Broadway Dance Center

BROADWAY DANCE CENTER

Broadway Dance Center Vill du studera modern dans mitt i dansens huvudstad världsmetropolen New York City! Då lär utbildningarna vid världsberömda The Broadway Dance Center passa dig perfekt! Broadway Dance Center har ett mycket gott internationellt rykte och är av en ledande dansskolorna inom jazz, balett, funk, stepp, musikal och hip-hop.

Skolan

broadway-dance-center-logo-new-york-cityBroadway Dance Center grundades 1984 och har under årens lopp utbildat några av världens främsta och mest framgångsrika dansare. Här har dessutom både Madonna, Britney Spears och NSYNC studerat och ett flertal kända artister använder regelbundet skolans dansstudios för repetitioner. Programmen hålls inom en mängd olika discipliner och utbildningarna fokuserar mot att utveckla ditt personliga uttryck. Det spelar med andra ord ingen roll om du är nybörjare eller professionell dansare, det finns klasser för alla nivåer. Huvudsaken är att du älskar dans!

Undervisningen vid Broadway Dance Center håller högsta klass, du undervisas faktiskt av några av världens bästa koreografer, och många av skolans danspedagoger dansar själva på Broadway eller skapar koreografi till kända artister som Beyonce, Tina Turner, Christina Aquliera, Jennifer Lopez med mera.

The Broadway Dance Center enastående faciliteter och moderna dansstudios upptar ett helt våningsplan (23 000 m2) mitt i hjärtat av Broadways teaterdistrikt i närheten av Times Square. Som student blir du mycket väl omhändertagen och dansskolan upplevs mer som ett andra hem för många elever än som den skola i världsklass som den faktiskt är. Den familjära och välkomnande atmosfären gör också att du snabbt lära känna de andra eleverna på skolan. Under hela utbildningstiden har lärarna personliga uppföljningsmöten så att ni tillsammans kan gå igenom vad du behöver förbättra i teknik eller uttryck – Allt för att du skall få ut maximalt av din tid på skolan.

broadway-dance

Kurser

Utbildningar på Broadway Dance Center

På Broadway Dance Center ges över 200 dansklasser varje vecka inom bland annat: jazz, balett, funk, stepp, musikal, hip-hop. Hit kommer studenter från hela världen som vill utveckla sin teknik inom dans och performance.

broadway-dance-center-pupils

UTBILDNINGARNA

På Broadway Dance Center ges ett program för internationella studenter som ger dig möjlighet att studera dans mitt i dansens huvudstad. Programmet kan studeras under antingen 13 veckor, 6 månader eller 1 år. Varje vecka väljer du fritt 12 olika dansklasser. Samtliga dansstilar ges i olika svårighetsgrader, från nybörjare till avancerad. Enda kravet är att två av de klasser som du väljer måste vara inom balett eftersom kunskaperna från balett hjälper dig att utvecklas inom de andra dansstilarna.

Schemat utformar du i stort sett själv i samråd med dina lärare som lägger upp ett schema så att du får ut maximalt av din tid på skolan. Lärarna har också kontinuerliga uppföljningsmöten så att ni gemensamt kan gå igenom vad som behöver förbättras i teknik och uttryck.

Undervisningen på Broadway Dance Center håller högsta klass. Du undervisas faktiskt av några av världens bästa koreografer, och många av skolans danspedagoger dansar själva på Broadway eller skapar koreografi till kända artister som Beyonce, Tina Turner, Christina Aquliera, Jennifer Lopez, etc.

Varje månad ges du tillfälle att medverka i dansskolans Master Classes och Performance Project, där du har möjlighet att uppträda på scen samt öva i dansstudios efter lektionstid.

broadway-dance-center-streetview

MER INFORMATION OM BROADWAY DANCE CENTER

Läs mer på Broadway Dance Centers website här
Kontakta oss sedan för mer information om hur du kan studera dans vid BDC

 

Boende

Broadway Dance Center har inget eget campusboende men i New York finns det ett enormt utbud av olika typer av boende. Vi rekommenderar att du bokar in dig på ett hostel under de första veckorna – väl på plats är enkelt att finna boende och de flesta studenter går samman och delar på en lägenhet. Många väljer också att bo på studentresidens.

Priser & Datum

Undervisningsavgifter 2016

Broadway Dance Center tillämpar löpande antagning, vilket innebär att när de har mottagit tillräckligt många anmälningar så är det fullt. Det är därför bra om du ansöker så snart du har bestämt dig för att du vill studera. Vi har då lättare att kunna få dig antagen på utbildningen.

KURSAVGIFTER

3 månader: 2 450 USD
6 månader: 4 400 USD
1 år: 8 350 USD

FINANSIERING

Angående finansiering med CSN. Kontakta oss så berättar vi mer.

Startdatum 2016

Kursstart

6 april
1 juni
3 augusti
5 oktober
7 december

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

För att bli antagen till Broadway Dance Center ska du ha fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet.
Inga meriter/styrkt erfarenheter inom dans krävs, du kan vara allt från nybörjare till professionell dansare, men du måste kunna motivera dina ambitioner med dansutbildningen för skolan.

ENGELSKA

Om du är antagen till Broadway Dance Center och känner att du behöver en förberedande kurs i engelska så kan du göra det på någon av de språkskolor vi samarbetar med. Om du vill du göra det i New York rekommenderar vi Rennert.

Ansökan

STUDIEVÄGLEDNING

Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning kring dina studier vid BDC.
Vi hjälper dig genom hela ansökningsprocessen.
För studier vid BDC har vi ut en bekräftelseavgift om 3000 SEK om du blir antagen till utbildningen. Läs mer i våra Allmänna villkor högre studier.

Kontakta oss om du vill beställa skolans broschyr och ansökningshandlingar

ANMÄLAN

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på vår website. Din ansökan måste sedan kompletteras med:

Skolans ansökningsblankett
Slutbetyg från gymnasiet översatt till engelska
Kopia av giltigt pass
Avgångsbetyg från gymnasiet översatt till engelska
Personligt brev
Ett dans-CV/ resumé, där du beskriver tidigare dansträning samt eventuella uppträdanden
2-4 professionella eller personliga foton av din dans, där man kan se din dansteknik och den dansstil som du är starkast inom.

FÖRSÄKRING

Det är obligatoriskt att teckna en heltäckande försäkring under dina studier vid Broadway Dance Center. Läs mer om vår studentförsäkring.

ÖVERSÄTTNING AV BETYG

För ansökan till de skolor och universitet vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK

Du kan skicka ansökningshandlingar per e-post som pdf till:
university@studin.se
eller med vanlig post till:
STUDIN – STUDY INTERNATIONAL
Storgatan 25
411 24 Göteborg

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
 •  

  vagledning utlandsstudier

  examen-i-sverige

  forsakring

  visum

  spraktest

  csn

 • Karta

  Map of trip location