Min vardag i Los Angeles

Josefine, student på Santa Monica College berättar om hur hennes dagar i Los Angeles ser ut!

 

Jag hade så mycket förväntningar och drömmar om hur året skulle se ut. Men aldrig någonsin hade jag kunnat förbereda mig för det äventyr det kom att vara. Här tänkte jag berätta lite om hur min tid i Los Angeles varit hittills!

Dagarna i skolan ser olika ut. Ofta börjar jag runt 8:00 eller 10:00 och har en eller två lektioner om dagen. Första terminen slutade vi runt 11:00 varje dag, vilket betydde att vi hade väldigt mycket tid under dagarna att göra annat. Andra terminen är dagarna väldigt olika, börjar runt 9:30, slutar vissa dagar tidigt och andra dagar har vi håltimme emellan lektionerna och slutar runt 15:00.

 

Jag och mina vänner passar då på att göra allt skolarbete under håltimmarna så att vi verkligen kan vara lediga resten av tiden och ha tid till annat. Planerar man skolarbetet och läxorna bra så har man alltså väldigt mycket fritid och tid att utforska sin stad.

Innan jag åkte gjorde jag en bucket list, en lista på alla saker jag ville hinna göra, se och vara med om under min tid i USA. Med på listan var bland annat att hajka till Hollywood-skylten, att åka på roadtrip och att gå på en amerikansk fotbolls-match. Los Angeles är en stor stad med mycket att göra, så det är lätt att fylla dagarna med roliga saker och nya ställen att upptäcka.

studera-i-los-angeles
 

 

Det är såklart en del kulturskillnader i USA, och speciellt Los Angeles, jämfört med Sverige.

Mycket av det är många svenskar redan ganska insatta i då svenskar generellt kollar på mycket amerikansk tv och filmer. Vad jag märkt tydligast är skillnader i hur öppna människor är. Precis som man tänker sig så är människor väldigt sociala och trevliga i Los Angeles, medan vi svenskar ofta kan upplevas som lite mer reserverade och kanske inte alltid tar så mycket plats.

Man sitter till exempel inte bredvid en främling på bussen om det finns andra platser lediga, men i Los Angeles kom det fram folk på bussen och pratade varje gång. Frågade om man haft en bra dag, frågade vilket språk vi pratade om de hörde oss prata svenska och var genuint intresserade av att få lära sig några ord innan det var dags att kliva av bussen.

studera-i-la

 

Annars är Los Angeles en stad som är väldigt stor, det finns många olika delar som har sin egen kultur, vilket gör att det är svårt att beskriva hela staden. Det kan skilja sig ganska mycket från del till del, något som för mig gör det hela ännu bättre. Man får verkligen lite av allt och Los Angeles har alltid något för alla.

Något som verkar vara gemensamt för de flesta av Los Angeles områden, och kanske framförallt Santa Monica där jag bodde, är hälsofokuset. Människor är väldigt medvetna om kost, träning och otroligt mån om miljön och den rådande klimatkrisen. Det är alltid fullt av joggare längst stranden, redan vid 7-8 på lördagsmorgonen börjar det fylla på, och att hajka är alltid en av de mest återkommande förslagen för en första dejt.

bucket-list-isa

Dela inlägget

Kontakta oss om du har frågor gällande artikeln

Läs vidare