Visum

X

Kontakta Oss

– fyll i formuläret nedan om du har frågor av något slag!

Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy*

Här nedan finner du kortfattad information om vad som gäller kring visum

 

Visum vid studier utomlands

För att kunna studera i bland annat USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland, Japan, Kina, Ryssland krävs att du ansöker om visum för att kunna vistas i landet som student. Alla ambassader har olika ansökningsprocesser och i samband med att vi bekräftar att du är antagen kommer du att få detaljerad information om hur du går tillväga för att ansöka. Nedanstående information ger en översikt över visum till de olika länderna.

USA

Ansöks via amerikanska ambassaden i Stockholm. Skall du studera en utbildning på deltid som är kortare än tre månader behöver du endast ansöka om ett turistvisum (ESTA). Turistvisumet ansöker du om online på denna hemsida.

Om du skall studera på heltid behöver du ansöka om ett studentvisum hos amerikanska ambassaden i Stockholm. Alla sökande måste besöka den amerikanska ambassaden i Stockholm för en kortare intervju. För att kunna boka en intervjutid på ambassaden måste du först ha erhållit ditt visumunderlag (I-20). I-20 formuläret utfärdas av skolan och vi kommer att skicka det till dig så fort du har blivit antagen tillsammans med detaljerad information om hur du skall gå tillväga för att ansöka om studentvisum. Räkna med att det kan vara ont om intervjutider och att det efter din intervju tar ambassaden ca 2 veckor att utfärda ut ditt studentvisum.

Adress:
American Embassy
Dag Hammarsköldsv. 31
115 89 Stockholm
www.usemb.se

Kanada

Ansöks via Kanadas ambassad i London. Skall du studera en utbildning som är kortare än sex månader behöver du egentligen inte ansöka om ett studentvisum men det rekommenderas. Du måste dock ha ditt antagningsbevis tillgängligt vid inresa.

Om du studera skall längre än sex månader i behöver du ansöka om ett studentvisum hos Canadian High Commission Visa Division i London. För att kunna söka visum på ambassaden måste du först ha erhållit ditt visumunderlag och antagningsbesked. Dessa utfärdas av skolan och vi kommer att skicka det till dig så fort du har blivit antagen tillsammans med detaljerad information om hur du skall gå tillväga för att ansöka om studentvisum. Beräkna att visumansökan tar ca. 2-4 veckor.

Adress:
Immigration and Medical Division
Canadian High Commission
38 Grosvenor Street
London
W1K 4AA
United Kingdom

www.dfait-maeci.gc.ca

Australien

Ansöks via Australiens ambassad online. Skall du studera en utbildning som är kortare än tre månader behöver du endast ansöka om ett turistvisum. Detta ansöker du om via denna hemsida.

Om du skall studera längre än tre månader i behöver du ansöka om ett studentvisum, även detta ansöks online via denna hemsida. För att kunna söka visum på ambassaden måste du först ha erhållit ditt visumunderlag och antagningsbesked. Dessa utfärdas av skolan och vi kommer att skicka det till dig så fort du har blivit antagen tillsammans med detaljerad information om hur du skall gå tillväga för att ansöka om studentvisum. Beräkna att visumansökan tar ca. 1-2 veckor.

Nya Zeeland

Ansöks via ambassaden i Nederländerna. Skall du studera en utbildning som är kortare än tre månader behöver du egentligen inte ansöka om ett studentvisum men det rekommenderas. Du måste dock ha ditt antagningsbevis tillgängligt vid inresa.

Om du studera längre än tre månader i behöver du ansöka om ett studentvisum hos ambassaden. För att kunna söka visum på ambassaden måste du först ha erhållit ditt visumunderlag och antagningsbesked. Dessa utfärdas av skolan och vi kommer att skicka det till dig så fort du har blivit antagen tillsammans med detaljerad information om hur du skall gå tillväga för att ansöka om studentvisum. Beräkna att visumansökan tar ca. 2-3 veckor.

Adress:

Immigration New Zealand
Eisenhowerlaan 77
2517 KK The Hauge
The Netherlands
www.immigration.govt.nz

Kina

Ansöks via Kinesiska Ambassaden i Stockholm eller via Kinesiska Konsulatet i Göteborg. För att kunna studera i Kina behöver du ansöka om ett studentvisum. För en kortare studieperiod (upp till sex månader) behöver du ansöka om ett F-visum och för en längre studieperiod behöver du ansöka om ett X-visum.

För att kunna söka visum måste du först ha erhållit ditt visumunderlag och antagningsbesked. Dessa utfärdas av skolan och vi kommer att skicka det till dig så fort du har blivit antagen tillsammans med detaljerad information om hur du skall gå tillväga för att ansöka om studentvisum. Beräkna att visumansökan tar ca. 2 veckor. Du kan läsa mer på Kinesiska ambassadens hemsida.

Japan

Ansöks via Japanska Ambassaden. Skall du studera under max 90 dagar i Japan behöver du inte ansöka om visum. Däremot behöver du uppvisa studieintyget från skolan, din returbiljett och CSN:s intyg (alt. ett Financial Statement från din bank) vid inresa i Japan. Din returbiljett måste ha hemresedatum inom 90 dagar men det är inga problem att ha en ombokningsbar biljett.

Skall du studera längre än 90 dagar behöver du ansöka om ett studentvisum. För att kunna söka visum måste du först ha erhållit ditt visumunderlag och antagningsbesked. Dessa utfärdas av skolan och vi kommer att skicka det till dig så fort du har blivit antagen tillsammans med detaljerad information om hur du skall gå tillväga för att ansöka om studentvisum. Beräkna att visumansökan tar ca. 2-4 veckor. Du kan läsa mer på Japanska ambassadens hemsida

Sydafrika

Ansöks via Sydafrikas ambassad i Stockholm. Om du skall studera eller volontärarbeta i Sydafrika under max. 90 dagar behöver du inte ansöka om visum. I samband med passkontrollen vid inresan får du istället en visering som gäller för perioden du ska vara i landet. För att erhålla denna visering krävs det att du har med dig intyg från skolan/volontärorganisationen samt att du kan uppvisa en returbiljett. Intyget kommer du att erhålla från oss så fort du är antagen till programmet. Du behöver också uppvisa ett vaccinationsintyg mot gula febern vid inresan. Tänk också på att ditt pass måste vara giltigt minst 30 dagar efter utresa från Sydafrika.

Skall du studera, jobba eller volontärarbeta i Sydafrika längre än 90 dagar i måste du ansöka om visum och du kommer att få detaljerad information om hur du ansöker om visum i samband med att vi sänder dig din bekräftelse. Beräkna att visumansökan tar ca. 2-4 veckor.

Adress:

South African Embassy
Fleminggatan 20, 4:e våning
112 26 Stockholm
www.southafrica.se

Ryssland

Ansöks via Ryska Ambassaden i Stockholm. För att kunna studera i Ryssland behöver du ansöka om ett studentvisum. För en längre studieperiod (längre än 90 dagar) behöver du ansöka om ett förlängt studentvisum.

För att kunna söka visum måste du först ha erhållit ditt visumunderlag och antagningsbesked. Dessa utfärdas av skolan och vi kommer att skicka det till dig så fort du har blivit antagen tillsammans med detaljerad information om hur du skall gå tillväga för att ansöka om studentvisum. Beräkna att visumansökan tar ca. 2 veckor.

Adress:
Ryska Ambassaden
Gjörwellsgatan 31
12 60 Stockholm
www.ryssland.se

Andra länder

Kontakta oss för vad som gäller, om du t.ex skall studera i Indonesien, Singapore, Thailand.

Visum vid volontärresor och äventyrsresor

Vid kortare volontärvistelser kan det ibland räcka med turistvisum. I samband med varje volontärprojekt informerar vi vad som gäller. Äventyrsresorna har ofta rutter som sträcker sig genom ett flertal länder. Vi informerar om vad som gäller vid varje speciell resa.

Visum för att jobba utomlands och för internships

Varje specifikt program som vi arrangerar genom våra internationella samarbetspartners finns olika varianter av arbets- och studentvisum. Kontakta oss så berättar vi mer om vad som gäller för det program du är intresserad av.