Nice – Ecole France Langue

STUDERA FRANSKA I NICE

A LEARNING EXPERIENCE

Ecole France Langue Nice belägen på mytomspunna franska rivieran är en modern och ungdomlig skola som har vunnit tävlingar flera år som Frankrikes bästa språkskola!

 

Skolan

Med ett sagolikt läge, endast några kvarter från Medelhavet och strandpromenaden, ligger vår vackra skola i centrala Nice, Ecole France Langue. Byggnaden är från la belle époque och är varsamt renoverad till en modern skola med faciliteter i toppklass. Här finns 16 vackra och fullt utrustade klassrum, ett datarum med datorer för arbete med fransk grammatik och ordförråd, ett språklaboratorium, tv och video samt internetanslutning. Du kan med fördel ta med dig din egen laptop för att kunna koppla upp dig mot skolans trådlösa nätverk. Dessutom finns här en cafeteria, där du kan sitta och koppla av mellan lektionerna. En mycket bra skola med ungdomlig atmosfär.
Skolan har vunnit den prestigefyllda tävlingen som Frankrikes bästa språkskola två år i rad! Lärarna har akademisk examen, franska som modersmål och är specialutbildade i att undervisa i franska för inter- nationella studenter. Lektionerna är pedagogiskt upplagda och konversationsinriktade, så att du ska lära dig så mycket franska som möjligt under din studietid.

studera franska nice

Varje vecka organiseras olika aktiviteter som exempelvis: middagar, fester, barkvällar, dans, film, sport, strandaktiviteter, vattensporter, båtutflykter, besök på opera, teater, konserter och utflykter till pittoreska platser som Saint Paul de Vence, Aix-en-Provence, Cannes, parfymtillverkning, provençalska vingårdar, m.m.

plugga franska Nice strandpromenad

Kursorten

Nice

Luften är lätt att andas. Tiden reduceras till ett fjärran vågskvalp. Tempot mattas av och blir dåsigt lekfullt… Lyxigt, lättjefullt. Nice, Rivierans självklara centrum, har bevarat sin aura av exklusivitet, lyx och raffinemang. En gång var Nice tillflyktsort för kejsare, tsarer, kungar, drottningar, maharadjor och storhertigar. Nice var överhetens finrum och alla av någon betydelse var här. Nice blev synonymt med skönhet, lust, utsvävningar och kanske också högmod.

Nice är den perfekta platsen för dig som vill blanda skönhetsupplevelser, konst, arkitektur, natur och kultur med sol, långa stränder, ett hett nöjesliv, otaliga vattensporter, tennis, golf, ridning och andra sportaktiviteter. Nice är också festivalernas stad, här tar man alla tillfällen till att ordna festival – jazz, dans, film, teater… ja, det finns till och med en speciell hundfestival.

Nice har ett underbart klimat, vackra stränder, underbar arkitektur och självklart finns det också gott om caféer, barer, nattklubbar, diskotek, resturanger, jazzklubbar, biografer och mängder med tillfällen till shopping i alla stora shoppingcenter och lyxboutiqer. Den stora paradgatan i Nice heter Promenade des Anglais som skuggad av palmer smyger längs stranden vid Baie des Anges. Här ligger det världsberömda Hôtel Negresco, ett jättelikt vitt palats som fortfarande har kvar samma inställsamma charm som det hade då kungar, tsarer och maharadjor roade sig här.

läsa franska nice gamla stan

Då konstnärerna upptäckte Nice och Rivieran var det landskapet och det sällsamma ljuset som lockade och inte det internationella jetsetlivet. Fiskebyarna efter kusten och de små medeltida städerna utmed sluttningarna i Alpes Maritimes utvecklades till små konstcentra. Cannes, Antibes, Juan-les-Pins, St Paul de Vence, St Tropez och Cagnes-sur-Mer är platser med ett sällsamt skimmer sedan den tid då de upptäcktes av konstnärer och författare. Centrum i detta mytiska landskap är Nice, Frankrikes femte största stad.

Staden Nice är en spännande stad som har mycket att visa ur sin snart 2 500 år långa historia. Nice som ju ligger nära den italienska gränsen har också under lång tid tillhört italienska statsbildningar. Nice har ca 380 000 invånare.

Kurser

Språkkurser Nice Kurser 18+

Standardkurs

Kurslängd: 1-12 veckor. Undervisning 20 lektioner (à 45 min) per vecka.

Intensivkurs

Kurslängd: 1-12 veckor. Undervisning 26 lektioner (à 45 min) per vecka.

Terminskurs Standard

Kurslängd: 12  + veckor. Undervisning 20 lektioner (à 45 min) per vecka. Du kan också välja att ta DELF- eller DALF examen.

Terminskurs Intensiv

Kurslängd: 12  + veckor. Undervisning 26 lektioner (à 45 min) per vecka. Du kan också välja att ta DELF- eller DALF exam

DELF och DALF

Det franska språket spelar en allt större roll i Europa och att ha studerat franska i Frankrike är en merit som väger tungt i den hårda konkurrensen på arbetsmarknaden. Skolans utbildningar är förberedande för DELF och DALF examen som är internationellt erkända examina i franska.

D.E.L.F. (Diplôme dÉtudes en Langue Française) utfärdas av det franska utbildningsdepartementet. Examen omfattar skriftliga och muntliga uppgifter.

D.A.L.F. (Diplôme Approfondi de Langue Française) utfärdas av det franska utbildningsdepartementet. Examen omfattar skriftliga och muntliga uppgifter. Om du tenterar för DALF slipper du göra det språkprov som annars krävs av dig om du vill läsa vidare vid ett franskt universitet.
D.F.A. 1 (Diplôme de Français des Affaires 1er degré) och T.E.F. (Test d Évaluation de Français) utfärdas av Paris Handelskammare. Examen omfattar skriftliga och muntliga uppgifter.

 

Boende

Delad lägenhet

De flesta av våra studenter i Nice brukar välja att bo i delad lägenhet. Det är privatägda lägenheter som ligger runt om i staden, max en halvtimme från skolan. Du har ett eget sovrum och delar gemensamma utrymmen såsom badrum och kök med andra studenter. Antalet rum per lägenhet varierar. Lägenheterna är möblerade och fullt utrustade.

Värdfamilj

Att bo i värdfamilj är ett bra alternativ om du vill få en inblick i kulturen och träna språket lite extra. Våra värdfamiljer är noga utvalda av vår boendeansvarige på plats. Familjerna har olika ålder och social bakgrund, det kan vara en äldre ensamstående eller ett yngre par, men de har alla gemensamt att de är vana vid och tycker om att välkomna utländska studenter i sitt hem. Detta är dock en självständig form av boende; du kommer och går som du vill. Du kommer att ha ett eget sovrum och delar badrum med övriga familjemedlemmar. Du kan välja mellan frukost eller halvpension. Familjen vill dock inte att du använder deras kök för att laga egna middagar, i så fall endast för att värma mat eller laga något enkelt. Det är viktigt att du uppger på din anmälan om du har någon form av allergi, är vegetarian eller om det är något annat som familjen bör känna till.

Skolans studentresidens

För dig som vill ha ett mer självständigt alternativ kan vi erbjuda boende i en egen studio på något av skolans residens. Studion är möblerad och köket fullt utrustat för att laga. Residensen ligger centralt i Nice med promenadavstånd till skolan.

Priser och datum

Priser

Standardkurs 20 lektioner / vecka

Standardkurs 1-3 veckor
2 020 SEK / vecka
Standardkurs 4 veckor
7 480 SEK
Extra vecka standardkurs 5-11 veckor
1 870 SEK / vecka
Terminskurs 12 veckor
19 690 SEK

Intensivkurs 26 lektioner / vecka

Intensivkurs 1-3 veckor
2 400 SEK / vecka
Intensivkurs 4 veckor
9 420 SEK
Extra vecka intensivkurs 5-11 veckor
2 260 SEK / vecka
Intensivkurs 12 veckor
22 280 SEK

Kontakta oss på Studin för priser på fler / udda veckor!

Tilkommer: Skolans registreringsavgift 800 SEK

Boende

Bokningsavgift boende 800 SEK

Värdfamilj, enkelrum, delat badrum, frukost
Från; 1 850 SEK / Veckor

Residence:
Från: 2 500Sek / vecka

Ankomst boende: söndag
Kontakta oss för mer information om olika boende alternativ i Nice!

Transfer Nice airport ca 460 SEK (finns även från tågstation)

Gruppstorlek: Oftast runt 12

Datum

Kursstart: Varje måndag förutom för nybörjare

OBS specifika startdatum för terminskurserna och specialprogrammen

Nybörjarstart: 04/01, 01/02, 29/02 ,29/03, 02/05, 30/05, 13/06
27/06, 18/07, 01/08, 16/08, 29/08, 26/09, 31/10, 28/11

Förkunskaper och anmälan

Förkunskaper

Inga speciella förkunskaper i språket krävs. Du kommer att placeras i en grupp anpassad efter din nivå, allt i från nybörjare till avancerad.

CSN

Språkkurserna berättigar till studiemedel från CSN. Du kan låna dels för uppehälle, dels för kursavgiften. Läs mer om vad som gäller på vår sida om CSN.

Anmälan

Anmälningsprocessen, några enkla steg.

1. Du klickar på boka och fyller i anmälningsformuläret.

2. När vi mottagit din anmälan kontaktar vi dig och stämmer av bokningen.

3. Du bekräftar sedan bokningen genom att betala en handpenning om 1 000 SEK (+ eventuellt avbeställningsskydd 400 SEK).
 Handpenningen är en delbetalning och reducerar totalbeloppet med motsvarande belopp.
 Betalningen kommer du kunna göra via Swish, bankgiro eller med bankkort.

4. Hela programmet betalas 30 dagar före kursstart.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
 •  

  vagledning utlandsstudier

  forsakring

  visum

  spraktest

  csn

 • Karta

  Map of trip location