Tours – Institut de Touraine

TOURS – INSTITUT DE TOURAINE

A LEARNING EXPERIENCE

 Plugga franska i Tours! Redan 1897 startade den första språkutbildningen i franska på språkskolan i Institut de Touraine i Tours och år 1912 hade skolan utvecklats till ett språkinstitut av världsklass!

 

Skolan

Institut de Français i Tours har ett stolt förflutet som man lever upp till genom förstklassig undervisning i franska. De första språkkurserna här startade redan 1897 och år 1912 hade skolan utvecklats till ett institut av världsklass! Den franska som talas i Loiredalen anses som den allra vackraste och renaste. Skolbyggnaden är en sevärdhet i sig och påminner mer om ett vackert slott än om en skola.

Här finner du allt som kännetecknar en skola av högsta klass: välutrustade klassrum, språklaboratorier, studentlounger, bibliotek, multimedia studios och ett studentcenter, där du kan arbeta för dig själv under handledning av en erfaren lärare.

Skolan har ett omfattande aktivitetsprogram inom både kultur och idrott. Sportaktiviteter anordnas tillsammans med universitetets idrottssektion och är en perfekt chans att träffa franska studenter, öva på språket och få handledning av tränare från universitetet.

På skolans fritidsprogram står också musik, teater, film, fester, middagar och utflykter till bland annat: Paris, Versailles, Chartres, Mont Saint-Michel, Saint Malo och Futuroscope i Poitiers.

Den fantastiska Loiredalen med sina slott, vingårdar och fruktodlingar upplever du bäst till fots, på hästryggen eller på cykel. Vi rekommenderar Tours för dig som verkligen vill lära dig det franska språket och leva i en äkta fransk studentstad.

Institut de Touraine har ett mycket fint internationellt rykte. Här studerade bland annat Sveriges nuvarande Kung, Carl XVI Gustaf, i sin ungdom. En skola för dig som ställer höga krav!

Kursorten

Tours

Maklig men ändå vild bryter floden fram och flyter oberörd och oberäknelig genom ett landskap där sagoslott och små sömniga städer passeras på väg mot havet. Som en jättelik pulsåder ger Loire liv åt Touraines mineralrika jordar, får dem att blomstra och bära frukt.

Det är också vinet och frukterna som gett Touraine världsrykte. Touraine är Frankrikes trädgård och ligger i hjärtat av Frankrike. Provinshuvudstad i detta sagolandskap är den vackra staden Tours.

Med sitt läge på båda sidor om Loire blev Tours tidigt en centralort. Staden var också huvudstad för såväl gallerna som romarna. Centrum och de äldre stadsdelarna ligger på södra sidan av Loire och en av Frankrikes vackraste broar, Pont de Pierre, binder samman stadens norra och södra delar.

Tours är en sagolikt vacker stad med många parker, en idyllisk gammal stadskärna och vänlig atmosfär.

Tours är en av Frankrikes största universitetsstäder med över 40 000 studenter vilket ger staden en ungdomlig och internationell prägel. Här väntar ett spännande och intensivt studentliv med massor av barer, discon, caféer, restauranger, biografer, teater, konserter, muséer och kulturliv.

Aktiviteter i denna vackra del av Frankrike finns i överflöd – välj mellan båtturer och bad i floden, golf, vandringar, cykelturer, ridning, tennis, bergsklättring, besök på vingårdar, med mera.

Och skulle det intensiva studentlivet i Tours ta musten ur dig så finns Paris en timma bort med tåget. Tours har cirka 350 000 invånare.

Kurser

Språkkurser Tours Kurser 18+

Programmen är förberedande till DELF, Diplôme Elémentaire de Langue Française.

DELF och DALF Det franska språket spelar en allt större roll i Europa och att ha studerat franska i Frankrike är en merit som väger tungt i den hårda konkurrensen på arbetsmarknaden. Skolans utbildningar är förberedande för DELF och DALF examen som är internationellt erkända examina i franska.

D.E.L.F. (Diplôme dÉtudes en Langue Française) utfärdas av det franska utbildningsdepartementet. Examen omfattar skriftliga och muntliga uppgifter.

D.A.L.F. (Diplôme Approfondi de Langue Française) utfärdas av det franska utbildningsdepartementet. Examen omfattar skriftliga och muntliga uppgifter. Om du tenterar för DALF slipper du göra det språkprov som annars krävs av dig om du vill läsa vidare vid ett franskt universitet.

D.F.A. 1 (Diplôme de Français des Affaires 1er degré) och T.E.F. (Test d Évaluation de Français) utfärdas av Paris Handelskammare. Examen omfattar skriftliga och muntliga uppgifter.

Boende

Studenthem

Studenthem Hameau Saint Michel

Skolans egna studenthem är beläget mittemot skolan och erbjuder trevliga enkel- och dubbelrum med eget badrum & wc. Service som ingår i hyran är sänglinne och handdukar, tv-rum och spelrum. Mot extra kostnad kan du även få  städning, tillgång till tvättmaskin, torktumlare och internet. Halvpension ingår i ditt boende.

Värdfamilj

Att bo i värdfamilj är ett bra alternativ om du vill få en inblick i kulturen och träna språket lite extra. Våra värdfamiljer är noga utvalda av vår boendeansvarige på plats. Familjerna har olika ålder och social bakgrund, det kan vara en äldre ensamstående eller ett yngre par, men de har alla gemensamt att de är vana vid och tycker om att välkomna utländska studenter i sitt hem. Du kommer att ha ett eget sovrum och delar badrum med övriga familjemedlemmar. Den som vill ha eget badrum kan välja värdfamilj VIP. I boendet ingår halvpension, dvs frukost och middag. På helgerna ingår helpension. Det är viktigt att du uppger på din anmälan om du har någon form av allergi, är vegetarian eller om det är något annat som familjen bör känna till.

Priser och datum

Datum

Förkunskaper: kursstart varje måndag.

Nybörjare: kontakta oss på Studin så hjälper vi dig. Kursstarter åtminstone 1 gång per månad.

Förkunskaper och anmälan

Förkunskaper

Inga speciella förkunskaper i språket krävs. Du kommer att placeras i en grupp anpassad efter din nivå, allt i från nybörjare till avancerad.

CSN

Språkkurserna berättigar till studiemedel från CSN. Du kan låna dels för uppehälle, dels för kursavgiften. Läs mer om vad som gäller på vår sida om CSN.

Anmälan

Anmälningsprocessen, några enkla steg.

1. Du klickar på boka och fyller i anmälningsformuläret.

2. När vi mottagit din anmälan kontaktar vi dig och stämmer av bokningen.

3. Du bekräftar sedan bokningen genom att betala en handpenning om 1 000 SEK (+ eventuellt avbeställningsskydd 400 SEK).
 Handpenningen är en delbetalning och reducerar totalbeloppet med motsvarande belopp.
 Betalningen kommer du kunna göra via Swish, bankgiro eller med bankkort.

4. Hela programmet betalas 30 dagar före kursstart.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
 •  

  vagledning utlandsstudier

  forsakring

  visum

  spraktest

  csn

 • Karta

  Map of trip location