California State University East Bay

CALIFORNIA STATE UNIVERSITY EAST

California State University East Bay (CSUEB) i närheten av San Francisco rankas bland topp 10 i västra USA. Här studerar du i natursköna omgivningar och med en fantastisk vy över hela San Fransisco bukten.

Skolan

cali_state

California State University East Bay är känt för ett brett utbud av program, undervisning i små klasser, en mycket personlig studiemiljö och ett brett karriärinriktat utbud. Cal State East Bay har två natursköna campus, ett i Hayward Hills med utsikt över San Francisco Bay och ett i Concord vid foten av Mount Diablo.

Cal State East Bay’s utbildningar håller en hög akademisk standard, skolorna för Business and Economics och Education and Teaching har mycket gott renommé. Cal State East Bay har omkring 14 500 studenter varav cirka 1000 är internationella.

Mest populärt bland svenska studenter är universitetets Study Abroad Program, där du fritt väljer ämnen ur universitetets katalog och studerar 1-4 terminer.

Cal State East Bay har utmärkta faciliteter. Här finns allt som skall finnas på ett bra amerikanskt universitetscampus: moderna klassrum, datasalar, laboratorier, student TV och radiostudios, bokhandel, studenthälsa, teater, dansstudios, restauranger, caféer, pooler, gym, idrottsanläggningar, tennisbanor, studenthem. På den självklara mötesplatsen The University Union finns spelrum, studentlounger, café och restaurang.

Som student kan du gå med i en rad studentföreningar och klubbar inom alla intresseområden och det finns en särskild klubb för internationella studenter. Under terminen arrangeras också en rad aktiviteter och utflykter för internationella studenter.

För den idrottintresserade finns Cal State East Bay Pioneers som har skollag inom bl.a golf, basket, baseball, fotboll, fri-idrott, simning, volleyboll, terränglöpning, vattenpolo.

Läs mer om universitetet på California State University East Bay website

Kurser

Utbildningar på California State University East Bay

STUDY ABROAD, 1 – 4 TERMINER

Du studerar valfria, fristående kurser valda ur skolans kurskatalog. Kurserna väljs på plats på universitetet genom att man under den första studieveckan sitter med på föreläsningar i de ämnen man är intresserad av och sedan anmäler till läraren att man vill lista sig för den aktuella kursen. Det bästa är att lista sig för flera olika kurser, då universitetet inte kan garantera att man får alltid får sitt förstahandsval.

Kurser finns inom bland annat ämnesområden som:

IT, Data, Marketing, Historia, Musik, Psykologi, Dans, Teater, Media, Matematik, Språk, Naturvetenskap, Turism, Finans, Filosofi, Biologi, Pedagogik, Journalism, Oceanografi, Antropologi.

Läs mer här på Cal State University East Bay website om alla kurser

TILLGODORÄKNA DIG STUDIERNA I DIN SVENSKA EXAMEN

Om du är inskriven på en svensk universitetsutbildning så finns det goda möjligheter att tillgodoräkna dig studierna vid CSU East Bay. Tala med studievägledaren på din institution för mer information om vad universitetet har för krav eller önskemål på kurser.

ENGELSKA

Om du behöver förberedande studier i engelska, och samtidigt vill uppleva äkta amerikanskt campusliv kan vi rekommendera The American Language Program på Cal State East Bay. Här ges intensivkurser i engelska som andraspråk som är universitetsförberedande. Studierna berättigar till studiemedel från CSN.

PRE-MBA, 3-9 MÅNADER

För dig som vill söka till en MBA vid Cal State University East Bay anordnar American Language Program ett intensivt förberedande program som ger dig förutsättningarna för att söka till MBA eller annan Master i business vid CSU East Bay eller annat amerikanskt universitet.

Kontakta oss för mer information!

Boende

Campusboende

STUDENTHEM PÅ CAMPUS

Cal State East Bay har campusboende i studenthem. Lägenheterna är fullt möblerade med kök, sovrum, vardagsrum, internet, badrum och wc. Varje våningsplan har också studierum/ studentlounger med storbilds-TV. Det finns också bl.a. fitnesscenter, biljardrum, bordtennis, basket, laundry, café och restaurang. Boendet är populärt, så du bör ansöka i god tid. Pris för boende från 3 993 USD / termin.

Läs mer här på Cal State University East Bay website om boende

Kontakta oss för mer information samt boendeansökan.

BOENDE OFF CAMPUS

Det finns ett flertal privata studenthem samt möjligheter att dela lägenheter med andra studenter utanför campus. Dessa kan dock inte bokas via universitetet utan du står själv för kontakt och bokning. Det bästa är att boka in sig på ett hostel i närheten av campus medan du letar boende.

Kontakta oss gärna för mer information om boende.

Priser & Datum

Terminsavgifter 2017

Vi är officiell representant för California State University East Bay i Sverige och handhar hela ansökningsprocessen helt kostnadsfritt.
Alla terminsavgifter betalas direkt till universitetet.

AVGIFTER

CSU East Bay har quarter terminer ( 3 månader). Du läser minst 12 credits per quarter.

Study Abroad: 4 000 USD per quarter

Tillkommande avgifter: Universitetets Application Fee på 100 USD (ej återbetalningsbar)

FINANSIERING

Studier vid California State University East Bay berättigar till studiemedel från CSN.

TERMINSDATUM

Fyra terminer per läsår. Möjlighet att starta fyra gånger om året:

Höst
sept – dec

Vinter
jan – mars

Vår
mars – juni

Sommar
juni – sept

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet där betyget i Engelska A eller B/5 eller 6 måste vara minst VG/C. Om du inte har VG/C krävs resultat från TOEFL 550/213/79

Engelska

Om du känner att du behöver en förberedande kurs i engelska så kan du göra det antingen på CSUEB: engelska språkprogram eller på någon av de språkskolor vi samarbetar med. I San Fransisco samarbetar vi med Brandon College. Språkstudierna berättigar till studiemedel från CSN. Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Ansökan

STUDIEVÄGLEDNING

Vi är representant för California State University East Bay och hjälper dig med hela ansökningsprocessen helt utan kostnad.
Kontakta oss för rådgivning kring dina studier!

Kontakta oss också om du vill beställa skolans broschyr och ansökningshandlingar

ANMÄLAN

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på vår website. Din ansökan måste sedan kompletteras med:

Ansökningsblankett som kan laddas ned här
Kopia avgångbetyg gymnasiet översatt till engelska
Kopia av giltigt pass, vidimerad
CSN:s intyg om studiefinansiering.
Financial Statement
Intyg försäkring
Visumintyg
Eventuella universitetsbetyg översatta till engelska
Eventuell bostadsansökan

Vaccination

Studenter vid California State University East Bay måste ha giltiga vaccinationsintyg Hepatit B och MMR (MPR i Sverige, vaccin mot mässling-påslakan-röda hund som i Sverige ges i tidig ålder) Din ansökan måste kompletteras med dessa vaccinationsintyg på engelska.

ÖVERSÄTTNING AV BETYG

För ansökan till någon av de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
 •  

  vagledning utlandsstudier

  examen-i-sverige

  forsakring

  visum

  spraktest

  csn

 • Karta

  Map of trip location