Seoul – Korean Language Institute

SEOUL – KOREAN LANGUAGE INSTITUTE AT YONSEI UNIVERSITY

A LEARNING EXPERIENCE

Plugga koreanska i Korea vid ett av av Asiens främsta universitet. Här studerar du koreanska vid Yonsei Universitetet i Seoul. Du pluggar tillsammans med studenter från hela världen i denna spännande asiatiska metropol.

 

Skolan

Korean Language Institute vid Yonsei Universitetet har lång erfarenhet av att undervisa i koreanska till internationella studenter. De hjälpsamma lärarna är mycket kvalificerade och måna om att du skall lära dig koreanska. Här erbjuds du förstklassig språkundervisning mitt i den spännande metropolen Seoul – staden som aldrig sover. Bered dig på ett intensivt och roligt studentliv som garanterat inte liknar något annat.
Korean Language Institute (KLI) är beläget Yonsei University´s fina campus mitt i det trevliga området, Sinchon, där ett flertal av Seouls universitet är belägna. Sinchon sjuder av aktivitet från morgon till kväll och här finns ett stort utbud av affärer, caféer och restauranger, där både koreanska och inter- nationella studenter samlas under rasterna och efter skoltid.
KLI är en otroligt populär språkskola som har närmare 1600 studenter från hela världen. Många av studenterna väljer att studera vidare vid universitetet efter avslutad språkutbildning och om du är intresserad av detta så har du möjlighet att sitta med på olika föreläsningar samtidigt som du studerar koreanska. När du studerar på KLI har du tillgång till alla faciliteter på Yonsei University´s stora fina campus. Skolan anordnar även olika sociala aktiviteter under terminens gång.

Kursorten

Seoul

Tiomiljonersstaden Seoul är den perfekta platsen för den som vill studera koreanska, njuta av kultur, trendigt nöjesliv, shopping och nyskapande modedesign. Hanfloden ringlar sig likt en orm genom de centrala delarna och utgör en svalkande oas mitt i folkvimlet och här ser man dagligen Seoul-borna sitta och doppa fötterna i det svala vattnet.

Ett populärt tillhåll är också Seouls eget Soho, Samcheongdong, som med sina smala gränder och lägre bebyggelse, skiljer sig markant från övriga delar av Seoul. Samcheongdong är beläget nära kungapalatset och här finns mängder av caféer, restauranger, konstgallerier och boutiquer. Seoul vimlar annars av restauranger och dessa har i stort sett öppet dygnet runt, de populäraste köken är koreanskt och japanskt men det finns även ett stort utbud av andra kök. Är du i Seoul så måste du naturligtvis prova Kimchi, en form av starka inlagda grönsaker som äts överallt. Ett måste (efter Kimchi) är att åka upp i N’Seoul Tower och njuta av en enastående utsikt över den väldiga metropolen.
Nöjeslivet är rykande hett och pågår till tidig morgon, dygnsrytmen är en helt annan i Seoul, och vill du festa som en äkta Seoulbo så skall du bege till Itaewon, där det finns gott om barer och klubbar. Shoppingutbudet är också enormt och längs gatorna i modekvarteren, Myeongdong, samlas alla upptänkliga modestilar. Något som måste upplevas (om du orkar hålla dig vaken) är nattmarknaden, Dongdaemun, där man kan finna det mesta till priser som är långt under de svenska.

Du bör heller inte missa att besöka det väldiga kungapalatset, Gyeongbokgung, och passa också på att göra en dagsutflykt till DMZ – Koreas demilitariserade zon (en landremsa som löper tvärsöver Koreahalvön). Zonen är 248 kilometer lång och mitt i zonen går vapenstilleståndslinjen mellan Syd och Nord. Här kan man spana över till det slutna Nordkorea och få en glimt av de berömda allvarsamma vakterna vid gränsposteringen

Kurser

Språkkurser Seoul Kurser 18+

Terminskurser

Du läser 20 lektioner i veckan i grupper på 13 elever i genomsnitt. Du har undervisning på vardagarna 9-13 eller 13.40-17.30. Kursen är uppbyggd kring tioveckorsterminer. Om du är nybörjare kan du som längst läsa sex terminer i normalfart, d.v.s. 60 veckor, sedan anses du vara fullärd och redo att läsa vidare på koreanska på universitetet.

Skolans språktest och introduktion hålls veckan före kursstart (att tänka på när du bokar boende). Terminskursen är studiemedelsberättigad om du studerar minst 20 veckor (2 terminer) eller mer.

Det går också att läsa upp till 80 veckor på en variant av kursen med lite långsammare studietakt och mer fokus på konversation. Under den första veckan på skolan har du möjlighet att byta mellan kursvarianterna. Pris och datum är desamma.

Boende

Studenthem på Campus

På campusområdet kan du välja att bo på Global House eller International House. Studenthemmen ligger i omedelbar anslutning till språkskolan på universitet och här bor både koreanska och internationella studenter. Global House erbjuder enkelrum och dubbelrum med toalett och dusch. International House erbjuder endast dubbelrum och wc samt duschar är gemensamma. Boende på campusområdet är otroligt populärt, varför tidig bokning är ett måste.

Off-campus boende

Om du inte vill bo på campus så rekommenderar vi att du bokar in dig på ett hostel i Sinchon under den första veckan. Skolan kan, när du är på plats i Seoul, hjälpa dig att finna ett passande boende utanför campus och det vanliga är vara att man bor på privata residens ”Hasook-jib ” i enkelrum med halvpension (frukost, middag). Ett annat alternativ är att hyra en egen studiolägenhet. Dessa måste vanligtvis bokas för 1 år.

Priser och datum

Priser 2017

20 veckor 27 950 SEK

30 veckor 41 150 SEK

40 veckor 54 360 SEK (helår)

En anmälningsavgift om 4 900 SEK tillkommer på ovan priser samt skolans avgift på 80 000 KRW ( ca 600 SEK)

För fler veckor kontakta oss på Studin!

Boende

Kontakta Studin för priser på boende

Datum

Kursstart: skolan har flera starter per år. Kontakta oss för exakta datum.

Förkunskaper och anmälan

Förkunskaper

Inga speciella förkunskaper i språket krävs. Du kommer att placeras i en grupp anpassad efter din nivå, allt i från nybörjare till avancerad.

Anmälan

Anmälningsprocessen, några enkla steg:

1. Du klickar på boka och fyller i anmälningsformuläret.

2. När vi mottagit din anmälan kontaktar vi dig och stämmer av bokningen.

3. Du bekräftar sedan bokningen genom att betala en handpenning om 1 000 SEK (+ eventuellt avbeställningsskydd 400 SEK).
 Handpenningen är en delbetalning och reducerar totalbeloppet med motsvarande belopp.
 Betalningen kommer du kunna göra via Swish, bankgiro eller med bankkort.

4. Hela programmet betalas 30 dagar före kursstart.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
 • mässa utlandsstudier

  vagledning utlandsstudier

  forsakring

  visum

  spraktest

  csn

 • Karta

  Map of trip location