VanWest College

STUDERA OCH JOBBA I KANADA VANCOUVER – VANWEST COLLEGE

Jobba och studera i Kanada. 1-2 åriga program med betald praktik på företag i Vancouver. Kombinera jobb med studier & skaffa internationell arbetslivserfarenhet

Yrkesförberedande program inom Business, Handel & Marketing. 50% av programmen består av betald praktikplats. 

 

Skolan

 

studera kanada vanwest

Studera och jobba i Kanada – VanWest College Vancouver

VanWest College i Vancouver är perfekt för dig som vill studera och jobba utomlands i Kanada, i 1 till 2 år.

Ett Career Training Program på VanWest College är praktiskt och yrkesförberedande, hälften av studietiden består av betald praktik/jobb i Kanada.

Här får du praktiska yrkesfärdigheter, internationell arbetslivserfarenhet och ett Diploma inom Business Management eller inom Commerce and Marketing.

studera i kanada vancouverJobba och studera i Kanada

VanWest College med campus i downtown Vancouver erbjuder yrkesförberedande program inom handel, marknadsföring, företagsledning/management. De akademiska studierna integreras med relaterad arbetslivserfarenhet.

Du förvärvar professionella färdigheter och kompetenser genom betalt praktikarbete på företag i Vancouver.

studera och jobba i kanadaSpetsa ditt CV i Kanada

Skolans yrkesförberedande diplomprogram är perfekta för dig som har en akademisk examen och vill spetsa ditt CV med branschvana, internationell arbetslivserfarenhet och ett yrkesdiploma men också för dig som vill göra ett lärorikt Gap Year efter gymnasiet eller mellan jobb.

VanWest Career Training Program ger dig både ett yrkesdiplom och internationell arbetslivserfarenhet.

studera och jobba i kanadaVanWest College i Vancouver

VanWest College är ett privat kanadensiskt college. Skolan är certifierad av British Colombia Ministry of Advanced Education som garanterar utbildningarnas höga kvalitet och standard.

VanWest College är ett litet och personligt college med övervägande internationella studenter från hela världen. Skolan är specialiserad på att ta emot internationella studenter och har utöver yrkesförberedande diplomas även universitetsförberedande program och kurser i engelska för jobb och akademiska studier.

Skolan är personlig, du får mycket nära kontakt med lärare, personal och övriga studenter. Du har personligt stöd, akademiskt och socialt, under din tid som student i Kanada.

jobba och studera i kanadaPraktiskt yrkesförberedande program

Programmen är mycket interaktiva och undervisningen praktiskt bransch- och yrkesförberedande. Lärarna är yrkes- och branschkunniga experter inom sina ämnesområden.

Du förbättrar dina färdigheter inom (affärs)kommunikation, får ökade kunskaper inom business, management och företagsekonomi. Du förvärvar grundläggande kompetenser och verklig yrkeserfarenhet inför din framtida yrkeskarriär. Omkring 50% av programmet består av betald praktik på ett företag i Vancouver.

Ett diplomprogram på VanWest College innebär verklighetsbaserat lärande, verkliga yrkes- och branscherfarenheter och verkliga resultat!

jobba och studera i kanadaBetalt jobb en del av utbildningen

Diplomprogrammen kombinerar betald praktik med akademiska studier. Du studerar en termin och har sedan en termin betald praktik på ett företag i Vancouver där du applicerar dina kunskaper i verkliga arbetssituationer.

Praktiken görs på företag i skolans nätverk. Skolan hittar en lämplig praktikplats utifrån din profil, ditt intresse- eller branschområde.

Under praktiktiden får du värdefull internationell arbetslivserfarenhet inom ditt branschområde. Du förbättrar ditt CV och kan knyta kontakter och bygga upp ditt nätverk.

studera och jobba i kanadaFörbereder dig för inför yrkeslivet

Studenterna på collegets diplomprogram har blandad bakgrund: en del har en kandidat eller master från ett universitet men behöver konkreta yrkeskompetenser och internationell arbetslivserfarenhet, andra kommer från gymnasiet eller från jobb och vill ha en yrkesförberedande kurs med praktisk yrkeskompetens.

jobba och studera i kanadaVad är ett Career Training program i Kanada?

Flera högskolor och universitet i Kanada har praktikprogram (co-op) där den akademiska läroplanen kombineras med hands-on arbetslivserfarenhet på verkliga arbetsplatser. En termin med klassrumsbaserad undervisning kompletteras av en termin arbetsplatsbaserad undervisning i form av jobb/ praktik. Du tillämpar de teoretiska kunskaperna i en verklig arbetsmiljö. Du förvärvar värdefulla yrkeskompetenser utöver din teoretiska grund.

Co-op programmen på VanWest College är betalda – du får lön samtidigt som du studerar. Du förstärker ditt CV med arbetslivserfarenhet och kan också knyta värdefulla kontakter inför dina framtida karriär.

studera och jobba i kanadaStudera i Kanada

Kanada blir alltmer populärt som studiedestination. Kanada är känt för hög undervisnings- och utbildningskvalitet och en hög standard på skolor och universitet. Terminsavgifterna i Kanada är ofta avsevärt lägre än i t.ex USA.

Kanada har även mycket förmånliga villkor för internationella studenter. Som student i Kanada har du möjlighet att arbeta vid sidan av studierna och det finns även möjligheter att stanna kvar och jobba i Kanada efter en examen.

studera och jobba i kanadaStudera i Vancouver – The Most Livable City in the World!

Vancouver Kanada hamnar i topp på listorna bland världens bästa städer att bo och leva i. Här finns en blomstrande och dynamisk ekonomi och stor kulturell mångfald. Staden är säker, trygg och bekväm och klimatet milt tempererat.

Vancouver är en livlig storstad med ett rikt och spännande utbud av kultur, nöjen, upplevelser och sevärdheter. Samtidigt är det nära till skidåkning och storslagna naturupplevelser i de omgivande bergen.

studera och jobba i kanadaSkidor, snowboarding, stränder och naturupplevelser

Snö faller sällan i Vancouver City men strax utanför staden finns några av de bästa skidområdena i Nordamerika. De tindrande ljusen från närbelägna Cypress Mountain, Grouse Mountain och Mount Seymour syns från staden och lockar till skidåkning över dagen under vinterhalvåret. Liftsystemen håller öppet från tidig morgon till sent på kvällen så det är lätt att göra en dagsutflykt med skidåkning.

Bara 2 timmar norr om Vancouver ligger de internationellt berömda skidorterna Whistler och Blackcomb som attraherar besökare från hela världen.

Vancouver är omgivet av Stilla Havet och kustlinjerna är imponerande. Flera stadsnära stränder lockar under sommarhalvåret och bergslandskapen med sjöar och floder inbjuder till utflykter och naturupplevelser.

jobba och studera i kanadaVarför studera på VanWest College Kanada

 • Praktiskt yrkesförberedande
 • Professionellt betalt jobb är en del av utbildningen
 • Du får internationell arbetslivserfarenhet och branschvana
 • Upplev Vancouver och Kanada

Läs mer på VanWest College website här

studera och jobba i kanada

Video VanWest College Vancouver

Kurser

Utbildningar VanWest College

VanWest College Career Training Program (Co-op program) kombinerar betald praktik med akademiska studier: varannan termin består av en jobbplacering.  Efter avslutat program får du ett Diploma.
Program finns inom:

Business Management, Företagsekonomi och Management, 1 år
Commerce & Marketing / Handel & Marknadsföring, 2 år

Boende

Boende i Vancouver

VanWest College har inget eget campusboende men du får hjälp med boendealternativ i samband med ansökan och antagning. I Vancouver finns alltifrån budgetboende tillsammans med andra studenter (från cirka 450 CAD/månad) till lyxboende i egen studio eller lägenhet.

Vi hjälper dig med mer information om boende vid studievägledning och under ansökningsprocessen!

Priser & Datum

Undervisningsavgifter

Alla avgifter betalas direkt till skolan.
STUDIN hjälper dig helt gratis.

Commerce and Marketing Co-op Diploma, 26 mån 18 820 CAD
Business Management Co-op Diploma, 15 mån 12 730 CAD

Tillkommande avgifter
Application Fee: 210 CAD
Test/Assessment Fee: 250 CAD

Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.

Du kan låna för terminsavgifter och uppehälle/boende.
Du kan även låna för resa t o r, samt studentförsäkring.

Startdatum 2019

feb 25, apr 22, jun 17, aug 12, okt 7, dec 2

Vi tar emot ansökningar löpande och du kan anmäla dig för starter långt i förväg.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Du bör ha Allmän behörighet / fullständiga avgångsbetyg gymnasiet men VanWest College accepterar även andra meriter.

Engelska

Om du har VG/C eller mer i engelska A och B /5 och 6 behöver du inte göra IELTS/TOEFL test.

Annars krävs: IELTS med minst 5.5 eller VanWest College egna test.

Ansökan

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för VanWest College i Sverige och hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad. Kontakta oss för studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till något av de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

 •  

  studera utomlands ansökan

  vagledning utlandsstudier

  forsakring

  csn

 • Karta

  Map of trip location