Filipé läser på Vancouver Film School

Studin fick en pratstund med Filipé Larsson som pluggat både Acting Essentials och Acting for Film and Television på Vancouver Film School

Hur kommer det sig att du valde just Vancouver Film School? Hur fick du reda om skolan?

Jag valde Vancouver Film School för jag var ute efter det där lilla extra som jag kände att jag inte kunde få på en svensk filmhögskola. Jag fick reda på Vancouver Film School efter jag kollat igenom ett par skolor i USA (hittade skolan av en slump).

filipe-vfs

Hur var det att studera i Vancouver och Kanada?

I början av min vistelse i vancouver, Kanada så var det läskigt som fan, kände ingen o visste inget om området jag bodde i. Men väldigt fort så blev jag mottagen med öppna armar och jag kunde snabbt och lätt känna mig som hemma i Vancouver. Mitt år på Vancouver Film School var upplagt på ett väldigt intensivt plan men det gav också något enormt till min skådespelar karriär!

 

Hur löste du det ekonomiskt att studera på VFS?

I början av min vistelse i Kanada så levde jag enbart på CSN (eftersom CSN samarbetar med VFS så blir det enkelt för studenter som inte är rika att få möjlighet att komma in på en av världens bästa skolor) men efter ett tag så kände jag att CSN inte räckte så jag valde att jobba på sidan av för att tjäna lite extra pengar.

 

Hur bodde du i Vancouver?

Jag bodde lite här o där under min vistelse I Vancouver! Men jag bodde mest som inneboende med andra studenter!

Skulle du rekommendera VFS till andra studenter?

Oh ja! VFS fick mig att växa som människa, blivit en mycket bättre skådespelare samt jag har fått minnen som jag aldrig kommer glömma!

 

För folk som har tankar om att studera på VFS, vad skulle du säga till dem?

Sök? Du kommer att växa inom ditt yrke, du kommer få vänner för livet, du kommer få massvis med bra minnen! Men ibland (beroendes på vilken linje man söker till) så kan det vara jobbigt eller kännas som om det inte ger dig något… när du är i dom banorna och tvekar på ditt val, stanna upp en sekund, andas lite och släpp dom tankarna! Du kommer vara i VFS i ca 1år. O det året kommer gå fortare än vad du tror! Om du ska då tveka på ditt val hälften av året så kommer du ångra dig när du väl är klar!

Va som en Svamp helt enkelt, vad dom än säger o vill att du ska testa på gör det bara! Släng dig ut o våga misslyckas för tro mig… desto mer du bara slänger dig ut o vill lära dig saker med ett öppet sinne desto mer kommer du få utav utbildningen!

 

Hur kan STUDIN hjälpa dig med ansökan till VFS?

STUDIN hjälpte mig med i princip allt! Jag var väldigt nära på o ge upp att ansöka till skolan för jag avskyr pappersarbete och var osäker vilka papper som behövdes till vad etc etc.. men STUDIN hjälpte mig med hela den biten HELT GRATIS! O om jag ska vara helt ärlig så tror inte jag att jag skulle kommit in på skolan om drt inte var för deras Professionella hjälp!

 

Har du några tips för folk som skall studera utomlands?

Ni som står inför valet om ni ska åka eller inte, åk bara! Det kommer kanske vara jobbigt dom första dagarna kanske till o med dom första veckorna! Men efter tiden går så kommer du växt inom dig själv, lärt känna människor som du aldrig annars skulle träffat, uppleva saker som man aldrig kommer glömma.

 

filipe-horror

Dela inlägget

Kontakta oss om du har frågor gällande artikeln

Läs vidare