Foothill De Anza College

FOOTHILL COLLEGE & DE ANZA COLLEGE

På Foothill College och De Anza College i Silicon Valley nära San Fransisco kan du studera en mängd spännande kurser på både en kortare tid eller till en degree.

Skolan

Skolorna är erkända för en hög akademisk nivå, bra kurspris och små klasser. Det är helt enkelt mycket bra skolor att starta din akademiska bana i USA på. Foothill College och De Anza College (FHDA) har båda ett enastående läge i Kalifornien. Foothill College ligger i närheten av de vackra Santa Cruz Mountains och De Anza mitt i Silicon Valley (där Google, Facebook m.m har sina huvudkontor). Båda skolorna ligger nära både San Francisco och långa sandstränder.

Du kan välja att mellan att läsa en hel utbildning eller 1-2 terminer som Study abroad.

Foothill och De Anza är två moderna community college med högaktuella kurser och utbildningar till förmånliga priser. De ligger ständigt i topp när det gäller akademiska resultat och andelen studenter som transfererar till framstående universitet.

Foothill De Anza Colleges är 2 åriga community colleges där man kan studera till en Associate Degree för att sedan (eventuellt) transferera till ett universitet och läsa de sista 2 åren för en Bachelor Degree. Efter dina studier vid FHDA kan du göra en transfer till önskat universitet. Båda collegen har transferavtal med de flesta amerikanska universitet.

Collegen har goda transfermöjligheter till California State University, University of California och andra amerikanska universitet.  I dag startar en tredjedel av alla amerikanska studenter sin akademiska bana på ett Community College och allt fler internationella studenter upptäcker också fördelarna med att börja studera i mindre klasser och till lägre avgifter.

FHDA:s båda campus kännetecknas av utmärkta faciliteter, där klassrum, datasalar, bibliotek, musikstudio, tv-studio, modern datateknologi och teatrar samsas med pooler, idrottshallar, gym, caféer och restauranger. De Anza:s goda rykte gör att skolan ofta har gästföreläsare från t.ex. Pixar Animation och Yahoo. Foothill i sin tur, har fått många priser och stor uppmärksamhet för sitt vackra campus. Tillsammans har de båda högskolorna över 44 000 studenter och erbjuder flera framstående utbildningar inom Data och IT.

Kurser

Utbildningar på Foothill & De Anza Colleges

Foothill och De Anza College har utbildningar inom bland annat IT, Film/TV Production, Radio Broadcasting, Graphic Design, Photography & Digital Imaging, Business, International Studies, Psychology, Biology och Chemistry, Engineering.

Du kan välja att läsa fristående kurser som Study abroad eller att söka till en Degree.

STUDY ABROAD 1-2 TERMINER

Du väljer fristående kurser under några terminer. Skolorna har 3 terminer (quarters) per år och respektive termin är 12 veckor lång. Under varje quarter läser du minst 12 units. Du sätter samman ditt eget kursprogram utifrån ett stort urval av kurser. Observera att det inte finns någon garanti att du får alla dina förstahandsval.

Läs mer på respektive college website om kurser du kan välja:

Kurser Foothill College

Kurser De Anza College

CERTIFICATE 1 ÅR
ASSOCIATE DEGREE 1,5 – 2 ÅR

Du väljer ett ämne som major (huvudämne) och söker in till ett specifikt program. Ett flertal kurser är alltid obligatoriska i ditt program men många ämnen väljer du själv. Du läser vanligtvis 16 units per termin.

Med en Associate Degree kan du söka vidare/transferera till universitet och läsa 2 år för Bachelors Degree.

Program Foothill College

Program De Anza College

 

Boende

Eget boende

På Foothill och De Anza finns inget campusboende. Men det finns en housing service som hjälper studenterna att hitta boende.

VÄRDFAMILJ

Collegen kan hjälpa till med att boka boende i värdfamilj. Detta är ett bra sätt att komma in i den amerikanska livsstilen och språket. Mer info om detta finns på collegens website.

DELAD LÄGENHET

Vanligast är studenter går ihop och delar lägenhet.

Du kan läsa mer om boendealternativ på Foothill College och De Anza College website.

Kontakta oss gärna så hjälper vid dig med dina frågor kring boende.

Priser & Datum

Terminsavgifter 2017 – 2018

Vi är representant för Foothill College och De Anza College i Sverige och hjälper med hela ansökningsprocessen. Alla terminsavgifter betalas direkt till skolorna.

Foothill och De Anza College tillämpar löpande antagning, vilket innebär att när de har mottagit tillräckligt många anmälningar så är det fullt. Det är därför bra om du ansöker så snart du har bestämt dig för att du vill studera. Vi har då lättare att kunna få dig antagen på utbildningen.

KURSAVGIFTER 2017 – 2018

2 160 USD per quarter termin/ (12 Units * 180USD)
Obligatorisk hälsoförsäkring $1,452.00 /year

FINANSIERING

Studier vid Foothill De Anza College berättigar till studiemedel från CSN.

TERMINSDATUM 2017 -2018

Collegen har trimestres, tre terminer per år med tre startdatum per år:

Vinter: januari
Vår: april
Höst: september

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet med VG / C eller mer i engelska A och B eller 5 och 6. Alternativt resultat från TOEFL-test med minst 61/173/500 eller IELTS minst 5.5.

ENGELSKA

Om du känner att du behöver en förberedande kurs i engelska så kan du göra det på någon av de språkskolor vi samarbetar med. Vill du göra det i San Fransisco så rekommenderar vi Brandon College. Språkstudierna berättigar till studiemedel från CSN.

Ansökan

STUDIEVÄGLEDNING

Vi är representant för Foothill och De Anza och hjälper dig kostnadsfritt med hela ansökningsprocessen. Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning kring dina studier!

ANMÄLAN

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på vår website. Din ansökan måste sedan kompletteras med:

Ansökningsblankett
CSN Studiefinansieringsintyg/ Alternativt Bankletter
Kopia av giltigt pass, vidimerad
Avgångsbetyg från gymnasiet översatta till engelska
Eventuellt universitetsbetyg/utdrag på svensk och engelska, vidimerat
Eventuellt resultat från TOEFL/IELTS
Credit Card Authorization form för App Fee 75 USD+ Expressmail 60 USD

ÖVERSÄTTNING AV BETYG

För ansökan till någon av de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK

Du kan skicka ansökningshandlingar per e-post som pdf till:
university@studin.se
eller med vanlig post till:
STUDIN – STUDY INTERNATIONAL
Storgatan 25
411 24 Göteborg

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
 •  

  vagledning utlandsstudier

  examen-i-sverige

  forsakring

  visum

  spraktest

  csn

 • Karta

  Map of trip location