UCAS

UCAS

Vad är UCAS & hur fungerar UCAS ansökan till universitet i England, Storbritannien? STUDIN är ett UCAS Centre som hjälper dig kostnadsfritt med UCAS ansökan

UCAS

UCAS (Universities and Colleges Admissions Service) är en central organisation för ansökan till universitet i Storbritannien.

UCAS har bland annat portaler för online ansökan samt olika informationsguider och verktyg för studievägledning vid ansökan till universitet i England och hela Storbritannien.

UCAS används främst för ansökan till program på undergraduate nivå, alltså till kandidatprogram på universitet i England och resten av Storbritannien.

En ansökan till ett masterprogram på ett universitet i England görs i regel direkt till universitetet i fråga.

Hur fungerar UCAS?

Genom UCAS tjänster kan du ansöka till flera olika universitet i England samtidigt, istället för att ansöka direkt till de enskilda universiteten.

Du skapar ett konto och en profil i UCAS och kan sedan ansöka till olika program och universitet.

Det är inte UCAS som bedömer ansökningarna och utfärdar antagningsbesked, det är universitetet du ansöker till genom UCAS som gör detta.

STUDIN är ett UCAS Registered Centre

ucas

Detta innebär bland annat att vi kan administrera och vägleda hela din ansökan genom UCAS.

Då vi många gånger har direktkontakt med det universitet i England som du ansöker till kan vi även förmedla universitetets vägledning till dig.

Hjälp med UCAS

Som UCAS Centre kan vi ge dig råd kring utbildningar, program och studievägar i Storbritannien samt hantera din ansökan i UCAS så att den blir korrekt.

Vi ger dig vägledning och råd kring personal statement och akademiska referenser mm.

Vad är ett UCAS konto?

Du skapar ett konto genom att registrera dig på UCAS.
Om du varit i kontakt med STUDIN sedan innan fyller du i det buzzword du fått av oss. Du kan även fylla i Studin Study International som nominated och agent.

Jag har redan ett UCAS konto kan jag ändå få hjälp av STUDIN?

Vi kan självklart hjälpa dig med din ansökan även om du redan skapat ett konto och startat en ansökan genom UCAS.

När du är inloggad på UCAS så går du in på options och länkar ansökan till STUDIN Study International, vårt buzzword är studin24

Kontakta STUDIN genom formuläret nedan eller via e-post så hjälper vi dig!

Vad är UCAS poäng?

UCAS poäng eller UCAS Tariff points är ett system för att omvandla främst brittiska betyg och kvalifikationer (A-levels etc) till en enhetlig skala för ansökan genom UCAS.

En del universitet och högskolor hänvisar till UCAS Tariff points i sina behörighetskrav men det betyder inte att de bara värderar dessa: en student med gymnasieexamen och betyg från ett annat land bedöms på dessa kvalifikationer istället.

Vilka är UCAS deadlines för ansökan?

UCAS har flera olika deadlines för ansökan:

 • Mitten av oktober: deadline för ansökan till Oxford, Cambridge samt de flesta program inom medicin, veterinärmedicin och tandläkare.
 • Slutet av januari: första deadline för ansökningar till alla andra kandidatprogram.

Om du missar UCAS deadlines finns det flera chanser att ansöka senare under våren.

Kontakta STUDIN så hjälper vi dig med detta!

Vad är UCAS Clearing?

På många program finns det platser kvar när alla har fått sina antagningsbesked, offer letters, och tackat ja eller nej till sin plats.

Genom UCAS Clearing som öppnar i slutet av juni går det att ansöka till dessa platser fram till terminsstarten i sep/okt.

Under UCAS Clearing kan det ibland vara enklare att bli antagen till ett kandidatprogram, men de mest populära programmen brukar vara fulla.

Måste ansökan göras genom UCAS?

En del universitet och högskolor måste hantera ansökan genom UCAS, andra universitet kan hantera direktansökningar.
Ibland måste ansökan till specifika kandidatprogram på ett universitet göras genom UCAS medan ansökan till andra program på samma universitet kan göras direkt till universitetet.

Snabbare svar

Ansökan genom UCAS har många steg och upplevs av de flesta som lite krånglig och med mycket långa svarstider.

När du ansöker till ett universitet i England med STUDIN behöver din ansökan i regel inte gå genom UCAS.
Vi samarbetar istället direkt med universitets antagningsenhet. Du kan då mycket snabbare få ett svar och ett antagningsbesked.

Här kan du se de universitet i England STUDIN företräder

Vill du veta mer om universitet i England? Kontakta STUDIN eller läs mer i vår guide om utbildningsystemet i England här

Boka studievägledning

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt med mer information.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Jag är intresserad av:

  Om du har en speciell fråga skriv här

  Jag tagit del av, samt samtyckt till Study International Personuppgiftspolicy* avseende vår behandling av dina personuppgifter

  Kostnadsfri tjänst

  STUDINS tjänst är kostnadsfri. Vi hjälper dig med information, studievägledning, ansökan, rådgivning om boende, CSN ansökan, samt studentvisum. Allt tills du är på plats!