Paris – Ecole France Langue

PARIS – ECOLE FRANCE LANGUE

A LEARING EXPERIENCE

Till Ecole France Langue Paris kommer studenter från hela världen året om för att studera och njuta av storstaden Paris. Förutom exceptionell undervisning har skolan ett mycket omtyckt och spännande aktivitetsprogram för alla tänkbara smaker.

 

Skolan

Ecole France Langue i Paris har ett unikt läge i denna modets huvudstad – alldeles invid Eiffeltornet, mer centralt kan det knappast bli. Men så är det också vad man kan förvänta sig av en skola i absoluta toppklass. Hit kommer studenter från hela världen för att studera och njuta av storstaden Paris.

studera franska i paris

Skolan består av två vackra och charmiga byggnader och erbjuder förutom fullt utrustade och rymliga klassrum, även språklab, mediacenter med fri tillgång till datorer och videos och ett hemtrevligt cafe där du kan koppla av och umgås med andra studenter mellan lektionerna.  Skolans personal finns alltid tillgänglig under hela dagen för att hjälpa dig.

studera i paris
Vår skola har utsetts till Frankrikes bästa språkskola två år i rad! Utmärkande för vår skola i Paris är att de har ett gediget aktivitetsprogram, det händer något spännande i princip varje dag. Bland annat organiseras besök på muséer, monument och välkända platser som exempelvis Le Marais, Beaubourg, Louvren, Le Sentier, Saint-Germain-des-Prés, Balzacs hus, Place des Vosges och Montmartre. Du får även möjlighet att närvara vid traditionell livsmedelstillverkning av vin, choklad, bröd, ost och senap.

Skolan anordnar även fester, middagar, film, båtutflykter, besök på konserter, teater, opera, shower, och det ordnas även utflykter till slotten i Loiredalen, le Mont Saint-Michel, Giverny, Bordeaux, Normandie, Reims, Poitiers, skidresa till Alperna, Versailles, med mera.

Kursorten

Paris

Klassicism och avantgarde, ordning och kaos, estetik och exklusivitet. Paris är en saga, en dröm, ett tillstånd långt utöver Eiffeltornet, Triumfbågen eller Louvren. I Paris lever byggnader, gator och stadsdelar sitt eget mytiska liv. Varje år vallfärdar miljoner besökare hit för att få uppleva skimret och romantiken i Notre Dame, Louvren, Place Pigalle, Quartier Latin och Le Marais. Och någonstans inom oss är vi väl alla älskande på Pont Neuf, revolutionärer som stormar Bastiljen, geniala men miss- förstådda konstnärer i Mont- parnasse och stjärnmannekänger på Champs Elysées. Alla är vi delaktiga i drömmarna och myterna…

franska kurs i paris

Paris är modets huvudstad, konstens Mecca, lyxens hemort och gourmandernas paradis. Här trängs mysiga caféer och ståtliga avenyer med grönskande parker och vacker arkitektur samtidigt som avantgardistiska konstgallerier och heta klubbar lockar med det senaste inom konst eller nöjesliv. I Paris kommer du aldrig att ha långtråkigt! Varför inte ta en middag på en restaurant som La Coupole, vinprovning på Repaire de Bacchus, besöka några av de otaliga rockkonserter som hålls, spendera en jazzkväll på Sunset Club, spela på casino, dansa hela natten på de senaste discona, shoppa bland lyxboutiquerna på Champs Elysées, sitta på caféerna och barerna eller bara flanera längs gator och torg njuta av atmosfären.

Passa också på att besöka muséer, monument och välkända platser som exempelvis Le Marais, Beaubourg, Louvren, Le Sentier, Saint-Germain-des-Prés, Balzacs hus, Place des Vosges och Montmartre. Eller gör utflykter utanför Paris: Versailles, Loiredalen, Mont Saint-Michel, Giverny, Bordeaux, Normandie, Reims, Poitiers, en skidresa till Alperna – Paris med omnejd har ALLT! Paris har ca 10 miljoner invånare i storstadsområdet.

upplev och studera i paris

Kurser

Språkkurser Paris Kurser 18+

Standardkurs

Kurslängd: 1-12 veckor. Undervisning 20 lektioner (à 45 min) per vecka. Denna kurs är till för dig som har fyllt 18 år och som vill studera språk och lära dig mycket, men ändå ha tid över till annat. Kursen täcker språkets alla huvuddrag. Breddade grammatikkunskaper, struktur och ordförråd; intensiv träning av muntlig och skriftlig uttrycksförmåga; studier i fransk kultur och samhällsliv.

Intensivkurs

Kurslängd: 1-12 veckor. Undervisning 26 lektioner (à 45 min) per vecka.

Terminskurs Standard

Kurslängd: 12 veckor +. Under- visning 20 lektioner (à 45 min) per vecka. Förberedande för DELF- eller DALF examen. DELF- och DALF-examen ger ett internationellt intyg på dina språk kunskaper i franska.

Terminskurs Intensiv

Kurslängd: 12 veckor +. Under- visning 26 lektioner (à 45 min) per vecka. Förberedande för DELF- eller DALF examen. DELF- och DALF-examen ger ett internationellt intyg på dina språk kunskaper i franska.

DELF och DALF

Det franska språket spelar en allt större roll i Europa och att ha studerat franska i Frankrike är en merit som väger tungt i den hårda konkurrensen på arbetsmarknaden. Skolans utbildningar är förberedande för DELF och DALF examen som är internationellt erkända examina i franska.

D.E.L.F. (Diplôme dÉtudes en Langue Française) utfärdas av det franska utbildningsdepartementet. Examen omfattar skriftliga och muntliga uppgifter.

D.A.L.F. (Diplôme Approfondi de Langue Française) utfärdas av det franska utbildningsdepartementet. Examen omfattar skriftliga och muntliga uppgifter. Om du tenterar för DALF slipper du göra det språkprov som annars krävs av dig om du vill läsa vidare vid ett franskt universitet.
D.F.A. 1 (Diplôme de Français des Affaires 1er degré) och T.E.F. (Test d Évaluation de Français) utfärdas av Paris Handelskammare. Examen omfattar skriftliga och muntliga uppgifter.

Boende

Värdfamilj

Att bo i värdfamilj är ett bra alternativ om du vill få en inblick i kulturen och träna språket lite extra. Våra värdfamiljer är noga utvalda av vår boendeansvarige på plats. Familjerna har olika ålder och social bakgrund, det kan vara en äldre ensamstående eller ett yngre par, men de har alla gemensamt att de är vana vid och tycker om att välkomna utländska studenter i sitt hem. Du kommer att ha ett eget sovrum och delar badrum med övriga familjemedlemmar. Du kan välja mellan inga måltider, frukost eller halvpension. Familjen vill dock inte att du använder deras kök för att laga egna middagar, i så fall endast för att värma mat eller laga något enkelt. Det är viktigt att du uppger på din anmälan om du har någon form av allergi, är vegetarian eller om det är något annat som familjen bör känna till.

Studenthem

Traditionellt studenthem som erbjuder enkel- eller dubbelrum med eget badrum. Samtliga rum är möblerade och det finns även tv-rum, cafeteria och internet. Frukost serveras varje dag och ingår i hyran. Kostnaden för gas, vatten och el ingår i hyran, liksom handdukar och lakan. Receptionen är öppen dygnet runt och personalen pratar både franska och engelska. Det finns inga möjligheter till matlagning.

Priser

Standardkurs 20 lektioner / vecka

Standardkurs 1-3 veckor
2 090 SEK / vecka
Standardkurs 4 veckor
7960 SEK
Lägg till extra vecka standardkurs 5-11 veckor
1 940 SEK / vecka
Terminskurs 12 veckor
20 120 SEK

Intensivkurs 26 lektioner / vecka 

Intensivkurs 1-3 veckor
2 680 / vecka
Intensivkurs 4 veckor
9 220 SEK
Extra vecka intensivkurs 5-11 veckor
2 230 SEK/vecka
Terminskurs 12 veckor
23 150 SEK

Kontakta oss för pris på udda veckor fler veckor / aktiviteter / specialprogram etc

Gruppstorlek: Oftast runt 12

Skolans anmälningsavgift 800 SEK

Boende

Bokningsavgift boende 800 SEK

Värdfamilj, enkelrum, delat badrum, frukost
Från: 2 500 SEK / vecka

Studenthem, enkelrum med frukost
Från:  3 000 SEK / vecka

Ankomst boende: söndag

Transfer Paris airport ca 2 000 SEK

Datum

Kursstart: Varje måndag förutom för nybörjare

Nybörjarstart: Kontakta oss för datum.

Förkunskaper och anmälan

Förkunskaper

Inga speciella förkunskaper i språket krävs. Du kommer att placeras i en grupp anpassad efter din nivå, allt i från nybörjare till avancerad.

CSN

Språkkurserna berättigar till studiemedel från CSN. Du kan låna dels för uppehälle, dels för kursavgiften. Läs mer om vad som gäller på vår sida om CSN.

Anmälan

Anmälningsprocessen, några enkla steg så du vet.

1. Du klickar på boka och fyller i anmälningsformuläret.

2. När vi mottagit din anmälan skickar vi dig en bokningsbekräftelse samt en faktura för betalning av handpenning på 1 000 SEK + 400 SEK för eventuellt avbeställningsskydd.
Handpenningen är en delbetalning och reducerar totalbeloppet med motsvarande belopp.
Betalningen kommer du kunna göra via Swish, bankgiro eller med bankkort.

3. När vi fått handpenningen så är din bokning definitiv och vi kan gå vidare och anmäla dig till skolan. Vi stämmer i samband med detta av att alla dina önskemål om boende, startdatum, kurstyp, osv är korrekta.

4. Vi skickar dig sedan ett antagningsbesked från skolan samt ett bekräftelsebrev med mer information om skolan, boende, försäkring, CSN och din slutfaktura.
Vanligtvis får du denna bekräftelse någon vecka efter att vi fått handpenningen.

5. Du betalar ditt arrangemang och slutfaktura 30 dagar före kursstart. Om du sökt CSN och du får dessa pengarna sent så kontakta oss så att vi kan se till att du kan betala lite senare.

5. Exakt boendeinformation kommer ungefär 2 veckor före kursstart. Det är bra om du i samband med denna information meddelar oss när du räknar med att komma till ditt boende så att vi kan meddela detta.

6. Du påbörjar din fantastiska Learning Experience.

7. Efter eller under din tid på språkskolan tar vi gärna emot lite bilder och / eller blogginlägg!

Ha en härlig resa önskar Team Studin!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
 •  

  vagledning utlandsstudier

  forsakring

  visum

  spraktest

  csn

 • Karta

  Map of trip location