University of Shanghai

STUDERA I KINA – SHANGHAI UNIVERSITY

Studera på universitet i Kina vid Shanghai University. Här har du chansen att förvärva kunskaper om Kinas ekonomi, kultur och samhälle och samtidigt leva som student i en av världens största städer. Plugga en termin i Kina!

Skolan

studera på universitet i shanghai kina

 

 

 

 

 

 

 

Studera på Shanghai University i Kina

Plugga fristående kurser på universitet i Kina. Det sk. study abroad programmet vid Shanghai University är ett mycket spännande och akademiskt utmanande program som ger dig fördjupade kunskaper om Kina och Kinas globala roll. Programmet är framtaget för internationella studenter som vill lära känna Kina och få en fördjupad förståelse för samhället, ekonomin, utvecklingen, kulturen.

Samtidigt kommer du att få uppleva hur det är att bo och leva i en av världens största städer, på en plats där ekonomin växer kraftigt år efter år och där förändringen och utvecklingen känns närmast futuristisk.

plugga i kina shanghai university

Utlandstermin, Study abroad på Shanghai University

Programmet är skräddarsytt för dig som är intresserad av Kinas ekonomi, kinesisk historia och kultur och det kinesiska språket. Oberoende av din studiebakgrund och dina studiemål är programmet vid Shanghai University perfekt för dig som vill få en inblick i Kinas globala roll samt förvärva dig kunskaper om det moderna Kina.

Genom programmet kommer du att få en fördjupad förståelse och insikt i Kinas unika transformation till dagens starka position som en global ekonomisk och kulturell världsmakt.

Kina är världens näst största ekonomi och förväntas snart växa förbi USA som världens ekonomiska supermakt. Att förstå och ha kunskaper om det mest växande ekonomiska området i världen är avgörande för framtidens ledare inom såväl business som i samhälleligt, politiskt och kulturellt hänseende.

En fördjupad kunskap och erfarenhet av Kina är mycket uppskattad av dagens arbetsgivare.

En utlandstermin vid Shanghai University ger dig unik kompetens och spets i ditt CV!

Shanghai University

Shanghai University grundades 1922 och är ett offentligt, forskningsinriktat universitet i hjärtat av Shanghai. Det nuvarande Shanghai University är ett resultat av en sammanslagning 1994 av fyra olika universitet i Shanghai.

På universitetets 28 fakulteter ges över 70 utbildningsprogram på grundnivå, mer än 200 masterprogram. 140 utländska lärare undervisar vid universitetet.

Liksom staden Shanghai är en modern och mycket internationell metropol, är Shanghai University känt för sina betydande internationella samarbeten. Samarbetsavtal finns med över 160 universitet runtom i världen, bl.a Chalmers Tekniska Högskola.

Studenter och lärare från mer än 100 länder undervisar och studerar vid universitetet. Strävan mot internationalisering är märkbar också på campus där man satsat på att skapa de bekväma och gröna läromiljöer som dagens internationella studenter förväntar sig.

Kursorten

Shanghai

Studera och bo i absoluta centrum av Asiens ekonomi och handel!

Kurser

Utlandstermin vid Shanghai University

Programmet är specialdesignat för dig som är intresserad av Kinas ekonomi, kinesisk historia och kultur och det kinesiska språket. Oberoende av din studiebakgrund och dina studiemål är Study abroad programmet perfekt för dig som vill få en inblick i Kinas globala roll samt förvärva dig kunskaper om det moderna Kina. Genom programmet kommer du att få en fördjupad förståelse och insikt i Kinas unika transformation till dagens starka position som en global ekonomisk och kulturell världsmakt.

Syftet med utbildningen är att ge en inblick i Kinas ekonomi, kultur och samhälle. Kinesisk och internationell handelsrätt, lagstiftning och internationell handel ur ett kinesiskt perspektiv och Kinesiska språket (mandarin). Du kommer även att få fördjupade kunskaper om Kina och Asien i allmänhet. Som student på programmet kommer du ha tid över för utvecklande fritidsaktiviteter och resor.

Study abroad programmet vid Shanghai University är 3 månader och all undervisning sker på engelska. Du kommer att studera med både kinesiska och andra internationella studenter. De internationella studenterna kommer främst från Tyskland, Frankrike, USA och Skandinavien.

Du väljer 4-6 kurser bland nedan 10:

 • China and Globalization (5 ECTS)
 • Chinese Business and Enterprise (5 ECTS)
 • Chinese Culture (5 ECTS)
 • Foreign Relations of China (5 ECTS)
 • Intercultural Business Communication (5 ECTS)
 • Chinese Foreign Trade (5 ECTS)
 • Pop Culture in Contemporary China (5 ECTS)
 • Social Changes in Contemporary China (5 ECTS)
 • The Arts of China (5 ECTS)
 • Chinese Language (5 ECTS)

För exakta kursbeskrivningar kontakta oss!

TILLGODORÄKNA DIG STUDIERNA

Högskolepoäng / credits ges direkt som ECTS. Tala med din institution i Sverige om hur du tillgodoräknar dig credits och planera kursvalet med ditt universitet.

KURSER STUDY ABROAD

Passa på att fördjupa dig i Asien och stanna borta lite längre från Sverige. Du kan enkelt förlänga dina studier genom att läsa ytterligare utlandsterminer i t.ex:

Kanton vid Guangzhou University

Phuket, Thailand på Prince of Songkla University

på Bali i Indonesien vid Udayana University

Boende

Campusboende

I samband med antagning får du ett rum i de internationella studentbostäderna på campus.

Du kan välja mellan enkelrum och dubbelrum. Hyran för ett enkelrum är 100RMB / dag och för ett dubbelrum 50RMB / dag.

I samband med att du flyttar in betalar du en deposition om 1800 RMB samt hyran för hela vistelsen.

Det finns ett speciellt rum för internet på studentresidenset men det är också möjligt att få en egen internetuppkoppling till rummet mot en liten extra avgift.

Priser & Datum

Terminsavgifter 2017/2018

Terminsavgiften för Study Abroad programmet är mycket förmånlig:

Terminsavgift: 1 790 EUR + 75 EURO application fee

Löpande antagning tillämpas, vilket innebär att när tillräckligt många anmält sig så är det fullt. Det är därför bra om du ansöker så snart du har bestämt dig för att du vill studera. Vi har då lättare att kunna få dig antagen på utbildningen.

FINANSIERING

Studierna vid Shanghai University berättigar till studiemedel från CSN.

TERMINSDATUM

höst sep – dec
vår mars – maj

Programmet är 3 månader

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet.

BEHÖVER DU BÄTTRA PÅ DIN ENGELSKA ELLER VILL DU PLUGGA KINESISKA?

Om du vill göra en förberedande kurs i engelska eller kanske vill prova på att läsa kinesiska innan dina studier så kan du göra det på någon av de språkskolor runtom i världen vi samarbetar med.
Språkstudierna berättigar till CSN.

Hör av dig till oss så berättar vi mer!

Ansökan

STUDIEVÄGLEDNING

Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning kring dina studier!

ANMÄLAN

Du anmäler dig mycket enkelt online genom att välja Ansök här på vår website.
När vi fått in din ansökan kontaktar vi dig, du behöver då komplettera den med:

Avgångsbetyg från gymnasiet översatta till engelska
Kopia av giltigt pass (måste vara giltigt minst 6 månader vid ankomst till Shanghai)
En kort beskrivning av dina studiemål, varför du vill studera i Shanghai

ÖVERSÄTTNING AV BETYG

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

 

 •  

  studera utomlands ansökan

  vagledning utlandsstudier

  examen-i-sverige

  forsakring

  visum

  spraktest

  csn

 • Karta

  Map of trip location