Ekonomiutbildningar

Ekonomiutbildningar på universitet, högskola, college & yrkeshögskola. Kandidat, master & kurser i business, ekonomi, finans, redovisning, management, marknadsföring, HR i hela världen

Ekonomiutbildningar

Ekonomi är ett mycket brett område som spänner över en mängd olika ämnen och möjliga inriktningar. En ekonomiutbildning är bred och har ofta en flexibel kursplan som tillåter tillvalsämnen och möjligheter till fördjupningar och specialiseringar.

Du har möjlighet att välja bland flera inriktningar inom ekonomi och kan ofta kombinera ämnen i business med andra ämnes- och intresseområden.
Inom ekonomi kan du bl. a studera:

 • Ekonomi och företagsekonomi
 • Business Management & Business Administration
 • Internationell ekonomi och internationell handel
 • Marknadsföring, reklam och PR
 • Finans och Bank
 • Redovisning, accounting
 • Logistik och inköp, supply chain management
 • Entreprenörskap & Innovation
 • Management, företagsledning, organisation
 • Human Resource Management och Personalvetenskap
 • Nationalekonomi, Economics, Macro Economicsekonomiutbildningar

Grundutbildningar i ekonomi till universitetsexamen

Du kan studera en hel grundutbildning till universitets- eller högskoleexamen: kandidat eller bachelor. Kandidatutbildningar är på 2-4 år beroende på universitet, utbildningsland och studietakt.

På flera skolor utomlands kan du studera en kandidatutbildning stegvis: varje läsår kan läsas fristående och leder till ett diplom som sedan kan byggas vidare till en kandidatexamen.

Att studera ekonomi på college & Yh utbildningar i ekonomi

Ekonomiutbildningar på college och yrkeshögskolor utomlands är vanligtvis på 1- 2 år och leder till ett Certificate eller Diploma. På flera (främst amerikanska) college kan du studera till en Associate Degree, vanligtvis cirka 2,5 år. Yh utbildningarna och collegeutbildningarna kan normalt byggas vidare till en universitetsexamen.

Master i ekonomi & business

Du som har en kandidatexamen kan skaffa dig avancerade kunskaper och specialisera dig med en master i ekonomi. Masterutbildningar i ekonomi och business är på 1-2 år. Masterprogrammen ger dig spetskompetenser och stora fördelar på arbetsmarknaden.

Kurser i ekonomi & business, 1-2 terminer

Många väljer att studera kurser i ekonomi och business ämnen under en termin med utlandsstudier. Du kan studera fristående kurser i ekonomi antingen som en del av en pågående högskoleutbildning eller för att prova på universitetsstudier utomlands efter gymnasiet. Kurserna i ekonomi kan oftast tillgodoräknas i en pågående eller framtida ekonomiutbildning på högskola.

Top up degree i business

Om du har läst en YH utbildning i Sverige kan du tillgodoräkna dig studierna i en sk. top up degree i business management på flera universitet utomlands. Du förvärvar en kandidatexamen på 1-2 år, beroende vad du studerat innan.

Basår i Ekonomi, Foundation Year in Business

Du som saknar kvalifikationer, har för låga (eller nästan inga betyg) från gymnasiet, kan studera ett Foundation Year i Business & Ekonomi och därigenom bli antagen till en universitetsutbildning i ekonomi.

Ekonomiutbildningar utomlands

Du kan studera inom ekonomi på handelshögskolor, yrkeshögskolor, college och universitet  i USA, England, Australien, Kanada, Europa och Asien.

Utbudet av spännande inriktningar och högt rankade utbildningar inom business är stort utomlands. Du kan studera ekonomi på en välrenommerad handelshögskola eller kombinera ekonomistudier med andra intresseområden på ett universitet.

En utbildning i business ger en bred bas inför din framtida karriär

Att studera business utomlands ger dig en gedigen och bred bas inför din framtida karriär. En utbildning inom ekonomi är gångbar överallt och i dagens globala ekonomi är internationell kompetens och erfarenhet eftertraktad.studera business management och ekonomi utomlands

Genom att studera ekonomi och business utomlands får du en internationell prägel på din utbildning och goda förutsättningar för en framgångsrik karriär i Sverige och i hela världen.

Spännande och unika program i ekonomi & business

Music Business i London, Berlin eller Los Angeles, Fashion Business i New York, Barcelona eller Florens, International Business i Singapore, Entreprenörskap & Ledarskap i Sydney, Real Estate Business i Kalifornien, Finance & Banking i London, San Francisco eller Toronto …

På skolor och universitet i hela världen finns idag en rad spännande och unika utbildningar som verkligen ger dig spetskompetenser och utmärker dig inför din framtida karriär.

Varför studera ekonomi & business utomlands med STUDIN

 • Internationellt erkända och högt rankade universitet och utbildningar
 • Ekonomiutbildningar med fokus på praktisk erfarenhet, i nära samarbete med näringslivet
 • Ekonomiutbildningar som ger dig spetskompetenser och utmärker dig
 • Studera en termin eller en hel utbildning till examen, du väljer
 • Moderna skolor med faciliteter och utrustning på campus i toppklass
 • Att studera business utomlands är en perfekt startpunkt för en internationell karriär

 

FLEXIBLA UTBILDNINGSALTERNATIV

 • YH utbildning på yrkeshögskola eller college
  Studera 1-2 år mot certificate, diplom eller associate degree
  Oftast kan utbildningen byggas vidare till en universitetsexamen
 • Universitets & högskoleexamen: kandidat / bachelor
  3-4 år beroende på utbildningsland och inriktning
 • Masterutbildning i ekonomi
  1-2 års avancerade studier för dig som har en kandidatexamen
 • Top up Degree i business
  Examen på 1-2 år för dig som har yh examen
 • Kurser i ekonomi & business ämnen
  fristående kurser under en termin med utlandsstudier (study abroad) som en del av en pågående utbildning eller för att prova på högskolestudier efter gymnasiet
 • Foundation year
  Ett basår i business förbereder dig för universitetsprogram
 • Sommarkurser i ekonomi
  På flera handelshögskolor finns 3-10 veckors kurser i en rad spännande ekonomiämnen

VAD KRÄVS FÖR ATT KOMMA IN PÅ EN EKONOMIUTBILDNING UTOMLANDS

För att bli antagen krävs vanligtvis högskoleförberedande gymnasieexamen. En yrkesexamen eller ett studiebevis kan fungera på vissa skolor. Urval är inte enbart baserat på betyg. Ett personligt brev, en akademisk referens t.ex en lärare, eller en intervju med skolan kan vara en del i urvalsprocessen.  STUDIN vägleder dig i samband med ansökan.

HITTA RÄTT UTBILDNING I EKONOMI

Med STUDIN kan du välja att studera ekonomi på internationellt välkända handelshögskolor och på universitet med erkända ekonomiutbildningar i hela världen. När du kontaktar oss så hjälper vi dig till en utbildning i ekonomi som passar just dig!

STUDIN:s tjänst är helt kostnadsfri


Ekonomiutbildningar med STUDIN på: