University of Shanghai

STUDERA I KINA – SHANGHAI UNIVERSITY

Studera på universitet i Kina vid Shanghai University. Utlandsstudier vid Shanghai University. Kurser i Kinas ekonomi, kultur, samhälle. Låg undervisningsavgift

Shanghai University study abroad program är idealiskt för dig som vill lära känna Kina & Asien antingen som en del av din universitetsexamen eller bara prova på utlandsstudier i Kina 1-2 terminer.

Skolan

studera i kina shanghai university

 

 

 

 

 

 

 

Studera på Shanghai University i Kina

Studera på universitet i Kina. Programmet för utlandsstudier vid Shanghai University ger dig fördjupade kunskaper om Kina och Kinas globala roll. Programmet är framtaget för internationella studenter som vill lära känna Kina och få en fördjupad förståelse för Kinas samhälle, ekonomi och kultur.

Samtidigt kommer du att få uppleva hur det är att bo och leva i en av världens största städer, i en metropol där ekonomin växer kraftigt år efter år och där förändringen och utvecklingen känns närmast futuristisk.

studera i kina shanghai university

Utlandstermin, Study abroad på Shanghai University

Programmet är skräddarsytt för dig som är intresserad av Kinas ekonomi, kinesisk historia och kultur och det kinesiska språket. Oberoende av din studiebakgrund och dina studiemål är programmet vid Shanghai University perfekt för dig som vill få en inblick i Kinas globala roll samt förvärva dig kunskaper om det moderna Kina.

Genom programmet kommer du att få en fördjupad förståelse och insikt i Kinas unika transformation till dagens starka position som en global ekonomisk och kulturell världsmakt.

Kina är världens näst största ekonomi och förväntas snart växa förbi USA som världens ekonomiska supermakt. Att förstå och ha kunskaper om det mest växande ekonomiska området i världen är avgörande för framtidens ledare inom såväl business som i samhälleligt, politiskt och kulturellt hänseende.

En fördjupad kunskap och erfarenhet av Kina är mycket uppskattad av dagens arbetsgivare.

En utlandstermin vid Shanghai University ger dig unika erfarenheter och en spets i ditt CV!

studera i kina shanghai university

Shanghai University

Shanghai University grundades 1922 och är ett offentligt, forskningsinriktat universitet i hjärtat av Shanghai. Det nuvarande Shanghai University är ett resultat av en sammanslagning 1994 av fyra olika universitet i Shanghai.

På universitetets 28 fakulteter ges över 70 utbildningsprogram på grundnivå, mer än 200 masterprogram. 140 utländska lärare undervisar vid universitetet.

Liksom staden Shanghai är en modern och mycket internationell metropol, är Shanghai University känt för sina betydande internationella samarbeten. Samarbetsavtal finns med över 160 universitet runtom i världen, bl.a Chalmers Tekniska Högskola.

Studenter och lärare från mer än 100 länder undervisar och studerar vid universitetet. Strävan mot internationalisering är märkbar också på campus där man satsat på att skapa de bekväma och gröna läromiljöer som dagens internationella studenter förväntar sig.

Kursorten

Shanghai

Studera och bo i absoluta centrum av Asiens ekonomi och handel!

Kurser

Utlandstermin vid Shanghai University

Programmet är specialdesignat för dig som är intresserad av Kinas ekonomi, kinesisk historia och kultur och det kinesiska språket. Oberoende av din studiebakgrund och dina studiemål är Study abroad programmet perfekt för dig som vill få en inblick i Kinas globala roll samt förvärva dig kunskaper om det moderna Kina. Genom programmet kommer du att få en fördjupad förståelse och insikt i Kinas unika transformation till dagens starka position som en global ekonomisk och kulturell världsmakt.

Syftet med utbildningen är att ge en inblick i Kinas ekonomi, kultur och samhälle. Kinesisk och internationell handelsrätt, lagstiftning och internationell handel ur ett kinesiskt perspektiv och Kinesiska språket (mandarin). Du kommer även att få fördjupade kunskaper om Kina och Asien i allmänhet. Som student på programmet kommer du ha tid över för utvecklande fritidsaktiviteter och resor.

Study abroad programmet vid Shanghai University är 3 månader och all undervisning sker på engelska. Du kommer att studera med både kinesiska och andra internationella studenter. De internationella studenterna kommer främst från Tyskland, Frankrike, USA och Skandinavien.

Du kan välja 4-6 av nedan kurser:

 • China and Globalization (5 ECTS)
 • Chinese Business and Enterprise (5 ECTS)
 • Chinese Culture (5 ECTS)
 • Foreign Relations of China (5 ECTS)
 • Intercultural Business Communication (5 ECTS)
 • Chinese Foreign Trade (5 ECTS)
 • Social Changes in Contemporary China (5 ECTS)
 • Introduction to the Chinese Economy (5 ECTS)
 • China’s Evolving Financial System (5 ECTS)
 • Chinese Language (5 ECTS)

Alla kurser är på grundnivå (bachelor)

För exakta kursbeskrivningar kontakta oss!

Tillgodoräkna dig kurserna

Högskolepoäng / credits ges direkt som ECTS.
Om du vill tillgodoräkna dig kurserna i en pågående universitetsutbildning så kontakta din institution för att planera kursvalet.
Om du behöver exakta kursbeskrivningar kontakta oss.

Boende

Studentboende Shanghai

Boende i studentbostäder på campus finns men kan inte garanteras. Du får en boendeguide med boendealternativ i samband med att du blivit antagen.

Priser & Datum

Terminsavgifter 2019 – 2020

Tuition fee: 1790 EUR / termin (3 månader)
Application fee: 75 EU

FINANSIERING

Studierna vid Shanghai University berättigar till studiemedel från CSN.

TERMINSDATUM

höst sep – dec
vår mars – maj

Programmet är 3 månader

Löpande antagning tillämpas, vilket innebär att när tillräckligt många anmält sig så är det fullt. Det är därför bra om du ansöker så snart du har bestämt dig för att du vill studera. Vi har då lättare att kunna få dig antagen på utbildningen.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet.

Ansökan

STUDIEVÄGLEDNING

Kontakta oss gärna för rådgivning kring dina studier!

ANMÄLAN

Du anmäler dig mycket enkelt online genom att välja Ansök här på vår website.
När vi fått in din ansökan kontaktar vi dig

ÖVERSÄTTNING AV BETYG

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Intresserad av University of Shanghai ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan


  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig