Musicians Institute MI

STUDERA MUSIK UTOMLANDS – MUSICIANS INSTITUTE – LOS ANGELES

Musicians Institute anses vara världens främsta musikskola med inriktning på modern populär musik. Här pluggar och arbetar du med din musikaliska utveckling och karriär mitt i Hollywood. Skolan är berömd för sin nära anknytning till musikbranschen och här finns alla förutsättningar för att skapa sig ett kontaktnät inför en framtida karriär inom musikbranschen!

Skolan

musicians institute studera musik utomlands usa

Musicians Institute grundades 1977 och har snabbt blivit en av USA:s och världens främsta musikskolor inom modern musik.
Här befinner du dig  i musikindustrins centrum med allt vad det innebär av kunskap, värdefulla kontakter och inspiration.

Vill du göra karriär i musikbranschen, så finns det knappast någon bättre investering än en studietid på Musicians Institute MI i Hollywood! Här har en mängd musikproffs skolats och många kända namn finns bland tidigare elever. Bl.a medlemmar i Red Hot Chili Peppers, Korn och Weezer, Jeff Buckley och svenska Meja.

Vill du satsa på en framtid inom musik som artist, musiker, låtskrivare, producent, ljudtekniker, manager eller konsertarrangör så har MI möjligheterna för dig!

musicians institute hollywood musikskola usa

Utbildas av proffs inom musik

MI är känt för att ligga i framkant avseende både teknik och teknologi och nivån och upplägget på utbildningarna. De kvalificerade lärarna och handledarna är alla professionella och aktiva inom musikbranschen. Du undervisas och får stöd i din personliga artistiska och musikaliska utveckling av talanger i världsklass.

musicians institute hollywood musikskola usa

Träffa musiker från hela världen

På skolan kommer du att träffa och umgås med musiker från hela världen. Du kommer att spela och repa med dem och knyta ovärderliga kontakter för din framtida karriär. Många band har bildats på skolan och kända band och artister kommer till MI för att rekrytera musiker och personal för konserter och turnéer. Exempelvis Offspring, Ashlee Simpson, Macy Gray, The Veronicas, Gwen Stefani, Lauryn Hill, Nine Inch Nails, The Missy Elliot Show och många fler.

musicians institute los angeles musikskola usa

Plugga och repa på Hollywood Boulevard

MI ligger på Hollywood Boulevard mitt i Hollywood och har faciliteter i toppklass. Här finns det allra senaste inom musikutrustning och teknik, moderna inspelningsstudios, replokaler, datalab, konserthallar och scener. Skolan har öppet 24 timmar om dygnet alla dagar i veckan så att elever kan repa, spela in och jobba med sin musik dygnet runt. Många studenter spenderar nästan mer tid på skolan än utanför.

musicians institute los angeles hollywood musikskola usa

Utbildningar inom musical performance och inom musikbranschen

På Musicians Institute finns ett brett utbud av utbildningar med olika inriktningar inom performance (sång, gitarr, bas, keyboard, trummor) och entertainment industry (audio-engineering, music business etc)

Chans till stipendier

Musicians Institute har ett mycket förmånligt stipendium som kan sökas av svenska studenter och som reducerar terminsavgiften avsevärt. Stipendiet är helt klart värt att söka, flera av våra tidigare studenter på MI har fått fina stipendier på skolan.

Efter en examen på MI har du möjlighet att stanna kvar i USA i 1 års tid för att jobba eller söka jobb. En perfekt språngbräda in i musikkarriären!

Läs mer om Musicians Institute här på skolans egen website

Kurser

Utbildningar på Musicians Institute

CERTIFICATE IN PERFORMANCE, 1 ÅR

Bred grundutbildning som syftar till att snabbt utveckla dina färdigheter som artist; musikstudier, teknik och praktik som förbereder för musikalisk karriär inom alla moderna stilar och genrer. Du studerar både eget valda ämnen och grundkurser. Privatlektioner, Live Performance Workshops, Open Counseling sessions ingår, snabb utveckling av dina musikaliska färdigheter. Certificates inom:

 • Bass
 • Guitar
 • Keyboards
 • Percussion
 • Vocals

CERTIFICATE IN INDUSTRY, 6 mån – 1 ÅR

Grundutbildningar inom musikbranchen / musikindustrin. Utbildar för en karriär inom music entertainment/ musikbranschen.

 • Music Business
 • Audio Engineering
 • Independent Artist Program (förbereder dig för att bli oberoende artist, både kreativt (songwriting,performing men även inspelningsteknik, publishing, music business m.m)
 • Guitar Craft

ASSOCIATE DEGREE, 1,5 ÅR

Tekniska färdigheter, musikkunskap och live-show experience. Du utbildas till professionell yrkesmusiker inom ditt instrument:

 • Bass
 • Drums
 • Guitar
 • Keyboard Technology
 • Vocals

Kan även kombineras med:

 • Audio Engineering
 • Independent Artist Program
 • Music Business
 • Guitar Craft

BACHELOR OF ARTS DEGREE, 4 ÅR

Kandidatprogram inom Music in Performance (Contemporary Styles), inriktningar:

 • Bass
 • Drums
 • Guitar
 • Keyboard Technology
 • Vocals

Kandidatprogram inom komposition Bachelor of Music in Composition (Scoring for Visual Media Program)

KORTARE KURSER, 5-10 VECKOR

Ett flertal kortare kurser inom ovan områden ges vid MI. Dessa berättigar dock inte till studiemedel från CSN.

Läs mer om utbildningarna på Musicians Institute på skolans website

Video Musicians Institute

Boende

Boende som student i Los Angeles

Musicians Institute Housing Service hjälper med boende på studentresidens eller i delat boende med andra studenter i Los Angeles i samband med att du blir antagen och får en plats på skolan.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om boende.

Priser & Datum

Terminsavgifter 2017/18

STUDIN är officiell representant för Musicians Institute i Sverige och hjälper helt kostnadsfritt med information, studievägledning och ansökan till skolan.
Alla terminsavgifter betalas direkt till skolan.

AVGIFTER 2017/18

Certificate och Associate of Arts: 7 995 USD per quarter.

Bachelor of Music: från 7 200 USD per quarter.

När du blivit antagen betalas en deposition på 300 USD.

Skolans terminsystem är quarters, dvs 4 terminer om året.
Certificate in Performance: 4 quarters
Övriga certificates: 2-3 quarters
Associate Degree: 6 quarters
Bachelor Degree: 12 quarters

STIPENDIER

MI har stipendier att söka som kan bekosta en stor del av terminsavgiften.

Läs mer här på MI:s website om stipendierna

Kontakta oss för mer information om stipendiemöjligheter i samband med din ansökan.

FINANSIERING

Studier vid Musicians Institute berättigar till studiemedel från CSN.

TERMINSDATUM

4 terminer med möjlighet att starta fyra gånger om året:

Vintertermin: januari – mars
Vårtermin: april – juni
Sommartermin: juli – september
Hösttermin: september – december

Löpande antagning tillämpas, vilket innebär att när tillräckligt många anmält sig så är det fullt. Det är därför bra om du ansöker så snart du har bestämt dig för att du vill studera. Vi har då lättare att kunna få dig antagen på utbildningen.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet.

Engelska

Betyget i Engelska A eller B/5 eller 6 måste vara minst G/E. Alternativt resultat TOEFL med minst 61 (ibt). Om du känner att du behöver en förberedande kurs i engelska så kan du göra det på någon av de språkskolor vi samarbetar med. Om du vill göra det i Los Angeles så har vi flera alternativ. Språkstudierna berättigar till studiemedel från CSN och påverkar inte dina lån för akademiska studier. Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Ansökan

STUDIEVÄGLEDNING

Vi är representant för Musicians Institute och hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad.
Kontakta oss för rådgivning kring dina studier!

ANMÄLAN

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på vår website. Din ansökan måste sedan kompletteras med:

Skolans ansökningsblankett
Kopia av giltigt pass
Vidimerad kopia av avgångsbetyg från gymnasiet på både svenska och engelska
Finansieringsintyg CSN
Rekommendationsbrev från lärare, arbetsgivare eller bandmedlem.
Demo. Du får instruktioner för demon av oss i samband med ansökan.
Skolans ansökningsavgift på 100 USD

ÖVERSÄTTNING AV BETYG

För ansökan till någon av de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studentrecension

 Nora på Musicians Institutemusikskola utomlands Musicians Institute Los Angeles USA student

”Jag är så tacksam för mitt år på Musicians Institute där jag har fått lära mig grunderna i musik, sångteknik, och fått träffa en mängd inspirerande både studenter och lärare. Skolan har ett grymt läge mitt i Hollywood, nära till allt det bästa som Los Angeles har att erbjuda i det området, och är en perfekt skola för dig som vill lära dig grunderna i musik, jobba på din egen artist image eller bara vill komma iväg till Los Angeles för att träffa betydande och inflytelserika människor i branschen.”

Nora läste till en Associate Degree in Vocals på Musicians Institute i Los Angeles.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
 •  

  vagledning utlandsstudier

  examen-i-sverige

  forsakring

  visum

  spraktest

  csn

 • Karta

  Map of trip location