Alice läser på Les Roches

Studin passade på att ställa några frågor till Alice som läser på Les Roches i Schweiz.

Hej Alice, hur kommer det sig att du valde att plugga Hospitality Management?

Jag valde Hospitality Management eftersom jag tycker att det programmet som Les Roches erbjuder kombinerar dom kurserna jag ville fördjupa mig i. Jag vill jobba inom hotell- och restaurang och letade efter ett program som erbjöd både food & beverage kurser men också finance kurser. 

Varför valde du just Les Roches?

Jag besökte en annan hotell skola och läste om andra universitet innan jag gjorde mitt val. Det som gjorde att jag valde Les Roches var känslan jag fick på campus och atmosfären mellan studenterna. 

Som en del av utbildningen hade du ett internship, kan du berätta lite om det?

Jag gjorde praktik inom events och food & beverage. Under min första praktik jobbade jag med något jag inte gjort tidigare, vilket var en fantastisk erfarenhet som gav mig nya kunskaper. Min andra praktik jobbade jag med projekt jag var väldigt intresserad utav och lärde mig viktiga moment jag kan jobba på att utveckla för framtida positioner. 

Vad är det viktigast du lärt dig på din utbildning hittills?

Professionalism. Jag tror att en stor skillnad mellan Les Roches och andra hotellskolor är hur vi lär oss dagligen hur vi ska hantera vissa jobbsituationer, hur vi kommunicerar och hanterar jobbansökningar vilket är viktigt. 

Tack för pratstunden och lycka till med studierna!

Dela inlägget

Kontakta oss om du har frågor gällande artikeln

Läs vidare