Regents Film Media & Performance

STUDERA FILM, MEDIA & SKÅDESPEL I LONDON REGENT’S UNIVERSITY LONDON

Studera film, media & skådespel i London, England! Skådespelarutbildning, teaterutbildning & branschutbildning i film & media på universitet mitt i London.

Du studerar mitt i världsmetropolen Londons blomstrande media och teaterliv och du kommer att få mycket praktiska erfarenheter och kontakter i branschen.

 

Skolan

regents university london

Regent’s Film, Media & Performance

Vill du satsa på en professionell teaterutbildning eller en kreativ karriär inom film, TV och mediaproduktion så är Regent’s Film, Media & Performance ett perfekt val.

Utbildningarna är mycket intensiva och praktiska. Med en examen är du helt förberedd för en yrkeskarriär.

Regent’s University har en internationell profil och ett nära samarbete med Londons kreativa och kulturella branscher.

Till Regent’s kommer studenter från hela världen för att få en professionell skådespelarutbildning eller en yrkesutbildning film, TV och digital media produktion.

skådespelarutbildning teaterutbildning regents university london

Yrkesinriktade branschutbildningar inom Performing Arts och Media

På Regent’s finns professionella utbildningar inom:

 • Skådespel, teater, drama
 • Film, TV, Digital Media produktion
 • Manus, scriptwriting, produktion

Du lär dig att skapa, skriva, producera, regissera och agera för film, TV, digital media och teater. Utbildningarna främjar både din kreativa utveckling och förbereder dig för att kunna arbeta professionellt efter examen.

skådespelarutbildning teaterutbildning london

Skaffa dig praktiska yrkeskompetenser inför en internationell karriär

Regent’s University Drama, Film & Media är en livlig skola som leds av branschfolk. Lärarna är ledande branschproffs inom kreativ medieproduktion.

Regent’s har ett nära samarbete med branschen och du kommer att få mycket praktiska erfarenheter inom Londons media och teatervärld. Du kommer att delta på workshops och events, bygga upp ett personligt nätverk och knyta viktiga kontakter inför din framtida yrkeskarriär.

Nästan alla utbildningar omfattar en praktikplacering och många delmoment bygger helt på praktiska och professionella färdigheter. En viktig del av din utbildning sker i form av verkliga uppdrag för produktionsbolag som söker nya projekt och idéer.

regents-university-london

Varför studera Film, Media och Skådespel på Regent’s

 • Praktiska yrkesförberedande kandidat- och masterprogram,  fokus på karriär inom teater, film, TV, media
 • Lärarna är alla yrkesverksamma experter i sina områden 
 • Regent’s har nära kontakter med teater, film, TV i London
 • Privat universitet med mycket personlig handledning och hög kvalitet

skådespelarutbildning teaterutbildning london

Nära handledning och personlig utveckling

Regent’s är ett privat universitet där du som student står i absolut fokus. All undervisning sker i små klasser och håller hög kvalitet. Du får mycket personlig uppmärksamhet och nära handledning av dina lärare.

Här får du både de personliga förutsättningarna och de praktiska färdigheterna för att lyckas. Du kommer att utvecklas kreativt men får också de affärsmässiga förutsättningarna för att lyckas i en bransch med högt tempo och stor konkurrens.

När du lämnar skolan är du redo för arbetsmarknaden!

regents university london

London som ditt klassrum

London är ett kreativt och kulturellt nav och centrum för global media och världsberömd teater. Staden är idealisk för att skaffa sig arbetslivserfarenhet inom de kreativa branscherna.

Londons unika kulturella resurser med kända produktionsbolag inom TV, film, teater och media kommer att vara en del av din vardag som student på skolan.

regents university

Öppna dörren till en värld av kreativa möjligheter

Film, TV, media är ett expansivt område som ständigt hungrar efter nya talanger, nytt och originellt tänkande och unga människor.

Med en teknisk utveckling som alltmer integrerar underhållning och media i våra liv växer möjligheterna till spännande jobb hela tiden. Här är du på plats i händelsernas centrum i en expansiv bransch med ett växande behov av nya talanger.

De mycket yrkesinriktade utbildningarna kommer att öppna dörrar för dig över ett brett spektrum av branschens alla olika områden.

regents-students-campus studera london skådespel drama teater film media regents-school-of-drama-film-media

Utmärkta faciliteter och egen teater

Regent’s faciliteter är på toppnivå för dig som student. En helt egen ny teater, Marylebone Theatre, öppnades i september 2014 och fungerar som en del av undervisningen. De som studerar drama och skådespel använder teatern så gott som dagligen.

London Screenwriters’ Festival

Regent’s University är värd för Londons årliga Screenwriters’ Festival. Ett perfekt tillfälle för dig som student att möta ledande personer inom filmindustrin. Under festivalen arrangeras över 100 olika evenemang, bland annat seminarier, workshops, debatter och filmvisningar. Som student på skolan är du mitt i allt detta.

Regents’ Arts Festival

Regent’s Arts Festival är universitetets egen årliga festival och fungerar som showcase för skolans kreativa studenter och personal. Här inbjuds branschen och allmänheten att ta del av film, fotografi, musik och teater som skapats på skolan under året.

regents university

Läs till examen eller 1-2 terminer

Du kan välja mellan att läsa en hel utbildning på grundnivå kandidatprogram (Bachelor, 3 år) eller avancerad nivå (Master, 1 år). Du kan också läsa 1-2 fristående terminer (sk. study abroad) på skolan och välja kurser inom Film, Media och Performing Arts som du kan tillgodoräkna dig i ett pågående examensprogram.

Foundation Year på Regent’s University

Om du inte är kvalificerad för direkt antagning till ett kandidatprogram finns möjlighet att läsa ett integrerat foundation year (basår) som ger dig plats på utbildningen.

regents university london

Regent’s campus i hjärtat av London

Regent’s har sitt campus mitt centrala i London, omgivet av den grönskande Regent’s Park. Här finns ståtliga universitetsbyggnader med vackra föreläsningssalar, IT-resurser, bibliotek, studentpub och moderna idrottsanläggningar, tennisbanor och bollplaner.

Studentlivet med en hög andel internationella studenter är mycket aktivt och universitetet anordnar en mängd sociala events och happenings.

regents university london

Study Centre och Career Support

På campus finns både studie service som ger dig akademisk stöd under utbildningen och en Career Support som hjälper dig med praktik, internships och vägledning och råd inför framtida karriärval och yrken.

studera regents university london

Om Regent’s University

Regent’s University är Storbritanniens största privata, icke-vinstdrivande, universitet och har ett mycket gott anseende internationellt. Här studerar närmare 5 000 studenter från över 140 länder.

Regent’s internationella prägel med ett stort antal mycket motiverade studenter från hela världen samt möjligheten till utbytesterminer på utmärkta universitet gör universitetet till en attraktiv startpunkt för en internationell karriär.

En examen från Regent’s värderas högt både Storbritannien och internationellt och gör dig mycket attraktiv på arbetsmarknaden.

Läs mer på Regent’s University website

Video Regent’s University London

Kurser

Utbildningar

Fristående kurser / Study abroad, 1 – 4 terminer

Du studerar valfria fristående kurser inom film, media, skådespel under 1-4 terminer. Du kan även välja kurser ur Regent’s övriga kursutbud. Du väljer normalt fyra kurser per termin ur skolans kurskatalog. Om du studerar på högskola kan du tillgodoräkna dig kurserna.
Läs mer om fristående kurser / Study abroad på Regent’s här

Kandidatprogram, Bachelor

Om du inte kvalificerar för att direkt komma in på ett treårigt kandidatprogram så kan du läsa ett förberedande år (Integrated Foundation) för att sedan få direkt plats på utbildningen.

 • Acting for Stage & Screen BA (Hons), 3 år
 • Film & Screen (Film Production) BA (Hons), 3 år
 • Film & Screen (Film Production) BA (Hons) with Integrated Foundation, 4 år
 • Film & Screen (Screenwriting & Producing) BA (Hons), 3 år
 • Film & Screen (Screenwriting & Producing) BA (Hons) with Integrated Foundation, 4 år
 • Film & Screen (TV & Digital Media) BA (Hons), 3 år
 • Film & Screen (TV & Digital Media) BA (Hons) with Integrated Foundation, 4 år

Kandidatexamen för dig som läst skådespelarprogrammet på Calle Flygare

Du som läst skådespelarprogrammet på Calle Flygare Teaterskola i Stockholm har möjlighet att gå direkt in på år 2 på Acting for Stage & Screen

Kontakta STUDIN för mer information om dina möjligheter!

Master, 12 mån

 • Media & Digital Communications – MA

Läs mer här om alla utbildningar inom Film Media & Performance på Regent’s

Boende

regents-university-london

Campusboende

STUDENTRESIDENS PÅ OCH UTANFÖR CAMPUS

Regent’s har klassiska studentresidens på det underbart vackra campusområdet i direkt anslutning till universitetet i centrala London. Du bor i fullt möblerade enkel, dubbel eller trippelrum. Efterfrågan på studentbostäderna är mycket hög och eftersom det finns en begränsad mängd platser uppmanas du att ansöka om boende tidigt. Prioritet ges alltid till studenter som börjar sin första termin på skolan.

Priser för boende: från 270 GBP till 390 GBP per vecka, beroende på typ av rum och residens.

Regent’s har även off-campus boende som håller mycket hög standard och ligger centralt på North Gower Street och vid Kings Cross / St Pancras.

regents university london

STUDENTBOENDE I LONDON UTANFÖR CAMPUS

Om du inte väljer boende via Regent’s så har universitetet ett Accommodation Office som hjälper dig att hitta ett bekvämt och prisvärt boende under din studietid när du blivit antagen på en utbildning. Du kan välja mellan att bo i delad lägenhet eller hus med andra studenter eller i värdfamilj.
I London är det mycket vanligt att studenter hyr ett rum i en lägenhet eller ett hus som delas med andra studenter.

Läs mer om studentboende på Regent’s University website

Priser & Datum

Terminsavgifter 2020 – 2021

STUDIN är officiell representant i Sverige och hjälper dig helt kostnadsfritt med hela ansökningsprocessen.
Terminsavgifterna betalar du direkt till skolan.

Bachelor / kandidat: 17 750 GBP per läsår
Integrated Foundation Year: 11 300 GBP /  läsår
Study abroad: 8 875 GBP / termin
Master: 18 500 GBP / 12 mån

STIPENDIER

Du som har bra slutbetyg från gymnasiet (motsvarande tre B-betyg i A-levels) kan få stipendium på 1500 GBP / per läsår. Stipendiet innebär en automatisk rabatt på undervisningsavgiften. För att behålla stipendiet under hela studietiden måste du klara varje modul vid första försöket med minst 60 %.

Läs mer på Regent’s website om stipendier och ekonomiskt stöd här

FINANSIERING

Studier vid Regent’s berättigar till studiemedel från CSN.
Du kan låna för uppehälle under hela utbildningstiden.
Du kan även låna för kursavgiften.

Möjlighet finns att söka engelskt studielån. Läs mer i guiden om att studera i England.

Som student i Storbritannien har du möjlighet att arbeta vid sidan av dina studier.

Startdatum

Alla program startar i september varje år. Vissa program startar även i januari.
Om du skall läsa fristående kurser / study abroad finns alltid möjlighet att starta även i januari.

Höst: start september
Vår:  start januari

Terminerna inleds med en orientation week.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet.

ENGELSKA

Om du har VG / C eller mer i engelska A och B / 5 och 6 behöver du inte göra språktest.

Annars gäller bl.a IELTS-examen med 6.5 med minst 6.0 i Reading & Writing och 5.5 i Listening & Speaking
Du kan även passa på att besöka Regent’s göra skolans egna språktest.

För antagning till Foundation Year gäller IELTS 5.5, med minst 5.5 i varje del

Om din engelska inte är tillräcklig kan du läsa en förberedande kurs i engelska på Regent’s eller på någon av de språkskolor vi samarbetar med. Språkstudierna berättigar till CSN och påverkar vanligtvis inte dina lån för högre studier. Kontakta oss så hjälper vi dig med engelskan om du vill studera på Regent’s.

Ansökan

STUDIEVÄGLEDNING

STUDIN är officiell representant för Regent’s och hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad.
Kontakta oss för studievägledning!

ANMÄLAN

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då direkt och hjälper dig vidare!

Regent’s tillämpar löpande antagning, vilket innebär att när de har mottagit tillräckligt många anmälningar så är det fullt. Ansök därför så snart du har bestämt dig för att du vill studera! 

UCAS

Vi har direktkontakt med Regent’s antagningsenhet. När du ansöker genom STUDIN behöver du inte gå via Storbritanniens centrala antagningsenhet UCAS och kan därmed få ett mycket snabbare antagningsbesked.

ÖVERSÄTTNING AV BETYG

För ansökan till något av de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.