Bond University

Bond University – Studera på Gold Coast

Studera på Bond University Gold Coast Australien. Hög internationell ranking, utbildning & undervisning i världsklass. Campus vid Australiens bästa stränder

Studera på Australiens främsta privata universitet. Kandidat på 2 år, master på 1 år eller study abroad en termin. En studieupplevelse utöver det vanliga!

Skolan

bond university gold coast

Bond University – Studera på Gold Coast

Studera på Bond University, Gold Coast,  Australien, ett av Australiens främsta universitet med campus 10 minuter från de fantastiska stränderna på Gold Coast.

Bond University är ett internationellt välkänt privat universitet, erkänt för hög kvalitet på utbildningar och undervisning.

Här studerar du på ett litet och personligt universitet. Klasserna är små och du får en nära kontakt med dina lärare som fungerar mer som mentorer.

På Bond University står du som student i absolut fokus – en utbildning på Bond University utvecklar dig och öppnar dina karriärvägar.

bond university gold coast australien

Studera i Gold Coast Australien på Bond University

Bond University är Australiens första privata, icke-vinstdrivande, universitet. I samma akademiska traditioner som världens stora berömda privata universitet utmanar Bond University sina studenter att bli ledare och tänkare.

Bond är ett litet universitet med max 5000 studenter på campus och erbjuder en mycket personlig akademisk miljö. Här får du en studieerfarenhet av högsta internationella standard.

På Bond University blir du del av global gemenskap med studenter från över 80 länder som alla kombinerar sina akademiska studier med ett underbart soligt klimat, surf och strandliv, och den tillbakalutade livsstilen på Gold Coast.

Bond University samarbetar med ett flertal berömda universitet i hela världen, i Sverige finns samarbetsavtal med Lunds Universitet, Uppsala Universitet, Stockholms Universitet samt Karolinska Institutet.

bond university gold coast

Hög ranking och stor bredd av starka utbildningar

Bond University är internationellt erkända för bl.a starka program inom företagsekonomi, handel och business management. Men här finns även mycket starka och populära program inom bl.a media, kommunikation, internationella relationer, sport och health sciences.

bond university gold coast

Fast-track – Kandidatexamen på 2 år

På Bond University kan du ta en examen på bara 2 år. Universitet har ett 3-terminssystem (trimesters) utan några långa lov mellan terminerna som gör att du snabbt kan bli klar med studierna.

Den accelererade studietakten gör att du kan slutföra en kandidat på 2 år, en master på 1 år eller en kombinerad kandidat + master på 3 år! Det betyder också att det är möjligt att starta 3 gånger per år.

bond university gold coast universitet hög ranking australien

En transformerande studieerfarenhet

Bond University är en transformerande studieerfarenhet, här står du som student i absolut fokus! Målet är att ge dig den bästa möjliga studieerfarenheten genom fokus på fantastiska studiemiljöer, hög undervisningskvalitet, personlig utveckling och utbildningsresultat.

Bonds approach till högre utbildning går utöver akademisk kunskaper för att ge dig de färdigheter och den anställningsförmåga som rekryterare letar efter. Redan från din första dag på campus arbetar Bonds team på Career Development Center för att hjälpa dig att förfina dina karriärmål och kartlägga din personliga karriärväg. Genom branschkontakter och nätverk gör de allt för att säkerställa de allra bästa resultaten för dig som student.

bond university gold coast universitet med hög ranking australien

Personlig kontakt med lärare och hög undervisningskvalitet

De små klasserna gör att dina lärare känner dig personligen och här tillämpas en open-door policy – dina lärare kommer att vara som mentorer för dig, både under din studietid och efter din tid på universitet.

Bonds rykte som Australiens ledande privata universitet har gjort det möjligt för universitet att locka världsberömda akademiker, högprofilerade industriledare och internationellt erkända forskare till universitetet.

Här kan det hända att du undervisas av den expert som faktiskt skrev kursboken ni använder eller får möjligheten att hjälpa till i ett viktigt internationellt projekt under ledning av en ledande forskare.

bond university gold coast universitet med hög ranking australien

Hög ranking och Australiens mest nöjda studenter

Bond University har en hög ranking på ett flertal områden och rankas årligen högst när det gäller student experience. Universitetet är Australiens högst rankade universitet när det gäller studie- och utbildningsupplevelse.

Du studerar i små klasser och du kommer att ha en personlig och nära kontakt med dina lärare och kurskamrater.

Studenterna har betygsatt sin utbildningserfarenhet på Bond University som Australiens bästa i flera olika rankningar.

bond university

Möjligheter till praktik och internships

En utbildning på Bond University berikas av praktiska erfarenheter och case-studies från den verkliga världen som lärarna för med sig in i klassrummet. Det finns även möjlighet till praktik / internships på internationella företag i Bond University’s nätverk.

bond university

Beyond Bond – Bli redo för arbetsvärlden

En utbildning på Bond går utöver klassrummet. Utöka dina horisonter med praktik, globala volontärprogram, internationella tävlingar, branschkonferenser, studieresor, samhällstjänst och mycket mer!

Bond University’s praktiska fokus på din personliga utveckling kallas Beyond Bond och skiljer ut dig och gör dig attraktiv i arbetsvärlden. Du förvärvar självförtroende, mognad, global medvetenhet, kommunikationsförmåga och ledarskapskvaliteter.

bond universityStudera en termin eller till examen

För dig som inte vill läsa en hel utbildning finns möjlighet att läsa kurser i valfria ämnen under en study abroad termin (14 veckor). En study abroad termin är en verklig möjlighet för dig som vill uppleva hur det är att studera på ett privat toppuniversitet. Du som studerar på högskola/universitet kan tillgodoräkna dig kurserna i din examen.

Du som har en kandidatexamen kan på 1 år läsa ett masterprogram – en studieerfarenhet som kommer att öppna dina karriärvägar…

bond university campus

Bond University Campus Gold Coast

Bond University campus är mycket modernt och alla faciliteter är förstklassiga. Campusområdet ligger 10 minuter från några av de bästa stränderna i hela Australien. Två bibliotek, computer labs, Australiens största universitetsgym, idrottsarenor, sportanläggningar och en swimming pool med olympiska mått är några av de faciliteter du hittar på campus.

bond university campus

Aktivt socialt liv på campus

Studentlivet på campus är mycket aktivt. Många studenter bor på, eller i anslutning till campus. Utöver förstklassiga sport- och idrottscenter med gym, spa, beach volleyboll, basketbanor, tennisbanor etc, finns här caféer, barer och restauranger. Som student kan du gå med i och delta i ett flertal föreningar och studentklubbar.

bond university

Varför studera på Bond University

  • Utbildning och undervisning i världsklass
  • Högt rankat och Australiens nöjdaste studenter
  • Personligt och exklusivt universitet
  • Fantastiskt campus 10 min från Australiens bästa stränder

studera i gold coast

Studera i Gold Coast Australien

Gold Coast är en stad i södra Queensland, ungefär en timma söder om Brisbane. Gold Coast har under de senaste 20 åren utvecklats till att bli en av Australians mest populära och viktigaste turistdestinationer.

Det soliga subtropiska klimatet med varma vintrar och heta somrar lockar turister året om. Gold Coast har mer än 70 km gyllene stränder som räknas bland de bästa i Australien och hela världen.

studera i gold coast

Plugga i Gold Coast

Gold Coast har omkring 600 000 invånare. Utöver de berömda surfstränderna finns här en skyline som domineras av moderna skyskrapor, en mängd temaparker, ett hett nöjesliv. Samtidigt är det nära till naturupplevelser i inlandets naturområden med tropiska regnskogar. I Gold Coast arrangeras en rad stora events, festivaler, sport- och idrottsarrangemang.

Gold Coast kallas ibland för Australiens Hollywood, staden och området har blivit något av ett center för Australiens nöjesindustri med betydande TV, film och musikproduktion.

Gold Coast är även en mycket populär studiedestination och här finns ett flertal viktiga och populära universitet, högskolor och yrkeshögskolor.

studera i gold coast

Video Bond University

 

Kurser

Utbildningar Bond University

Bond University har utbildningar inom rad ämnesområden, allt från business och creative media till hälsa och sport. Utbildningarna inom företagsekonomi, handel, business management är mycket starka och internationellt erkända .

Du kan välja mellan att läsa fristående kurser (study abroad, 1-2 terminer) eller ett helt examensprogram, till kandidat eller master.

En kandidat/ bachelor på Bond University innebär 2 års heltidsstudier.

En master innebär 1 års heltidsstudier.

 

Boende

bond university

Studentboende Gold Coast och Bond University

Bond erbjuder boende på campus men har även boendeservice som hjälper dig som vill bo på egen hand utanför campus.
Att bo på campus ( i eget eller delat rum) är mycket populärt. Här bor du bekvämt på gångavstånd från alla campusfaciliteter och universitetets Sports Centre.

Boende på egen hand

Det finns ett stort urval av boendealternativ i områdena omkring Bond University. Vanligast är att dela en lägenhet eller ett hus med andra studenter. I Australien är det aldrig svårt att hitta ett passande och bekvämt studentboende, vanligast är att man löser boendet först när man är på plats.

Du kan läsa mer om olika boendealternativ på Bond University här

Vi hjälper till med mer information om boendemöjligheter när du ansöker!

Priser & Datum

Terminsavgifter 2019 -2020

STUDIN är officiell representant för Bond University i Sverige och hjälper dig helt kostnadsfritt med studievägledning, information och ansökan.

Terminsavgifterna betalar du direkt till skolan.

Avgifter

2019 Study abroad 12 370 AUD/ termin
2020 Study abroad 12 810 AUD/ termin

2019 Bachelor / kandidat från 17 160 AUD / termin (beroende på ämnesområde, program)
Master 13 948 AUD – 18 872 AUD / termin (beroende på ämnesområde, program)

Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel (bidrag och lån) från CSN.

Du kan även låna för terminsavgift, resa t o r, samt försäkring.

Som student i Australien har du möjlighet att arbeta 20 timmar i veckan vid sidan av dina studier. 

Startdatum

3 terminer per läsår, möjlighet att starta varje termin
Terminerna är vanligtvis 14 veckor

Termin 1: januari
Termin 2: maj
Termin 3: september

En introduktionsvecka cirka 1 vecka innan kursstart

Vi tar emot ansökningar löpande och du kan söka för starter långt fram i tiden.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Gymnasieexamen / Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet.

Engelska

Om du har VG/C eller mer i engelska A eller B behöver du inte göra engelskatest.

Annars krävs IELTS eller TOEFL (nivå varierar beroende på program – kontakta STUDIN för mer info)

Om din engelska inte är tillräcklig kan du läsa en förberedande kurs i engelska på Bond University.

Ansökan

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för Bond University – vi hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad. Kontakta oss för studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.