Berlin – GLS

BERLIN – GLS

A LEARNING EXPERIENCE

GLS i Berlin har det mesta man kan önska sig av en modern språkskola i det sjudande och pulserande Berlin! GLS har ett fantastiskt campus i Prenzlauer Berg. Granne med skolan hittar du de hetaste barerna, caféerna, klubbarna, konstgallerierna och det allra senaste inom mode och design.

 

Skolan

Vår språkskola i Berlin, GLS,  är belägen i Prenzlauer Berg, som anses vara en av de trendigaste stadsdelarna i Berlin just nu. Här finner du de hetaste barerna, caféerna, klubbarna, konstgallerierna och det allra senaste inom mode och design. Inom räckhåll finns även bio, caféer, shopping, teatrar.

berlin-gls

Skolans vackra campus består av fem historiska byggnader från 1890 som varsamt renoverats för att passa en modern skola av 2000-talet. Här finner du, förutom ljusa och moderna klassrum, även café, restaurant, studentlounger, bokhandel, en enorm trädgård, sportfaciliteter och mycket fint campusboende som samtliga innehar kök, TV, telefon och badrum.

Vilken kurs du än anmäler dig till så är aktiviteter och utflykter med medföljande guide inkluderat i priset. Skolan erbjuder ett omfattande aktivitets och utflyktsprogram som bland annat inkluderar: pubkvällar, stadsvandringar, båtfärder, badutflykter, utflykter till Hamburg, Dresden, Dessau, Bauhaus, Prag, m.fl.

Kursorten

Berlin

Här möter det vackraste vackra det fulaste fula. Berlin är en fantastisk stad där modernitet blandas med kejserlig prakt och människor emellan finner man en sällsynt generositet på alla plan. Polariteten gör Berlin till en dynamisk, spännande världsmetropol, ett äventyr, en stad där allt kan hända, en stad som är två städer. Då Öst- och Västberlin förenades till en stad fick staden plötsligt dubbla uppsättningar av flera olika institutioner. Två centralstationer, två djurparker, en  otrolig mängd museer, ett mega stort nöjesliv  med allt från opera, kabaré, teater till  biografer,  caféer eller disko.

Här finns det något för alla smaker. Det kaotiska, galna och kreativa Berlin existerar fortfarande sida vid sida med det expansiva, effektiva och ordningsamma. Kraftfältet mellan ytterligheterna genererar en spänst och spänning som gör Berlin till en unik stad. Berlin har cirka 4 miljoner invånare. Här finns ALLT!

Kurser

Språkkurser Berlin Kurser 18+

Normalkurs

Kurslängd: 2-8 veckor. Under-visning 20 lektioner (à 45 min) per vecka.

Kursen bygger på de fyra grunderna inom språkundervisning: hörförståelse, skrivande, läsning och tal. Fria samtal i grupp, rollspel och konversation bidrar till uppbyggandet av verbal uttrycksförmåga, ordförråd och god satsstruktur. Grammatik studeras inte isolerat, utan byggs in i informativa och stimulerande texter som ger värdefull kulturell, politisk och historisk bakgrund. Du studerar i en internationell grupp med normalt 8 deltagare.

Intensivkurs

Kurslängd: 2-6 veckor. Under visning 30 lektioner (à 45 min) per vecka.

Den här kursen kompletterar normalkursen. Förutom de förmiddagslektionerna har man även  eftermiddagslektioner med max 6 studenter per grupp.

Terminskurs

Kurslängd: 13-24 veckor. Undervisning 20 lektioner (à 45 min) per vecka. Samma kursupplägg som för normalkursen. Se ovan.

Helårskurs

Kurslängd: 32 veckor. Undervisning 20 lektioner per vecka. Samma kursupplägg som för normalkursen. Se ovan.

Enskild undervisning

Kurslängd: 1-4 veckor. Undervisning 5 lektioner per dag. En egen lärare står till ditt förfogande och i samråd med dig bestämmer ni ett schema.

Språkkurser Berlin Junior 14-17 år

Vill du ha både storstad och ett skönt avkopplande sommarlov! Inga problem. GLS  i Berlin anordnar varje år ett otroligt populärt Summer Camp vid stranden av floden Havel, som är nästan lika bred som en liten sjö. Ett perfekt ställe att koppla av på och umgås efter språklektionerna. Det är nästan svårt att tro att en sådan fridfull plats är en del av en storstad som Berlin, men det är det, och du får se alla trendiga platser i Berlin, som coola caféer, tjusiga butiker och naturligtvis berömda sevärdighter.

Campusområdet innehar faciliteter som: välutrustade och moderna klassrum, en stor grönskande trädgård, barbecuearea, studentlounger, studierum, café, beachvolleyplan, studenthem och en egen brygga för dagliga bad i floden. Berlinområdet Tegel ligger i närheten och till centrum tar det cirka 25 minuter med kollektivtrafik.

Undervisning: 20 lektioner (á 45 min) per vecka kombinerat med 2 aktiviteter dagligen samt 2 halvdagsutflykter och 1 heldagsutflykt per vecka. Max 12 studenter per klass. Nivåer: Nybörjare till Avancerad. Du bor och studerar på campusområdet.

Det omväxlande aktivitetspro- grammet inkluderar party, disco, sol & bad, sportaktiviteter, grill- kvällar, kanotpaddling, cykeltu- rer, strandaktiviteter, filmkvällar, shoppingturer, guidade turer i Berlin, besök på nöjespark, slottet i Potsdam, museer och heldagsutflykter till intressanta platser.

 

Boende

Campusboende

Vill du bo på campus så rekommenderar vi skolans fina studios som ligger vägg i vägg med skolan. Du kan välja mellan enkel eller dubbelrum som är utrustade med: säng, skrivbord, garderob, eget badrum, kokvrå, internet, telefon, lakan, handdukar. Frukostbuffé ingår i priset.

Juniorboende

Du bor på skolans vackra campusområde i flerbäddsrum med andra studenter. Varje rum har dusch och wc. Frukost, lunch och middag serveras i skolans restaurang.

Inneboende

Att bo inneboende är ett bra alternativ om du vill få en inblick i det tyska vardagslivet och träna språket lite extra. Lägenhetsinnehavarna har olika ålder och social bakgrund, det kan vara en ensamstående man eller kvinna, studenter eller ett yngre par med barn, men de har alla gemensamt att de är vana vid och tycker om att välkomna utländska studenter i sitt hem. Du kommer att ha ett eget sovrum och delar kök och badrum med övriga i lägenheten. Om du reser tillsammans med en kompis så går det oftast bra att bo i samma lägenhet, det är vanligtvis flera studenter som bor i inneboende i samma lägenhet. Det här alternativet gör att du har ett självständigt boende samtidigt som du kommer i kontakt med tysktalande. Du har även tillgång till kök så att du kan laga din egen mat. Lakan och handdukar ingår i hyran..

Priser och datum

Priser

Normal 2 veckor
3 270 SEK
Normal 4 veckor
6 140 SEK
Normal 8 veckor
10 590 SEK

Intensivkurser 2 veckor
5 100 SEK
Intensivkurser 3 veckor
7 450 SEK

Kontakta oss på Studin för priser på fler veckor/ udda veckor

Terminskurs 13 veckor
15 460 SEK
Terminskurs 16 veckor
18 610 SEK
Terminskurs20 veckor
22 820
Kontakta oss för priser på helår eller längre terminer.

Perioden 29/6-14/8 tillkommer ett sommartillägg på ca 380 SEK per vecka för kursen.

Ungdomskurser 2 veckor
11 830 SEK
Ungdomskurser 3 veckor
17 320 SEK
Ungdomskurser
22 810 SEK

Kontakta oss för fler priser!

Boende

Värdfamilj, enkelrum, halvpension
Från ca 2 900 SEK / vecka

Värdfamilj, enkelrum, delat badrum, halv-pension
Från; 5 170 SEK

Residens, campus, frukost, dubbelrum
Från ca 2 250 SEK / vecka

Residens, campus, frukost, enkelrum
Från ca 3 950 SEK / vecka

Delad lägenhet, endast boende
Från ca 1 800 SEK / vecka

Delad lägenhet, frukost
Från ca 2 250 / vecka

Perioden 29/6-14/8 tillkommer ett sommartillägg på ca 800 SEK per vecka för kursen

Kontakta oss på Studin för fler eller andra boende alternativ!

Transfer
från ca 600 SEK

Datum

Startdatum
Kurser startar varje måndag året om!

Förkunskaper och anmälan

Förkunskaper

Inga speciella förkunskaper i språket krävs. Du kommer att placeras i en grupp anpassad efter din nivå, allt i från nybörjare till avancerad.

CSN

Språkkurserna berättigar till studiemedel från CSN. Du kan låna dels för uppehälle, dels för kursavgiften. Läs mer om vad som gäller på vår sida om CSN.

Anmälan

Anmälningsprocessen, några enkla steg så du vet.

1. Du klickar på boka och fyller i anmälningsformuläret.

2. När vi mottagit din anmälan skickar vi dig en bokningsbekräftelse samt en faktura för betalning av handpenning på 1 000 SEK + 400 SEK för eventuellt avbeställningsskydd.
Handpenningen är en delbetalning och reducerar totalbeloppet med motsvarande belopp.
Betalningen kommer du kunna göra via Swish, bankgiro eller med bankkort.

3. När vi fått handpenningen så är din bokning definitiv och vi kan gå vidare och anmäla dig till skolan. Vi stämmer i samband med detta av att alla dina önskemål om boende, startdatum, kurstyp, osv är korrekta.

4. Vi skickar dig sedan ett antagningsbesked från skolan samt ett bekräftelsebrev med mer information om skolan, boende, försäkring, CSN och din slutfaktura.
Vanligtvis får du denna bekräftelse någon vecka efter att vi fått handpenningen.

5. Du betalar ditt arrangemang och slutfaktura 30 dagar före kursstart. Om du sökt CSN och du får dessa pengarna sent så kontakta oss så att vi kan se till att du kan betala lite senare.

5. Exakt boendeinformation kommer ungefär 2 veckor före kursstart. Det är bra om du i samband med denna information meddelar oss när du räknar med att komma till ditt boende så att vi kan meddela detta.

6. Du påbörjar din fantastiska Learning Experience.

7. Efter eller under din tid på språkskolan tar vi gärna emot lite bilder och / eller blogginlägg!

Ha en härlig resa önskar Team Studin!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
 •  

  vagledning utlandsstudier

  forsakring

  visum

  spraktest

  csn

 • Karta

  Map of trip location