Musicians Institute MI

STUDERA MUSIK PÅ MUSICIANS INSTITUTE MI I LOS ANGELES

Studera musik på Musicians Institute MI i Los Angeles USA. Världens främsta musikskola för modern samtida musik. Musik & branschutbildning inom musikindustrin

Musicians Institute MI anses vara världens främsta musikskola med inriktning på samtida populärmusik. Här pluggar och arbetar du med din musikaliska utveckling och karriär mitt i Hollywood. Skolan är berömd för sin nära anknytning till musikbranschen och här finns alla förutsättningar för att skapa sig ett kontaktnät inför en framtida karriär inom musikbranschen!

Skolan

musicians institute

Musicians Institute MI

Musicians Institute grundades 1977 och har snabbt blivit en av USA:s och världens främsta musikskolor inom modern musik.
Här befinner du dig  i musikindustrins centrum med allt vad det innebär av kunskap, värdefulla kontakter och inspiration.

Vill du göra karriär i musikbranschen, så finns det knappast någon bättre investering än en studietid på Musicians Institute MI i Hollywood! Här har en mängd musikproffs skolats och många kända namn finns bland tidigare elever. Bl.a medlemmar i Red Hot Chili Peppers, Korn och Weezer, Jeff Buckley och svenska Meja.

Vill du satsa på en framtid inom musik som artist, musiker, låtskrivare, producent, ljudtekniker, manager eller konsertarrangör så har MI möjligheterna för dig!

musicians institute mi

På MI Musicians Institute utbildas du av proffs

MI Musicians Institute är känt för att ligga i framkant avseende både teknik och teknologi och nivån och upplägget på utbildningarna. De kvalificerade lärarna och handledarna är alla professionella och aktiva inom musikbranschen. Du undervisas och får stöd i din personliga artistiska och musikaliska utveckling av talanger i världsklass.

musicians institute mi

Träffa musiker från hela världen på Musicians Institute MI

På skolan kommer du att träffa och umgås med musiker från hela världen. Du kommer att spela och repa med dem och knyta ovärderliga kontakter för din framtida karriär. Många band har bildats på skolan och kända band och artister kommer till MI Musicians Institute för att rekrytera musiker och personal för konserter och turnéer. Exempelvis Offspring, Ashlee Simpson, Macy Gray, The Veronicas, Gwen Stefani, Lauryn Hill, Nine Inch Nails, The Missy Elliot Show och många fler.

musicians institute mi

Plugga och repa på Hollywood Boulevard mitt i L.A

Musicians Institute MI ligger på Hollywood Boulevard mitt i Hollywood och har faciliteter i toppklass. Här finns det allra senaste inom musikutrustning och teknik, moderna inspelningsstudios, replokaler, datalab, konserthallar och scener. Skolan har öppet 24 timmar om dygnet alla dagar i veckan så att elever kan repa, spela in och jobba med sin musik dygnet runt. Många studenter spenderar nästan mer tid på skolan än utanför.

musicians institute mi

Musicians Institute branschutbildningar och musical performance

På Musicians Institute finns utbildningar med inriktning mot musical performance (sång, gitarr, bas, keyboard, trummor) och branschutbildningar inom entertainment industry (audio-engineering, music business etc)

Möjlighet till stipendier på Musicians Institute – MI

Musicians Institute har förmånliga stipendium som kan sökas av svenska studenter och som reducerar terminsavgiften avsevärt. Stipendier är helt klart värt att söka, flera av våra tidigare studenter på MI har fått fina stipendier på skolan.

Efter en examen på MI har du möjlighet att stanna kvar i USA i 1 års tid för att jobba eller söka jobb. En perfekt språngbräda in i musikkarriären!

Läs mer om Musicians Institute här på skolans egen website

Kurser

Utbildningar Musicians Institute MI

Certificate in Performance, 1 år

Bred grundutbildning som syftar till att snabbt utveckla dina färdigheter som artist; musikstudier, teknik och praktik som förbereder för musikalisk karriär inom alla moderna stilar och genrer. Du studerar både eget valda ämnen och grundkurser. Privatlektioner, Live Performance Workshops, Open Counseling sessions ingår, snabb utveckling av dina musikaliska färdigheter. Certificates inom:

 • Bass
 • Guitar
 • Keyboards
 • Percussion
 • Vocals

Certificate in Industry, 6 mån – 1 år

Branschutbildning inom musikbranchen / musikindustrin. Utbildar för en yrkeskarriär inom music entertainment/ musikbranschen.

 • Music Business
 • Audio Engineering
 • Independent Artist Program (förbereder dig för att bli oberoende artist, både kreativt (songwriting,performing men även inspelningsteknik, publishing, music business m.m)
 • Guitar Craft

Associate Degree, 1,5 år

Tekniska färdigheter, musikkunskap och live-show experience. Du utbildas till professionell yrkesmusiker inom ditt instrument:

 • Bass
 • Drums
 • Guitar
 • Keyboard Technology
 • Vocals

Kan även kombineras med:

 • Audio Engineering
 • Independent Artist Program
 • Music Business
 • Guitar Craft

Bachelor / kandidat, 4 år

Kandidatprogram inom Music in Performance (Contemporary Styles) med inriktning mot:

 • Bass
 • Drums
 • Guitar
 • Keyboard Technology
 • Vocals

Kandidatprogram inom komposition Bachelor of Music in Composition (Scoring for Visual Media Program)

Korta kurser, 5-10 veckor

Ett flertal kortare kurser inom ovan områden ges vid MI. Dessa berättigar dock inte till studiemedel från CSN.

Läs mer om utbildningarna på Musicians Institute på skolans website

Video Musicians Institute MI

Boende

Boende i Los Angeles – Musicians Institute MI

Musicians Institute Housing Service hjälper med boende på studentresidens eller i delat boende med andra studenter i Los Angeles i samband med att du blir antagen och får en plats på skolan.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om boende.

Priser & Datum

Terminsavgifter

STUDIN är officiell representant för Musicians Institute i Sverige och hjälper helt kostnadsfritt med information, studievägledning och ansökan till skolan.
Alla terminsavgifter betalas direkt till skolan.

Avgifter 2018-2019

Certificate och Associate of Arts: 7 995 USD per quarter.

Bachelor of Music: från 7 200 USD per quarter.

När du blivit antagen betalas en deposition på 300 USD.

Skolans terminsystem är quarters (4 terminer per läsår).
Certificate in Performance: 4 quarters
Övriga certificates: 2-3 quarters
Associate Degree: 6 quarters
Bachelor Degree: 12 quarters

Stipendier

MI har stipendier att söka som kan bekosta en stor del av terminsavgiften.

Läs mer här på MI:s website om stipendierna

Kontakta oss för mer information om stipendiemöjligheter i samband med din ansökan.

Finansiering

Studier vid Musicians Institute berättigar till studiemedel från CSN.

Terminsdatum

4 terminer med möjlighet att starta fyra gånger om året:

Vintertermin: januari – mars
Vårtermin: april – juni
Sommartermin: juli – september
Hösttermin: september – december

Löpande antagning tillämpas, vilket innebär att när tillräckligt många anmält sig så är det fullt. Det är därför bra om du ansöker så snart du har bestämt dig för att du vill studera. Du kan ansöka för starter långt i förväg och snabbt få ett antagningsbesked.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet.

Engelska

Betyget i Engelska A eller B/5 eller 6 måste vara minst G/E. Alternativt resultat TOEFL med minst 61 (ibt). Om du känner att du behöver en förberedande kurs i engelska så kan du göra det på någon av de språkskolor vi samarbetar med. Om du vill göra det i Los Angeles så har vi flera alternativ. Språkstudierna berättigar till studiemedel från CSN och påverkar inte dina lån för akademiska studier. Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Ansökan

Studievägledning

STUDIN är representant för Musicians Institute MI och hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad.
Kontakta oss för rådgivning kring dina studier!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på vår website. Vi kontaktar dig då omgående och hjälper dig vidare.

Översättning av betyg

För ansökan till någon av de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studentrecension

 Nora på Musicians Institutemusikskola utomlands Musicians Institute Los Angeles USA student

”Jag är så tacksam för mitt år på Musicians Institute där jag har fått lära mig grunderna i musik, sångteknik, och fått träffa en mängd inspirerande både studenter och lärare. Skolan har ett grymt läge mitt i Hollywood, nära till allt det bästa som Los Angeles har att erbjuda i det området, och är en perfekt skola för dig som vill lära dig grunderna i musik, jobba på din egen artist image eller bara vill komma iväg till Los Angeles för att träffa betydande och inflytelserika människor i branschen.”

Nora läste till en Associate Degree in Vocals på Musicians Institute i Los Angeles.

 

 •  

  vagledning utlandsstudier

  examen-i-sverige

  forsakring

  visum

  spraktest

  csn

 • Karta

  Map of trip location