Studera Utomlands

Studera utomlands på universitet och college i hela världen! Information, kostnadsfri studievägledning & ansökan för dig som vill studera utomlands.

Vi hjälper dig som vill studera utomlands i USA, Australien, England, Kanada, Europa & Asien.

Att studera utomlands behöver inte vara komplicerat. Här får du information, kostnadsfri studievägledning och hjälp med ansökan och CSN när du skall studera utomlands.

Studera utomlands på universitet, college och yrkeshögskolor

Vi hjälper dig till alla slags studier utomlands! Oavsett om du vill studera kurser en termin eller ett program till en examen utomlands…

Med vår kostnadsfria hjälp kan du:

Varför ta hjälp av STUDIN när du vill studera utomlands?

STUDIN är utsedda av ett stort antal universitet och högskolor att företräda dem.
I vårt uppdrag ingår bl.a att

  • besvara frågor och lämna information om skolornas program och kurser
  • ge studievägledning och utvärdera potentiella studenter
  • assistera med eventuella ansökningar
  • hjälpa med alla praktiska moment för att förverkliga utlandsstudier, bl.a råd och hjälp kring finansiering, studielån, stipendier, studentvisum, studentboende och försäkringar

STUDIN är en helt kostnadsfri tjänst!

Vår tjänst finansieras av de universitet vi företräder och är därför helt kostnadsfri.
Om du är intresserad av något av de universitet vi företräder skall du därför alltid vända dig först och främst till oss med dina frågor, ansökningshandlingar mm.

  • Du får en snabb, pålitlig och personlig service
  • Du får en direktkontakt med ditt valda universitet
  • Du förbinder dig inte till någonting

Mer om hur studievägledning för studier utomlands fungerar här

STUDIN rekommenderas av studenter och universitet

“Bästa hjälpen du kan få om du vill ut i världen och plugga…..”

Här kan du se vad studenter som vi har hjälpt att studera utomlands säger om oss

“…extremt kunniga inom studieval… Med stort engagemang och service hjälper de våra studenter med ansökan, visum och CSN.
Med glädje arbetar vi med STUDIN!”

Här kan du se vad universiteten säger om oss och våra tjänster

Varför studera utomlands?

Det finns en en mängd olika skäl att studera utomlands, säväl akademiska som karriärmässiga samt givetvis för erfarenheten och upplevelsen…
Oavsett om du vill studera en termin eller läsa till en hel utbildning till examen utomlands så hjälper vi dig att nå dina mål….

Vad är dina anledningar att studera utomlands?

Hur fungerar det att studera utomlands?

Att studera utomlands behöver inte alls vara komplicerat.
När du bokar en studievägledning med STUDIN så får du svar på just dina frågor om hur det går till att studera utomlands.

Vi på STUDIN har alla själva studerat utomlands och vi har dessutom lång erfarenhet av att hjälpa andra studenter till studier utomlands.

Vi har utbildats av de universitet vi företräder så när du bokar in en studievägledning med oss får du hjälp med allt från val av universitet, råd kring kurser och program, antagningskrav, språkkrav, stipendier, kostnader, hur CSN utomlands fungerar samt tips och råd kring boende, försäkring och annat praktiskt när du skall studera utomlands.

I våra guider, artiklar och checklistor om att studera utomlands hittar du svar på de vanligaste frågorna om studier och utbildning utomlands…

Var kan du studera utomlands?

Vi kan hjälpa dig att studera utomlands på universitet i bl.a USA, Australien, England & Storbritannien, Irland, Spanien, Tyskland, Schweiz, Italien, Frankrike, Tjeckien, Ungern, Lettland, Litauen, Kanada, Nya Zeeland, Dubai, Singapore och flera andra länder…

Vad kan du plugga utomlands?

På högskolor och universitet utomlands kan du studera inom alla olika slags ämnesområden, precis som hemma.
På många universitet utomlands erbjuds dessutom kurser och program med specialiseringar och inriktningar som du inte kan hitta på din högskola hemma.

Mer om de vanligaste och mest populära utbildningarna och ämnesområdena hittar du här…

ÄMNESOMRÅDEN

Studera utomlands i USA

USA attraherar studenter från hela världen.
Du kan studera en termin på ett college eller universitet eller läsa ett program till en amerikansk examen.

Mer information om universitet och utbildning i USA hittar du i guiden om att studera i USA!

SE UNIVERSITET & COLLEGE I USA HÄR

Studera utomlands i Australien

Kombinera undervisningskvalitet med livskvalitet!

Attraktiva universitet, hög undervisningskvalitet och mycket bra villkor för internationella studenter har gjort Australien till ett av de mest populära länderna för studier utomlands.

Mer information om universitet och utbildning i Australien hittar du i guiden om att studera i Australien!

SE UNIVERSITET I AUSTRALIEN HÄR

Studera utomlands i England & Storbritannien

Studenter från hela världen söker sig till Storbritannien för att studera en termin eller påbörja sin internationella karriär.
Universiteten i England och brittisk utbildning räknas bland de bästa i världen.

Du kan studera en termin eller läsa till en examen.

Mer information om universitet och utbildning i Storbritannien hittar du i guiden om att studera i England!

SE UNIVERSITET I ENGLAND HÄR

Studera utomlands i Spanien

Spanien är ett av de mest populära länderna för utlandsstudier i Europa. Spanien lockar internationella studenter från hela världen…
Många spanska universitet och internationella högskolor i Spanien erbjuder program och kurser som undervisas helt på engelska.
Du kan också studera spanska på universitet i Spanien eller lära dig spanska på en språkskola.

Mer information om universitet och utbildning i Spanien i guiden om att studera i Spanien!

SE UNIVERSITET I SPANIEN HÄR

Utbildningar utomlands

De universitet STUDIN företräder erbjuder tusentals olika slags utbildningar, program och kurser.

Här kan du hitta ett urval av populära program och utbildningar utomlands, alltifrån examensprogram till fristående kurser på en termin och YH utbildningar…

UTBILDNINGAR UTOMLANDS

Plugga språk utomlands

Förbättra dina språkkunskaper genom att studera språk utomlands eller lär dig ett nytt språk i landet där det talas!

Språkkurser och språkprogram erbjuds på universitet och språkskolor utomlands. Språkkurserna är för vuxna i alla åldrar från 18 år och uppåt. I klasserna träffar du internationella studenter från hela världen.

Du kan plugga engelska och jobba i Australien, spetsa ditt CV med praktik på ett företag på Manhattan i New York, läsa språkkurser som förbereder för internationella språktest eller kombinera språkkurser med förberedande universitetskurser… 

blogg studera utomlands

STUDENTER UTOMLANDS

Studentberättelser, bloggar, artiklar, recensioner

STUDIN STORIES

FAQ – Studera utomlands – Vanliga frågor och svarOm du är intresserad av att studera utomlands kan du studera en termin, ett läsår eller en hel utbildning till examen på ett universitet eller högskola utomlands. Du kan även studera en yh-utbildning på en yrkeshögskola utomlands eller lära dig språk utomlands genom en språkkurs eller språkresa. Om du är redo att ta nästa steg kan du få gratis studievägledning här.

Studerar du utomlands får du CSN-lån och bidrag för att täcka dina levnadskostnader. Du får ut totalt 13.500 kr per varje 4 veckorsperiod från CSN vilket ska vara tillräckligt för boende- och levnadskostnader. Utöver studiemedel finns dessutom merkostnadslån från CSN för att täcka bl.a terminsavgifter, resa och försäkring under utlandsstudierna. Här kan du läsa mer om hur CSN för utlandsstudier fungerar.

Ja, du kan plugga utomlands efter gymnasiet. Det finns en rad olika slags möjligheter att plugga utomlands efter gymnasiet! Du kan studera kurser på ett universitet eller ett college under en termin (sk. study abroad). Du kan också läsa en hel universitetsutbildning till examen eller plugga en yh-utbildning. Du kan också välja att göra en utbytestermin som freemover under din högskoleutbildning.

Det beror helt på vilken slags högskola eller universitet du ansöker till, samt även vilket slags program. För att studera kurser utomlands under en termin (sk. study abroad) behövs inga höga betyg. Det räcker oftast med att du har en gymnasieexamen. Detta gäller även sk. community college i USA.

När det gäller ansökan till examensprogram på universitet utomlands så varierar det mycket mellan högskolor samt även inriktning och typ av program. De flesta universitet tittar inte bara på betyg, även din personliga lämplighet för utbildningen bedöms bl. a genom t.ex personligt ansökningsbrev, CV, akademiska referenser, intervjuer, antagningstest mm.

För utbildningar inom design och andra kreativa eller konstnärliga utbildningar är arbetsprover i form av personlig portfolio, demo eller audition ofta avgörande, inte betygen. Detta gäller t.ex även arkitektprogrammet som utomlands är en konstnärlig utbildning.

De vanligaste anledningarna eller skälen till att studera utomlands är: tillgång till fler universitet och bättre utbildningar, hitta attraktiva anställningsmöjligheter, att leva i ett annat land och lära sig ett nytt språk, att lära känna en ny kultur och träffa nya vänner. Läs mer om värdet med utlandsstudier och varför du skall studera uomlands här.