BIMM

Studera musik på BIMM London England & Berlin

Studera musik på musikskolan BIMM i London, England och Berlin. Musikutbildning på Europas ledande musikhögskola i modern musik.

 Branschutbildningar på 1-3 år för en yrkeskarriär i musikindustrin. BIMM är den mest framstående professionella musikskolan för modern musik i Storbritannien och Europa. Med en musikutbildning på BIMM får du en professionell yrkesutbildning inom musik. Skolan har ett nära samarbete med musikbranschen och mer än 83% av avgångseleverna jobbar inom musikindustrin efter examen.

Skolan

bimm music

 

BIMM Institute

BIMM är Storbritanniens och Europas ledande och främsta musikskola inom modern samtida musik. På musikskolan BIMM finns mer än 50 års samlad erfarenhet av att hjälpa studenter till en lyckad karriär inom musikindustrin.

BIMM

Musikutbildningar och branschutbildningar för musikindustrin

BIMM erbjuder både musikutbildningar inom modern samtida musik med inriktning mot sång/vocals, gitarr, bas, trummor och keyboards. Här ges även utbildningar inom songwriting, music production och sound engineering samt branschutbildningar för en karriär inom musikindustrin: music business, event management och music marketing, media och kommunikation.

bimm modern music schools

BIMM – Get Connected

BIMM har ett mycket nära samarbete med musikbranschen. Utbildningarna och faciliteterna ligger i absolut framkant och alla lärare på skolan är yrkesverksamma inom musikindustrin.

På BIMM får du en professionell musikutbildning, värdefulla kontakter i musikindustrin och ingångar i musikbranschen.

Mer än 83% av de utexaminerade arbetar inom musik och musikindustrin sex månader efter examen och listan över student success stories är lång.

Här utbildas du för en yrkeskarriär i musikbranschen!

bimmMusikutbildningar och branschutbildningar på BIMM

I det breda kursutbudet ges allt från 1-åriga diplomutbildningar till 3-åriga bachelor/kandidatutbildningar inom bl.a:

 • sång
 • gitarr
 • bas
 • trummor
 • keyboards
 • songwriting
 • music production
 • music business
 • music marketing, media and communication
 • event management

bimmMasterclass med världsartister

På grund av BIMM: s globala rykte, (över 1 500 utländska studenter från hela världen), attraherar skolan också världskända artister för att leda masterclasses (Jonas Blue, Stormzy, Mabel, Zane Lowe och många, många fler).

Det ges vanligtvis cirka fyra masterclasses per vecka samt många andra events bl.a music industry sessions och live spelningar i varje stad där BIMM har campus.

bimmErfarna lärare som är verksamma i musikbranschen

Alla lärare kommer ur musikbranschen och har arbetat med världskända artistnamn.

Bland lärarna finns: Jimmy Docherty (Stereophonics), Jennifer John (Damon Albarn, Brian Eno, Sarah Jay Hawley (Massive Attack) Liam Walsh (Oasis, The Killers, Bjork), Becky Jones (Groove Armada)

BIMM musikutbildning utomlands

BIMM Student Success Stories

Med skolans långa erfarenhet växer listan över kända fd. studenter hela tiden.

Bland tidigare BIMM studenter finns bl.a: James Bay, George Ezra (BRIT Award Winners), The Kooks, Ella Mai (Grammy and Billboard Music Awards winner), Luisa-Christie Walton-Stoev (Influencer Marketing Lead at Atlantic Records UK), Natasha Bent (Paradigm Talent Agency and Agent of the Year Winner 2018)

bimmLär känna musikindustrin

Skolans närhet till musikbranschen genomsyrar inte bara undervisningen utan allt som sker under din studietid på skolan. Du kommer att känna att du är en del av musikbranschen redan under din tid på skolan.

BIMM samarbetar med bl.a Brit Awards och man anordnar events och Industry Showcases där skolans elever får möjlighet att komma i kontakt med branschfolk.

bimmHitta din egen väg in i musikindustrin

Att arbeta med musik, som musiker eller inom musikindustrin är en dröm för många och vägen dit kan vara svår. På BIMM får du verktygen, du får praktisk handledning, erfarenheter och djup branschkunskap som verkligen hjälper dig framåt på vägen.

Många band har bildats av elever som träffas på BIMM. Under studietiden på BIMM hittar du fram till din personliga stil och ditt eget uttryck eller din speciella nisch.

BIMM musikutbildning utomlands

Branschutbildningar inom Music Industry och Music Management

Utöver yrkesinriktade musikerutbildningar inom music performance har BIMM skräddarsydda program inom bl.a music production, music business management, tour management och music marketing, media and communication

Dessa branschutbildningar är perfekta för dig som älskar musik, konserter och musiklivet men som vill arbeta mer inom produktion eller med den kommersiella sidan med management av turnéer, musikfestivaler, management etc i musikindustrin.

På BIMM får du undervisningen, vägledningen och kontakterna för din framtid inom musik.

Läs mer om skolan på BIMM website 

bimm

BIMM Campus – Where music matter most!

BIMM har campus i städer där den moderna musikscenen och musikindustrin är mycket levande. BIMM har campus i London, Brighton, Manchester, Bristol, Birmingham, Dublin samt i Berlin och ett nytt campus i Hamburg!

bimm

London

London är den moderna musikens huvudstad och behöver knappast någon närmare beskrivning. Det var här det började och det är här det fortsätter, musikscenen i London är världens viktigaste…

BIMM ligger i Londons västra delar, nära tunnelbanestation Fulham. Skolan, fd. Tech Music School, är legendarisk. Här har en mängd artister startat sina karriärer.

Jam nights och happenings arrangeras ofta på lokala pubar och scener.

Virtual tour BIMM London Campus

Berlin

BIMM Berlin har på kort tid blivit ett av skolans mest populära campus. Berlin har utvecklats till att bli Europas hetaste stad och attraherar ung kreativitet, konstnärer, entreprenörer och musiker från hela världen.

BIMM Berlin ligger i hippa Friedrichshain-Kreuzberg där det sjuder av kreativitet. All undervisning på BIMM Berlin är på engelska och lärarna är namn i toppklass.

Virtual tour BIMM Berlin Campus

Brighton

Brighton är lite av Londons coola och hippa lillebror, med en mycket livlig musikscen och ett pulserande nattliv. Brighton kallas ibland London by the Sea och många kända artister har valt den bohemiska och hippa staden som hemort.

Brighton har småstadens vänlighet och bekvämligheter och samtidigt finns London på 50 minuters avstånd. Brighton har ett aktivt och vitalt musikliv: på pubar, småscener och nattklubbar spelar alltifrån lokala artister till internationella storheter.

Som student på BIMM i Brighton kommer du snabbt in stadens musikliv och det är lätt att få gig i staden.

Virtual tour BIMM Brighton Campus

Manchester

Manchester har en självklar plats i popens historia och staden som en gång i tiden var synonym med textilindustri är nu en beteckning för både en musikstil och en populärkulturell epok.

BIMM:s skola i Manchester är ritad av arkitekterna bakom The Hacienda, den legendariska klubben där Manchesterscenen med The Smiths, New Order, Joy Division, The Stone Roses och Oasis en gång tog fart.

Musikscenen i Manchester är mycket livlig, industristaden har blivit modern och alla musikindustrins jättar som Sony Music, EMI, Universal Music, Warner Musik UK har kontor i staden.

Virtual tour BIMM Manchester Campus

Hamburg

Tysklands näst största stad Hamburg har alltid varit känd som rock och pop staden nummer 1 i Tyskland. Klubb och musikscenen är mycket livlig med ett stort antal legendariska musikklubbar. Kvarteren i den berömda stadsdelen Sankt Pauli, med bl.a Schanzenviertel och Reeperbahn är kända för sin underground kultur, kreativitet, gatukonst. Här samsas högt med lågt och skapar en perfekt miljö för att inspirera och inspireras. BIMM har campus mitt i St Pauli i Hamburg alldeles i anslutning till några av de mest kända musikklubbarna.

Virtual Tour BIMM Hamburg Campus

Bristol

Bristol har allt sedan trip-hop vågen med band som Massive Attack, Portishead etc varit viktig i engelskt musikliv. Här finns en stor lokal musikscen, mängder av lokala band spelar på stadens barer, pubar och musikscener. BIMM ligger mitt i Bristol.

Virtual tour BIMM Bristol Campus

Dublin

Dublin har alltid haft ett blomstrande musikliv och irländarnas kärlek till sin musik, både den nya och den traditionella är berömd! I Dublin är det en självklarhet med live music på nästan varje pub alla dagar i veckan.

BIMM har sina lokaler på två olika ställen i Dublin, dels på centrala Francis Street men även i området The Coombe.

Virtual tour BIMM Dublin Campus

Birmingham

Birmingham är en av Englands äldsta industristäder har på senare år förnyats och attraherar ny kreativitet och ny musik.

Plugga i London och Berlin

Det går bra att läsa första året i Berlin eller England och sedan fortsätta direkt på andra och tredje året på ett annat BIMM campus om du läser till en Bachelor/kandidat.

Passa på att prova (musik)livet i flera städer under din utbildning!

Video BIMM

Kurser

Utbildningar BIMM

Diploma, 1 år

Diplomutbildningarna på BIMM räknas som gymnasiala. 1-åriga diplomprogram ges på BIMM campus i London, på övriga campus i Storbritannien ges 2-åriga diplomprogram. BIMM Berlin och Hamburg endast kandidatprogram.

 • Diploma in Popular Music Performance, 1 år

Med inriktning på:

 • sång
 • gitarr
 • bas
 • trummor

Praktisk musikutbildning med fokus på performance. Du utbildas till en bättre instrumentalist och får en hel del scenvana. Utbildningen innehåller även musikteori och är utformad för att utrusta musiker med den yrkeskompetens och medvetenhet som krävs av dagens musikindustri. Elever på BIMM samarbetar varje vecka i Live Performance Workshops för att få erfarenhet av att stå på scenen med ett helt band.

 • Diploma in Songwriting, 1 år

Praktisk, yrkesinriktad och fördjupande. Du studerar Musicianship, Songwriting, (Software)Notation, Arrangemang, Portfolio Design, Structure and Style och Melody and Lyrics. En stor del av studierna sker i kreativa workshops.

 • Diploma in Music Production, 1 år

Praktisk och yrkesinriktad för dig som vill arbeta kommersiellt med musikproduktion med t.ex songwriting, recording eller komposition för film och TV. Fokus ligger på att lära sig använda produktionsmiljön kreativt och du studerar bl.a  Music Production techniques, Sequencing System Technique, Sound Creation and Manipulation, Songwriting, Music and Sound for Moving Picture, Software Notation, Music Theory and Harmony

 • Diploma in Sound Engineering & Tour Mangement, 2 år

Utbildningen har den högsta nivån av avgångselever som fortsätter rakt in i musikindustrin direkt efter avslutade studier. Här lär du dig de viktiga och nödvändiga färdigheterna inom live musik (monitoring av live sound mixning, backstage teknisk support, tour management och live recording)

Kandidat / Bachelor, 3 år

Single Honours Degrees

 • BA (Hons) Electronic Music Production
 • BA (Hons) Music and Sound Production
 • BMus (Hons) Songwriting
 • BMus (Hons) Popular Music Performance (Guitar, Bass, Drums, Vocals, Keyboards)
 • BA (Hons) Music Business
 • BA (Hons) Event Management
 • BA (Hons) Music Marketing, Media and Communication
 • BA (Hons) Filmmaking (Berlin)
 • BA (Hons) Film Business and Production (Berlin)
 • BA (Hons) Acting for Stage, Screen and Digital Media (Berlin)

Joint Honours Degrees (Alla program är delade 50:50 mellan de 2 ämnesområdena)

 • BA (Hons) Popular Music Performance & Music Business
 • BA (Hons) Music Production & Music Business
 • BA (Hons) Songwriting & Music Business
 • BA (Hons) Popular Music Performance & Music Production
 • BMus (Hons) Popular Music Performance & Songwriting
 • BA (Hons) Songwriting & Music Production

Master, 1 år

 • Master (MA) Learning & Teaching in Creative Industries

Ett masterprogram för dig som vill arbeta som lärare. Programmet är perfekt om du vill påbörja en lärarkarriär men också det perfekta valet om du är en erfaren lärare som vill bredda dina kunskaper och färdigheter inom området för kreativa konstnärliga utbildningar på högskolenivå. Programmet har två olika inriktningar beroende på din studiebakgrund.

 • Master (MA) Popular Music Practice

Masterprogram med möjlighet till inriktning på 4 olika specialiseringar: entrepreneurship, performance, produktion och komposition.

Mer info om alla utbildningar finns på BIMM website här!

Boende

Boende BIMM

BIMM har inga studentbostäder men när du är antagen kommer du att få skolans information om hur du hittar studentboende.

De flesta av skolans elever delar hus eller lägenhet med andra studenter. Vanligtvis har du ditt eget rum men delar badrum, kök och vardagsrum med de andra som bor där.

Kontakta oss gärna för mer information om boende.

Priser & Datum

Undervisningsavgifter

STUDIN är representant för BIMM och hjälper med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad.
Alla terminsavgifter betalas direkt till BIMM.

Diploma, 1 år (Storbritannien): 12 450 GBP (ej CSN berättigat efter Brexit)
Bachelor / kandidat (Storbritannien): 15 950 GBP/ läsår
Bachelor / kandidat (BIMM Tyskland): 8 450 EURO /läsår

Stipendier

BIMM har stipendier för internationella studenter, bl.a en rabatt på undervisningsavgiften på 2 000 GBP.
Kontakta STUDIN för information om särskilda stipendier för internationella studenter och studenter från EU.

CSN

Studier vid BIMM berättigar till studiemedel från CSN.

Kursstarter

Programmen startar oktober varje år.
Läsåret består av 3 terminer.

BIMM tillämpar löpande antagning, vilket innebär att när de har mottagit tillräckligt många anmälningar så är det fullt. Utbildningarna är mycket populära. Det är därför bra om du ansöker så snart du har bestämt dig för att du vill studera. Vi har då lättare att kunna få dig antagen på utbildningen.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

För att bli antagen till en Bachelor / kandidatutbildning på BIMM skall du ha fullständiga gymnasiebetyg.
För antagning till Diploma kan det ibland räcka med betyg från högstadiet.

Observera att de 1-2 åriga diplomprogrammen är på gymnasial nivå.

Engelska

För BIMM Storbritannien:
Om du har betyg i engelska 7 minst C så behöver du inte göra ett språktest.
Annars krävs IELTS 6.0 eller online ESOL test som kan göras genom BIMM

För BIMM Tyskland & Irland:
Om du har betyg i engelska som är VG / C eller mer i Engelska A och B / 5 och 6 så behöver du inte göra ett språktest.
Annars krävs IELTS 6.0

Audition / Demo

För ansökan till utbildningarna inom music performance, music production etc krävs en portfolio / demo. Du kan välja mellan att göra en audition eller skicka in en video.
Vi hjälper dig med portfolio/demo i samband med din ansökan.

Ansökan

Studievägledning

STUDIN är representant för BIMM och hjälper dig med studievägledning och ansökan. Vår tjänst är helt kostnadsfri.

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på vår website.
Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare.

Översättning av betyg

För ansökan till någon av de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studin Stories

Intresserad av BIMM ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön
  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan

  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:
  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig