BIMM University

Studera musik på BIMM London England & Berlin

Studera musik på musikskolan BIMM i London, England och Berlin. Musikutbildning på Europas ledande musikhögskola i modern samtida musik

Skolan

bimm university logo

BIMM

BIMM erbjuder musikutbildning i modern samtida musik i sång, gitarr, bas, trummor och keyboard, songwriting och musikproduktion samt branschutbildning för musikindustrin inom music business och event management.

BIMM är den största och mest framstående högskolan för samtida musik i Storbritannien och hela Europa och har mer än 40 års erfarenhet av att utveckla studenter för en karriär inom musikindustrin.

BIMM har ett nära samarbete med musikbranschen och mer än 83% av studenterna arbetar inom musikindustrin efter examen.

BIMM

BIMM University

BIMM University består av 5 olika högskolor: musikhögskolan BIMM Institute samt film och teaterskolorna Screen and Film School, Performers College, Institute for Contemporary Theatre och Northern Ballet School.

BIMM University erbjuder studier i modern samtida musik, scenkonst och filmproduktion på 15 olika campus i Storbritannien, Tyskland och Irland. Totalt studerar cirka 9 000 studenter på BIMM, omkring 1 200 är internationella studenter från hela världen.

Utöver det akademiska livet erbjuder BIMM en stark koppling till musikindustrin och en gemenskap som bygger på delad passion och kreativitet. Som student på BIMM drar du nytta av en rad unika samarbetsmöjligheter inom musik, film och scenkonst.

BIMM:s 3-åriga kandidatprogram (bachelor-examen) gör dig redo för en karriär inom musikbranschen.

bimm modern music schools

Musikutbildning och utbildning för musikbranschen

Musikskolan BIMM kännetecknas av

 • Lärare i världsklass, varav de flesta är verksamma i musikbranschen idag
 • Innovativa, relevanta, branschfokuserade program
 • Internationellt erkänd examen
 • Master classes med ikoner inom musikindustrin
 • Toppmoderna anläggningar som matchar de som används av branschen
 • Kända alumner som James Bay, KStewart, Fontaines D.C. och IDLES
 • Unika praktikplatser och en nära koppling till musikindustrin

bimm

Samarbete med musikindustrin & masterclass med världsartister

BIMM har ett nära samarbete med musikindustrin vilket genomsyrar undervisning såväl som allt som sker under din studietid på skolan. Lärare och personal kommer ur musikbranschen och många har samarbetat med världskända namn. Evenemang, livespelningar och music industry sessions arrangeras löpande under läsåret. BIMM:s internationella rykte attraherar berömda artister som ger masterclasses varje vecka.

Under din tid på BIMM lär du känna musikindustrin, får unik branschkännedom, värdefulla kontakter och många ingångar till musikindustrin. bimm

Hitta din egen väg in i musikindustrin

Att arbeta med musik, som musiker eller inom musikindustrin, är en dröm för många och vägen dit kan vara svår. Under studietiden på BIMM hittar du din personliga stil, ditt eget uttryck eller din speciella nisch. BIMM utvecklar dig genom praktisk handledning, erfarenheter och djup branschkunskap. Skolan hjälper med karriärstöd, internships, praktikplatser, talangmatchning och branschdagar.

BIMM Connect är skolans onlinegemenskap för studenter, alumner och personal och fungerar som Europas största sociala nätverk för studenter inom samtida musik samt film och scenkonst, ett idealiskt forum för att få kontakt med andra kreativa. Du kan samarbeta i nya och spännande projekt, skapa grupper och evenemang, hitta jobb och möjligheter, lista din kompetens eller verksamhet…

bimm

BIMM Student Success Stories

Många band har bildats av elever som träffas på BIMM. Skolan har ett extensivt nätverk av alumni som är verksamma inom musikindustrin. Bland tidigare BIMM studenter finns bl.a: James Bay, George Ezra (BRIT Award Winners), The Kooks, Ella Mai (Grammy and Billboard Music Awards winner), Luisa-Christie Walton-Stoev (Influencer Marketing Lead at Atlantic Records UK), Natasha Bent (Paradigm Talent Agency and Agent of the Year Winner 2018).

bimm

Branschutbildning – music management

Utöver artistiskt, konstnärligt inriktad utbildning (musiker, artist, låtskrivare och musikproduktion) erbjuder BIMM skräddarsydda branschprogram för viktiga yrkesroller inom musikindustrin, bl.a, music business management, tour management, PR och media.

Branschutbildning är idealiskt för dig som älskar musik och musiklivet men som vill jobba inom den affärsmässiga sidan av musikbranschen med bl.a management, marknadsföring, turnéer, musikfestivaler med mera.

BIMM musikutbildning utomlands

BIMM Campus – Where music matter most!

Studiemiljön är kreativ och professionell – BIMM:s campus har samma slags anläggningar, utrustning, mjukvara och faciliteter som används av framgångsrika branschproffs varje dag.

Här finns toppmoderna, specialbyggda inspelningsstudios med akustiskt designade liverum och kontrollrum för professionell inspelning, mixning och mastering. På campus finns replokaler, live rooms, Mac labs, post-production suites och mixing studios. Replokalerna är utrustade med toppmärken som Orange, Fender, Marshall och Zildjian.

BIMM har campus i London, Brighton, Manchester, Bristol, Birmingham, Dublin samt i Berlin. I alla städer är musikindustrin vital och skolan har en stark koppling till den lokala musikscenen. Mest populära campus bland internationella studenter är BIMM London, BIMM Brighton samt BIMM Berlin.

Mer om skolan på BIMM webbsida 

Kursorter

BIMM London

London är den moderna musikens huvudstad och behöver knappast någon närmare beskrivning, musikscenen i London är världens viktigaste. BIMM London ligger i västra London, nära tunnelbanestation Fulham. Skolan, fd. Tech Music School, är legendarisk. Här har en mängd artister startat sina karriärer. Jam nights och happenings arrangeras ofta på lokala pubar och scener.

Virtual tour BIMM London Campus

BIMM Berlin

BIMM Berlin har på kort tid blivit ett av skolans mest populära campus. Berlin attraherar ung kreativitet, konstnärer, entreprenörer och musiker från hela världen. BIMM Berlin ligger i Friedrichshain-Kreuzberg där det sjuder av kreativitet. All undervisning på BIMM Berlin är på engelska och lärarna är namn i toppklass.

Virtual tour BIMM Berlin Campus

BIMM Brighton

Brighton är London by the Sea, med en livlig musikscen och ett pulserande nattliv. Många artister, musiker och konstnärer har valt den bohemiska staden som hemort. Brighton erbjuder småstadens vänlighet och bekvämligheter, samtidigt finns London på pendlingsavstånd (50 min). På stadens pubar, småscener och nattklubbar spelar alltifrån lokala artister till internationella storheter. Som student på BIMM i Brighton kommer du snabbt in stadens musikliv.

Virtual tour BIMM Brighton Campus

BIMM Manchester

Manchester har en självklar plats i popens historia, staden som en gång i tiden var synonym med textilindustri är nu en beteckning för både en musikstil och en populärkulturell epok. BIMM Manchester campus är utformat av arkitekterna bakom The Hacienda, den legendariska klubben där Manchesterscenen med band som The Smiths, New Order, Joy Division, The Stone Roses och Oasis en gång tog fart.

Musikscenen i Manchester är livlig och alla musikindustrins jättar som Sony Music, EMI, Universal Music, Warner Musik UK har kontor i staden.

Virtual tour BIMM Manchester Campus

BIMM Bristol

Bristol har allt sedan trip-hop vågen med band som Massive Attack, Portishead varit viktig i engelskt musikliv. Här finns en stor vital musikscen, mängder av lokala band spelar på stadens barer, pubar och musikscener. BIMM ligger mitt i Bristol.

Virtual tour BIMM Bristol Campus

BIMM Dublin

Dublin har alltid haft ett blomstrande musikliv och irländarnas kärlek till sin musik, både den nya och den traditionella är berömd! I Dublin är det en självklarhet med live music på nästan varje pub alla dagar i veckan.

BIMM har sina lokaler på två olika ställen i Dublin, dels på centrala Francis Street men även i området The Coombe.

Virtual tour BIMM Dublin Campus

Kurser

Utbildningar BIMM

Boende

Studentboende BIMM

BIMM har inga egna studentbostäder men erbjuder en accomodation guide med information om olika slags studentboende för varje stad och campus. Vanligast är att studenter delar hus eller lägenhet med andra studenter.

Kontakta STUDIN för mer information om boende.

Priser & Datum

Undervisningsavgifter

STUDIN är representant för BIMM och hjälper gratis med information, studievägledning och ansökan.
Alla terminsavgifter betalas direkt till BIMM.

Diploma, 1 år (Storbritannien): 12 450 GBP (ej CSN berättigat efter Brexit)
Bachelor / kandidat (Storbritannien): 15 950 GBP/ läsår
Bachelor / kandidat (BIMM Berlin): 8 450 EURO /läsår
Master: 15 450 GBP

Stipendier

BIMM har stipendier för internationella studenter och studenter från EU stipendiet reducerar undervisningsavgiften med 4 000 GBP per läsår.
Kontakta STUDIN för information om stipendier.

CSN

Studier vid BIMM berättigar till studiemedel från CSN.

Kursstarter

Programmen startar i oktober varje år.
Läsåret består av 3 terminer.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Gymnasieexamen, fullständiga gymnasiebetyg.

Engelska

Om du har gymnasiebetyg i engelska 5 och 6 med minst B eller i engelska 7 med minst C så krävs inget språktest.
Annars krävs IELTS 6.0 eller online ESOL test som kan göras genom BIMM.

Audition / Demo

För ansökan till utbildning i music performance, music production, songrwriting krävs audition eller demo.
Du kan välja mellan att göra en audition eller skicka in en video. Vi hjälper dig i samband med din ansökan.

Ansökan

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för BIMM och hjälper kostnadsfritt med information, studievägledning och ansökan.
Kontakta oss gärna för gratis studievägledning.

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på webbsidan.
Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare.

Översättning av betyg

För ansökan till någon av de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studin Stories

Intresserad av BIMM University ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan


  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig