London College of Fashion

Studera mode på London College of Fashion LCF

Studera inom fashion, modedesign, fashion business & communication på London College of Fashion, Storbritanniens ledande högskola för utbildningar inom mode

London College of Fashion är världsledande i allt från design till marknadsföring & kommunikation inom mode och har campus vid Oxford Street mitt i London.

Skolan

london college of fashion

Studera på London College of Fashion – LCF

Vill du studera inom mode och fashion på en av världens främsta skolor inom modebranschen? London College of Fashion (LCF) är Storbritanniens enda helt specialiserade högskola inom modedesign och modeindustri.

Här har man i mer än hundra år utbildat framtidens visionärer och trendsättare inom modeindustrin. Skolan har nära anknytning till den internationella modebranschen och är även ett betydande center för forskning, utveckling och rådgivning inom mode, design, fashion och livsstilsindustri.

lcf london college of fashion

Studera fashion business & modedesign i London

London College of Fashion (LCF) har en dynamisk historia som en del av den brittiska modebranschen. Storbritannien var en gång ledande inom manufaktur och är idag världsledande inom innovation, modedesign och fashion business.

På LCF ges utbildningar inom allt som rör mode, från design och produktion till fashion business, marknadsföring, kommunikation eller trend forecasting. Program finns på grundnivå (kandidat/bachelor) och avancerad nivå (master).

Med STUDIN kan du studera 1-3 terminer på skolans sk Study abroad program.

lcf london college of fashion

Study abroad termin på LCF London College of Fashion

Skolans study abroad program erbjuder studenter från hela världen möjligheten att studera en rad fashion relaterade kurser i London, en av världens mest dynamiska och inspirerande modehuvudstäder.

Programmen är specialutformade och innebär att du studerar i mindre klasser. Dina lärare har, utöver akademiska kvalifikationer, professionella erfarenheter från modebranschen. Undervisningen är välstrukturerad och du får mycket personligt stöd av lärarna.

Du skräddarsyr ditt program efter dina studiemål och intressen och kan välja över en bredd av områden inom mode, fashion business och modedesign. Du kan välja kurser inom t.ex trend forecasting, fashion marketing, social media, fashion styling, men även kurser inom modeinköp eller fashion drawing.

Study abroad programmen är idealiska både för dig som gått ut gymnasiet och vill prova på universitetsstudier inom fashion / mode och för dig som redan har en examen men vill bredda dig med branschkunskaper från modeindustrin.

Programmen inkluderar en fem dagars studieresa till Paris.

lcf london college of fashion

LCF London College of Fashion campus i modemetropolen London

Study abroad programmet ger dig möjligheten att utforska London som modemetropol. LCF har sex olika campus i London. På campus hittar du faciliteter som är helt specialiserade på mode, här finns bl.a Storbritanniens största modebibliotek och arkiv. Här finns även materialrum, syverkstäder, designstudios, 3D modellerings studios, kosmetiklab, make-up studios…

På London College of Fashion träffar du studenter från hela världen. Skolan månar om sina internationella studenter och under din studietid kommer du att få mycket stöd och hjälp för att du ska trivas och känna att du får ut det mesta av dina utlandsstudier.

Som student på LCF kommer du att delta i skolans inspirerande och kreativa studentliv.

london college of fashion

University of the Arts London – UAL

London College of Fashion är en högskola inom University of the Arts London – UAL.

UAL är Europas största universitet för kreativa utbildningar inom konst, design, mode, media och scenkonst och räknas bland världens fem bästa universitet för studier i konst och design.

University of the Arts studenter går vidare till att utmana, utveckla och utforma framtiden inom de kreativa branscherna i hela världen. Som student här befinner du dig mitt i en mycket kreativ, inspirerande och internationell miljö.

UAL består av sex stycken, alla var för sig berömda, fackhögskolor för design, konst och scenkonst i London:

 • Camberwell College of Arts
 • Central Saint Martins
 • Chelsea College of Arts
 • London College of Communication
 • London College of Fashion
 • Wimbledon College of Arts

studera london

Varför studera på LCF – London College of Fashion

 • Världsledande modeskola, internationellt erkänd inom modeindustrin
 • Idealiska program för dig som vill utforska olika karriärvägar inom modebranschen
 • Intensiv fast-track utbildning för jobb inom fashion / modeindustrin
 • Möjlighet att tillgodoräkna dig studierna i en pågående utbildning
 • Möjlighet att ansöka mot ett examensprogram på skolan efter terminen

Video LCF London College of Fashion

Kurser

Utbildningar LCF – London College Fashion

Study Abroad programmen på LCF London College of Fashion erbjuder studenter från hela världen möjligheten att studera en rad fashion-relaterade kurser i London, en av världens mest dynamiska och inspirerande modehuvudstäder.

Programmen är specialutformade och innebär att du studerar i mindre klasser. Undervisningen är välstrukturerad och du får mycket stöd av dina lärare som alla är aktivt involverade inom sina ämnesområden. Programmen ger dig möjligheten att välja inom en bredd av områden inom mode, fashion business, fashion communication och modedesign. Du kan skräddarsy programmen efter dina studiemål och intressen. Alla program inkluderar en studieresa till Paris.

Programmen är mycket intensiva och kan fungera som en fast-track utbildning för jobb inom fashion / modeindustrin.

Ännu fler möjligheter på LCF London College of Fashion och University of the Arts!

Kombinera praktiska kurser i konst, design,  fashion, mode, foto, film och communications på London College of Fashion, Central Saint Martins eller något av University of the Arts colleges i London med en språkkurs i engelska!

Läs mer om English Plus kurserna på University of the Arts i London här

Boende

Studentboende London

LCF London College of Fashion har ett flertal studentresidens för dig som vill bo i studentbostäder. När du blivit antagen till skolan hjälper dig UAL Accommodation Services med info och råd kring boende antingen i skolans studentbostäder, i privat regi, i delad lägenhet eller som inneboende etc så att du kan hitta ett lämpligt boende under din tid som student på skolan.

Vi hjälper till med mer information om boendemöjligheter när du ansöker!

Priser & Datum

Terminsavgifter 2020

STUDIN är officiell representant för programmen på LCF London College of Fashion i Sverige och hjälper dig helt kostnadsfritt med studievägledning, information och ansökan.

Terminsavgifterna betalar du direkt till skolan.

7 500 GBP / termin (14 veckor) VT 2020
8 250 GBP / termin (14 veckor) HT 2020

Inkluderar studieresa till Paris.

Sommarkurser (8 veckor) 5 400 GBP
Inkluderar studieresa till Paris.

Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.

Du kan låna för terminsavgift, resa t o r, samt försäkring.
Du kan låna för uppehälle under hela utbildningstiden.

Som student i Storbritannien har du möjlighet att arbeta vid sidan av dina studier. Detta är mycket vanligt bland både internationella och engelska studenter.

Startdatum 2020

Terminsprogram:
7 januari – 12 april
27 aug – 29 nov

Sommarkurser:
10 juni – 2 aug

Vi tar emot ansökningar löpande och du kan söka för starter långt fram i tiden. Du bör ansöka så snart du bestämt dig då programmen är populära och platserna snabbt tar slut. 

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet.

Engelska

Om du har VG/C eller mer i engelska A / 5 behöver du inte göra IELTS test.
Annars krävs IELTS 5.0 eller TOEFL 500 (paper) eller 173 (computer) för Fashion Design
IELTS 6.0 eller TOEFL 550 (paper) eller 213 (computer) för Fashion Business

Om din engelska inte är tillräcklig kan du läsa en förberedande kurs i engelska på University of the Arts London.
Språkkurserna kan kombineras med kurser i design och konst och berättigar till CSN och påverkar vanligtvis inte dina lån för högre studier.

Läs mer om engelska på UAL här

Ansökan

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för LCF London College of Fashion vi hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad. Kontakta oss för studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studentrecension

 Johanna på UAL i Londonstudera-london-university-of-the-arts

”Att studera på UAL och att få vara baserad i London har gett mig självförtroendet och kunskapen att fortsätta nå mina mål. Mycket sker på eget ansvar, så det är upp till dig som student att välja vilket resultat du vill uppnå” 

Johanna läser Integrated Study Abroad – Graphic Design Communication vid Chelsea College of Arts på UAL