Studentboende utomlands

Studentboende utomlands

Hur du söker & hittar boende vid utlandsstudier. Information studentboende och vad du skall tänka på när du letar studentbostad utomlands

Studentboende utomlands 

Här hittar du information om studentboende utomlands, hur du söker och hittar studentbostad vid dina utlandsstudier samt viktiga saker du bör tänka på när du söker och väljer boende utomlands som student.

Du kan också läsa om de vanligaste typerna av studentbostäder i samband med utlandsstudier. 

Att hitta studentboendestudentboende utomlands

Att hitta en bostad som passar dig på den ort där du skall studera utomlands kan kännas som en stor utmaning men det behöver inte alls vara så komplicerat som du tror… 

 • Gör en budget 

Bostaden kommer sannolikt att vara din största utgift under utlandsstudierna. En del studenter väljer därför att spara pengar på hyran genom att bo lite längre bort från centrum, andra vill spendera mer på boendet och väljer ett privat rum med eget badrum.

Det viktiga är att du hittar ett boendealternativ som passar din budget.

 • Börja utforska boendemöjligheter i ett tidigt skede 

De flesta universitet och college listar boendemöjligheter och har länkar till information om boendealternativ på sina webbsidor. Detta är ett bra sätt för att utforska boendemöjligheterna i ett tidigt skede. Det brukar även finnas forum och grupper på webben och sociala medier där studenter utbyter tips, rekommendationer och erfarenheter.  

 • Skolans Housing Office eller Accomodation Service 

När du blir antagen till ett universitet eller skola får du alltid skolans boendeinformation och har möjlighet att kontakta skolans Accomodation Service eller Housing Office.  

Också de skolor som inte erbjuder egna studentbostäder eller studentresidens har information, tips, länkar till boenden de rekommenderar.  

 • Bostadsförmedlingar

Det finns en rad bostadsförmedlingar, både lokala och internationella, som hjälper till med studentboende och studentbostäder. Du måste bara kontrollera så att bostadsförmedlingen är seriös och har ett bra rykte. Skolorna brukar ha tips på lokala förmedlingar som de har bra erfarenhet av.

 • Internationell & säker bostadförmedlare

STUDIN kan rekommendera Student.com som är en säker tjänst och världens ledande marknadsplats för internationella studentbostäder.

Student.com har ett brett och nogrannt urval av studentrum och studentlägenheter i hela världen. De har har ett internationellt team av experter som svarar nästan dygnet runt och under 10 års tid har de hjälpt tusentals studenter att hitta sitt studentboende utomlands.

 • Söka boende på plats

Du är inte ensam om att söka boende och på introduktionsdagarna på campus kommer du att träffa andra studenter som antingen söker bostad eller precis har skaffat ett boende. Du kommer att få tips och råd både av studenter och av skolans personal.

En bra idé är därför att ha bokat ett temporärt boende på hostel, i värdfamilj eller residens under de första veckorna och sedan på plats titta på ett studentrum eller en studentbostad som passar dig.

Fler råd och tips om studentbostad utomlands kan du hitta här

STUDIN hjälper dig med mer information om boendemöjligheter i samband med studievägledning eller ansökan till ett universitet eller högskola.  

Boka studievägledning

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt med mer information.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Jag är intresserad av:

  Om du har en speciell fråga skriv här

  Jag tagit del av, samt samtyckt till Study International Personuppgiftspolicy* avseende vår behandling av dina personuppgifter

  Kostnadsfri tjänst

  STUDINS tjänst är kostnadsfri. Vi hjälper dig med information, studievägledning, ansökan, rådgivning om boende, CSN ansökan, samt studentvisum. Allt tills du är på plats!