London Hampstead School of English

LONDON – HAMPSTEAD SCHOOL OF ENGLISH

A LEARNING EXPERIENCE

Hampstead School of English grundades redan 1977 och har sedan dess blivit en av toppskolorna bland Londons många språkskolor. Genom personlig omsorg om varje student är skolans mål att du gör maximala framsteg i engelska samtidigt som du får en oförglömlig tid i den pulserande världsmetropolen London.

 

Skolan

Skolan ligger intill det välbärgade området Hampstead, ett underbart område och en av Londons äldsta bevarade delar. Skolan ligger på promenadavstånd från Hampstead Heath, en av Londons äldsta och största parker. Den gamla och vackra stadsdelen Hampstead har ett historiskt och litterärt renommé tack vare bland annat Keats House, Kenwood House och Freudmuseet.

Hampstead Heath och Hampstead Village är kända sedan mycket länge. En gammaldags charm, en pittoresk atmosfär lever kvar och det är fortfarande här som litterära- och andra berömdheter håller till. Det är ett lugnt bostadsområde med West End på bara 20 min avstånd med buss.

Skolan har en datorsal där du har fri tillgång till Internet. Det finns ett bibliotek med en lärare närvarande under eftermiddagen för att hjälpa dig med dina läxor. Från kafferummet kommer man till matsalen där mat och dryck finns till försäljning och här finns även solig patio som är centrum för sommarens grillfester.

Du kan använda studiecentret när som helst mellan klockan 8.00 – 19.00 och här finns även lärare som hjälper dig välja de övningar som snabbast utvecklar din engelska. I biblioteket finns det alltid information om vad som händer i London – det kan vara allt från de senaste utställningarna, musikalerna, konserterna och evenemangen till information om resor runtom i Storbritannien. Upplysningar om engelska universitet finns också tillgänglig för dig som har tänkt att läsa vidare. Vår skola i London arrangerar även ett omfattande aktivitetsprogram med dans, fester, pubrundor, middagar, film och teaterbesök, sportaktiviteter, besök på museer, historiska platser och utflykter till bland annat Cambridge, Oxford, Canterbury och Bath. Vårterminens höjdpunkt är skolkonserten där lärare och studenter visar sina dolda talanger!

Kursorten

London

Det finns stora städer, det finns världsmetropoler och så finns – London! Den brittiska huvudstaden, som är hela världen i en enda stad och för fjärde gången, en olympisk stad. Välkommen till kronan bland städer..

Få städer ligger så varmt om våra hjärtan som London och kanske är det därför som den är en av de främsta studiedestinationerna för svenska ungdomar. Studentlivet här liknar inget annat och den som får långtråkigt i London skulle kanske stannat hemma hos mamma istället. För London är en upphetsande, föränderlig, inspirerande och otroligt vacker stad som erbjuder en intensiv blandning av musik, teater, opera, musikaler, mode, pubar, punk, kaféer, restauranger, nöjesliv, kultur, konserter, fotboll, aritektur, rock, muséer och shopping, samtidigt som allt det där som alltid har varit London finns kvar; Towern, Hyde Park, Buckingham Palace, Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Westminster Abbey, Madame Tussauds, Big Ben, British Museum, pubarna och… afternoon tea. Men det är framförallt Londons invånare, alla människor från världens alla hörn, som gör London till världens mest spännande storstad.

London har cirka 10 miljoner invånare och man skall inte glömma att denna fantastiska storstad faktiskt till en tredjedel består av grönskande parker.

Kurser

Språkkurser London Kurser 18+

Normalkurs

Kurslängd: 2-11 veckor. Undervisning 15 lektioner (à 60 min) per vecka. Max 15 studenter per klass. Varje veckas studieprogram följer en plan som garanterar stadiga framsteg. Under en typisk vecka utvecklar och förbättrar du din grammatik, din kommunikativa förmåga och utvecklar ditt ordförråd. Din lärare introducerar ett tema eller ett ämne som ligger till grund för övningarna.

Terminskurs

Kurslängd: 13-20 veckor. Undervisning 15 lektioner (à 60 min)per vecka. Max 15 studenter per klass. Samma kursupplägg som för normalkursen. Se ovan.

Intensiv terminskurs

Kurslängd: 12-24 veckor. Undervisning 20 lektioner (à 60 min) per vecka. Max 15 studenter per klass. Intensivkursen ger dig ytterligare 5 timmar per vecka utöver normalkursens lektioner. Målet med kursen är att förbättra dina kommunikativa färdigheter på engelska. Den ger hjälp och övning i att använda språket och grammatiken i en lång rad situationer, utvecklar ditt ordförråd och gör dig till en effektiv talare.

TOEFL Examenskurs

För att bli antagen till en universitetsutbildning i ett engelskspråkigt land behöver du som regel uppvisa bevis på dina färdigheter i engelska. Ett av de test som vid många lärosäten godkänns som prov på engelsk- kunskaper är TOEFL. Denna specialkurs fokuserar på förberedelse inför TOEFL-examen. En gång per månad brukar examen anordnas och du måste anmäla dig till examenstillfället före du får skriva examen. Utöver lektionerna ingår även rådgivning om hur du förbereder dig och vad som krävs för att bli antagen till ett universitet i Storbritannien. Skolan ger dig information om hur ansökningsprocessen går till, vad som är viktigt att tänka på inför en intervju och vad som karaktäriserar det brittiska universitetslivet.

Kurslängd: 6 veckor. Undervisning 15 lektioner (à 60 min) per vecka. Max 15 studenter per klass.

IELTS Examenskurs

För att bli antagen till en universitetsutbildning i ett engelskspråkigt land behöver du som regel uppvisa bevis på dina färdigheter i engelska. Ett av de test som vid många lärosäten godkänns som prov på språkkunskaper är IELTS. Denna specialkurs fokuserar på förberedelse inför IELTS-examen. En gång per månad brukar examen anordnas och du måste anmäla dig till examenstillfället innan du får skriva examen. IELTS-examen finns på nio olika nivåer. Nivå sex är jämförbar med Cambridge examens första nivå (FCE) och nivå åtta är jämförbar med Advanced (CAE).

Utöver lektionerna ingår även rådgivning om hur du förbereder dig och vad som krävs för att bli antagen till ett universitet i Storbritannien. Skolan ger dig information om hur ansökningsprocessen går till, vad som är viktigt att tänka på inför en intervju och vad som karaktäriserar det brittiska universitetslivet.

Kurslängd: 6 veckor. Undervisning 15 lektioner (à 60 min) per vecka. Max 15 studenter per klass.

Cambridge Examenskurs

Förberedande utbildning för Cambridge examen. De mest allmänt erkända bevisen på engelskkunskaper är First Certificate in English, Certificate in Advanced English och Certificate of Proficiency in English. Kurserna är upplagda så att du förbereds för alla delarna av examen: läsförståelse, skrivande, engelskt språkbruk, hörförståelse och intervju. Skolans huvudlärare är med och bedömer vid Cambridgeexamen och har den särskilda kunskap som krävs för att hjälpa dig till framgång. Om du behöver mer än 12 veckor för att nå den nödvändiga nivån, bör du läsa en normalkurs innan du anmäler dig till examenskursen.

Kurslängd: Totalt 12 veckor. Undervisning 15 lektioner (à 60 min) per vecka. Max 15 studenter per klass.

 

Boende

Skolans boende

Studio

För den som vill ha ett boende med hög kvalitet är skolans egna studiolägenheter det bästa alternativet. Dessa moderna enrumslägenheter ligger ca. 15 minuters promenad från skolan. Du har eget badrum med dusch och kan välja om du vill ha delat kök med andra studenter/ eller egen kokvrå. I varje studio finns tv och i huvudbyggnaden finns tvättstuga.

Värdfamilj

Att bo i värdfamilj är ett bra alternativ om du vill få en inblick i kulturen och träna språket lite extra. Våra värdfamiljer är noga utvalda av vår boendeansvarige på plats. Familjerna har olika ålder och social bakgrund, det kan vara en äldre ensamstående eller ett yngre par, men de har alla gemensamt att de är vana vid och tycker om att välkomna utländska studenter i sitt hem. Du kommer att ha ett eget sovrum och delar badrum med övriga familjemedlemmar. Familjen ger dig två måltider per dag (frukost och middag). Det är viktigt att du uppger på din anmälan om du har någon form av allergi, är vegetarian eller om det är något annat som familjen bör känna till.

Boende på egen hand

Hostel

På hostel bor studenter och turister från både England och andra länder. Det finns ett flertal olika hostel i närheten av skolan där vi kan ordna boende åt dig under din studietid.

Priser och datum

Priser

Normalkurs 2 veckor
5 590 SEK
Normalkurs 4 veckor
9 800 SEK
Normalkurs 6 veckor
14 160 SEK
Normalkurs 8 Veckor
17 900 SEK
Kontakta oss på Studin för priser på fler/ udda veckor

Cambridge Examenskurs, 12 veckor
24 430 SEK
Kontakta oss på Studin för priser på fler/ udda veckor

TOEFL kurs 2 veckor
5 590 SEK
TOEFL kurs 4 veckor
9 800 SEK
TOEFL kurs 6 veckor
14 160 SEK
Kontakta oss på Studin för priser på fler/ udda veckor

Intensivkurser 2 veckor
6 750 SEK
Intensivkurser 4 veckor
11 500 SEK
Intensivkurs 6 veckor
16 760 SEK
Intensivkurser 8 veckor
20 430 SEK
Kontakta oss på Studin för priser på fler/ udda veckor

IELTS kurs 2 veckor
5 590 SEK
IELTS kurs 4 veckor
9 800 SEK
Kontakta oss på Studin för priser på fler/ udda veckor

Affärsengelska, 2 veckor London
5 590 SEK
Affärsengelska, 4 veckor London
9 800 SEK
Kontakta oss på Studin för priser på fler/ udda veckor

Terminskurs 12 veckor
24 430 SEK
Terminskurs 14 veckor
28 090 SEK
Terminskurs 16 veckor
31 750 SEK
Kontakta oss på Studin för priser på helår eller längre termin.

Examensavgift Cambridge Certificate
1 920 SEK

Säsongstillägg kurs (22/6-4/9) per vecka
260 SEK

Skolans anmälningsavgift 675 SEK

Gruppstorlek: Max 15

Kursstart: Varje måndag (även IELTS/TOEFL)

Boende

Ankomst boende: Lördag

Boende
Bokningsavgift för boende.
750 SEK

Värdfamilj
Från ca 1 900 Sek / vecka

Egen studio med badrum
Från ca 4 370 SEK / vecka

Transfer från valfri flygplats i London
Från ca 1 310 SEK

Datum

Kursstart: Varje måndag (även IELTS/TOEFL)

Förkunskaper och anmälan

Förkunskaper

Inga speciella förkunskaper i språket krävs. Du kommer att placeras i en grupp anpassad efter din nivå, allt i från nybörjare till avancerad.

CSN

Språkkurserna berättigar till studiemedel från CSN. Du kan låna dels för uppehälle, dels för kursavgiften. Läs mer om vad som gäller på vår sida om CSN.

Anmälan

Anmälningsprocessen, några enkla steg så du vet.

1. Du klickar på boka och fyller i anmälningsformuläret.

2. När vi mottagit din anmälan skickar vi dig en bokningsbekräftelse samt en faktura för betalning av handpenning på 1 000 SEK + 400 SEK för eventuellt avbeställningsskydd.
Handpenningen är en delbetalning och reducerar totalbeloppet med motsvarande belopp.
Betalningen kommer du kunna göra via Swish, bankgiro eller med bankkort.

3. När vi fått handpenningen så är din bokning definitiv och vi kan gå vidare och anmäla dig till skolan. Vi stämmer i samband med detta av att alla dina önskemål om boende, startdatum, kurstyp, osv är korrekta.

4. Vi skickar dig sedan ett antagningsbesked från skolan samt ett bekräftelsebrev med mer information om skolan, boende, försäkring, CSN och din slutfaktura.
Vanligtvis får du denna bekräftelse någon vecka efter att vi fått handpenningen.

5. Du betalar ditt arrangemang och slutfaktura 30 dagar före kursstart. Om du sökt CSN och du får dessa pengarna sent så kontakta oss så att vi kan se till att du kan betala lite senare.

5. Exakt boendeinformation kommer ungefär 2 veckor före kursstart. Det är bra om du i samband med denna information meddelar oss när du räknar med att komma till ditt boende så att vi kan meddela detta.

6. Du påbörjar din fantastiska Learning Experience.

7. Efter eller under din tid på språkskolan tar vi gärna emot lite bilder och / eller blogginlägg!

Ha en härlig resa önskar Team Studin!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
 •  

  vagledning utlandsstudier

  forsakring

  visum

  spraktest

  csn

 • Karta

  Map of trip location