Long Island University Post

LONG ISLAND UNIVERSITY – LIU POST

LIU – Long Island University är ett mycket populärt New York universitet med två campus, det klassiskt vackra Post på Long Island och Brooklyn campus mitt i New York.

Skolan

Long Island University är mycket populärt universitet både bland amerikanska och internationella studenter. Den akademiska nivån är hög med en mycket kvalificerad lärarkår. Kvaliteten på undervisningen är förstklassig. LIU är det tionde största privata universitetet i USA med närmare 8000 studenter varav cirka 10% är internationella.

I den absolut bästa traditionen av amerikanska privatuniversitet sätter Long Island University studenten i absolut fokus. All undervisning sker i små klasser. Studenterna får nära handledning och stöd av lärare som är forskare, vetenskapsmän och konstnärer inom sina discipliner.

Long Island University Post campus är berömt för sin klassiska skönhet och har en atmosfär och känsla som är något av outstanding, en utsökt miljö för seriösa akademiska studier och skönt studentliv. Campus är beläget vid Long Island’s berömda Gold Coast.

På LIU Post ges över 100 bachelor degrees och dessutom ett flertal så kallade dual degrees där du kombinerar en bachelor och mastersexamen. Både universitetet och dess utbildningar brukar ligga mycket bra på olika rankinglistor och med en examen från LIU har man mycket goda förutsättningar för att snabbt hitta ett bra jobb inom sitt område.

Det breda akademiska utbildningsutbudet ges vid universitetets fem olika skolor/fakulteter:

Education, Information and Technology
Liberal Arts and Sciences
Management
Health Professions and Nursing
Visual and Performing Arts.

På Long Island University Post får du en mycket bra utbildning och en fin amerikansk examen. Du studerar i den sorts klassiska amerikanska universitetsmiljö som man ser på film och du har världsmetropolen New York på en knapp timmas avstånd!

CAMPUS

Campus är på nästan 1300 hektar och kanske ett av de finaste i USA. Campus består av 59 byggnader varav 3 historiska herrgårdar, två studentcentrum, ett konstcentrum och en toppmodern sport- och träningsanläggning. På campus finns stora grönområden, parker och skogsdungar. På det harmoniska och trygga campuset med närhet till Long Islands vackra stränder är det svårt att föreställa sig det urbana storstadslivet i världsmetropolen New York på mindre än 1 timmas avstånd.

Universitetet har ett flertal idrottslag inom de flesta sporter, ett 80 tal studentföreningar, bl.a drama/teatergrupper, musikgrupper, studentradio och studenttidning. International Office hjälper dig med rådgivning, arrangerar sociala event, och orientationsprogram och engelskaprogram.
På campus ligger också de kända Tilles Center for the Performing Arts, Hillwood Art Museum and the Institute for Arts and Culture. Över 200 events hålls på campus varje år, bl.a rockkonserter med värlsdkända artister.

Kurser

Utbildningar vid Long Island University Post

Över 100 Bachelor degrees och postgraduate/master degrees ges vid universitetet. Du kan antingen studera på grundnivå eller läsa till en Master degree. Det går också att transferera till Long Island University om du studerar på ett annat universitet just nu.

UNDERGRADUATE/BACHELOR DEGREE, 4 ÅR

Som svensk student kan du ibland på LIU tillgodoräkna dig en del av dina gymnasiestudier och därmed läsa en Bachelor degree på LIU på 3 år!
Kontakta oss för mer information.

POSTGRADUATE/MASTER DEGREES 1-2 ÅR

Fortsättningsstudier. Om du har en kandidat från ett svenskt (eller annat) universitet och vill ta en Master degree.

MBA OCH PRE MBA BRIDGE, 1 + 2 ÅR

Long Islands MBA är universitetets flagship program och ges på universitetets Graduate Business School. Här läser allt från senior managers till nyutexaminerade graduates från USA och hela världen. Universitet har ett Pre-MBA ”Bridge” program på 1 år där internationella studenter får de 30 credits som behövs för att omvandla sin 3 åriga Bachelor till en amerikansk 4 årig och fortsätta till MBA.

UTBILDNINGAR/ DEGREES INOM BL.A:

Accounting, Art, Art Therapy, Art Management, Behavior Analysis, Biology, Biomedicine, Chemistry, Branding & Licensing
Broadcasting, MBA, Business Management, Child Care, Communication Sciences, Computer Science, Criminal Justice, Dance Studies, Digital Game Design, Earth & Environmental Science, Economics, Education, English, Environmental Sustainability, Equine Studies, Fashion Merchandising, Film, Finance, Foreign Languages, Forensic Genetics & Science, Genetic Counseling, Geography, Global Climate Change, Health Care, Health Sciences, Physical Education, History, Human Resources Information Systems, Interactive Multimedia Arts, Interior Design, Journalism, Information Science, Marketing & International Business, Mathematics, Music, Nursing, Nutrition, Photography, Physics, Philosophy, Political Science & International Studies, Psychology, Public Relations, Public Service, Social Work, Sociology & Anthroplogy, Sports Management, Theatre Arts, Writing.


Boende

Campusboende

RESIDENS/STUDENTHEM

Long Island University Post har tio residens på campusområdet. Vid residensen bor omkring 2 000 studenter, så studentlivet blir intensivt och fullt av olika aktiviteter. Studentresidensen varierar i storlek och rymmer från 40 till 380 studenter. Samtliga erbjuder lounger för avkoppling/studier och fullt utrustade laundry faciliteter.

Läs mer här om campusboende på LIU Post egen website

Kontakta oss gärna för mer information om boende.

Priser & Datum

Terminsavgifter 2015/16

Vi är representant för Long Island University i Sverige och handhar hela ansökningsprocessen helt kostnadsfritt.
Alla terminsavgifter betalas direkt till universitetet.

AVGIFTER 2015/16

Undergraduate/Bachelor: 16 185 USD per termin

Pre-MBA: 16 185 USD per termin

Postgraduate/Master: 1100 per credit.
Vanligtvis läser du 12-15 credits per termin

Tillkommande avgifter: University facilities fee 850 USD per termin, universitetets obligatoriska försäkring 962 USD för 12 månader

STIPENDIER

Det finns mycket goda möjligheter att få stipendier som kan reducera terminsavgiften avsevärt.
Stipendierna är på mellan 10.000 – 18.000 USD per år

Kontakta oss så berättar vi mer om stipendierna

FINANSIERING

Studier vid Long Island University berättigar till studiemedel från CSN.

TERMINSDATUM 2015

Hösttermin
September – dec

Vårtermin
Januari – juni

Löpande antagning tillämpas, vilket innebär att när tillräckligt många anmält sig så är det fullt. Det är därför bra om du ansöker så snart du har bestämt dig för att du vill studera. Vi har då lättare att kunna få dig antagen på utbildningen.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet där betyget i Engelska A eller B/5 eller 6 måste vara minst VG/C. Om du inte har VG/C krävs resultat från TOEFL iBT 71/IELTS 6.0

För förkunskapskrav till postgraduate degrees kontakta oss.

Engelska

Om du känner att du behöver en förberedande kurs i engelska så kan du göra det på någon av de språkskolor vi samarbetar med. I New York kan du göra det på Rennert. Språkstudierna berättigar till studiemedel från CSN. Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Ansökan

STUDIEVÄGLEDNING

Vi är representant för Long Island University och hjälper dig med hela ansökningsprocessen helt utan kostnad.
Kontakta oss för rådgivning kring dina studier!

Kontakta oss också om du vill beställa skolans broschyr och ansökningshandlingar

ANMÄLAN

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på vår website. Din ansökan måste sedan kompletteras med:

Ansökningsblankett
Kopia avgångbetyg gymnasiet översatt till engelska
Rekommendationsbrev från t.ex lärare eller annan akademisk referent
Personligt brev 300 ord där du presenterar dig för universitetet
Bank statement USD som intygar att du kan finansiera studier och uppehälle (Kontakta oss så berättar vi mer)
Eventuellt intyg om studiefinansiering. CSN:s blankett 5514.
Eventuellt TOEFL/IELTS resultat
Kopia på giltigt pass
I-20 ansökan

För ansökan till postgraduate behövs även:

Officiell kopia på universitetsbetyg, översatt till engelska
2-3 rekommendationer från arbetsgivare eller akademisk referent/lärare
Personligt brev (500 -1000 ord som bl.a beskriver dina karriärsplaner)
CV (för MBA program)

För dig som ansöker om att transferera till LIU:

Officiell kopia på universitetsbetyg, översatt till engelska
Kopia på avgångbetyg gymnasiet. översatta till engelska
Universitetskatalogens kursbeskrivningar av de kurser du läst (Om du vill tillgodoräkna dig tidigare studier)

Vid registrering på LIU krävs originaldokumenten.

ÖVERSÄTTNING AV BETYG

För ansökan till någon av de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK

Samtliga handlingar sänds till:
STUDY INTERNATIONAL
Västra Hamngatan 20
411 17 Göteborg
Du kan även sända anmälan per e-post som pdf till university@studin.se

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
 •  

  vagledning utlandsstudier

  examen-i-sverige

  forsakring

  visum

  spraktest

  csn

 • Karta

  Map of trip location