Om Äventyrsresor

Äventyrsresorna går off the beaten track genom öknar, savanner, snötäckta bergskedjor, mellan små byar och miljonstäder. Rutterna genomkorsar en mångfald av landskap och miljöer och du kommer att passera många gränser!  Du kan dyka i stilla havet, trekka genom Anderna, utforska vildlivet på den afrikanska savannen eller tempel i Kambodjas djungel.

Off the beaten track

Du kommer att färdas utanför allafartsvägarna med lokala guider genom Afrika, Asien, Australien, USA, Nya Zeeland, Antarktis, Sydamerika, Karibien, Kanada och Centralamerika. Äventyren är utformade för dig mellan 18 -39 år och du kommer att resa och leva tillsammans med unga människor från hela världen. En äventyrsresa är perfekt för dig som vill resa i en sammansvetsad grupp där du kommer att lära känna många nya vänner. Vid flera av våra resmål har du också möjlighet att tjänstgöra som volontär inom olika angelägna projekt. Äventyrsresorna organiseras av G-Adventures, en av världens absolut främsta arrangörer av autentiska äventyr.

Internationella Grupper

Samtliga äventyrsresor är gruppresor. Storleken på grupperna är 10-15 personer. Deltagarna kommer från hela världen men majoriteten kommer från norra Europa (Sverige, Norge, Danmark, England, Tyskland). Målet är att grupperna skall vara internationella och merparten av kommunikation sker på engelska. Tour Officer och lokala guider talar engelska.

Boende

Standarden på boendet varierar, förvänta dig inga 5-stjärniga hotell eller att det skall se ut som på en charterresa till Mallorca – det här är ÄKTA äventyrsresor där du skall komma så nära ett lands kultur, natur och människor som möjligt, men det är det som är en del av charmen. Boendet varierar från resa till resa. Det kan vara allt från hotell, pensionat, vandrarhem, camping, sova under bar himmel, bo hos lokalbefolkningen. Vid varje resa kan du läsa om vilka boendeformer som ingår.

Ekonomi

Det är omöjligt att ange en exakt summa som du kommer att göra av med. Vid varje resa finns det noga specificerat vad som ingår och hur mycket som du skall räkna med i extra matkostnader. Hur mycket du gör av med beror till stor del på hur mycket du kommer att spendera på nöjen, souvenirer, extra aktiviteter. Hör gärna med oss om du är osäker.

Aktiviteter

Under resorna utförs massor av aktiviteter, utflykter, guidade turer, etc. Utöver de aktiviteter och utflykter som ingår så finns det möjlighet att välja till ytterligare aktiviteter och utflykter.

Resa ensam

De flesta som bokar våra resor åker på egen hand. Eftersom detta är gruppresor så tar det inte lång stund förrän man har lärt känna de andra i gruppen och i slutet på resan har flera av många blivit oskiljaktiga och du har fått nya vänner från andra länder. Men man kan självklart boka resan tillsammans med en eller flera kompisar. Du delar alltid rum med en person av samma kön. På de flesta destinationer finns det även möjlighet att boka enkelrum mot extra kostnad.

Flyg till destinationen

Flygbiljetten till uppsamlingsplatsen där resan påbörjas ingår inte i priset. Återresa till Sverige från resans slutdestinationen ingår inte heller. De flesta väljer att komma några dagar tidigare och stanna kvar några dagar efter resans slut.

Packning

Vår rekommendation är att du inte tar med dig för mycket packning. Tänk på att du oftast kan inhandla det du behöver eller saknar på plats. Före avresa kommer du att få en packningslista av oss.

Visum

I de flesta länderna kan du stanna i upp till 90 dagar utan visum. Till Asien krävs däremot oftast visum. Tala med oss om du är osäker på om du behöver visum och vid vilken ambassad som du skall söka ditt visum.

Vid problem

I händelse av att du får problem så vänder du dig i första hand till den Tour Officer (som är med på resan) som kommer att göra allt för att hjälpa dig. Känner du att du inte får gehör för dina synpunkter så är det viktigt att vi får information om detta så tidigt som möjligt, så att vi har möjlighet att rätta till problemet eller hjälpa dig vidare.

Säkerhet & Trygghet

Bokar du en äventyrsresa eller volontärresa via Study International gäller svenska konsumentregler på alla resor. Detta är till stor fördel för dig som resenär. Bokar du direkt till en utländsk reseanordnare så gäller istället det lokala landets regler, vilka kan vara svåra att överblicka. Vi har även ställt resegaranti till Kammarkollegiet.

Hälsa

Angående vaccinationer så ber vi dig att kontakta en vaccinationscentral för den senaste informationen om vilka vaccinationer som krävs. Tänk på att en del vaccin skall tas i god tid före avresa.

Försäkring

För att få delta vid våra Äventyr så måste du ha en heltäckande försäkring under din resa. Vi rekommenderar att du tecknar vår reseförsäkring som vi har utarbetat i samarbete med GOUDA. Reseförsäkringen är speciellt utformad för dig som skall vara med på våra äventyrs- och volontärresor.

Bokning

Du bokar din resa direkt på vår hemsida. Det finns inget sista bokningsdatum men vi rekommenderar att du bokar i god tid för att vara säker på att det finns platser kvar. Så länge det finns plats kvar på resorna går det dock bra att boka, ring oss gärna så kan vi kontrollera om det finns platser kvar. Det är möjligt att boka flera resor på samma gång om du exempelvis vill kombinera resorna.

Anlända tidigare och stanna kvar längre

Många anländer till uppsamlingsdestinationen (resans startdestination) några dagar före och väljer att stanna kvar några dagar efter resan slut. Hör med oss så kan vi hjälpa dig om du behöver bostad. De flesta resor går i båda riktningarna så om du föredrar att påbörja resan i en annan stad/plats så går detta oftast att ordnas.

Aktiviteter

Utöver de aktiviteter och utflykter som ingår så finns det på de flesta resor möjlighet att välja ytterligare aktiviteter/utflykter.

Transfer

På de flesta turer kan du boka transfer från flygplatsen, detta står i sådana fall angivet i prislistan. Kostnaden för transfer är ej inkluderat i resans pris.

Enkelrumstillägg

Alla priser gäller per person i dubbelrum oavsett boendeform. Reser du utan sällskap så kommer du att dela rum med en annan i gruppen som är av samma kön. På de flesta av resorna kan du mot extra kostnad bo i enkelrum.

Kondition

För att hjälpa dig att välja rätt äventyr är alla resor noga utvärderade utifrån fysiska krav. OBS: Många av äventyrsresorna omfattar endast en viss del av fysisk ansträngning. Du kan oftast välja att inte delta i just det momentet.
1: Du måste gå runt på egen hand, klara trappor och bära din egen väska.
2: Lättare promenader och vandring.
3: Kan innehålla aktiviteter som vandring, cykling, forsränning eller kajakpaddling. Kräver en genomsnittlig kondition.
4: Inkluderar ibland aktiviteter på hög höjd, vandringar på upp till åtta timmar per dag eller aktiviteter av liknande slag. Kräver god kondition.
5: Inkluderar ibland aktiviteter på hög höjd, vandringar eller cykling. Passar dig som har en mycket bra kondition och uthållighet.

ÄR DU INTRESSERAD AV ATT VOLONTÄRA OCKSÅ?

A LEARNING EXPERIENCE

Är du eldsjälen som vill upptäcka världen och samtidigt bidra till en hållbar utveckling och miljö genom att göra något meningsfullt? Prova volontärarbete och upptäck världen!