BIMM

Studera musik på BIMM London England & Berlin

Studera musik på musikskolan BIMM i London, England och Berlin. Musikutbildning på Europas ledande musikhögskola i modern musik.

 Branschutbildningar på 1-3 år för en yrkeskarriär i musikindustrin. BIMM är den mest framstående professionella musikskolan för modern musik i Storbritannien och Europa. Med en musikutbildning på BIMM får du en professionell yrkesutbildning inom musik. Skolan har ett nära samarbete med musikbranschen och mer än 80% av avgångseleverna jobbar inom musikindustrin efter examen.

Skolan

 

bimm

BIMM British & Irish Modern Music Institute

BIMM är Storbritanniens och Europas ledande och främsta musikskola inom modern samtida musik. På musikskolan BIMM finns mer än 50 års samlad erfarenhet av att hjälpa studenter till en lyckad karriär inom musikindustrin.

BIMM

Musikutbildningar och branschutbildningar för musikindustrin

BIMM erbjuder både musikutbildningar inom modern samtida musik med inriktning mot sång/vocals, gitarr, bas, trummor. Här ges även utbildningar inom songwriting, music production och sound engineering samt branschutbildningar för en karriär inom musikindustrin: music business, events management och music journalism.

bimm modern music schools

BIMM – Get Connected

BIMM har ett mycket nära samarbete med musikbranschen. Utbildningarna och faciliteterna ligger i absolut framkant och alla lärare på skolan är yrkesverksamma inom musikindustrin.

På BIMM får du en professionell musikutbildning, värdefulla kontakter i musikindustrin och ingångar i musikbranschen.

Av de studenter som utexaminerades 2017 arbetar 83% inom musik och musikindustrin sex månader efter examen och listan över student success stories är lång.

Här utbildas du för en yrkeskarriär i musikbranschen!

bimmMusikutbildningar och branschutbildningar på BIMM

I det breda kursutbudet ges allt från 1-åriga diplomutbildningar till 3-åriga bachelor/kandidatutbildningar inom bl.a:

 • sång
 • gitarr
 • bas
 • trummor
 • songwriting
 • music production
 • music business
 • music journalism
 • event management

BIMM har ett nära samarbete med ledande universitet. University of Sussex och Dublin Institute of Technology ackrediterar utbildningarna.

bimmMasterclass med världsartister

På BIMM hålls regelbundet masterclasses med stora namn ur musikbranschen. Senaste masterclasses har hållits av bl.a: Duff McKagan (Guns N’ Roses), Robert Trujillo (Metallica), Nick Mason (Pink Floyd) and Nile Rodgers (Chic, David Bowie).

bimmErfarna lärare som är verksamma i musikbranschen

Alla lärare kommer ur musikbranschen och har arbetat med världskända artistnamn. Bland lärarna finns: Jimmy Docherty (Stereophonics), Jennifer John (Damon Albarn, Brian Eno, Sarah Jay Hawley (Massive Attack) Liam Walsh (Oasis, The Killers, Bjork), Becky Jones (Groove Armada)

BIMM musikutbildning utomlands

BIMM Student Success Stories

Med skolans långa erfarenhet växer listan över kända fd. studenter hela tiden. Bland tidigare BIMM elever finns bland annat: James Bay, George Ezra, The Kooks, Izzy Bizu, Ed Drewitt (Songwriter -One Direction, Olly Murs, Little Mix), Jordan Whitmore (A&R Atlantic Records) and Natasha Bent (Coda Music Agency – Take That, Disclosure, The Prodigy, Jess Glynne, Bastille, Ellie Goulding and Imagine Dragons).

Av de studenter som utexaminerades 2017 arbetar 83% inom musik och kreativa industrier sex månader efter examen.

bimmLär känna musikindustrin

Skolans närhet till musikbranschen genomsyrar inte bara undervisningen utan allt som sker under din studietid på skolan. Du kommer att känna att du är en del av musikbranschen redan under din tid på skolan.

BIMM samarbetar med bl.a Brit Awards och man anordnar events och Industry Showcases där skolans elever får möjlighet att komma i kontakt med branschfolk.

bimmHitta din egen väg in i musikindustrin

Att arbeta med musik, som musiker eller inom musikindustrin är en dröm för många och vägen dit kan vara svår. På BIMM får du verktygen, du får praktisk handledning, erfarenheter och djup branschkunskap som verkligen hjälper dig framåt på vägen.

Många band har bildats av elever som träffas på BIMM. Under studietiden på BIMM hittar du fram till din personliga stil och ditt eget uttryck eller din speciella nisch.

BIMM musikutbildning utomlands

Branschutbildningar inom Music Industry och Music Management

Utöver yrkesinriktade musikerutbildningar inom music performance har BIMM skräddarsydda program inom bl.a music production, music business management, tour management och och musikjournalistik.

Dessa branschutbildningar är perfekta för dig som älskar musik, konserter och musiklivet men som vill arbeta mer inom produktion eller med den kommersiella sidan med management av turnéer, musikfestivaler, management etc i musikindustrin.

På BIMM får du undervisningen, vägledningen och kontakterna för din framtid inom musik.

Läs mer om skolan på BIMM website 

bimm

BIMM Campus – Where music matter most!

BIMM har campus i städer där den moderna musikscenen och musikindustrin är mycket levande. BIMM har campus i London, Brighton, Manchester, Bristol, Birmingham, Dublin samt i Berlin och ett nytt campus i Hamburg!

bimm

London

London är den moderna musikens huvudstad och behöver knappast någon närmare beskrivning. Det var här det började och det är här det fortsätter, musikscenen i London är världens viktigaste…

BIMM ligger i Londons västra delar, nära tunnelbanestation Fulham. Skolan, fd. Tech Music School, är legendarisk. Här har en mängd artister startat sina karriärer.

Jam nights och happenings arrangeras ofta på lokala pubar och scener.

Virtual tour BIMM London Campus

Berlin

BIMM Berlin har på kort tid blivit ett av skolans mest populära campus. Berlin har utvecklats till att bli Europas hetaste stad och attraherar ung kreativitet, konstnärer, entreprenörer och musiker från hela världen.

BIMM Berlin ligger i hippa Friedrichshain-Kreuzberg där det sjuder av kreativitet. All undervisning på BIMM Berlin är på engelska och lärarna är namn i toppklass.

Virtual tour BIMM Berlin Campus

Brighton

Brighton är lite av Londons coola och hippa lillebror, med en mycket livlig musikscen och ett pulserande nattliv. Brighton kallas ibland London by the Sea och många kända artister har valt den bohemiska och hippa staden som hemort.

Brighton har småstadens vänlighet och bekvämligheter och samtidigt finns London på 50 minuters avstånd. Brighton har ett aktivt och vitalt musikliv: på pubar, småscener och nattklubbar spelar alltifrån lokala artister till internationella storheter.

Som student på BIMM i Brighton kommer du snabbt in stadens musikliv och det är lätt att få gig i staden.

Virtual tour BIMM Brighton Campus

Manchester

Manchester har en självklar plats i popens historia och staden som en gång i tiden var synonym med textilindustri är nu en beteckning för både en musikstil och en populärkulturell epok.

BIMM:s skola i Manchester är ritad av arkitekterna bakom The Hacienda, den legendariska klubben där Manchesterscenen med The Smiths, New Order, Joy Division, The Stone Roses och Oasis en gång tog fart.

Musikscenen i Manchester är mycket livlig, industristaden har blivit modern och alla musikindustrins jättar som Sony Music, EMI, Universal Music, Warner Musik UK har kontor i staden.

Virtual tour BIMM Manchester Campus

Hamburg

Tysklands näst största stad Hamburg har alltid varit känd som rock och pop staden nummer 1 i Tyskland. Klubb och musikscenen är mycket livlig med ett stort antal legendariska musikklubbar. Kvarteren i den berömda stadsdelen Sankt Pauli, med bl.a Schanzenviertel och Reeperbahn är kända för sin underground kultur, kreativitet, gatukonst. Här samsas högt med lågt och skapar en perfekt miljö för att inspirera och inspireras. BIMM har campus mitt i St Pauli i Hamburg alldeles i anslutning till några av de mest kända musikklubbarna.

Bristol

Bristol har allt sedan trip-hop vågen med band som Massive Attack, Portishead etc varit viktig i engelskt musikliv. Här finns en stor lokal musikscen, mängder av lokala band spelar på stadens barer, pubar och musikscener. BIMM ligger mitt i Bristol.

Virtual tour BIMM Bristol Campus

Dublin

Dublin har alltid haft ett blomstrande musikliv och irländarnas kärlek till sin musik, både den nya och den traditionella är berömd! I Dublin är det en självklarhet med live music på nästan varje pub alla dagar i veckan.

BIMM har sina lokaler på två olika ställen i Dublin, dels på centrala Francis Street men även i området The Coombe.

Virtual tour BIMM Dublin Campus

Birmingham

Birmingham är en av Englands äldsta industristäder har på senare år förnyats och attraherar ny kreativitet och ny musik.

Plugga i London och Berlin

Det går bra att läsa första året i Berlin eller England och sedan fortsätta direkt på andra och tredje året på ett annat BIMM campus om du läser till en Bachelor/kandidat.

Passa på att prova (musik)livet i flera städer under din utbildning!

Unik möjlighet – ”prova på kurs” på BIMM

Är du på väg att ansöka till en musikutbildning på BIMM men osäker på hur det skulle vara att studera musik på en musikskola utomlands?

Passa på att delta i en kortkurs på BIMM helt gratis!

Läs mer här

Video BIMM

Kurser

Utbildningar BIMM

Diploma

Diplomutbildningarna på BIMM räknas som gymnasiala. 1-åriga diplomprogram ges på BIMM campus i London, på övriga campus i Storbritannien ges 2-åriga diplomprogram. BIMM Berlin och Hamburg endast kandidatprogram.

Diploma Music Performance, 1 år

Med inriktning på:

 • sång
 • gitarr
 • bas
 • trummor

Praktisk musikutbildning med fokus på performance. Du utbildas till en bättre instrumentalist och får en hel del scenvana. Utbildningen innehåller även musikteori och är utformad för att utrusta musiker med den yrkeskompetens och medvetenhet som krävs av dagens musikindustri. Elever på BIMM samarbetar varje vecka i Live Performance Workshops för att få erfarenhet av att stå på scenen med ett helt band.

Diploma in Songwriting, 1 år

Praktisk, yrkesinriktad och fördjupande. Du studerar Musicianship, Songwriting, (Software)Notation, Arrangemang, Portfolio Design, Structure and Style och Melody and Lyrics. En stor del av studierna sker i kreativa workshops.

Diploma in Music Production, 1 år

Praktisk och yrkesinriktad för dig som vill arbeta kommersiellt med musikproduktion med t.ex songwriting, recording eller komposition för film och TV. Fokus ligger på att lära sig använda produktionsmiljön kreativt och du studerar bl.a  Music Production techniques, Sequencing System Technique, Sound Creation and Manipulation, Songwriting, Music and Sound for Moving Picture, Software Notation, Music Theory and Harmony

Diploma in Sound Engineering & Tour Mangement, 2 år

Utbildningen har den högsta nivån av avgångselever som fortsätter rakt in i musikindustrin direkt efter avslutade studier. Här lär du dig de viktiga och nödvändiga färdigheterna inom live musik (monitoring av live sound mixning, backstage teknisk support, tour management och live recording)

Kandidat / Bachelor, 3 år

BA (Hons) Professional Musicianship

Med inriktning mot:
Guitar
Bass
Drums
Vocals

En akademisk musikutbildning som leder till kandidatexamen. Förutom utbildning i ditt huvudinstrument ingår musikteori, musikteknologi, komposition, keyboard samt projektarbete och avhandling. Du lär dig att bli en mångfacetterad artist, att uppträda, komponera, skriva och arrangera musik.

BMus (Hons) Popular Music Performance

Med inriktning mot:
Guitar
Bass
Drums
Vocals

En akademisk musikutbildning som leder till kandidatexamen. Förutom utbildning i ditt huvudinstrument ingår musikteori, musikteknologi, komposition, keyboard samt projektarbete och avhandling. Du lär dig att bli en mångfacetterad artist, att uppträda, komponera, skriva och arrangera musik. Detta kandidatprogrammet ges endast i London och har mer fokus på tekniska färdigheter för arbete som t.ex professionell studiomusiker.

BA (Hons) Music Production

En specialistutbildning för dig som söker en karriär i en rad specialistroller inom musikindustrin; som t.ex producer, sound engineer eller creative artist. Målet är utveckla din kreativitet samtidigt som du utvecklar dina färdigheter som producent i olika sammanhang: studio och live recording, songwriting, live sound och Film/TV musik.

BA (Hons) Music Business

Målet är att utbilda dig till entreprenör i musikindustrin. Att lära dig allt bakom inspelning, release och marketing av musik. Du arbetar med både existerande och kommande digital teknologi. De yrkesinriktade lärarna vägleder dig i project management och lär dig praktisk business som: artist- och event management, marketing, musikutgivning, regelverk, label strategies för musikutgivning.

I utbildningen ingår praktik / internship på stora kända bolag. Du får ‘hands-on’ branscherfarenhet genom praktiken och genom att delta i inspelningsprojekt och live events.

BA (Hons) Songwriting

Starkt fokus på låtskrivandets teknik, analys och utveckling av personlig stil. Du uppmuntras från dag ett att utforska din kreativitet som artist inom en rad olika discipliner, från solo och arbete i grupp till kommersiell att skriva musik och låtar för film, tv och andra online medier. Programmet är både akademiskt och musikaliskt utmanande, vilket ger den perfekta balansen mellan praktiska och tekniska färdigheter samt teori och analys.

För att lyckas som en bra låtskrivare är en detaljerad förståelse för musikbranschen avgörande. Du får kunskap om musikpublicering, kontrakt/avtal och inspelningsteknik. All undervisning är up-to-date med de senaste trenderna och riktningarna i den ständigt föränderliga musikbranschen.

Du blir en del i en kreativ grupp av begåvade låtskrivare, artister och branschfolk som du kommer att samarbeta med för att utveckla din talang.

Genom en rad valfria moduler, t.ex Performance in Context, Music Business Studies, Music Teaching Practice och Online Music, kan du skräddarsy din utbildning så att den passar dina personliga mål.

BA (Hons) Event Management

Du lär dig den samtida eventindustrin och får samtidigt en akademisk utbildning inom business och management. Du får praktisk erfarenhet genom att planera, arrangera och genomföra riktiga events som festivaler och klubbkvällar. En utbildning som kan appliceras till många olika roller i arbetslivet. I London, med det enorma utbudet av scener och artister ges utbildningen med ren inriktning på musikbranschen.

I utbildningen ingår praktik / internship på stora kända bolag. Du får ‘hands-on’ branscherfarenhet genom praktiken och genom att delta i inspelningsprojekt och live events.

BA (Hons) Music Journalism

Journalistutbildning med inriktning mot musikindustrin. En solid grundutbildning i journalistik, med färdigheter och ämnen som etik, skrivande, research etc men med kursmoment som är distinkt inriktade på musikindustrin, musikjournalism, PR, musikhistoria, musikbranschens strukturer, marketing och promotion. Utbildningen är utformad för att vara en språngbräda direkt ut i arbetslivet.

Master, 1 år

Master (MA) Learning & Teaching in Creative Industries

Ett masterprogram för dig som vill arbeta som lärare. Programmet är perfekt om du vill påbörja en lärarkarriär men också det perfekta valet om du är en erfaren lärare som vill bredda dina kunskaper och färdigheter inom området för kreativa konstnärliga utbildningar på högskolenivå. Programmet har två olika inriktningar beroende på din studiebakgrund.

Master (MA)Popular Music Practice

Masterprogram med möjlighet till inriktning på 4 olika specialiseringar: entrepreneurship, performance, produktion och komposition.

Mer info om alla utbildningar finns på BIMM website här!

Boende

Boende BIMM

BIMM har inga studentbostäder men när du är antagen kommer du att få ett ”Accommodation Advice Pack” med information om hur du hittar studentboende.

De flesta av skolans elever delar hus eller lägenhet med andra studenter. Vanligtvis har du ditt eget rum men delar badrum, kök och vardagsrum med de andra som bor där.

Kontakta oss gärna för mer information om boende.

Priser & Datum

Terminsavgifter 2020

STUDIN är representant för BIMM i Sverige och hjälper med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad.
Alla terminsavgifter betalas direkt till BIMM.

Diploma: 6 950 GBP / 1 år

Bachelor / kandidat: 8 250 GBP/ år

Bachelor / kandidat Berlin & Hamburg: 7 950 EURO /år

Master: 8 450 GBP

Finansiering

Studier vid BIMM berättigar till studiemedel från CSN. Diplomutbildningarna på BIMM räknas som studier på gymnasial nivå och berättigar till studiemedel först från och med hösten det år du fyller 20 år.

Kursstarter

Programmen startar oktober varje år.
Läsåret består av 3 terminer.

BIMM tillämpar löpande antagning, vilket innebär att när de har mottagit tillräckligt många anmälningar så är det fullt. Utbildningarna är mycket populära. Det är därför bra om du ansöker så snart du har bestämt dig för att du vill studera. Vi har då lättare att kunna få dig antagen på utbildningen.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

För att bli antagen till en Bachelor / kandidatutbildning på BIMM skall du ha fullständiga gymnasiebetyg.
För antagning till Diploma kan det ibland räcka med betyg från högstadiet.

Observera att de 1-2 åriga diplomprogrammen är på gymnasial nivå.

Engelska

Om du har betyg i engelska som är VG / C eller mer i Engelska A och B / 5 och 6 så behöver du inte göra ett språktest.
Om du inte har dessa betyg måste du göra ett språktest IELTS och få minst resultat 6.0

Vi hjälper dig med engelskan om du vill studera på BIMM.
Du kan läsa en förberedande kurs i engelska på någon av de språkskolor vi samarbetar med. Språkstudierna berättigar till studiemedel från CSN.
Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Audition / Demo

För ansökan till utbildningarna inom music performance krävs en portfolio / demo. Du kan välja mellan att göra en audition eller skicka in en video.
Vi hjälper dig med portfolio/demo i samband med din ansökan.

Ansökan

Studievägledning

STUDIN är representant för BIMM och hjälper dig med studievägledning och ansökan. Vår tjänst är helt kostnadsfri.

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på vår website.
Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare.

Översättning av betyg

För ansökan till någon av de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studentrecension

 Embla på BIMM i BerlinEmbla studerar musik på BIMM Berlin

”Att studera musik i denna stad är helt magiskt, du är inte bara runt kreativa människor när du är på ditt universitet, utan hela staden är full av dom.
Det som gör Berlin till min favoritstad är det faktum att du aldrig har tråkigt här, du kan alltid hitta nya spännande ställen, caféer, klubbar eller områden. Redan efter en vecka märkte jag att Berlin är mitt livs kärlek, bättre stad går inte att hitta!”

Embla läser kandidatprogrammet BA in Professional Musicianship -Vocals på BIMM campus i Berlin.