Manchester Academy of English

STUDERA ENGELSKA I ENGLAND – MANCHESTER ACADEMY OF ENGLISH

A LEARNING EXPERIENCE

Plugga engelska i Manchester! På Manchester Academy of English studerar du engelska i en härlig viktoriansk byggnad mitt i Manchester. 

 

Skolan

Manchester Academy of English har ett fantastiskt läge mitt i centrala Manchester i en vacker viktoriansk byggnad. Faciliteterna är de allra bästa och inkluderar bland annat: välutrustade och moderna klassrum, center för självstudier, bibliotek, datasal, studentlounger med TV och DVD, m.m. Det finns även gratis trådlöst internet i hela skolan för våra studenter.

Lärarna är mycket kvalificerade och har en lång erfarenhet att lära ut engelska till internationella studenter. Manchester Academy har ett mycket stort aktivitetsprogram. Här arrangeras bland annat: pubkvällar, middagar, fester och klubbkvällar, skridskoåkning, biobesök och bergsklättring.

Du blir även inbjuden att delta i guidade stadsturer, besök på museum, sevärdheter och konstgallerier. Dessutom anordnar man utflykter till intressanta platser utanför Manchester. Naturligtvis har skolan sitt egna fotbollslag ( ett måste i en fotbollstokig stad som Manchester) och hjälper till med att ordna biljetter till fotbollsmatcher, konserter eller musikaler.

Manchester Academy of English drivs av Experience English och är en av norra Englands bästa språkskolor. Ett självklart val för dig som vill ha hög kvalitet till ett förmånligt pris!

Kursorten

Manchester

I Englands näst största stad är fotboll och rockmusik självklara inslag i gatubilden och staden har på bara några år förvandlats från tråkig industristad till en av Englands största studentstäder med ett myller av pubar, musik, nöjen, shopping, restauranger, klubbar och (naturligtvis) fotbolls-fans. Välkommen till Manchester!

Manchester blandar modern arkitektur med historiska tegelbyggnader och samtidigt så byggs här som aldrig förr. Staden är i ständig förändring och Manchester andas framtidstro och optimism. Som den stora studentstad Manchester är, så präglas gatubilden av unga studenter från hela landet, ja från hela världen faktiskt och studentlivet är fyllt av aktiviteter för alla smaker. Manchester är det perfekta resmålet för dig som vill uppleva engelskt storstadsliv och engelsk landsbygd på en och samma gång.

Fotbollsintresserade måste naturligtvis besöka Old Trafford, den legendariska hemarenan för ett av världens mest berömda fotbollslag, Manchester United. Här kan du uppleva triumferna och tragedierna när du deltar i den interaktiva turen och du får också chansen att gå genom spelartunneln och sitta i omklädningsrummet. Man skall dock inte glömma att staden har två berömda fotbollslag, Manchester United och Manchester City. Från Manchester tar du dig också lätt till klassiska fotbollsstäder som ex: Liverpool, Leeds, Newcastle, Bolton och Birmingham.

Under senare år har Manchester även skapat sig ett namn som musikstad och livemusik kan upplevas överallt i staden på pubar, klubbar, gator och torg. Världsberömda band som Oasis, The Smiths, Take That, Joy Division, Sex Pistols, Bee Gees, m.fl är alla en produkt av Manchesters livliga musikscen. Manchester har också några av landets mest berömda nattklubbar.

Det finns gott om restauranger i Manchester, från exklusiva Michelin restauranger till små familjeägda kvarterskrogar med mat från hela världen. Ett besök på den berömda Curry Mile är ett måste. Här finns över 70 restauranger samlade med mat från bla. Indien, Pakistan, Sri Lanka och Bangladesh, vilket gör att Curry Mile har den största koncentrationen av asiatiska restauranger i hela UK.

Om du gillar att shoppa så har du verkligen hamnat rätt. Manchester är en av Englands bästa shoppingstäder. Mitt i centrum finner du det enorma shoppingcentret Manchester Arndale med över 240 butiker, barer, biografer, restauranger och klubbar. Men fastna inte i Arndale. Även området runt The Triangle och Royal Exchange Centre har ett stort utbud av boutiquer.

Vill du uppleva omgivningarna kring staden så är Peak District och Lake District populära utflyktsmål. Peak District har fantastiska, lummiga och gröna naturområden som är som gjorda för trekking, bergsklättring, fiske, hästridning och cykelturer. Lake District National Park är den största i hela England och här kan du via 3 500 km långa vandringsleder utforska orörd vildmark, njuta av utomhusaktiviteter och bada i de vackra sjöarna. Manchester har ca. 2,5 miljoner invånare.

Kurser

Språkkurser Manchester Kurser 18+

Normalkurs

Kurslängd: 3-24 veckor.

Undervisning 15 lektioner (à 60 min) per vecka.

Kurserna är upplagda för att optimera dina framsteg och för att du ska nå ditt mål. De ger dig de språkfärdigheter du behöver för att kommunicera effektivt på engelska. Lärarna fokuserar på praktiska kommunikativa färdigheter med tonvikten på att tala och att lyssna. Ordförråd, idiom och grammatik övas på intressanta och stimulerande sätt och gör din engelska flytande. Fokus ligger på att få studenterna bekväma med språket och att öka självförtroendet att använda engelska i alla olika situationer.

Intensivkurs

Kurslängd: 3-24 veckor.

Undervisning 20 lektioner (à 60 min) per vecka.

Kurserna är upplagda för att optimera dina framsteg och för att du ska nå ditt mål. De ger dig de språkfärdigheter du behöver för att kommunicera effektivt på engelska. Lärarna fokuserar på praktiska kommunikativa färdigheter med tonvikten på att tala och att lyssna. Ordförråd, idiom och grammatik övas på intressanta och stimulerande sätt och gör din engelska flytande. Fokus ligger på att få studenterna bekväma med språket och att öka självförtroendet att använda engelska i alla olika situationer.

Cambridge Examenskurs

Kurslängd: 12 veckor + 1 examensvecka.

Undervisning 15 lektioner (à 60 min) per vecka. Förberedande utbildning för Cambridge examen.

Det mest allmänt erkända beviset på engelskkunskaper är cambridge examen. Kurserna är upplagda så att du förbereds för alla delarna av examen: läsförståelse, hörförståelse, skrivande, språkbruk och intervju. Man får bland annat öva på tidigare versioner av testet för att lära sig hur de är uppbyggda. Våra har den kunskap som krävs för att hjälpa dig till framgång.

TOEFL Examenskurs

För att bli antagen till en universitetsutbildning i ett engelskspråkigt land behöver du i regel ett bevis på din färdighet i engelska. Ett av de test som vid många lärosäten i Storbritannien godkänns som prov på engelskakunskaper är TOEFL.

Du läser 15 lektioner (à 60 min) per vecka, men det finns även möjlighet att läsa mer intensivt om du önskar (30 lektioner/vecka). Kontakta gärna oss för mer information om denna kurs.

Här finner du mer information om Cambridge, TOEFL och IELTS examina!

Boende

Studenthem

Skolan har ett eget studentresidens som är beläget cirka 20 minuter från skolan. Studenthemmet erbjuder både enkel- och dubbelrum med privat badrum och delat kök. Trådlöst internet finns i hela huset samt studentlounger. Under sommaren finns även universitetets olika studenthem tillgängliga för våra studenter.

Värdfamilj

Att bo i värdfamilj är ett bra alternativ om du vill få en inblick i kulturen och träna språket lite extra. Våra värdfamiljer är noga utvalda av vår boendeansvarige på plats. Familjerna har olika ålder och social bakgrund, det kan vara en äldre ensamstående eller ett yngre par, men de har alla gemensamt att de är vana vid och tycker om att välkomna utländska studenter i sitt hem. Du kommer att ha ett eget sovrum och delar badrum med övriga familjemedlemmar. I boendet ingår halvpension (frukost och middag). Det är viktigt att du uppger på din anmälan om du har någon form av allergi, är vegetarian eller om det är något annat som familjen bör känna till.

Priser och datum

Startdatum varje måndag

Förkunskaper och anmälan

Förkunskaper

Inga speciella förkunskaper i språket krävs. Du kommer att placeras i en grupp anpassad efter din nivå, allt i från nybörjare till avancerad.

CSN

Språkkurserna berättigar till studiemedel från CSN. Du kan låna dels för uppehälle, dels för kursavgiften. Läs mer om vad som gäller på vår sida om CSN.

Anmälan

Anmälningsprocessen, några enkla steg.

1. Du klickar på boka och fyller i anmälningsformuläret.

2. När vi mottagit din anmälan kontaktar vi dig och stämmer av bokningen.

3. Du bekräftar sedan bokningen genom att betala en handpenning om 1 000 SEK (+ eventuellt avbeställningsskydd 400 SEK).
 Handpenningen är en delbetalning och reducerar totalbeloppet med motsvarande belopp.
 Betalningen kommer du kunna göra via Swish, bankgiro eller med bankkort.

4. Hela programmet betalas 30 dagar före kursstart.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
 •  

  vagledning utlandsstudier

  forsakring

  visum

  spraktest

  csn

 • Karta

  Map of trip location