Frida studerade på Berkeley College

Frida berättar: Studenten. Det var både läskigt och roligt på samma gång. Vad skulle hända sen? Studera vidare eller jobba? I Sverige eller någon annanstans? Jag tog fram en karta och frågade mig själv ”om jag får välja, vart i världen vill jag bo?”. Svaret var solklart – New York.

Intresset för business management styrde så jag skickade min ansökan till Berkeley College. Jag valde att bo på campus i White Plains, ett av Berkeleys 10 campus.

 
 

Nästan dagligen hade skolan anordnat diverse aktiviteter med allt från game nights till att gemensamt titta på Super Bowl, den stora finalen i amerikansk fotboll. Första säsongen jag följde (och lärde mig reglerna i football) så vann mitt lag Super Bowl – New York Giants!

new-york
 
 

Under mina år på Berkeley så gjorde jag allt från att arbeta som studiehjälp i Academic Center till att välkomna och hjälpa internationella studenter att komma in i den amerikanska kulturen. Jag försökte vara så delaktig som möjligt, vare sig det var betalt jobb eller event som anordnades, för att dels bygga ett kontaktnät och växa som person samt att verkligen få ”return on investment” på min tid i New York.

 
 
 

Fast forward tre och ett halvt år – jag tog kandidatexamen med högsta betyg och tack vare praktiken som ingick i min utbildning fick jag jobb direkt efter min examen! Jag spenderade mitt femte och sista år i New York på ett kontor i Midtown Manhattan som projektledare. Jag planerade logistiken för konferenser runt om i USA och fick chansen att resa till städer som t.ex. Houston (TX), Washington D.C. och Boston (MA).

berkeley-graduation

Dela inlägget

Kontakta oss om du har frågor gällande artikeln

Läs vidare