Musicians Institute MI

STUDERA MUSIK PÅ MUSICIANS INSTITUTE MI I LOS ANGELES

Studera musik på Musicians Institute MI i Los Angeles USA. Världens främsta musikskola för modern samtida musik. Musik & branschutbildning inom musikindustrin

Musicians Institute MI är en världsledande musikskola med inriktning på samtida populärmusik. Här arbetar du med din musikaliska utveckling och karriär mitt i Hollywood. Skolan är berömd för sin nära anknytning till musikindustrin – här finns alla förutsättningar för att skapa sig ett kontaktnät inför en framtida karriär inom musikbranschen!

Skolan

 

musicians institute

Musicians Institute MI

Musicians Institute grundades 1977 och räknas nu som en av USA:s och världens främsta musikskolor inom modern musik. När du studerar på Musicians Institute befinner du dig i musikindustrins centrum med allt vad det innebär av branschkunskap, värdefulla kontakter och inspiration.

Vill du göra karriär i musikbranschen, så finns det knappast någon bättre investering än en studietid på Musicians Institute MI i Hollywood! Här har en mängd musikproffs skolats och många kända namn finns bland tidigare elever. Bl.a medlemmar i Red Hot Chili Peppers, Korn och Weezer, Jeff Buckley och svenska Meja.

Vill du satsa på en framtid inom musik som artist, musiker, låtskrivare, producent, ljudtekniker, manager eller konsertarrangör så har MI möjligheterna för dig!

musicians institute los angeles mi

På MI Musicians Institute utbildas du av proffs

MI Musicians Institute är känt för att ligga i framkant avseende både teknik och teknologi samt nivå och upplägg på musikutbildningarna.

De kvalificerade lärarna och handledarna är professionella och aktiva inom musikbranschen. Du undervisas och får stöd i din personliga artistiska och musikaliska utveckling av talanger i världsklass.

musicians institute los angeles mi

Träffa musiker från hela världen på Musicians Institute MI

På MI kommer du att träffa och umgås med musiker från hela världen. Du kommer att spela och repa med dem och knyta ovärderliga kontakter för din framtida karriär.

Många band har bildats på skolan och kända band och artister kommer till MI Musicians Institute för att rekrytera musiker och personal för konserter och turnéer. Exempelvis Offspring, Ashlee Simpson, Macy Gray, The Veronicas, Gwen Stefani, Lauryn Hill, Nine Inch Nails, The Missy Elliot Show och många fler.

musicians institute mi

Plugga och repa på Hollywood Boulevard mitt i L.A

Musicians Institute MI ligger på Hollywood Boulevard mitt i Hollywood och har faciliteter i toppklass. Här finns det allra senaste inom musikutrustning och teknik, moderna inspelningsstudios, replokaler, datalab, konserthallar och scener.

Skolan har öppet 24 timmar om dygnet alla dagar i veckan så att elever kan repa, spela in och jobba med sin musik dygnet runt. Många studenter spenderar mer tid på skolan än utanför…

musicians institute los angeles

Musicians Institute branschutbildningar och musical performance

På Musicians Institute finns utbildningar med inriktning mot

 • music artist (sång, gitarr, bas, keyboard, trummor, DJ)
 • music production (Artist Producer Entrepreneur, Audio Engineering, Independent Artist, Music Composition for Visual Media, Songwriting)
 • music industry (branschutbildningar inom music business, musikbranschen)

musicians institute mi los angeles

Möjlighet till stipendier på Musicians Institute – MI

Musicians Institute har förmånliga stipendium som kan sökas av internationella studenter och som reducerar terminsavgiften avsevärt. Stipendier är helt klart värt att söka, flera av våra tidigare studenter på MI har fått fina stipendier på skolan.

Efter en examen på MI har du möjlighet att stanna kvar i USA i 1 års tid på sk. OPT för att jobba. En perfekt språngbräda in i musikkarriären!

musicians institute

musicians institute mi los angeles

Kurser

Utbildningar Musicians Institute MI

Music Artist program, Music Performance

Musicians Institutes utmanande musikartistprogram är en unik kombination av samtida musikaliskt framträdande och rigorös träning inom traditionella musikdiscipliner. Det intensiva programmet betonar utvecklingen av stilistiskt djup, kreativ mognad och professionell kompetens för att förbereda eleverna för att komma in i den samtida musikbranschen. Program finns inom:

 • Bass
 • DJ Performance and Production
 • Drum
 • Guitar
 • Keyboard
 • Songwriting
 • Vocal
 • Horns

Music Production

Målet med programmen är att ge studenterna grunden för yrkeskarriärer som kompositörer av musik samt soundtracks för visuella medier inklusive film, tv, animation och spel. Läroplanen innehåller fördjupade studier i både traditionella och populära tekniker och kompositionsstilar med tonvikt på professionella tillämpningar på samtida media. Program inom music production:

 • Artist Producer Entrepreneur
 • Audio Engineering
 • Electronic Music Production
 • Independent Artist Program
 • Live Music Event Production
 • Music Composition
 • Studio Recording

Music Industry

MIs School of Industry Studies förbereder studenter för musikkarriärer i dagens musikindustri genom att tillhandahålla fördjupad utbildning i väsentliga tekniker samt praktisk erfarenhet i toppmoderna faciliteter. MI:s unika musikmiljö i hjärtat av Hollywood ger dig tillgång till musiker inom alla stilar och erbjuder oöverträffade kreativa möjligheter. Program som erbjuds:

 • Music Business Professional
 • Guitar Craft

Certificates

 • Songwriting, 2 quarters
 • School of Industry Studies, 2 quarters
  Audio Engineering, DJ Performance & Production, Independent Artist Development, Electronic Music Production, Music Business
 • Artist/Producer/Entrepreneur Studio Recording, 4 quarters
 • Performance Studies, 4 quarters
  Bass, Drum, Guitar, Keyboard, Vocal, Saxophone, Trombone, Trumpet

Associate degrees

 • Associate of Arts in Performance Studies, 6 quarters
  Bass, Drum, Guitar, Keyboard, Vocal, Saxophone, Trombone, Trumpet
  Combined Emphasis
  Major: Bass, Drum, Guitar, Keyboard, Vocal, Saxophone, Trombone, Trumpet
  Emphasis: Audio Engineering, DJ Performance & Production, Independent Artist Development, Electronic Music Production, Music Business
 • Associate of Science in Music Business, 6 quarters
 • Associate of Science in Live Music Event Production, 6 quarters
 • Associate of Science in Studio Recording, 6 quarters

Bachelor degree, kandidat

 • Bachelor of Music in Performance (Contemporary Styles), 12 quarters
  Bass, Drum, Guitar, Keyboard, Vocal, Saxophone, Trombone, Trumpet
 • Bachelor of Music in Composition (Scoring for Visual Media), 12 quarters
 • Bachelor of Music in Songwriting & Production, 12 quarters

Master

 • Master of Music in Performance (Contemporary Styles), 4 quarters
  Bass, Drum, Guitar, Keyboard, Vocal

Mer om alla utbildningar på Musicians Institute här

Boende

Boende i Los Angeles – Musicians Institute MI

Musicians Institute Housing Service hjälper med boende på studentresidens eller i delat boende med andra studenter i Los Angeles i samband med att du blir antagen och får en plats på skolan.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om boende.

Priser & Datum

Terminsavgifter

STUDIN är officiell representant för Musicians Institute och hjälper helt kostnadsfritt med information, studievägledning och ansökan till skolan.
Alla avgifter betalas direkt till skolan.

8 850 USD per quarter.

Stipendier

MI har stipendier att söka som kan bekosta en stor del av terminsavgiften.

Läs mer om stipendier på Musicians Institute här

Kontakta STUDIN för mer information om stipendier!

CSN & Finansiering

Studier vid Musicians Institute berättigar till studiemedel från CSN.

Terminsdatum

4 terminer (quarters) med möjlighet att starta fyra gånger om året:

Vintertermin: januari – mars
Vårtermin: april – juni
Sommartermin: juli – september
Hösttermin: september – december

Löpande antagning tillämpas, vilket innebär att när tillräckligt många anmält sig så är det fullt. Det är därför bra om du ansöker så snart du har bestämt dig för att du vill studera. Du kan ansöka för starter långt i förväg och snabbt få ett antagningsbesked.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet.

Engelska

Betyget i Engelska A eller B/5 eller 6 måste vara minst G/E. Alternativt resultat TOEFL med minst 61 (ibt). Om du känner att du behöver en förberedande kurs i engelska så kan du göra det på någon av de språkskolor vi samarbetar med. Om du vill göra det i Los Angeles så har vi flera alternativ. Språkstudierna berättigar till studiemedel från CSN och påverkar inte dina lån för akademiska studier. Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Ansökan

Studievägledning

STUDIN är representant för Musicians Institute MI och hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad.
Kontakta oss för rådgivning kring dina studier!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på vår website. Vi kontaktar dig då omgående och hjälper dig vidare.

Översättning av betyg

För ansökan till någon av de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studin Stories

Intresserad av Musicians Institute MI ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön
  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan

  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:
  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig