Diploma & Certificate utomlands

Vad är Diploma & Certificate?

Studera till ett Diploma eller Certificate på college och universitet utomlands. Yrkesinriktade- och branschförberedande utbildningar på 6 mån – 2 år 

Vad innebär Diploma och Certificate utbildningar utomlands

Certificates och Diplomas är normalt korta utbildningar på allt från 6 månader och upp till 2 år. Utbildningarna är praktiskt inriktade på ett särskilt yrkes-, bransch-, eller ämnesområde och har inte samma akademiska fokus som ett examensprogram. 

Att läsa till ett diploma eller certificate är därför ett utmärkt alternativ för dig som vill studera utomlands 1-2 terminer och samtidigt skaffa dig yrkes- eller branschkompetenser och en kvalifikation inom ett ämnesområde.  

Diplomas och certificates erbjuds på både grundnivå och avancerad nivå (masternivå).

De kan därför vara ett bra alternativ oavsett om du redan har studerat eller arbetat eller kommer direkt från gymnasiet.  diplom och certificate utomlands

Att studera till ett Diploma i Australien 

På college och universitet i Australien är ett Diploma en akademisk kvalifikation som utfärdas efter 1 års eftergymnasiala studier. Studierna kan vara på en yrkeshögskola eller på ett college eller universitet.  

Ett Diploma på ett universitet i Australien ger akademiska credits som kan överföras till ett kandidatprogram (Bachelors degree) i ämnesområdet. Många gånger motsvarar alltså ett Diploma i Australien det första året på ett 3-årigt kandidatprogram.

Ett Advanced Diploma innebär 2 års studier och motsvarar alltså andra året på ett kandidatprogram och kan liknas vid en australisk motsvarighet till den amerikanska examen Associate Degree. 

HND – Higher National Diploma i England

På universitet och college i England erbjuds 1-2 åriga Diploma of Higher Education och Foundation Degree, samt de mer yrkesinriktade Higher National Certificate och Higher National Diploma (HND, 2 år) 

Dessa diplom och certifikat räknas som de första åren på ett kandidatprogram och credits kan i regel överföras till en kandidatexamen i Storbritannien. Du kan påbörja en brittisk kandidatutbildning på andra eller tredje (sista) året efter diplomutbildningen. 

Att studera till ett certificate på college i USA & Kanada 

På universitet och community college i USA erbjuds Certificates i en rad olika ämnesområden. Dessa program är normalt 1 – 1,5 år och praktiskt inriktade på ett bransch- eller yrkesområde. Credits som ingår i ett certificate kan vanligen överföras till en examen i ämnesområdet om du studerar vidare i USA. En längre praktiskt yrkesinriktade utbildning på college är en sk Applied associate degree som tar cirka 2 år att genomföra.

Även på college och universitet i Kanada erbjuds 1- 2 åriga yrkesinriktade diplomprogram. I Kanada är det vanligt att längre praktikperioder ingår som en del av programmet. 

Post Grad Diplomas – korta program på masternivå

Postgraduate diplomas och certificates är program på samma avancerade nivå som ett masterprogram men programmen är kortare och har inte samma akademiska fokus; branschkunskaper och yrkesfärdigheter står istället i centrum.

Målet är att du snabbt skall förvärva specifika färdigheter och kompetenser för en särskild bransch eller ett specifikt yrkesområde. I vissa fall kan ett Post Grad Certificate vara en nödvändig kvalifikation för yrkesutövning inom en bransch eller yrkesområde.

Fördelarna framför en masterutbildning är att programmen är korta och har en lägre undervisningsavgift.

Ett Diploma eller Certificate är perfekt för dig som vill byta yrkeskarriär eller skaffa dig specialkunskaper för att förbättra dina karriärmöjligheter.

 • Postgrad Diploma är sällan längre än ett läsår. I England räknas diplomet som en master, med enda skillnaden att du inte genomför en masteruppsats i slutet. Om du gör masteruppsatsen efter programmet kan du omvandla diplomet till en masterexamen…
 • Postgraduate Certificate är ofta 3-6 månader långa och helt yrkesmässiga, certifikatet kan vara det som krävs för att du skall kunna utöva ett visst yrke till fullo.

Du kan ansöka till ett Postgraduate diploma eller certificate om du har en kandidatexamen, vanligtvis bör din examen vara i ett relaterat ämnesområde, men inte alltid.

Varför studera till ett Diploma eller Certificate utomlands 

 • Utmärkt för dig som vill skaffa dig kunskaper och färdigheter inom en bransch eller yrkesområde
 • Studera utomlands en kort tid men ändå få en erkänd kvalifikation
 • Kan fungera som en genväg till en examen
 • Vanligtvis lägre undervisningsavgift än kandidat- eller masterprogram 

Universitet & college med Diploma & Certificates

Du kan studera till ett Diploma eller Certificate med STUDIN på bl.a dessa universitet och college.
Kontakta oss gärna så hjälper vi dig vidare!

USA

Kanada

Australien & Nya Zeeland

Storbritannien & Irland

Beställ information

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt med mer information.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Jag är intresserad av:

  Om du har en speciell fråga skriv här

  Jag tagit del av, samt samtyckt till Study International Personuppgiftspolicy* avseende vår behandling av dina personuppgifter

  Kostnadsfri tjänst

  STUDINS tjänst är kostnadsfri. Vi hjälper dig med information, studievägledning, ansökan, rådgivning om boende, CSN ansökan, samt studentvisum. Allt tills du är på plats!