Första tiden i LA

Josefine, som studerar business på Santa Monica College berättar om den första tiden i Los Angeles

Resan dit gjorde jag tillsammans med en tjej jag träffat via gruppen ”Svenskar i LA” på Facebook, som jag även skulle bo med. Vi kom till Los Angeles en vecka innan skolan skulle dra igång och spenderade den med att utforska vår nya hemstad.

Vi skaffade busskort och lärde oss hur bussarna fungerade, något jag rekommenderar att fixa ganska snabbt då allt är långt ifrån varandra i Los Angeles och det är bra att snabbt börja reda ut hur man lättast ta sig till de olika ställena. För mig har bussarna fungerat väldigt bra, då vi dessutom får åka Big Blue Bus gratis med vårt Santa Monica College-kort. Med bussen tog vi oss till bland mycket annat Venice Beach, Hollywood, Santa Monica Pier och 3rd Street Promenade i Santa Monica.

Första dagen i skolan bestod av ett informations-seminarium. Jag gick ett paketprogram, som innebär att vi inte behöver välja kurser själva utan får ett förbestämt schema. Något som jag tyckte var skönt, så man inte behövde tänka på att välja kurser i tid och vilka kurser man skulle behöva läsa. För min del skulle jag läsa ett år till ett certifikat i Business Marketing och på seminariet var alla som valt samma program och de som valt att läsa ett liknande program i Fashion. Vi fick träffa flera av lärarna och fick massor av nyttig information inför terminsstart. Förutom informations-seminariet ordnade skolan aktiviteter i början av terminen för att alla nya studenter skulle lära känna varandra, till exempel åkte vi till nöjesfältet Six Flags som blev ett av mina och mina vänners bästa minne tillsammans! Så jag rekommenderar verkligen att ta vara på det skolan erbjuder, ett perfekt sätt att hitta vänner i ett nytt land!

Dela inlägget

Kontakta oss om du har frågor gällande artikeln

Läs vidare