CATC Design School

Studera grafisk design, inredning och foto i Australien – CATC Design School

På ett år kan du plugga till ett diploma i grafisk design, inredningsdesign eller fotografi. Utbildningarna är utformade så att du direkt efteråt skall kunna jobba inom branschen.

Skolan

studera design australien catc design school logo

Vill du jobba med grafisk design, inredning eller fotografi så är CATC Design School i Australien en perfekt startpunkt på din karriär!

Här kan du läsa mycket fokuserade och yrkesinriktade ettåriga utbildningar som gör dig redo för en framtida karriär inom design.

CATC är en av Australiens största och mest välkända designskolor och designutbildningarna är helt inriktade på att du skall kunna arbeta inom branschen efter avslutad utbildning.

Du kan på ett år studera till ett Diploma inom:

Graphic Design / Grafisk design
Interior Design / Inredningsdesign
Photography / Fotografi

Du kan välja mellan att studera på skolans toppmoderna campus i de populära städerna Sydney, Brisbane, Melbourne eller på Gold Coast.

studera design australien catc sydney campus

Utbildar för ett jobb inom design

Till CATC söker sig studenter från hela världen för att få en utbildning som är en språngbräda till en lyckad karriär inom design!

De ettåriga utbildningarna på CATC är ”industry connected”, utformade i nära samarbete med designbranschen. Alla lärare på skolan är yrkesverksamma designers med gedigen och aktuell branscherfarenhet. De brinner alla för att dela med sig av sina kunskaper och ge eleverna alla förutsättningar för en lyckad karriär inom design.

studera design australien catc studenter

Erkänd designskola

CATC Design School grundades 1982 och är en av Australiens största privata yrkesinriktade designskolor. Skolans mål är att utbilda dig till något utöver det vanliga inom branschen. Alla campus är mycket moderna och klassrummen är utformade som designstudios.

studera design australien catc design school campus

Utveckla dina kompetenser

Fokus är att utveckla dina individuella färdigheter och ge dig de rätta kompetenserna för en kreativ karriär. Målet är att du skall bli en kvalificerad designer. Du får de praktiska färdigheter och den kompetens som efterfrågas av designbranschen.

studera design australien catc brisbane campus

Jobb efter utbildningen

Målet är att du skall lämna skolan som en inspirerad, självsäker och målinriktad designer med mycket värdefull kompetens och många goda kontakter i branschen. Du kommer att lämna skolan med en portfolio som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.

studera design australien catc design school campus

Studenter och designproffs i en kreativ läromiljö

Läromiljön på CATC är mycket interaktiv, intensiv och kreativ. Du kommer att bli del i ett kreativt sammanhang tillsammans med branschproffs, verksamma designers, stödjande lärare och mentorer och andra designstudenter.

studera design australien catc melbourne campus

Jobb och karriärservice

Studierna på CATC är helt inriktade på att du skall få en komplett och gedigen utbildning och att du lämnar skolan med en bra portfolio och ett stort kontaktnät inom designbranschen.

Skolan har en jobb- och karriärservice som hjälper eleverna med att planera sin framtid.

studera design australien catc design school brisbane campus

Du behöver ingen tidigare erfarenhet – men passion för design

Alla som är kreativa och har en passion för design är välkomna att söka till CATC! Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet.
Skolans hängivna lärare kommer att utveckla dina kreativa och tekniska förmågor, de ser till att du blir en yrkesskicklig designer.

studera design australien

Campus i Sydney, Melbourne, Brisbane och Gold Coast

CATC har campus i Australiens tre största och mest populära städer Sydney, Melbourne och Brisbane, samt på Gold Coast norr om Brisbane. Alla campus är mycket moderna och ligger bra placerade, oftast i städernas designkluster.

På campus finns fullt utrustade studios och ateljéer där eleverna arbetar med sina kreativa projekt. Som student har du tillgång till det allra senaste inom teknik, produktion och forskning.

På campus finns även studentlounger, studierum, caféer och bibliotek.

Campus i Sydney och Brisbane delas med den berömda designhögskolan Billy Blue College of Design. Efter avslutad diplomautbildning finns möjlighet att söka in till andra året på en Bachelor inom design på Billy Blue College of Design.

Kursorten

studera australien sydney

Studera i Australien, Sydney, Melbourne, Brisbane och Gold Coast

Australien lockar ständigt allt fler studenter från hela världen. Australiska college och universitet har ett mycket gott renommé med en utbildningsstandard som ligger på toppnivå i världsrankningen.

Australiens sköna klimat, den tillbakalutade livsstilen och landets öppna gästvänlighet bidrar också till populariteten.

CATC har moderna campus i Australiens mest populära och skönaste städer: Sydney, Melbourne och Brisbane samt på Gold Coast.

Kurser

studera design australien catc brisbane campus

Utbildningar på CATC Design School

Alla utbildningar är mycket praktiska och yrkesinriktade.
Du läser till ett Diploma på 1 år.
En kortare praktikperiod ingår i de flesta utbildningar.

Graphic Design – Grafisk design

Utbildningen för dig som vill arbeta med grafisk design och reklam. Unik, praktisk kurs i grafisk design. Du får avancerade färdigheter inom typografi, layout, design, färger, computer graphics, avancerad advertising, packaging design, promotional design och commercial illustration. Du utvecklar din designkänsla och ett personligt formspråk.

 • Diploma of Graphic Design, 1 år

Interior Design – Inredningsdesign

En unik utbildning för dig som vill utbilda dig inom inrednings- och designområdet. Du studerar bl.a drawing, interiors, CAD och Graphic Communication. Du utvecklar din designkänsla och ett personligt formspråk. Du lär dig inredningsdesign, färgteori, problemlösande design, presentation och ritningar. Lärarna är yrkesverksamma experter inom inredning av både hem och offentlig miljö. Efter avslutad utbildning kommer du att kunna analysera planlösningar och inredningsprojekt och visualisera och presentera dina egna inredningslösningar.

 • Diploma of Interior Design & Decoration, 1 år

Photography

Utbildningen ger dig kompetens och erfarenhet för att kunna arbeta professionellt med fotografi och bilder. Exempelvis kommersiell fotograf, modefotograf, sportfotograf samt med bildbehandling och bildjournalistik. Även en praktikperiod ingår i utbildningen. Du lär dig använda digitala verktyg för att skapa bilder som kommunicerar ett personligt uttryck. Kursen ges av professionella fotografer, du lär dig det allra senaste inom utrustning och teknik. Sociala mediers betydelse inom bild- och fotodistribution är en del i utbildningen.

 • Diploma in Photoimaging, 1 år

Läs mer om alla utbildningar här

billy-blue-melbourne

Boende

Eget boende med andra studenter

CATC har inget eget campusboende men hjälper till med att ordna boende i värdfamilj eller på studenthem.
Vanligast är att studenterna på plats går samman och delar på en lägenhet eller ett hus.
Vi hjälper till med mer information om boendemöjligheter!

Priser & Datum

Terminsavgifter 2017

Vi är officiell representant i Sverige och hjälper dig helt kostnadsfritt med hela ansökningsprocessen.
Terminsavgifterna betalar du direkt till skolan.

Alla utbildningar: 22 300 AUD / per år

Finansiering

Studier vid CATC berättigar till studiemedel från CSN.
Du kan låna för uppehälle under hela utbildningstiden.
Du kan även låna för hela kursavgiften.
Det går att finansiera hela utbildningen genom studiestöd från CSN.

Som student med studentvisum i Australien har du även möjlighet att arbeta upp till 20 timmar per vecka under terminerna och på heltid under studielov. Detta är vanligt bland både australiska och internationella studenter.

Startdatum 2017

Möjlighet att påbörja utbildningarna finns 3 gånger om året:

februari
juni
september

Före varje kursstart hålls en introduktionsvecka.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet.
Alla som är kreativa och har en passion för design är välkomna att söka.
Du behöver inte ha några tidigare erfarenheter av design.

Kontakta oss så berättar vi mer!

Engelska

Om du har VG / C eller mer i engelska A och B / 5 och 6 behöver du inte göra IELTS. Du måste annars visa upp ett IELTS minst 6.0 eller göra skolans egna språktest.

Om din engelska inte är tillräcklig kan du göra en introduktionskurs som förbereder din engelska för studierna.

Kontakta oss för mer information om engelskanivåer inför studierna!

Ansökan

Studievägledning

Vi är officiell representant för CATC och hjälper dig med hela ansökningsprocessen helt utan kostnad.

Kontakta oss för rådgivning kring dina studier!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då för studievägledning.

Din ansökan måste sedan kompletteras med:

Skolans ansökningsblankett
Avgångsbetyg från gymnasiet översatt till engelska
Kopia av giltigt pass
Eventuellt resultat från IELTS.

Skolan tillämpar löpande antagning, vilket innebär att när de har mottagit tillräckligt många anmälningar så är det fullt.
Det är därför bra om du ansöker så snart du har bestämt dig för att du vill studera. Vi har då lättare att kunna få dig antagen på utbildningen.

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studentrecension

 Ditte på CATC i Brisbaneplugga australien design

”Det jag gillar bäst med Brisbane att det är en väldigt hemtrevlig stad och nära till mycket runtom att se o uppleva.

Har precis avslutat min diplom interior design utbildning vilket var hårt jobb men väldigt roligt så ska nu fortsätta på en Bachelor…Skolan har gett mig mycket och jag har lärt mig otroligt mycket på kort tid. Lärarna är underbara o hjälper en alltid till hundra procent.”

Ditte har läst Diploma Interior design & decoration på CATC campus i Brisbane.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
 •  

  vagledning utlandsstudier

  examen-i-sverige

  forsakring

  visum

  spraktest

  csn

 • Karta

  Map of trip location