BIMM

Studera musik på BIMM London England & Berlin

Studera musik på musikskolan BIMM i London, England och Berlin. Musikutbildning modern musik 1-3 år. Branschutbildningar för en yrkeskarriär i musikindustrin

BIMM är den mest framstående professionella musikskolan för modern musik i Storbritannien och Europa. Med en musikutbildning på BIMM får du en professionell yrkesutbildning inom musik. Skolan har ett nära samarbete med musikbranschen och mer än 80% av avgångseleverna jobbar inom musikindustrin efter examen.

Skolan

 

bimm

BIMM Music

BIMM är Storbritanniens och Europas ledande och främsta musikskola inom modern samtida musik. På musikskolan BIMM finns mer än 50 års samlad erfarenhet av att hjälpa studenter till en lyckad karriär inom musikindustrin.

studera bimm university

studera musik bimm university

BIMM – Get Connected

BIMM har ett mycket nära samarbete med musikbranschen. Utbildningarna och faciliteterna ligger i absolut framkant och alla lärare på skolan är yrkesverksamma inom musikindustrin.

På BIMM får du en professionell musikutbildning, värdefulla kontakter i musikindustrin och ingångar i musikbranschen.

Av de studenter som utexaminerades 2017 arbetar 83% inom musik och musikindustrin sex månader efter examen och listan över student success stories är lång.

Här utbildas du för en yrkeskarriär i musikbranschen!

bimmMusikutbildningar och branschutbildningar på BIMM

I det breda kursutbudet ges allt från 1-åriga diplomutbildningar till 3-åriga bachelor/kandidatutbildningar inom bl.a:

 • sång
 • gitarr
 • bas
 • trummor
 • songwriting
 • music production
 • music business
 • music journalism
 • event management

BIMM har ett nära samarbete med ledande universitet. University of Sussex och Dublin Institute of Technology ackrediterar utbildningarna.

bimmMasterclass med världsartister

På BIMM hålls regelbundet masterclasses med stora namn ur musikbranschen. Senaste masterclasses har hållits av bl.a: Duff McKagan (Guns N’ Roses), Robert Trujillo (Metallica), Nick Mason (Pink Floyd) and Nile Rodgers (Chic, David Bowie).

bimmErfarna lärare som är verksamma i musikbranschen

Alla lärare kommer ur musikbranschen och har arbetat med världskända artistnamn. Bland lärarna finns: Jimmy Docherty (Stereophonics), Jennifer John (Damon Albarn, Brian Eno, Sarah Jay Hawley (Massive Attack) Liam Walsh (Oasis, The Killers, Bjork), Becky Jones (Groove Armada)

bimm

BIMM Student Success Stories

Med skolans långa erfarenhet växer listan över kända fd. studenter hela tiden. Bland tidigare BIMM elever finns bland annat: James Bay, George Ezra, The Kooks, Izzy Bizu, Ed Drewitt (Songwriter -One Direction, Olly Murs, Little Mix), Jordan Whitmore (A&R Atlantic Records) and Natasha Bent (Coda Music Agency – Take That, Disclosure, The Prodigy, Jess Glynne, Bastille, Ellie Goulding and Imagine Dragons).

Av de studenter som utexaminerades 2017 arbetar 83% inom musik och kreativa industrier sex månader efter examen.

bimmLär känna musikindustrin

Skolans närhet till musikbranschen genomsyrar inte bara undervisningen utan allt som sker under din studietid på skolan. Du kommer att känna att du är en del av musikbranschen redan under din tid på skolan.

BIMM samarbetar med bl.a Brit Awards och man anordnar events och Industry Showcases där skolans elever får möjlighet att komma i kontakt med branschfolk.

bimmHitta din egen väg in i musikindustrin

Att arbeta med musik, som musiker eller inom musikindustrin är en dröm för många och vägen dit kan vara svår. På BIMM får du verktygen, du får praktisk handledning, erfarenheter och djup branschkunskap som verkligen hjälper dig framåt på vägen.

Många band har bildats av elever som träffas på BIMM. Under studietiden på BIMM hittar du fram till din personliga stil och ditt eget uttryck eller din speciella nisch.

bimm

Branschutbildningar inom Music Industry och Music Management

Utöver yrkesinriktade musikerutbildningar inom music performance har BIMM skräddarsydda program inom bl.a music production, music business management, tour management och och musikjournalistik.

Dessa branschutbildningar är perfekta för dig som älskar musik, konserter och musiklivet men som vill arbeta mer inom produktion eller med den kommersiella sidan med management av turnéer, musikfestivaler, management etc i musikindustrin.

På BIMM får du undervisningen, vägledningen och kontakterna för din framtid inom musik.

Läs mer om skolan på BIMM website 

bimm

BIMM Campus – Where music matter most!

BIMM har campus i städer där den moderna musikscenen och musikindustrin är mycket levande. BIMM har campus i London, Brighton, Manchester, Bristol, Birmingham, Dublin samt i Berlin och ett nytt campus i Hamburg!

bimm

London

London är den moderna musikens huvudstad och behöver knappast någon närmare beskrivning. Det var här det började och det är här det fortsätter, musikscenen i London är världens viktigaste…

BIMM ligger i Londons västra delar, nära tunnelbanestation Fulham. Skolan, fd. Tech Music School, är legendarisk. Här har en mängd artister startat sina karriärer.

Jam nights och happenings arrangeras ofta på lokala pubar och scener.

Virtual tour BIMM London Campus

Berlin

BIMM Berlin är det senaste tillskottet bland BIMM:s campus. Berlin har utvecklats till att bli Europas hetaste stad och attraherar ung kreativitet, konstnärer, entreprenörer och musiker från hela världen.

BIMM Berlin ligger i hippa Friedrichshain-Kreuzberg där det sjuder av kreativitet. All undervisning på BIMM Berlin är på engelska och lärarna är namn i toppklass.

Virtual tour BIMM Berlin Campus

Brighton

Brighton är lite av Londons coola och hippa lillebror, med en mycket livlig musikscen och ett pulserande nattliv. Brighton kallas ibland London by the Sea och många kända artister har valt den bohemiska och hippa staden som hemort.

Brighton har småstadens vänlighet och bekvämligheter och samtidigt finns London på 50 minuters avstånd. Brighton har ett aktivt och vitalt musikliv: på pubar, småscener och nattklubbar spelar alltifrån lokala artister till internationella storheter.

Som student på BIMM i Brighton kommer du snabbt in stadens musikliv och det är lätt att få gig i staden.

Virtual tour BIMM Brighton Campus

Manchester

Manchester har en självklar plats i popens historia och staden som en gång i tiden var synonym med textilindustri är nu en beteckning för både en musikstil och en populärkulturell epok.

BIMM:s skola i Manchester är ritad av arkitekterna bakom The Hacienda, den legendariska klubben där Manchesterscenen med The Smiths, New Order, Joy Division, The Stone Roses och Oasis en gång tog fart.

Musikscenen i Manchester är mycket livlig, industristaden har blivit modern och alla musikindustrins jättar som Sony Music, EMI, Universal Music, Warner Musik UK har kontor i staden.

Virtual tour BIMM Manchester Campus

Hamburg

Tysklands näst största stad Hamburg har alltid varit känd som rock och pop staden nummer 1 i Tyskland. Klubb och musikscenen är mycket livlig med ett stort antal legendariska musikklubbar. Kvarteren i den berömda stadsdelen Sankt Pauli, med bl.a Schanzenviertel och Reeperbahn är kända för sin underground kultur, kreativitet, gatukonst. Här samsas högt med lågt och skapar en perfekt miljö för att inspirera och inspireras. BIMM har campus mitt i St Pauli i Hamburg alldeles i anslutning till några av de mest kända musikklubbarna.

Bristol

Bristol har allt sedan trip-hop vågen med band som Massive Attack, Portishead etc varit viktig i engelskt musikliv. Här finns en stor lokal musikscen, mängder av lokala band spelar på stadens barer, pubar och musikscener. BIMM ligger mitt i Bristol.

Virtual tour BIMM Bristol Campus

Dublin

Dublin har alltid haft ett blomstrande musikliv och irländarnas kärlek till sin musik, både den nya och den traditionella är berömd! I Dublin är det en självklarhet med live music på nästan varje pub alla dagar i veckan.

BIMM har sina lokaler på två olika ställen i Dublin, dels på centrala Francis Street men även i området The Coombe.

Virtual tour BIMM Dublin Campus

Birmingham

BIMM är en av Englands äldsta industristäder har på senare år förnyats och attraherar ny kreativitet och ny musik.

Plugga i London och Berlin

Det går bra att läsa första året i Berlin eller England och sedan fortsätta direkt på andra och tredje året på ett annat BIMM campus om du läser till en Bachelor/kandidat.

Passa på att prova (musik)livet i flera städer under din utbildning!

Video BIMM

 

Kurser

Utbildningar BIMM

BIMM har utbildningar i modern musik inom music performance (gitarr, bas, sång, trummor), music production, songwriting, music business, music journalism och event management.

Diploma Music Performance, 1 år

Med inriktning på:

 • sång
 • gitarr
 • bas
 • trummor

Praktisk musikutbildning med fokus på performance. Du utbildas till en bättre instrumentalist och får en hel del scenvana. Utbildningen innehåller även musikteori och är utformad för att utrusta musiker med den yrkeskompetens och medvetenhet som krävs av dagens musikindustri. Elever på BIMM samarbetar varje vecka i Live Performance Workshops för att få erfarenhet av att stå på scenen med ett helt band.

Diploma in Songwriting, 1 år

Praktisk, yrkesinriktad och fördjupande. Du studerar Musicianship, Songwriting, (Software)Notation, Arrangemang, Portfolio Design, Structure and Style och Melody and Lyrics. En stor del av studierna sker i kreativa workshops.

Diploma in Music Production, 1 år

Praktisk och yrkesinriktad för dig som vill arbeta kommersiellt med musikproduktion med t.ex songwriting, recording eller komposition för film och TV. Fokus ligger på att lära sig använda produktionsmiljön kreativt och du studerar bl.a  Music Production techniques, Sequencing System Technique, Sound Creation and Manipulation, Songwriting, Music and Sound for Moving Pisture, Software Notation, Music Theory and Harmony

Diploma in Sound Engineering & Tour Mangement, 2 år

Utbildningen har den högsta nivån av avgångselever som fortsätter rakt in i musikindustrin direkt efter avslutade studier. Här lär du dig de viktiga och nödvändiga färdigheterna inom live musik (monitoring av live sound mixning, backstage teknisk support, tour management och live recording)

Kandidat/ Bachelor in Poplular Music Performance, 3 år

Inriktning mot:

 • sång
 • gitarr
 • bas
 • trummor

En akademisk musikutbildning som leder till kandidatexamen. Förutom utbildning i ditt huvudinstrument ingår musikteori, musikteknologi, komposition, keyboard samt projektarbete och avhandling. Du lär dig att bli en mångfacetterad artist, att uppträda, komponera, skriva och arrangera musik.

För att bli antagen bör du ha gått skolans diplomprogram eller ha motsvarande förkunskaper, exempelvis gått musiklinjen på gymnasiet.

Kandidat/ Bachelor in Music Business, 3 år

Målet är att utbilda dig till entreprenör i musikindustrin. Att lära dig allt bakom inspelning, release och marketing av musik. Du arbetar med både existerande och kommande digital teknologi. De yrkesinriktade lärarna vägleder dig i project management och lär dig praktisk business som: artist- och event management, marketing, musikutgivning, regelverk, label strategies för musikutgivning.

I utbildningen ingår praktik / internship på stora kända bolag. Du får ‘hands-on’ branscherfarenhet genom praktiken och genom att delta i inspelningsprojekt och live events.

Kandidat/ Bachelor in Event Management, 3 år

Du lär dig den samtida eventindustrin och får samtidigt en akademisk utbildning inom business och management. Du får praktisk erfarenhet genom att planera, arrangera och genomföra riktiga events som festivaler och klubbkvällar. En utbildning som kan appliceras till många olika roller i arbetslivet. I London, med det enorma utbudet av scener och artister ges utbildningen med ren inriktning på musikbranschen.

I utbildningen ingår praktik / internship på stora kända bolag. Du får ‘hands-on’ branscherfarenhet genom praktiken och genom att delta i inspelningsprojekt och live events.

Kandidat/ Bachelor in Music Production, 3 år

En specialistutbildning för dig som söker en karriär i en rad specialistroller inom musikindustrin; som t.ex producer, sound engineer eller creative artist. Målet är utveckla din kreativitet samtidigt som du utvecklar dina färdigheter som producent i olika sammanhang: studio och live recording, songwriting, live sound och Film/TV musik.

Kandidat/ Bachelor in Music Journalism, 3 år

Journalistutbildning med inriktning mot musikindustrin. En solid grundutbildning i journalistik, med färdigheter och ämnen som etik, skrivande, research etc men med kursmoment som är distinkt inriktade på musikindustrin, musikjournalism, PR, musikhistoria, musikbranschens strukturer, marketing och promotion. Utbildningen är utformad för att vara en språngbräda direkt ut i arbetslivet.

Mer detaljer om alla utbildningar finns på BIMM website här!

Boende

Boende BIMM

BIMM har inga studentbostäder men när du är antagen kommer du att få ett ”Accommodation Advice Pack” med information om hur du hittar studentboende.

De flesta av skolans elever delar hus eller lägenhet med andra studenter. Vanligtvis har du ditt eget rum men delar badrum, kök och vardagsrum med de andra som bor där.

Kontakta oss gärna för mer information om boende.

Priser & Datum

Terminsavgifter 2019

STUDIN är representant för BIMM i Sverige och hjälper med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad.
Alla terminsavgifter betalas direkt till BIMM.

Diploma: 6 950 GBP / 1 år

Bachelor / kandidat: 7 250 GBP/ år

Bachelor / kandidat Berlin: 7 450 EURO /år

Finansiering

Studier vid BIMM berättigar till studiemedel från CSN. Diplomutbildningarna på BIMM räknas som studier på gymnasial nivå och berättigar till studiemedel först från och med hösten det år du fyller 20 år.

Kursstarter

Programmen startar oktober varje år.
Läsåret består av 3 terminer.

BIMM tillämpar löpande antagning, vilket innebär att när de har mottagit tillräckligt många anmälningar så är det fullt. Utbildningarna är mycket populära. Det är därför bra om du ansöker så snart du har bestämt dig för att du vill studera. Vi har då lättare att kunna få dig antagen på utbildningen.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

För att bli antagen till en Bachelor / kandidatutbildning på BIMM skall du ha fullständiga gymnasiebetyg.
För antagning till Diploma kan det ibland räcka med betyg från högstadiet.

Observera att de 1-2 åriga diplomprogrammen är på gymnasial nivå.

Engelska

Om du har betyg i engelska som är VG / C eller mer i Engelska A och B / 5 och 6 så behöver du inte göra ett språktest.
Om du inte har dessa betyg måste du göra ett språktest IELTS och få minst resultat 6.0

Vi hjälper dig med engelskan om du vill studera på BIMM.
Du kan läsa en förberedande kurs i engelska på någon av de språkskolor vi samarbetar med. Språkstudierna berättigar till studiemedel från CSN.
Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Audition / Demo

För ansökan till utbildningarna inom music performance krävs en portfolio / demo. Du kan välja mellan att göra en audition eller skicka in en video.
Vi hjälper dig med portfolio/demo i samband med din ansökan.

Ansökan

Studievägledning

STUDIN är representant för BIMM och hjälper dig med studievägledning och ansökan. Vår tjänst är helt kostnadsfri.

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på vår website.
Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare.

Översättning av betyg

För ansökan till någon av de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studentrecension

 Embla på BIMM i BerlinEmbla studerar musik på BIMM Berlin

”Att studera musik i denna stad är helt magiskt, du är inte bara runt kreativa människor när du är på ditt universitet, utan hela staden är full av dom.
Det som gör Berlin till min favoritstad är det faktum att du aldrig har tråkigt här, du kan alltid hitta nya spännande ställen, caféer, klubbar eller områden. Redan efter en vecka märkte jag att Berlin är mitt livs kärlek, bättre stad går inte att hitta!”

Embla läser kandidatprogrammet BA in Professional Musicianship -Vocals på BIMM campus i Berlin.

 

 

 

 •  

  studera utomlands ansökan

  vagledning utlandsstudier

  examen-i-sverige

  forsakring

  visum

  spraktest

  csn

 • Karta

  Map of trip location