ett skimrande hav. Bournemouth är en pulserande och kosmopolitisk liten stad med allt vad du kan begära i form av shopping, restauranger, pubar och ett mycket livligt nattliv. Är du ung så är Bournemouth en perfekt ort för både studier och jobb. Staden brukar röstas fram som Englands gladaste och livligaste! Staden är en mycket populär universitetsstad och under sommaren lever den verkligen upp när turister från hela Europa anländer. Bournemouth är omgivet av en ändlöst vacker landsbygd med prisbelönade park och trädgårdsanläggningar och här finns vattensportsmöjligheter i överflöd.

park-bournemouth

Boende

Vi hjälper till med boende för den som inte vill sköta det på egen hand.

Det vanligaste boendealternativet är ett rum i delat hus/lägenhet med andra studenter och programdeltagare där du delar kök, vardagsrum etc med de övriga boende.
Prisexempel:
Enkelrum cirkapris upp till 110 GBP per person per vecka.
Dubbelrum cirkapris upp till 100 GBP per person per vecka.

Du betalar hyran direkt till hyresvärden, vanligtvis måste du göra en deposit om 2 veckors hyra.

Detta ingår

Ett jobb i Bournemouth innan avresa
4 lektioners språkkurs per vecka under hela den tid du arbetar
Hjälp med boende nära din arbetsplats under hela arbetsplaceringen
Kontakt med andra som reser samma datum
Stöd och vägledning under hela programmet
Hjälp på plats med National Insurance Number + bankkonto.
Skolan anordnar aktiviteter under veckor + helger, såsom movie/
pub night + resor runt om England

Villkor och förutsättningar

Work Experience Bournemouth är utformad för att ge dig arbetslivserfarenhet. Kombinationen av studier och förvärvsarbete hjälper dig att förbättra dina språkkunskaper och samtidigt få arbetslivserfarenhet och hjälp med levnadskostnader.

Det är viktigt att den information som du lämnar i samband med din ansökan är korrekt eftersom vi använder den informationen för att hitta jobbplaceringar. Din språknivå är mycket viktig, liksom ditt CV och personligt brev och foto. Om några av de uppgifter du lämnat är inkorrekta så kan detta resultera i att ditt jobberbjudande annulleras och skolan kan i så fall inte garantera ett alternativt jobb.

Jobberbjudandet:
Det är arbetsgivaren som avgör vem de vill anställa. Det är inte möjligt att välja placering eller typ av arbete. Heltid kan inte alltid garanteras. Jobben är på hotell, restauranger, kaféer, take-aways, fastfood, pubar, nöjesparker etc.

Du som har en medelnivå på engelskan arbetar oftast som housekeeper på hotell, kitchen porter eller diskplockning på restaurang och pub. Du som har en övre medelnivå på din engelska arbetar oftast i ovanstående eller som servitör/ servitris på restaurang eller café, medhjälpare/ assistent, nattportier. Du som har en avancerad nivå i engelska arbetar oftast i någon av ovanstående eller som bartender/barpersonal, receptionist, bokningsansvarig etc. Om du av någon anledning lämnar din anställning i förväg kan English 2000 kanske inte hitta dig en annan jobbplacering eller återbetala dig några avgifter, men du kan givetvis fortsätta att delta i lektionerna. Om din arbetsgivare avskedar dig på grund av arbetsbrist eller på grund av att du misskött ditt arbete kanske English 2000 inte kan hitta en alternativ placering; men de kommer att hjälpa dig med att söka jobb själv.

Priser och datum

PRISER & DATUM

Bournemouth Work Experience, prisexempel:

16 veckor: 12 450 SEK

20 veckor: 14 750 SEK

26 veckor: 17 950 SEK

Skolans Reg Fee 1 220 SEK

Du kan anmäla dig till programmet året om. Vi rekommenderar att du anmäler dig en bra tid i förväg eftersom processen att hitta ett jobb kan ta någon tid och programmet är mycket populärt.

Förkunskaper och anmälan

Förkunskaper

Du skall vara skandinavisk medborgare
Mellan 18 – 30 år
Inneha ett giltigt skandinaviskt pass
Ha medelgoda kunskaper i engelska

Finansiering

Då du inte studerar på fulltid går det inte att finansiera dina studier med CSN.

Anmälan

Anmälningsprocessen, några enkla steg.

1. Du klickar på boka och fyller i anmälningsformuläret.

2. När vi mottagit din anmälan kontaktar vi dig och stämmer av bokningen.

3. Du bekräftar sedan bokningen genom att betala en handpenning om 1000 SEK (+ eventuellt avbeställningsskydd 400 SEK).
 Handpenningen är en delbetalning och reducerar totalbeloppet med motsvarande belopp.
 Betalningen kommer du kunna göra via Swish, bankgiro eller med bankkort.

4. Hela programmet betalas 45 dagar före kursstart.