Shih Chien University

Shih Chien University

Studera i Taiwan! Plugga en termin i det fria Kinas kosmopolitiska och gästfria huvudstad Taipei!

Utmärkt för study abroad termin på egen hand
Privat universitet med internationell fokus
Utforska Taiwan och kinesisk kultur

Skolan

plugga i taiwan

Studera i Taiwan – Shih Chien University

Vill du utforska den rika kinesiska kulturen och studera i ett land som präglas av frihet, öppenhet och framsteg, med en mängd kulturella och naturliga skatter? Välkommen till Shih Chien University! Här studerar du tillsammans med internationella studenter från hela världen på ett inspirerande campus i hjärtat av Taipei!
Ett idealiskt val för dig som vill göra en utbytestermin på egen hand och upptäcka allt Taiwan har att erbjuda.

 • Ett av de främsta privata universiteten i Taiwan
 • Stark fokus på internationalisering
 • Mängder av kurser på engelska i business, ekonomi, management
 • Förmånliga terminsavgifter, täcks helt av CSN
 • Aktiviteter och utflykter tillsammans med studenter från hela världen
 • Upplev Taiwans rikedom av sevärdheter och upplevelser

Vad kan du studera på Shih Chien University i Taiwan

Du kan studera fristående kurser 1-2 terminer (study abroad). Kurser i business, ekonomi, management, kinesiska språket och humanekologi och mera erbjuds varje termin.

 

Studera på Shih Chien University, Taipei, Taiwan

 

 • Privat universitet i Taiwan
 • Hög undervisningskvalitet
 • Modernt campus i hjärtat av Taipei
 • 15 000 studenter, internationella från hela världen
 • Akademiska kurser på engelska i business, ekonomi och mera
 • Förmånliga kursavgifter, täcks helt av CSN

 

Shih Chien University i Taiwan är ett utmärkt val för dig som vill utforska Taiwan och kinesisk kultur samtidigt som du pluggar tillsammans med studenter från hela världen på ett privat universitet, känt för hög undervisningskvalitet och internationell fokus!

Här kan du plugga en termin istället för utbytesterminen på din högskola eller läsa till en examen.

 

Plugga i Taiwan – Shih Chien University

Shih Chien University är ett privat universitet som grundades 1958 och har cirka 15 000 studenter. Universitetet är känt för internationalisering och hög utbildningskvalitet.

Skolan har två campus och som internationell student studerar du på campus i hjärtat av den spännande och vänliga huvudstaden Taipei. På campus hittar du idrottsanläggningar, pool och gym. Om du är sugen på en ny hobby kan du prova på kinesisk opera, kalligrafi, målning eller kampsport.

Universitetet organiserar också dagsutflykter i Taipei och utflykter till andra platser i Taiwan för sina internationella studenter.

 

Internationellt program

Shih Chien University har flera internationella program som undervisas helt på engelska. Du kan välja bland alla kurser från några av programmen och studera under 1-2 terminer.

 

Utforska Taiwan

Studentlivet i Taiwan är pulserande och socialt. Här kommer du att träffa mängder av lokala studenter men också studenter från hela världen. Taiwan är känt för hög undervisningskvalitet och avancerad forskning. Landet, som är ett av de asiatiska tigrarna, drivs av innovation och utveckling. Taiwan är ett mycket säkert och tryggt land och du kan lätt och bekvämt utforska Taiwans rikedom av natursköna sevärdheter, från tropisk djungel, hisnande höga berg till härligt vita sandstränder…

 

Förmånliga kursavgifter

Shih Chien University har mycket förmånliga kursavgifter som täcks helt av studielån från CSN. Kostnaderna för att bo och leva i Taiwan är betydligt lägre än på många andra platser i världen vilket gör att du kan upptäcka och utforska allt landet har att erbjuda, även på en studentbudget…

 

Asia Exchange

Kurserna arrangeras i samarbete med Asia Exchange som hjälper studenter från hela världen till universitetet och har ett eget internationellt team för all slags praktisk stöd och råd under din studietid.

Kursorten

studera i taiwanStudera i Taiwan

Välkommen till Taiwan eller Republiken Kina, ett demokratiskt, avancerat och fritt land med en livfull och kosmopolitisk huvudstad, Taipei. Här möts du av en fängslande mix av traditionella seder och moderna innovationer, där skyskrapor sträcker sig mot himlen bredvid uråldriga tempel. Taiwan är ett gästvänligt land som välkomnar dig med sina spännande traditioner, fantastisk mat, en blomstrande ekonomi och mängder av kultur och natur att utforska. Ta hissen upp till toppen av den 510 meter höga skyskrapan Taipei 101 eller besök det det storslagna Konfucius-templet! Och när kvällen kommer, vaknar Taipei till liv med ett pulserande nattliv. Från trendiga barer och klubbar till traditionella tehus och nattmarknader finns det alltid något att utforska när solen går ner. Taiwan är känt för sin gästvänlighet och öppenhet, landet är dessutom ett av världens mest säkra länder, och som student kommer du snabbt att känna dig välkommen och hemma. Taiwan erbjuder också en mängd olika aktiviteter och utflyktsmål. Ta en cykeltur längs med floderna som omger huvudstaden eller besök landsbygden, Taiwan är cykelvänligt och tusentals kilometer cykelvägar finns över hela ön. Upplev dramatiska bergslandskap eller koppla av på tropiska stränder. Gör Taiwan till platsen för ditt lärorika äventyr!

Kurser

Utbildningar

 

Boende

Studentboende

Shih Chien University erbjuder boende för internationella studenter i ett studenthem med studentkorridorer nära campus (10-15 minuter med kollektivtrafik). Du kan även välja att hitta boende på egen hand, i delad studentlägenhet, privata studentresidens eller hostel. Kostnader för studentboende i Taipei och Taiwan är förhållandevis låga i jämförelse med många andra platser i Asien. Kontakta oss gärna för mer information om boendealternativ i Taipei.!

Priser & Datum

Undervisningsavgift

Alla avgifter betalas direkt till skolan.
STUDIN hjälper dig helt gratis.

Study abroad: 2 290 EUR per termin
Bachelor: Kontakta oss

CSN & Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.

Du kan låna för undervisningsavgifter och uppehälle/boende.
Du kan även låna för resa t o r, samt studentförsäkring.

Startdatum

2 terminer per läsår: sep – jan, feb – juni
Möjlighet att starta 2 gånger per år: sep, feb

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständig gymnasieexamen / högskolebehörighet.

Engelska

Du bör ha goda kunskaper i engelska.

Studievägledning

STUDIN är officiell representant i Sverige och hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad. Kontakta oss för studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Intresserad av Shih Chien University ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan


  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig