Rustam i Perth

Nu ska vi till västra Australien och till Perth där Rustam studerar! Han studerar en Bachelor of Science in Exercise and Sports Science på Edith Cowan University. STUDIN passade på att kolla läget med honom!

Jag har haft det fantastiskt sen jag kom till Perth! Med vita stränder och mestadels soliga dagar är det svårt att klaga! Det har inte varit svårt att anpassa sig och komma in i kulturen här. Det känns som att jag kommit rätt och jag är tacksam för denna möjlighet. Innan Perth studerade jag på East Coast nära Brisbane och jag kan tala om för er att inget slår Perth (West Coast) stränder. Helt magnifikt!

 
 

Jag studerar på Edith Cowan University och det har varit en helt ny upplevelse med mycket blandade känslor – mest positivt! Det är en utmaning i sig att komma in i ”school mode” igen efter nästan 4 månaders sommaruppehåll med dagligt strandhäng och resande. Annars är lektionerna spännande med både praktik och teori. I år hölls Uni Games i Perth. Uni Games låter oss studenter vara med och tävla mot andra universitet runt om i Australien utan att resa någonstans, vilket är kostsamt för en internationell student.

 
 

Det är också en del svenskar som är bosatta här i Perth så om man känner för en fika med tjat finns det alltid någon som kan ställa upp på det.

Nu framöver är det fullt fokus på uni för min del då slut examen börjar närma sig. På lovet finns planer på att åka till Bali som är mindre än 4 timmars flygtur bort och är väldigt populärt resmål för perthianer.

Som avslutning vill jag bara säga att komma till Australien har varit höjdpunkten i mitt liv!

Med inspirerande hälsningar,

Rustam

 

Dela inlägget

Kontakta oss om du har frågor gällande artikeln

Läs vidare