Coronado – Academia Tica

CORONADO – ACADEMIA TICA

Plugga spanska i Costa Rica på Academia Tica i Coronado. Här studerar du spanska mitt i Costa Ricas tropiska djungel.

 

Skolan

Academia Tica i Coronado omgärdas av en underbar tropisk park, och många lektioner hålls under de tropiska trädens skugga. Den moderna skolan har välutrustade klassrum, seminarierum, en trevlig terrass, bibliotek, kök och cafeteria. Om du vill koppla av på ett aktivt sätt, kan du spela bordtennis, låna en cykel eller använda den lilla basketplanen som finns på skolområdet.

Du kan kombinera studierna i Coronado med sol, bad och surf i den livliga kustorten Jacó.

Skolan har ett omfattande aktivitetsprogram med bland annat guidade stadsturer, matlagningslektioner, fester, sportaktiviteter, danslektioner (salsa, cumbia, merengue). Man arrangerar utflykter till kaffeplantager och Costa Ricas universitet, jade- eller guldmuséet i San José, lokala marknader och mycket mer.

Om du är sportintresserad kan du använda det privata multisportcentret i Moravia där du kan simma och spela tennis, basket, volleyboll och fotboll.

Flottfärder på Costa Ricas otämjda och måleriska floder är populärt och ett måste att prova på. Forsränning, surfing, dykning och snorkling är också självklara aktiviteter. Costa Rica är ett av världens bästa ställen för surfing.

Prova på mountainbike genom djungeln och hör apornas skrik när de märker ut sina revir. Eller ta linbanan högt över regnskogens lövtak, där du delar utrymmet med sengångare, tropiska fåglar och kanske till och med djur som ännu inte artbestämts.

Coronado ligger en halvtimme från nationalparken Braulio Carrillo, så det finns gott om möjligheter till upptäcktsfärder! Huvudstaden San José är inom bekvämt räckhåll och den populära lilla strandstaden Jacó ligger på en timmes avstånd.

Kursorten

Costa Rica

Bered dig på att upptäcka naturens skönhet. Utforska ett slingrande spår genom skogen. Solbada på en strand av vulkansand. Rör vid himlen från djungelns lövtak. Upplev kraften hos en aktiv vulkan. Allt detta och mycket mer kan Costa Rica och Coronado erbjuda dig.

Costa Rica är ett litet, bergigt land på det smala centralamerikanska näset. Varje år välkomnar man tusentals besökare som kommer hit för att få del av lugnet, skönheten och den rika naturen.

Tropikerna har nått sin fulländning i Costa Rica. Ingenstans i världen är naturens krafter så koncentrerade. Här finner du en översvallande mångfald av träd, blommor, fåglar och insekter. Beläget mellan den nordamerikanska och sydamerikanska kontinenten och omgivet av två oceaner kan Costa Rica visa upp en nästan oändlig variation i klimat och naturmiljöer.

Här kan du köra ända fram till en vulkankraters kant och även se aktiva vulkaner på säkert avstånd. Vulkanerna har gjort jorden i Costa Rica mycket bördig och här odlar man inte bara det bästa kaffet i världen utan även en mängd tropisk frukt som papaya, ananas, banan och avokado.

Coronado

Språkskolan Academia Tica ligger i den vackra staden Coronado, bara någon mil från huvudstaden San José. I Coronado har du fördelen av att kunna njuta av ren natur och en avslappnad bekväm livsstil. Samtidigt har du storstadens pulserande liv och stora utbud alldeles i närheten. Coronado har cirka 100 000 invånare.

Kurser

Språkkurser Coronado Kurser 18+

Normalkurs

Kurslängd 2-12 veckor.

20 lektioner (à 45 min) per vecka i en grupp med 4-5 deltagare.

6 nivåer: nybörjare till avancerad.

Kursen omfattar: läsande, skrivande, uttal, hörförståelse, grammatik, ordförråd, mellanamerikansk kultur, etc.

Intensiv kombinationskurs

Kurslängd 2-12 veckor.

20 grupplektioner (à 45 min) + 5 enskilda lektioner per vecka.

De enskilda lektionerna kan erhållas inom många områden.

Boende

Studenthem

Studenthemmet är beläget några minuters promenad från skolan och erbjuder möblerade enkel- eller dubbelrum med gemensamt kök och badrum. Kabel TV och bredband finnes.

Delad lägenhet

Möblerade och fullt utrustade lägenheter med badrum, kokvrå, kyl och TV.

Värdfamilj

Att bo i värdfamilj är ett bra alternativ om du vill få en inblick i kulturen och träna språket lite extra. Våra värdfamiljer är noga utvalda av vår boendeansvarige på plats. Familjerna har olika ålder och social bakgrund, det kan vara en äldre ensamstående eller ett yngre par, men de har alla gemensamt att de är vana vid och tycker om att välkomna utländska studenter i sitt hem. Du kommer att ha ett eget sovrum. I boendet ingår halvpension, dvs frukost och middag. Det är viktigt att du uppger på din anmälan om du har någon form av allergi, är vegetarian eller om det är något annat som familjen bör känna till.

Priser och datum

Priser

Normalkurs 13 veckor 20 lektioner / vecka
30 700 SEK
Lägg till en extra vecka för 2 300 SEK

Intensivkurs 13 veckor 25 lektioner / vecka
44 200 SEK
Lägg till en extra vecka för 3 400 SEK

DELE EXAM,
Vänligen kontakta oss på STUDIN för priser

Kontakta oss på för priser på fler veckor/ udda veckor

Gruppstorlek: ca 5 personer

Transfer enkel väg
460 SEK

Boende

Värdfamilj i enkelrum
från ca 180 USD / vecka
Studenthem, enkelrum
från ca 150 USD / vecka

För flera alternativ för boende och priser kontakta oss på Studin!

Datum

Kursstart: Varje måndag

Förkunskaper och anmälan

Förkunskaper

Inga särskilda förkunskaper krävs.
Du placeras i en grupp anpassad till din nivå.

CSN

Kursen ger rätt till studie­medel från och med den 1 juli det år du fyller 20 år. Du kan låna för kursavgiften samt för uppehälle, flyg t/r, samt försäkring.

Läs mer om vad som gäller på vår sida om CSN

Hör av dig till oss om du vill veta mer!

ANSÖKAN

Du klickar på ANSÖKAN och fyller i ansökningsformuläret.
När vi mottagit din anmälan kontaktar vi dig och hjälper dig vidare.

KOSTNADSFRI TJÄNST

STUDINS tjänst är kostnadsfri. Vi hjälper dig med information, studievägledning ansökan, rådgivning om boende, CSN ansökan samt studentvisum. Allt tills du är på plats!