Aix en Provence – IS

AIX EN PROVENCE – IS

A LEARNING EXPERIENCE

Plugga franska i Aix en Provence på Internationella Skolorna. På språkskolan IS i Aix studerar du tillsammans med studenter från hela världen som lockas av Sydfrankrikes vackra landskap och härliga klimat. Skolan huserar i helt nya underbara lokaler!

 

Skolan

IS Aix en Provence grundades redan 1972. Här studerar du tillsammans med studenter från hela världen som alla lockas av det vackra landskapet och härliga klimatet i Provence.

IS Aix-en-Provence tillhör svenska Folkuniversitets stiftelse Internationella Skolorna. Delar av den administrativa personalen är skandinavisk men alla lärare är från Frankrike. Skolan är inrymd i en charmig och anrik byggnad som är helt nyrenoverad och inredd med alla nya tänkbara faciliteter. Skolan är handikappanpassad med hiss och har en egen parkering. En vacker trädgård med en liten damm omger skolbyggnaden. Stadens livliga centrum med affärer, nöjen, caféer och restauranger ligger endast ett 10 minuters promenad från skolan så här har du verkligen närhet till allt vad Aix har att erbjuda.

Skolan har 16 klassrum med luftkonditionering, ett multimediarum för självstudier, terrasser och en liten trädgård med damm. Fritt wifi finns tillgängligt i hela byggnaden.

plugga franska i aix

Undervisningen
Undervisningen bygger på muntlig kommunikation och metodiken gör att alla deltagare är aktiva. Man använder sig ofta av tidningsartiklar, radioprogram och video i undervisningen. Genom att diskutera dagsaktuella händelser i vardags- och näringslivet får du lära dig en modern franska. Materialet anpassas till gruppens nivå och eventuella intresseområden.

Du studerar i små grupper 2 – 10 personer maximalt (12 för Français Semi-Intensif). Prioritet ges till muntlig kommunikation.

studera franska i provence

Skolan har ett omfattande aktivitetsprogram med bland annat vinprovning, matlagningskurser, pétanque, grillfester och konstnärliga aktiviteter som målning, keramik samt utflykter till bland annat: Luberons byar, Avignon, Pont du Gard, Arles, Verdon, Camargue, Baux de Provence, Les Calanques, Marseille, Rivieran, Nice och Cannes.

plugga franska i provence

Kursorten

Aix en Provence

Aix-en-Provence ligger i hjärtat av Provence, tre mil från Medelhavet med Marseille som närmsta storstad. Att komma till Aix är en upplevelse, både vad gäller natur och kultur, mat och vin. Staden är en vacker gammal universitetsstad med romerskt ursprung. Aix har omkring 150 000 invånare och är känd som ”vattnets och konstens stad”. Fontäner och springbrunnar porlar i nästan varje gathörn och på alla vackra torg. Vackra patricierhus kantar gatorna och överallt finns caféer och små restauranger med äkta provençalsk stämning och mat.

plugga franska i aix provence

Stadens speciella ljus har lockat hit konstnärer från alla håll och stadens egna storhet är Paul Cézanne. I de små gränderna i den gamla delen av staden trängs besökare från hela världen och universitetet bidrar till den ungdomliga och livliga atmosfären. Paradgatan Cours Mirabeau är kantad av uteserveringar och barer där man kan njuta av folklivet.

Landskapet kring Aix är fyllt av blommande solros och lavendelfält, vingårdar och pittoreska små byar. Det är nära till platser och städer som Arles, Avignon, Nîmes och bergsmassivet Mont Sainte-Victoire. Rivierans stränder har du på 30 minuters bilfärd från staden.

Kurser

Språkkurser Aix en Provence Kurser 18+

Normalkurs

Kurslängd: 2-10 veckor. Undervisning 20 lektioner (à 45 min) per vecka. Denna kurs är avsedda för dig som behöver lära dig att uttrycka dig snabbt och lätt på franska.

DELF och DALF

Det franska språket spelar en allt större roll i Europa och att ha studerat franska i Frankrike är en merit som väger tungt i den hårda konkurrensen på arbetsmarknaden. Skolans utbildningar är förberedande för DELF och DALF examen som är internationellt erkända examina i franska.

D.E.L.F. (Diplôme dÉtudes en Langue Française) utfärdas av det franska utbildningsdepartementet. Examen omfattar skriftliga och muntliga uppgifter.

D.A.L.F. (Diplôme Approfondi de Langue Française) utfärdas av det franska utbildningsdepartementet. Examen omfattar skriftliga och muntliga uppgifter. Om du tenterar för DALF slipper du göra det språkprov som annars krävs av dig om du vill läsa vidare vid ett franskt universitet.

D.F.A. 1 (Diplôme de Français des Affaires 1er degré) och T.E.F. (Test d Évaluation de Français) utfärdas av Paris Handelskammare. Examen omfattar skriftliga och muntliga uppgifter.

IS Aix en Provence erbjuder flera omväxlande och intressanta program för studenter där du studerar franska under förmiddagarna och deltar i olika aktiviteter under eftermiddagarna.

Franska + upptäck Provence

Kursen inkluderar 20 lektioner franska per vecka plus olika kulturella aktiviteter, som exempelvis: matlagning, vinprovning, föreläsningar om regionen, guidade turer i Aix, filmkvällar, kulturafton, boule, etc. och heldagsutflykter till bland annat: Marseille, Cassis, Arles, Les Baux de Provence och Le Lubéron. Skolan fokuserar på att visa dig både kända platser och undangömda pärlor i landskapet Provence. Kursen ger dig möjligheten att upptäcka denna del av Frankrike på ett lite annorlunda sätt.

Franska + provencalska köket

Kulturella aktiviteter med inriktning på mat. Du kommer att lära dig olika recept och matlagningstekniker, lära känna produkter som är typiska för Provence och provsmaka produkter som är typiska för regionen. Samtidigt kommer du att förbättra din vokabulär inom området.

Franska + vin

Vinkunskap, där du lär dig hur du känner igen ett bra vin, hur du får det att mogna, hur du serverar vinet, vilka viner som passar ihop med olika maträtter osv. Kursen leds av en yrkesverksam vinkännare, och du kommer också att besöka en vingård där du får provsmaka utsökta franska viner.

Franska + konst och måleri

Besök en professionell konstnär i hans ateljé. Du kommer att få lära dig olika målartekniker och få använda dem praktiskt samt diskutera olika franska konstnärer och deras inverkan på den franska konsthistorien och den provencalska kulturen.

 

Boende

Studio

Den som vill hyra ett eget boende har möjlighet att hyra en studio av en privatperson. Studios är möblerade lägenheter för 1-2 personer med fullt utrustat kök.

Värdfamilj

Att bo i värdfamilj är ett bra alternativ om du vill få en inblick i kulturen och träna språket lite extra. Våra värdfamiljer är noga utvalda av vår boendeansvarige på plats. Familjerna har olika ålder och social bakgrund, det kan vara en äldre ensamstående eller ett yngre par, men de har alla gemensamt att de är vana vid och tycker om att välkomna utländska studenter i sitt hem. Du kommer att ha ett eget sovrum och delar badrum med övriga familjemedlemmar. Du kan välja mellan frukost eller halvpension. Det är viktigt att du uppger på din anmälan om du har någon form av allergi, är vegetarian eller om det är något annat som familjen bör känna till.

Extra boende för 50+kurser

Hotell I

Hotellet är ett gammalt kloster från 1500-talet som är beläget mitt i hjärtat av staden med en lugn innergård och trädgård. Ett traditionellt Aix-hotell med 40 rum.

Hotell II

Vid foten av de medeltida befästningarna erbjuder detta nybyggda hotell 110 rum med utsikt över både Aix och det provensalska landskapet. Alla rum har luftkonditionering. Detta hotell är också knutet till kuranstalten och man har fri tillgång till gym.

Priser och datum

Priser

Normalkurs 2 veckor
6 220 SEK
Normalkurs 4 veckor
11 840 SEK

Skolans registreringsavgift 750 SEK

För priser på fler veckor eller udda kontakta oss på Studin.

Det provençalska köket, 2 veckor
4 150 SEK

Golf, 2 veckor
6 750 SEK

Konst och måleri, 2 veckor
4 740 SEK

Boende

Värdfamilj, enkelrum, delat badrum, frukost
Från; 3 600 SEK / 2 veckor

Egen Studio
Från 5 500SEK / vecka

Ankomst boende: söndag vid kl 18.00, avresa boende vid kl 10.00 lördag

Gruppstorlek: Oftast runt 12

Minimum ålder: 18

Datum

Startdatum:2-3 ggr per månad

Kontakta oss på Studin för exakta startdatum för och mer information om specialprogrammen.

Förkunskaper och anmälan

Förkunskaper

Inga speciella förkunskaper i språket krävs. Du kommer att placeras i en grupp anpassad efter din nivå, allt i från nybörjare till avancerad.

CSN

Språkkurserna berättigar till studiemedel från CSN. Du kan låna dels för uppehälle, dels för kursavgiften. Läs mer om vad som gäller på vår sida om CSN.

Anmälan

Anmälningsprocessen, några enkla steg.

1. Du klickar på boka och fyller i anmälningsformuläret.

2. När vi mottagit din anmälan kontaktar vi dig och stämmer av bokningen.

3. Du bekräftar sedan bokningen genom att betala en handpenning om 1 000 SEK (+ eventuellt avbeställningsskydd 400 SEK).
 Handpenningen är en delbetalning och reducerar totalbeloppet med motsvarande belopp.
 Betalningen kommer du kunna göra via Swish, bankgiro eller med bankkort.

4. Hela programmet betalas 30 dagar före kursstart.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
 •  

  vagledning utlandsstudier

  forsakring

  visum

  spraktest

  csn

 • Karta

  Map of trip location