Study Abroad

Study abroad – studera 1-2 terminer på universitet utomlands. Som study abroad studerar du fristående kurser på universitet utomlands. Study abroad med STUDIN.

Study Abroad med STUDINstudy abroad

Att studera utomlands som study abroad under 1-2 terminer terminer är mycket populärt bland svenska studenter.

Study abroad används främst som beteckning för studier utomlands när du inte läser en hel utbildning mot en examen utomlands. Du läser istället fristående kurser under 1 – 2 terminer.

Du kan göra 1-2 terminer som study abroad antingen som en del av en utbildning / examen i Sverige (som freemover, istället för det utbytesavtal som ditt svenska universitet erbjuder) eller helt på egen hand utan att vara inskriven på en högskola eller ett universitet i Sverige.

Study abroad – valfria fristående kurser inom ditt intresseområde

Som study abroad student är du oftast helt fri att välja kurser ur universitetets hela kursutbud.
Du kan välja fristående kurser inom vitt skilda ämnesområden som intresserar dig eller välja att specialisera dig med kurser inom ett särskilt ämnesområde.

Speciellt utformade program

Flera av de universitet STUDIN samarbetar med har speciellt utformade study abroad program med en bredd av fristående kurser att välja bland. Du studerar tillsammans med de studenter som läser till examen på universitetet. Du får akademiska poäng och betyg i alla kurser du tar, men studierna leder inte till en akademisk examen på universitetet.

Vanligast är att du sätter samman ditt eget studieprogram / kursupplägg under de 1-2 terminerna.

Fristående kurser på grundnivå och masternivå

Som study abroad kan du nästan alltid välja kurser på antingen grundnivå (kandidat/bachelor/undergraduate) eller avancerad masternivå (postgraduate), givetvis beroende på studiebakgrund.

Fristående kurser utomlands som en del av din utbildning – för dig som läser på universitet

Tillgodoräkna dig study abroad terminen i din svenska utbildning.
Svenska universitet och högskolor har utbytesavtal med utländska universitet men platserna är ofta begränsade på de universitet och destinationer som är populära.

Många väljer därför att studera utomlands 1-2 terminer som sk. freemover utanför universitetets utbytesprogram.

Study Abroad programmen på flera av de skolor och universitet vi samarbetar med är perfekta för dig som vill göra detta.

Det viktiga är att du rådgör med programansvarig eller studievägledare på din högskola eller ditt universitet i förväg och försäkrar dig om att du kan tillgodoräkna dig kurserna i din svenska examen.

Fristående kurser som Gap Year – för dig som inte läser på universitet

Populärt är att läsa 1-2 terminer på ett utländskt universitet som ett gap year efter gymnasiet eller mellan jobb.
På nästan alla universitet vi samarbetar med kan du studera 1-2 terminer som study abroad utan att vara inskriven på en högskola eller ett universitet i Sverige.

1-2 terminer på ett universitet utomlands som study abroad är en perfekt möjlighet att prova på universitetsstudier, att utforska olika ämnesområden för att se vad du vill rikta in dig på i framtiden, eller för att skaffa extra kompetens och akademiska meriter inom ett ämnesområde.

Utlandsstudierna som study abroad ger dig värdefulla internationella erfarenheter, spetsar ditt CV och berikar dig som person.
De kurser och poäng du tar under dina utlandsstudier kan oftast tillgodoräknas i din eventuella framtida utbildning (givetvis beroende på studieinriktning).

Vad krävs för att bli antagen på fristående kurser utomlands?

Att bli antagen och få en plats för att läsa fristående kurser på ett universitet är i regel mycket enklare än att bli antagen till ett examensprogram på universitetet. I många fall krävs endast att du har godkänd gymnasieexamen och rätt nivå på engelskan.

study abroad london

Study Abroad i London, Florens, Barcelona, Milano…

Regent’s University London och Richmond University kan du fritt välja kurser från alla universitets skolor under 1-2 terminer.

London College of Fashion och University of the Arts i London kan du välja att läsa jämnsides med studenter på ett program eller välja ett specialutformat Study abroad program.

På designhögskolan IED – Istituto Europeo di Design med campus i flera italienska städer och i Barcelona har ett specialutformat study abroad program under 1-2 terminer med kurser inom design, inredningsdesign och fashion/mode.

Universidad Nebrija i Madrid kan du ta fristående kurser eller kombinera spanska med akademiska kurser på engelska.

Dublin Business School väljer du fritt kurser inom bl. a marknadsföring och företagsekonomi under en termin.

Kurserna kan ingå som en del i din svenska utbildning men du behöver inte vara inskriven på en högskola i Sverige för att delta.

study abroad australien

Study Abroad i Australien och Nya Zeeland

På universitet i Australien och Nya Zeeland finns ofta specialutformade Study Abroad program. Du kan välja fristående kurser inom dina intresseområden eller välja ett specialutformat program.

UNSW University of New South Wales i Sydney är mycket populärt – här läser du valfria kurser på ett universitet med toppranking i världen.

Bond University i Gold Coast, University of the Sunshine Coast och James Cook University med campus i tropiska Australien har också populära study abroad program.

På AUT Auckland University of Technology i Nya Zeeland kan du kombinera study abroad terminen med ett professionellt internship som ger universitetspoäng.

Kurserna kan ingå som en del i din svenska utbildning men du behöver inte vara inskriven på en högskola i Sverige för att delta.

study abroad usa

Study Abroad i USA

Flera amerikanska universitet har specialutformade study abroad program eller sk visiting student programs. Du läser tillsammans med amerikanska studenter men sätter samman ditt eget schema med kurser.

UCLA University of California Los Angeles har både fristående kurser och certifikatsprogram på 2 terminer,  California State University Long Beach har Study @ the Beach där du väljer fritt ur universitetets utbud och populära San Diego State University har Semester at SDSU med antingen General Courses eller ett program med kurser inom bara business management.

Som study abroad på Berkeley College i New York kan du ta fristående kurser under 1- 2 terminer och har sedan möjligheten att fortsätta mot en degree / examen om du vill.

California State University Monterey Bay har ett mycket prisvärt och förmånligt study abroad program.

Kurserna kan ingå som en del i din svenska utbildning men du behöver inte vara inskriven på en högskola i Sverige för att delta.

study abroad usa

Study Abroad på community college i USA

Att läsa 1-2 terminer på ett community college i Kalifornien är mycket populärt bland svenska studenter.

När du blir antagen till ett community college är du fri att välja bland collegets alla kurser och program. Du lägger upp dina studier tillsammans med en studievägledare på college. Du kan välja fristående kurser eller läsa mot ett certifikat eller en degree. På ett community college kan vissa kurser/ämnen vara obligatoriska.

Populära community colleges för study abroad är bl.a  Santa Barbara City College, Glendale College och Santa Monica College i Los Angeles. Eller varför inte prova på en termin på college i Las Vegas på Southern Nevada College eller i Seattle på Seattle Central College.

Santa Monica College har ett study abroad package som innebär att du inte behöver ta collegekurser i sk general education, istället är du garanterad kurser i populära ämnesområden under din utlandstermin.

Kurserna kan ingå som en del i din svenska utbildning men du behöver inte vara inskriven på en högskola i Sverige för att delta.

study abroad asien

Study Abroad i Asien

Du kan studera utomlands som study abroad på universitet under 1-2 terminer på ett flertal spännande destinationer i Asien: Singapore, Bali, Indonesien, Thailand och Malaysia och Korea.

Programmen är oftast speciellt utformade för internationella studenter och ges helt på engelska. Vid flera universitet ingår några kurser i landets språk, kultur eller ekonomi i programmen. Study abroad i Asien är förmånligt: terminsavgifterna är låga och som student med CSN lån kan du ofta leva mycket bra.

Kurserna kan ingå som en del i din svenska utbildning men du behöver inte vara inskriven på en högskola i Sverige för att delta.

Utvalda universitet, skolor och utbildningar med STUDIN

STUDIN har valt ut universitet med hög kvalitet på utbildning och undervisning där du som internationell student blir väl omhändertagen och får support under hela din studietid.

Kostnadsfri tjänst

STUDIN hjälper dig med din ansökan, visum, CSN, boende – allt tills du är på plats.
Vi representerar universiteten och skolorna i Sverige och vår tjänst är helt kostnadsfri. Alla terminsavgifter och eventuella ansökningsavgifter betalas direkt till skolorna.

Populära utbildningar utomlands

På de universitet, högskolor och yrkeshögskolor STUDIN samarbetar med ges tusentals olika utbildningar, program och kurser.

Här kan du söka bland ett urval av alla populära utbildningar utomlands.

Du kan söka bland en mängd utbildningar i populära ämnesområden och hitta hela examensprogram, YH utbildningar och fristående kurser på en termin.