Studievägledning

Hur fungerar studievägledning?

Studievägledning utlandsstudier. Kostnadsfri rådgivning för dig som vill studera utomlands. STUDIN företräder utländska universitet och svarar på dina frågor

Studievägledning vid utlandsstudier

STUDIN är utsedda av högskolor och universitet utomlands för att företräda dem genom att:

 • besvara frågor och lämna information om deras program och kurser
 • rådge om program och kurser
 • utvärdera potentiella studenter
 • hjälpa till och assistera med ansökningar 

När du bokar in en kostnadsfri studievägledning hjälper vi dig att hitta skolor som passar med dina mål och drömmar och med dina förutsättningar.

Vi lyssnar på dina frågor och funderingar rörande studier utomlands och hjälper dig sedan med underlag för att du själv skall kunna fatta ett beslut som passar just för dig i din situation.

 • Vi hjälper med information om skolornas olika utbildningar, program, kurser och examina
 • Vi informerar om antagningskrav, behörighet samt krav på förkunskaper i engelska eller andra förkunskaper
 • Vi förklarar undervisningsavgifter samt även andra kostnader du bör tänka på
 • Vi berättar om olika finansieringsmöjligheter som CSN och studielån samt stipendier
 • Vi förklarar eventuella regler och krav kring visum, samt regler kring arbete vid sidan av studierna
 • Vi informerar om boendemöjligheter genom universitetet eller på studieorten

Varför studievägledning med STUDIN?studievägledning utlandsstudier

Målsättningen med studievägledningen är att ge dig en så klar och korrekt uppfattning som möjligt av det universitet eller det program på ett universitet utomlands som du är intresserad av.

I de fall vi inte har informationen tillgänglig, t.ex vid specifika frågor kring curriculum eller en examen, kan vi sätta dig i kontakt med en studievägledare vid det aktuella universitetet.

Neutral och opartisk rådgivning

Vår rådgivning är alltid neutral och opartisk. Det ingår inte i vårt uppdrag från de universitet vi företräder att försöka sälja in ett program eller ett universitet till dig.

Målet är att du skall få svar på dina frågor och på så sätt själv kunna fatta ett välunderbyggt beslut.

Vi kan rådge dig kring utlandsstudier generellt men vi kan endast ge dig information och rådge om utbildningsprogram på de universitet och högskolor som vi är utsedda att företräda.

Vi ger alltså ingen allmän studie- eller yrkesvägledning. Om du är intresserad av detta så hänvisar vi till tjänster som vanligtvis erbjuds t.ex genom din skola eller offentliga tjänster i din hemkommun.

Fler möjligheter

STUDIN företräder mer än 100 olika universitet, högskolor och college. Dessa erbjuder i sin tur en stor bredd av alla slags utbildningar och kurser. Vi brukar därför alltid kunna föreslå bra alternativ för dig som vill studera utomlands, oavsett om du vill testa på utlandsstudier en termin eller läsa till en examen.

Utöver de högskolor vi marknadsför på vår webbsida har vi avtal med en rad andra universitet samt samarbetar med systerorganisationer i Storbritannien och Australien som kan hjälpa dig vidare med studievägledning och ansökan till praktiskt taget alla universitet där.

Kostnadsfritt

Vår service i form av studievägledning och assistans med ansökan är alltid kostnadsfri. Vår verksamhet finansieras av de högskolor vi är utsedda att företräda.

Kontakta oss gärna på tel 031-13805 eller mejla din fråga till info@studin.se

Boka studievägledning

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt med mer information.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Jag är intresserad av:

  Om du har en speciell fråga skriv här

  Jag tagit del av, samt samtyckt till Study International Personuppgiftspolicy* avseende vår behandling av dina personuppgifter

  Kostnadsfri tjänst

  STUDINS tjänst är kostnadsfri. Vi hjälper dig med information, studievägledning, ansökan, rådgivning om boende, CSN ansökan, samt studentvisum. Allt tills du är på plats!