HUFS Hankuk University of Foreign Studies Seoul

STUDERA PÅ UNIVERSITET I KOREA

Plugga på universitetet i Asien i Sydkoreas fascinerande huvudstad Seoul. Studera fristående kurser på Koreas främsta internationella universitet och upplev livet som student i en av de mest utvecklade och spännande städerna i hela Asien.

Skolan

hufs-university-logoDu kan studera en eller två utlandsterminer i Seoul på Hankuk University of Foreign Studies (HUFS). HUFS anses allmänt vara Koreas bästa privata universitet och den absolut främsta institutionen för internationella universitetsstudier i Korea.

Universitetet är känt för sin höga akademiska standard, särskilt inom samhällsvetenskap och språk. HUFS är det universitet i Korea som utexaminerar flertalet av Sydkoreas diplomater och de flesta cheferna på Koreas största företag har sin examen från universitetet.

Utlandstermin, Study abroad på HUFS i Seoul – Sydkorea

Study Abroad programmet är speciellt lämpligt för dig som planerar en karriär inom internationella relationer, internationell business eller handel, internationell rätt, diplomati eller översättning. Du studerar mitt i centrala Seoul på HUFS Seoul campus.

university-hufs-building

HUFS – HANKUK UNIVERSITY OF FOREIGN STUDIES

Hankuk University of Foreign Studies rankas kontinuerligt som det bästa internationella universitet i Korea. Rankningen omfattar bland annat studentnöjdhet, läroplan och lärare, samt internationella samarbeten och nätverk.

Universitetet grundades 1954, strax efter Koreakriget, och har sedan dess legat i framkant avseende utveckling, globalisering och internationellt samarbete. Dessa kvaliteter präglar HUFS som blivit det mest internationella universitet i Korea, med ett omfattande nätverk av statliga organ och organisationer både i Korea och utomlands.

HUFS har två campus, ett i centrala Seoul och ett Global Campus som ligger 45 minuter från centrum. Som Study Abroad studerar du vid campus i centrum. HUFS har 10 fakulteter och 74 avdelningar. Omkring 650 lärare är verksamma vid universitetet, en tredjedel av dem är från andra länder.

 

hufs-seoul-flags

 

INTERNATIONELLT UNIVERSITET

I linje med HUFS mycket internationella inriktning, har man utbyten med över 550 universitet i 82 olika länder. Antalet internationella studenter är omkring 1 300, det högsta antalet i Korea. Utbytesstudenter har också rankat HUFS som bäst i Korea för utbytesprogrammen. Nästan alla koreanska studenter på HUFS gör också åtminstone en termin utomlands.

Förutom språkstudier, har HUFS ett starkt fokus på globala studier och internationella relationer. Man har internships och praktiksamarbeten med bl.a koreanska ambassader runt om i världen.

HUFS samarbetar också aktivt med Förenta Nationerna och var det första universitet som organiserade ett dubbelt mastersprogram tillsammans med FN:s Fredsuniversitet (UPEACE).

Ett flertal andra projekt för internationalisering drivs också vid universitetet, bl.a The Graduate School of International and Area Studies där regeringstjänstemän från utvecklingsländer i Asien, Afrika och Latinamerika bjuds in för att delta i HUFs mastersprogram varje år.

President Barack Obama valde HUFS som plats för sitt tal mot kärnvapenspridning 2012.

CAMPUS I CENTRALA SEOUL

Seoul Campus ligger i stadens universitetsområde mitt i Seoul. Huvudbyggnaden, som blev klar 1956, är nu en del av universitets Minerva Complex. Här finns bl.a ett stort auditorium med plats för 2000 personer. På campus finns ett stort gym. HUFS organiserar flera evenemang t.ex en internationell filmfestival, en internationell folklorefestival och HUFS egna fotbolls VM. Dessutom finns det cirka 80 olika studentklubbar, med inriktningar på alltifrån akademiska intresseområden till scenkonst, sport eller religion.

Seoul är något av högteknologins och den digitala utvecklingens världsmetropol och som student här kommer du att slås av den dynamiska framstegskänslan.

Läs mer om HUFS på universitetets internationella websida här

Kursorten

Seoul

Studera och bo i en av Asiens mest spännande och utvecklade metropoler!

Kurser

Utlandstermin, Study abroad vid HUFS i Seoul

Om du planerar för en karriär inom internationella relationer, internationell business eller handel, internationell rätt eller diplomati är detta verkligen en toppenmöjlighet. Det är också en fantastisk möjlighet att få en inblick i en av Asiens mest utvecklade och spännande ekonomier.

DU KAN VÄLJA HELT FRITT UR KURSUTBUDET FRÅN DE OLIKA FAKULTETERNA FÖR:

Social Sciences/ Samhällsvetenskap kurser här
Law/ juridik kurser här
Business and Economics kurser här
Global Business Administration kurser här
Education/ Utbildning kurser här
Global Business Administration kurser här
Division of International Studies /Internationella studier kurser här
Studier om Korea och koreanska språket kurser här
Engelska kurser här
Kinesiska kurser här
Japanska kurser här
Västerländska Språk kurser här
Orientaliska Språk kurser här
Övrigt kurser här

Du väljer fritt ur universitetets kurskatalog. De kurser som är markerade med ett lila ”V” under rubriken “Taught in a Foreign Language” ges på engelska. På fakulteten för International Studies ges alla kurser på engelska.

Du kan välja hur många kurser du vill, så länge det totala värdet inte överstiger 20 lokala poäng (30 ECTS). Majoriteten av kurserna är värda 3 poäng men det finns några, t.ex. språk, som är värda 1-2 poäng.

3 koreanska credits motsvarar 5 högskolepoäng ECTS.

Liksom de flesta koreanska universitet använder HUFS samma poängsystem som amerikanska universitet. 16 timmars studier ger 1 credit. De flesta av 3 credit kurserna har tre föreläsningar eller seminarier i veckan.

Alla kurser är på Bachelor/grundnivå.

Du väljer kurserna online en månad innan terminen börjar. Det är också möjligt att anmäla sig till kurser på plats under den första veckan.

KURSER PÅ AVANCERAD NIVÅ/ MASTERNIVÅ

Du kan även välja kurser på masternivå vid HUFS om du har förkunskaper. Kurserna på masternivå kan endast väljas efter att terminen har startat och efter att du har blivit intervjuad och godkänd av den undervisande läraren på institutionen. Kontakta oss om du vill ha mer information om studier på avancerad nivå vid HUFS.

TILLGODORÄKNA DIG STUDIERNA

Tala med din institution i Sverige om hur du tillgodoräknar dig credits från HUFS i din svenska utbildning och planera sedan kursvalet med studievägledaren på ditt universitet.

Du bör ha någon förkunskap inom de ämnesområden du väljer för att kunna tillgodogöra dig studierna och ta dina credits.

STUDERA FLERA UTLANDSTERMINER I ASIEN

Passa på att fördjupa dig i Asien och stanna borta lite längre från Sverige. Du kan enkelt förlänga dina studier genom att läsa ytterligare utlandsterminer i t.ex:

Kina, Kanton vid Guangzhou University eller i Shanghai vid University of Shanghai

Thailand i Phuket på Prince of Songkla University

på Bali i Indonesien vid Udayana University

Boende

Campusboende

Du kan välja att bo på studenthem på campus. HUFS har också två studenthem off-campus som ligger bara 2-3 minuters promenad från campus.

Ange i samband med ansökan om du är intresserad av campusboende.

Så snart du blivit antagen kan du ansöka om boende online via HUFS website.

För att få bo i studenthem på campus är en hälsodeklaration och hälsoundersökning obligatorisk.

Priser & Datum

Terminsavgifter 2016

Terminsavgiften för en utlandstermin/ Study Abroad på HUFS är speciellt framförhandlad av vår partner och mycket förmånlig:

Terminsavgift: 1790 Euro (1000 Euro mindre än vad utbytesstudenter och studerande på grundnivå normalt betalar för)

Application fee 75 Euro

Om du väljer att studera två terminer får du 100 Euro rabatt på terminsavgiften på den andra terminen. Terminsavgifterna för båda terminerna måste betalas före terminsstart.

Läromedel tillhandahålls antingen kostnadsfritt eller så kan de köpas mycket prisvärt.

FINANSIERING

Studierna vid HUFS i Korea berättigar till studiemedel från CSN.

TERMINSDATUM 2016

vår 2016
feb 29, 2016 – juni 20, 2016

höst 2016
aug 29 – Dec 16

vår 2017
feb 29, 2017 – juni 20, 2017

En termin på HUFS är 16 veckor lång.

Utbyteskurserna på universitet är mycket populära och löpande antagning tillämpas, vilket innebär att när tillräckligt många anmält sig så är det fullt.

Ansök så snart du har bestämt dig för att du vill studera. Vi har då lättare att kunna få dig antagen på utbildningen.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet.

Du skall vara inskriven på ett universitet eller en högskola i Sverige eller annat land.

BEHÖVER DU BÄTTRA PÅ DIN ENGELSKA ELLER VILL DU PLUGGA KOREANSKA?

Om du vill göra en förberedande kurs i engelska eller kanske vill prova på att läsa koreanska innan dina studier så kan du göra det på någon av de språkskolor vi samarbetar med.
Språkstudierna berättigar till CSN.

Hör av dig till oss så berättar vi mer!

Ansökan

STUDIEVÄGLEDNING

Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning kring dina studier!

ANMÄLAN

Att ansöka är mycket enkelt och du kommer att få ett antagningsbesked inom 1-2 veckor.

Du anmäler dig först online genom att välja Ansök här på vår website.

När vi fått in din ansökan kontaktar vi dig, du kommer då att behöva komplettera ansökan med:

Utdrag / kopia på universitetskurser på engelska
Kopia av giltigt pass (måste vara giltigt minst 6 månader vid ankomst till Korea)
En kort beskrivning (A4 sida) av dina studiemål, varför du vill studera vid HUFS

Du kan skicka ansökningshandlingar per e-post som pdf till:
university@studin.se
eller med vanlig post till:
STUDIN – STUDY INTERNATIONAL
Storgatan 25
411 24 Göteborg

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
 • mässa utlandsstudier

  vagledning utlandsstudier

  examen-i-sverige

  forsakring

  visum

  spraktest

  csn

 • Karta

  Map of trip location