BIMM

Studera musik utomlands BIMM London England Berlin

Studera musik utomlands i London England på BIMM. BIMM är den mest framstående professionella musikskolan för modern musik i Storbritannien och hela Europa. Med en musikutbildning på BIMM får du en professionell yrkesutbildning inom musik. Skolan har ett nära samarbete med musikbranschen och nästan 80% av avgångseleverna får ett jobb inom musikbranschen.

Skolan

 

bimm-logo

BIMM musikutbildningar i Storbritannien och Berlin

BIMM är Storbritanniens och Europas ledande och främsta utbildare inom modern och nutida musik. På musikskolan BIMM finns mer än 50 års samlad erfarenhet av att hjälpa studenter till en lyckad karriär inom musikindustrin.

studera musik utomlands

GET CONNECTED

BIMM har ett mycket nära samarbete med musikbranschen. Utbildningarna och faciliteterna ligger i absolut framkant och alla lärare på skolan är yrkesverksamma inom musikindustrin.

På BIMM får du inte bara en professionell musikutbildning utan också värdefulla kontakter och ingångar i musikbranschen – 77% av skolans avgångselever arbetar inom musikindustrin och listan över student success stories är lång.

Här utbildas du för en karriär i musikbranschen!

studera-musik-london-england

 

KARRIÄRS- OCH YRKESINRIKTADE MUSIKUTBILDNINGAR

I det breda kursutbudet ges allt från 1-åriga diplomutbildningar till 3-åriga bachelor/kandidatutbildningar inom bl.a:

 • sång
 • gitarr
 • bas
 • trummor
 • songwriting
 • music production
 • music business
 • music journalism
 • event management

BIMM har ett nära samarbete med ledande universitet. University of Sussex och Dublin Institute of Technology ackrediterar utbildningarna.

musikutbildning utomlands

 

MASTERCLASSES

På BIMM hålls regelbundet masterclasses med stora namn ur musikbranschen. Senaste masterclasses har hållits av bl.a: Robert Trujillo (Metallica), Nick Mason (Pink Floyd) and Nile Rodgers (Chic, David Bowie).

musikutbildning utomlands bimm

ERFARNA LÄRARE SOM ÄR VERKSAMMA I MUSIKBRANSCHEN

Alla lärare kommer ur musikbranschen och har arbetat med världskända artistnamn.
Bland lärarna finns: Jimmy Docherty (Stereophonics), Jennifer John (Damon Albarn, Brian Eno, Sarah Jay Hawley (Massive Attack) Liam Walsh (Oasis, The Killers, Bjork), Becky Jones (Groove Armada)

studera musik utomlands bimm

 

BIMM STUDENT SUCCESS STORIES

Med skolans långa erfarenhet växer listan över kända fd. studenter hela tiden. Bland tidigare BIMM elever finns bland annat: James Bay, The Kooks, Izzy Bizu, Ed Drewitt (Songwriter -One Direction, Olly Murs, Little Mix), Jordan Whitmore (A&R Atlantic Records) and Natasha Bent (Coda Music Agency – Take That, Disclosure, The Prodigy, Jess Glynne, Bastille, Ellie Goulding and Imagine Dragons).

77% av avgångseleverna på BIMM hamnar inom musikbranschen på heltidsjobb, ofta i England.

musikskola england

 

KOM NÄRA MUSIKBRANSCHEN

Skolans närhet till musikbranschen genomsyrar inte bara undervisningen utan allt som sker under din studietid på skolan. Du kommer att känna att du är en del av musikbranschen redan under din tid på skolan.

BIMM samarbetar med bl.a Brit Awards och man anordnar events och Industry Showcases där skolans elever får möjlighet att komma i kontakt med branschfolk.

musikutbildning utomlands

 

HITTA DIN EGEN VÄG INOM MUSIKBRANSCHEN

Att arbeta inom musikindustrin är en dröm för många och vägen dit kan vara svår. På BIMM får du verktygen, den praktiska handledningen och de erfarenheter som verkligen hjälper dig framåt på vägen.

Många band har bildats av elever som träffas på BIMM och många elever har under sin tid på BIMM hittat fram till just sin personliga stil och sitt eget uttryck eller sin speciella nisch.

UTBILDNINGAR INOM MUSIC MANAGEMENT

Utöver yrkesinriktade musikerutbildningar har BIMM skräddarsydda program inom music business management och musikjournalistik. Dessa spännande utbildningar är perfekta för dig som älskar musik, konserter och musiklivet men som vill arbeta mer inom den kommersiella sidan, med produktion av turnéer, musikfestivaler, management etc i musikindustrin.

På BIMM får du undervisningen, vägledningen och kontakterna för din framtid inom musik.

Läs mer om skolan på BIMM website 

musikutbildning utomlands

BIMM Campus – Where music matter most!

BIMM:s närhet till den moderna musikindustrin och musikscenen märks tydligt också när det gäller var skolorna ligger. BIMM har campus i städer där den moderna musikscenen och musikindustrin är mycket levande.

BIMM finns i London, Brighton, Manchester, Bristol, Birmingham, Dublin samt ett mycket populärt nytt campus i Berlin!

 

LONDON

London är den moderna musikens huvudstad och behöver knappast någon närmare beskrivning. Det var här det började och det är här det fortsätter, musikscenen i London är världens viktigaste…

BIMM ligger i Londons västra delar, nära tunnelbanestation Fulham. Skolan, fd. Tech Music School, är legendarisk. Här har en mängd artister startat sina karriärer.

Studier i små grupper, omkring 12 per klass, ger en intim känsla och mycket utrymme för personlig utveckling. Jam nights och happenings arrangeras ofta på lokala pubar och scener.

Virtual tour BIMM London Campus

 

BRIGHTON

Brighton är lite av Londons coola och hippa lillebror, med en mycket livlig musikscen och ett pulserande nattliv. Brighton kallas ibland London by the Sea och många kända artister har valt den bohemiska och hippa staden som hemort.

Brighton har småstadens vänlighet och bekvämligheter och samtidigt finns London på 50 minuters avstånd. Brighton har ett aktivt och vitalt musikliv: på pubar, småscener och nattklubbar spelar alltifrån lokala artister till internationella storheter.

Som student på BIMM i Brighton kommer du snabbt in stadens musikliv och det är lätt att få gig i staden.

Virtual tour BIMM Brighton Campus

 

MANCHESTER

Manchester har en självklar plats i popens historia och staden som en gång i tiden var synonym med textilindustri är nu en beteckning för både en musikstil och en populärkulturell epok.

BIMM:s skola i Manchester är ritad av arkitekterna bakom The Hacienda, den legendariska klubben där Manchesterscenen med The Smiths, New Order, Joy Division, The Stone Roses och Oasis en gång tog fart.

Musikscenen i Manchester är mycket livlig, industristaden har blivit modern och alla musikindustrins jättar som Sony Music, EMI, Universal Music, Warner Musik UK har kontor i staden.

Virtual tour BIMM Manchester Campus

 

BRISTOL

Bristol har allt sedan trip-hop vågen med band som Massive Attack, Portishead etc varit viktig i engelskt musikliv. Här finns en stor lokal musikscen, mängder av lokala band spelar på stadens barer, pubar och musikscener. BIMM ligger mitt i Bristol.

Virtual tour BIMM Bristol Campus

 

DUBLIN

Dublin har alltid haft ett blomstrande musikliv och irländarnas kärlek till sin musik, både den nya och den traditionella är berömd! I Dublin är det en självklarhet med live music på nästan varje pub alla dagar i veckan.

BIMM har sina lokaler på två olika ställen i Dublin, dels på centrala Francis Street men även i området The Coombe.

Virtual tour BIMM Dublin Campus

Birmingham

BIMM har nyligen öppnat ett nytt campus i Birmingham. Staden, som är en av Englands äldsta industristäder har på senare år förnyats och attraherar ny kreativitet och ny musik.

 

BERLIN

BIMM Berlin är det senaste tillskottet bland BIMM:s campus. Berlin har utvecklats till att bli Europas hetaste stad och attraherar ung kreativitet, konstnärer, entreprenörer och musiker från hela världen.

BIMM Berlin ligger i hippa Friedrichshain-Kreuzberg där det sjuder av kreativitet. All undervisning på BIMM Berlin är på engelska och lärarna är namn i toppklass.

Virtual tour BIMM Berlin Campus

 

PROVA PÅ MUSIKLIVET I ENGLAND OCH BERLIN!

Det går bra att studera första året i Berlin eller England och sedan fortsätta direkt på andra och tredje året på ett annat BIMM campus läser till en Bachelor/kandidat.

Passa på att prova (musik)livet i 3 fantastiska storstäder under din utbildning!

Video om BIMM

Kurser

Utbildningar på BIMM

BIMM har utbildningar i modern musik inom music performance (gitarr, bas, sång, trummor) music production, songwriting, music journalism och event management.

DIPLOMA IN MUSIC PERFORMANCE; SÅNG, GITARR, BAS, TRUMMOR – 1 ÅR

Praktisk musikutbildning med fokus på performance. Du utbildas till en bättre instrumentalist och får en hel del scenvana. Utbildningen innehåller även musikteori och är utformad för att utrusta musiker med den yrkeskompetens och medvetenhet som krävs av dagens musikindustri. Elever på BIMM samarbetar varje vecka i Live Performance Workshops för att få erfarenhet av att stå på scenen med ett helt band.

Inriktning finns på gitarr, bas, sång, trummor.

DIPLOMA IN SONGWRITING – 1 ÅR

Praktisk, yrkesinriktad och fördjupande. Du studerar Musicianship, Songwriting, (Software)Notation, Arrangemang, Portfolio Design, Structure and Style och Melody and Lyrics. En stor del av studierna sker i kreativa workshops.

DIPLOMA IN MUSIC PRODUCTION – 1 ÅR

Praktisk och yrkesinriktad för dig som vill arbeta kommersiellt med musikproduktion med t.ex songwriting, recording eller komposition för film och TV. Fokus ligger på att lära sig använda produktionsmiljön kreativt och du studerar bl.a  Music Production techniques, Sequencing System Technique, Sound Creation and Manipulation, Songwriting, Music and Sound for Moving Pisture, Software Notation, Music Theory and Harmony

DIPLOMA SOUND ENGINEERING & TOUR MANAGEMENT – 1 ÅR

Utbildningen har den högsta nivån av avgångselever som fortsätter rakt in i musikindustrin direkt efter färdiga studier. Här lär du dig de viktiga och nödvändiga färdigheterna inom live musik (monitoring av live sound mixning, backstage teknisk support, tour management och live recording)

BACHELOR DEGREE IN POPULAR MUSIC PERFORMANCE – 3 ÅR

En akademisk musikutbildning som leder till kandidatexamen. Förutom utbildning i ditt huvudinstrument ingår musikteori, musikteknologi, komposition, keyboard samt projektarbete och avhandling. Du lär dig att bli en mångfacetterad artist, att uppträda, komponera, skriva och arrangera musik.

För att bli antagen måste du ha gått skolans diplomprogram eller ha motsvarande förkunskaper, exempelvis gått musiklinjen på gymnasiet.

Inriktning finns inom gitarr, bas, sång, trummor

BACHELOR DEGREE IN MUSIC BUSINESS – 3 ÅR

Målet är att utbilda dig till entreprenör i musikindustrin. Att lära dig allt bakom inspelning, release och marketing av musik. Du arbetar med både existerande och kommande digital teknologi. De yrkesinriktade lärarna vägleder dig i project management och lär dig praktisk business som: artist- och event management, marketing, musikutgivning, regelverk, label strategies för musikutgivning.

I utbildningen ingår praktik / internship på stora kända bolag. Du får ‘hands-on’ branscherfarenhet genom praktiken och genom att delta i inspelningsprojekt och live events.

BACHELOR DEGREE IN (MUSIC) EVENT MANAGEMENT – 3 ÅR

Du lär dig den samtida eventindustrin och får samtidigt en akademisk utbildning inom business och management. Du får praktisk erfarenhet genom att planera, arrangera och genomföra riktiga events som festivaler och klubbkvällar. En utbildning som kan appliceras till många olika roller i arbetslivet. I London, med det enorma utbudet av scener och artister ges utbildningen med ren inriktning på musikbranschen.

I utbildningen ingår praktik / internship på stora kända bolag. Du får ‘hands-on’ branscherfarenhet genom praktiken och genom att delta i inspelningsprojekt och live events.

BACHELOR DEGREE IN MUSIC JOURNALISM – 3 ÅR

Journalistutbildning med inriktning mot musikindustrin. En solid grundutbildning i journalistik, med färdigheter och ämnen som etik, skrivande, research etc men med kursmoment som är distinkt inriktade på musikindustrin, musikjournalism, PR, musikhistoria, musikbranschens strukturer, marketing och promotion. Utbildningen är utformad för att vara en språngbräda direkt ut i arbetslivet.

BACHELOR DEGREE IN MUSIC PRODUCTION – 3 ÅR

Ett specialistutbildning för dig som söker en karriär i en rad specialistroller inom musikindustrin; som t.ex producer, sound engineer eller creative artist. Målet är utveckla din kreativitet samtidigt som du utvecklar dina färdigheter som producent i olika sammanhang: studio och live recording, songwriting, live sound och Film/TV musik.

Mer detaljer om alla utbildningar finns på BIMM website här!

Boende

Boende i London

BIMM har inga studentbostäder men när du är antagen kommer du att få ett ”Accommodation Advice Pack” med information om hur du hittar studentboende.

De flesta av skolans elever delar hus eller lägenhet med andra studenter. Vanligtvis har du ditt eget rum men delar badrum, kök och vardagsrum med de andra som bor där.

Kontakta oss gärna för mer information om boende.

Priser & Datum

Terminsavgifter 2017

Vi är representant för BIMM i Sverige och hjälper med ansökningsprocessen helt utan kostnad.
Alla terminsavgifter betalas direkt till BIMM.

BIMM tillämpar löpande antagning, vilket innebär att när de har mottagit tillräckligt många anmälningar så är det fullt. Utbildningarna är mycket populära. Det är därför bra om du ansöker så snart du har bestämt dig för att du vill studera. Vi har då lättare att kunna få dig antagen på utbildningen.

Diploma: 5 950 GBP 1 år

Bachelor / kandidat: 6 750 GBP/år

Bachelor / kandidat Berlin: 7 450 EURO /år

FINANSIERING

Studier vid BIMM berättigar till studiemedel från CSN. Diplomutbildningarna på BIMM är på gymnasial nivå och berättigar till studiemedel först från och med hösten det år du fyller 20 år.

KURSSTARTER

Programmen startar oktober varje år.
Läsåret består av 3 terminer.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

För att bli antagen till en Bachelor / kandidatutbildning på BIMM skall du ha fullständiga gymnasiebetyg.
För antagning till Diploma kan det ibland räcka med betyg från högstadiet.

ENGELSKA

Om du har betyg i engelska som är VG / C eller mer i Engelska A och B / 5 och 6 så behöver du inte göra ett språktest.
Om du inte har bra betyg i engelska måste du göra ett språktest IELTS och få minst resultat 6.0

Vi hjälper dig med engelskan om du vill studera på BIMM.
Du kan läsa en förberedande kurs i engelska på någon av de språkskolor vi samarbetar med. Språkstudierna berättigar till studiemedel från CSN.
Hör av dig till oss så berättar vi mer.

AUDITION/ DEMO

För ansökan till utbildningarna i music performance behöver du ha en portfolio / demo. Du kan välja mellan att göra en audition eller skicka in en video.
Vi hjälper dig med portfolio/demo i samband med din ansökan.

Ansökan

STUDIEVÄGLEDNING

Vi är representant för BIMM och hjälper dig med hela ansökningsprocessen.
Vår tjänst är helt kostnadsfri.

ANMÄLAN

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på vår website.
Vi kontaktar dig då för studierådgivning och går igenom ansökan med dig.

Din ansökan måste sedan kompletteras med:

BIMM:s ansökningsblankett
Kopia av giltigt pass
Kopia av avgångsbetyg gymnasiet översatt till engelska, vidimerad
Eventuell IELTS resultat

När du har blivit antagen till en diplomutbildning måste göra du en delbetalning på 500 GBP för att reservera din plats.

ÖVERSÄTTNING AV BETYG

För ansökan till någon av de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studentrecension

 Embla på BIMM i BerlinEmbla studerar musik på BIMM Berlin

”Att studera musik i denna stad är helt magiskt, du är inte bara runt kreativa människor när du är på ditt universitet, utan hela staden är full av dom.
Det som gör Berlin till min favoritstad är det faktum att du aldrig har tråkigt här, du kan alltid hitta nya spännande ställen, caféer, klubbar eller områden. Redan efter en vecka märkte jag att Berlin är mitt livs kärlek, bättre stad går inte att hitta!”

Embla läser kandidatprogrammet BA in Professional Musicianship -Vocals på BIMM campus i Berlin.

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
 •  

  vagledning utlandsstudier

  examen-i-sverige

  forsakring

  visum

  spraktest

  csn

 • Karta

  Map of trip location