Media- och kommunikationsutbildningar

Media & kommunikationsutbildningar. Studera media & kommunikation på universitet, högskola. Examenutbildning, YH utbildning och kurser i kommunikation & media

Media- och kommunikationsutbildningar

Dagens samhälle domineras av media och en utbildning i media och kommunikation har blivit något av det mest relevanta, spännande och stimulerande du kan välja att studera. 

Media och kommunikation är ett mångsidigt, dynamiskt och växande område och utbildningar inom media och kommunikation blir alltmer populära med en mångfald av spännande inriktningar och möjligheter till specialiseringar.  

Med en utbildning i media och kommunikation förbereds du för en yrkeskarriär i mediebranschen eller inom kommunikation. 

Vad innebär en utbildning i media & kommunikation? 

En utbildning inom media och kommunikation ger dig både fördjupade teoretiska kunskaper inom samhälls- och beteendevetenskapliga områden som t.ex sociologi, politik, samhälle, psykologi och historia samtidigt som du vanligtvis får praktiska yrkesfärdigheter och tekniska förutsättningar för arbete inom kommunikation och media.  

Du förvärvar färdigheter i bl.a presentation, research och kommunikation, såväl som kunskaper i den senaste teknologin och branschkunskaper inom ämnesområdet så att du efter en utbildning är redo för att jobba inom media och kommunikation, i t.ex press, radio, TV, reklam, digital media eller PR.

Flera universitet och högskolor ger även möjlighet till praktik och internships under eller efter utbildningen.

media och kommunikationsutbildning

Olika utbildningar i media och kommunikation

Media & kommunikation är ett mycket brett ämnesområde med möjligheter att rikta in sig mot ett särskilt område, yrkesområde eller specifik bransch, som t.ex film, TV, journalistik, digital media, social media, reklam, marknadsföring och PR / public relations.  

Att jobba inom media och kommunikation är spännande och varierande. I takt med kommunikations- och mediebranschens dynamiska utveckling och tillväxt uppstår hela tiden nya yrkesroller och spännande jobbmöjligheter. 

Vanliga inriktningar och utbildningsområden inom Media och kommunikation

 • Journalistik, Journalistutbildning
 • Kommunikatörsutbildning
 • Reklam och PR
 • Copywriter
 • TV & Film

Studera en yh utbildning eller till akademisk examen inom Media och Kommunikation

Program, kurser och utbildningar inom media och kommunikation erbjuds på både universitet och yrkeshögskolor. Du kan studera alltifrån en terminskurs till en hel examensutbildning. En YH utbildning på yrkeshögskola eller college är normalt på 1 eller 2 år och kan ofta byggas vidare till en akademisk examen.

En kandidatexamen, Bachelor, ger dig utöver praktisk yrkes- och branschkunskap, även gedigna och fördjupade ämneskunskaper och möjlighet att studera vidare på avancerad nivå inom ditt valda intresseområde.

Internationell utbildning i media och kommunikation

STUDIN samarbetar med universitet, högskolor, colleges och yh skolor i hela världen med utbildningar inom media och kommunikation. Du kan studera alltifrån en termin till en examen. På universitet och college utomlands finns en rad spännande och innovativa utbildningar inom bl.a Digital media, PR, reklam, journalistik och TV/Film.

FLEXIBLA UTBILDNINGSALTERNATIV

 • Universitets & högskoleexamen: kandidat / bachelor
  3-4 år beroende på utbildningsland på högskola eller universitet
 • Master
  1 – 2 års avancerade studier för dig som har en kandidatexamen
 • Kurser
  fristående kurser under en termin med utlandsstudier (study abroad) som en del av en pågående utbildning eller för att prova på högskolestudier efter gymnasiet
 • Foundation year
  Ett basår förbereder dig för universitetsprogram

VAD KRÄVS FÖR ATT KOMMA IN PÅ EN UTBILDNING UTOMLANDS

För att bli antagen krävs vanligtvis högskoleförberedande gymnasieexamen. Urval är inte enbart baserat på betyg. Ett personligt brev, en akademisk referens t.ex en lärare, eller en intervju med skolan kan vara en del i urvalsprocessen.

HITTA RÄTT UTBILDNING I MEDIA & KOMMUNIKATION

Med STUDIN kan du studera på internationellt välkända skolor och universitet med erkända utbildningar i hela världen. När du kontaktar oss så hjälper vi dig till en utbildning som passar just dig!

STUDIN:s tjänst är helt kostnadsfri


Studera inom media och kommunikation med STUDIN på: