Boende i Australien

Vår student Alexandra tipsar om Boende som student i Australien

Hej på er, Alexandra här! Det är snart terminsstart för kommande studenter och jag tänkte dela med mig av mina bästa tips och råd om hur man hittar ett bra boende i Australien.

I Australien råder ingen bostadsbrist och det finns gott om hyreslägenheter som du kan hyra mellan 2 – 12 månader. Det finns även en mängd olika bekvämligheter och prisklasser. Därför man måste fråga sig själv  – Vad kan jag tänka mig betala i veckan för en lägenhet? Samt, – Vad värdesätter jag mest i mitt boende? Läge? Bekvämligheter? Pris?

När man har kommit fram till med vad som är ekonomiskt möjligt och vad man värdesätter i ett boende. Tipsar jag om denna hemsida!
https://www.realestate.com.au/rent/

Här kan du skriva in i vilket område, vilken prisklass och vilka bekvämligheter du vill ha och sedan kommer det upp lägenheter som är lediga. Om du är intresserad av lägenheten, så kan du kontakta mäklaren för visning längst ner via annonsen. –

Det är superenkelt och smidigt, det var även så vi hittade vår lägenhet!  Jag rekommenderar  att man har fixat ett tillfälligt boende för de första dagarna, så man har möjlighet att kolla på lägenheterna på plats. Jag kan även starkt rekommendera  att boka flera visningar, så du har flera alternativ.

 

Det finns även hemsidor, som https://www.flatmatefinders.com.au – Här kan du hitta personer som letar efter en rumskompis!

TIPS! Det är mycket billigare och roligare att bo med fler – så reser du ensam, kan jag starkt rekommendera att du går in på hemsidan ovan eller hittar någon/några  som du kan tänka dig dela lägenhet / rum med.

TIPS! Som jag nämnde ovan blir det mycket billigare om man är fler – om man vill testa på att bo med andra par eller vänner så rekommenderar jag att hitta några som också vill dela på en större lägenhet / hus. Det finns jätte fina hus som ligger på bra prisklasser, som har upp till 3 – 10 rum.

Här i Australien betalar du hyra varje vecka och din fastighetsskötare bestämmer vilken dag som du ha betalat in din hyra. Pris kostnaden för 1a med 1 rum, toa, kök ligger mellan 190 – 500 AUD i veckan. En lägenhet i Australien med bra läge, kostar såklart mer. Bekvämligheter m.m kan även påverka kostnaden. Pris kostnaden för en lägenhet som student, ska inte överskrida 250 AUD per person per vecka. Vilket är ungefär 2500 kr.

Det man ska tänka på när man hyr en lägenhet, oavsett vart i världen – är att se till att du har signat upp ett konto hos ett vatten och elektricitet företag. Det fungerar precis som hemma om inte enklare. Du fyller i din information, ditt lägenhetsnummer och lägger till betalningssätt.

Kostnaden för el och vatten ligger separat mellan 20-100 dollar och det betalar du var 3e månad. Wifi är ganska dyrt och ligger mellan 30 – 70 dollar i månaden, beroende på hur vilket GB du ska ha. Det är inte som i Sverige att du har trådlöst utan, här betalar du för mängd GB i månaden.

student accommodation
 

Jag tänkte avsluta detta inlägg med tips och råd, för de som är tänker bo själva och med partner / vän.

TIPS! Det finns massa studentboende där du kan bo själv eller dela rum med fler. Där ingår alla räkningar i hyran du betalar – vilket är super smidigt. Exempelvis Unilodge, Atira, Scape etc.

Dela inlägget

Kontakta oss om du har frågor gällande artikeln

Läs vidare