Om Studin

” Vi älskar att förändra människors liv genom utbildning och internationella erfarenheter ”

STUDIN hjälper dig att växa och förverkliga dig själv, uppnå dina drömmar i världen genomom studin

  • utbildning
  • språk, internationella erfarenheter & kulturellt utbyte
  • kompetensutveckling, praktik & internships

VAD VI GÖR

STUDIN är utsedda av internationellt erkända högskolor och universitet att företräda dem. Som auktoriserad representant tillhandahåller vi information, ger studievägledning samt assisterar med ansökan till skolornas program och kurser.

I vårt uppdrag ingår bl.a att

  • besvara frågor och lämna information om skolornas program och kurser
  • ge studievägledning och utvärdera potentiella studenter
  • assistera med eventuella ansökningar
  • hjälpa med alla praktiska moment för att förverkliga utlandsstudier, bl.a råd och hjälp kring finansiering, studielån, stipendier, studentvisum, studentboende och försäkringar

MER OM STUDIEVÄGLEDNING MED STUDIN HÄR

KOSTNADSFRITT

Våra tjänster är helt kostnadsfria.

STUDINs uppdrag är att bistå universiteten med studentrekrytering och verksamheten finansieras av de universitet och högskolor vi företräder. Våra tjänster är därför helt kostnadsfria för studenter.

Alla undervisningsavgifter betalas till respektive skola. Som auktoriserad rekryteringspartner för universiteten kan vi många gånger erbjuda studenter tillgång till särskilda stipendier och rabatter för internationella studenter, förmånliga villkor avseende betalningar av eventuella ansökningsavgifter, förskottbetalningar eller de depositionsbetalningar som en del universitet har.

I de fall studenter väljer att betala via oss (t.ex vid språkkurser) är det för att vi som skolans representant kan erbjuda rabatter och betalningsvillkor som är mer förmånliga än de skolans. Vår prispolicy är helt transparent. Vi säljer inga språkresor eller utbildningspaket med boende och resa inkluderad. Du skall alltid veta exakt vad du betalar för.

VÅR HISTORIA & VILKA VI ÄR

STUDIN grundades år 1990 som Spanska Institutet och SI Study International med fokus på främst språkkurser utomlands som då mycket populärt. Sedan omkring år 2000 är högre studier på universitet utomlands navet i vår verksamhet. 2014 bytte vi namn till STUDIN – Study International.

Vi är idag ett kunskapsföretag med expertis inom internationell utbildning och studentrekrytering.

STUDINS medarbetare – experter på utlandsstudier

Alla medarbetare på STUDIN har själva studerat på universitet både utomlands och i Sverige. Detta gör att vi har egna erfarenheter av vad det innebär att vara student utomlands samtidigt som vi har omfattande kunskaper om högre utbildning utomlands såväl som i Sverige.

Vi har utbildats av de universitet vi företräder för att korrekt kunna rådge om deras program och kurser. Vi besöker regelbundet de universitet vi samarbetar med och deltar i internationella konvent om internationell utbildning som t.ex EAIE, European Association for International Education, NAFSA, Association of International Educators och ICEF.

STUDIN REKOMMENDERAS AV STUDENTER & UNIVERSITET

“Bästa hjälpen du kan få om du vill ut i världen och plugga…..”

STUDENTER REKOMMENDERAR OSS – LÄS MER HÄR

“…extremt kunniga inom studieval… Med stort engagemang och service hjälper de våra studenter med ansökan, visum och CSN. Med glädje arbetar vi med STUDIN!”

UNIVERSITET REKOMMENDERAR OSS – LÄS MER HÄR

 

VÅR YRKESSKICKLIGHET & CERTIFIERING – DIN SÄKERHET

De universitet och högskolor vi företräder har etiska normer, krav och standards som vi måste leva upp till för att kunna utföra våra tjänster inom studentrekrytering åt dem. Universiteten utvärderar regelbundet vår prestation.

STUDIN är även auktoriserat av Utbildningsföretagen, en garanti för vår kvalitet och etik, samt en trygghet för dig som vänder dig till oss. STUDIN är medlem av de viktigaste branschorganisationer som utvärderar och organiserar studentrekryterare och studieförmedlingar internationellt. STUDIN har ställd resegaranti till Kammarkollegiet.

icef certifiering