University of Brighton

UNIVERSITY OF BRIGHTON

Studera på universitet i Brighton, England. University of Brighton erbjuder kurser & program i alla ämnesområden. Studera en termin eller till en examen! 

Skolan

university of brighton

 

University of Brighton

University of Brighton är ett offentligt statligt universitet i Brighton på Englands sydkust. University of Brighton leder sina anor tillbaka till 1850 men fick universitetsstatus 1992 och är ett av Storbritanniens så kallade modern universities.

University of Brighton är ett fullbreddsuniversitet som erbjuder program och kurser inom i stort sett alla ämnesområden.

Möjlighet finns att studera fristående kurser under en termin (study abroad) eller att läsa ett helt program till en examen, bachelor (kandidat) eller master.

university of brighton

Studera i England på University of Brighton

På University of Brighton studerar omkring 18 000 studenter varav omkring 2 900 är internationella studenter. Universitetet har fyra moderna campus, tre i Brighton och ett i Eastbourne. En medicinsk skola delas med University of Sussex.

Forskning och utbildning bedrivs inom skolorna för

 • School of Applied Sciences
 • School of Architecture, Technology and Engineering
 • School of Art and Media
 • School of Business and Law
 • School of Education
 • School of Humanities and Social Science
 • School of Sport and Health Sciences
 • Brighton and Sussex Medical School (BSMS)

university of brighton

Brittisk kvalitetsutbildning

University of Brighton erbjuder brittisk kvalitetsutbildning som förbereder dig för en framgångsrik karriär var som helst i världen.

Examen är internationellt erkänd och utbildningarna professionellt inriktade på bransch- och yrkesområden.Ett flertal examina ackrediteras av branschorganisationer eller leder till erkända yrkeskvalifikationer.

Undervisning kombinerar akademisk kunskap med erfarenheter från verkligt arbetsliv. Du förvärvar de färdigheter du behöver för att lyckas i din framtida yrkeskarriär.

university of brighton

Tre moderna campus i Brighton och ett i Eastbourne

University of Brighton har tre moderna campus i Brighton och ett campus i Eastbourne längs med kusten.

Moulsecoomb är största campus, ämnen som arkitektur, ekonomi, data, konstruktion, teknik, geografi, produktdesign, juridik är alla baserade där och faciliteter inkluderar bil- och flygsimulatorer, trading room, usability lab, digital media och games studios, labb för hydraulik och avionik samt en ny byggnad för universitetets handelshögskola.

university of brighton

City campus är hem för 3D-design och hantverk, konst, grafisk design och illustration, digital musik, digital mediedesign, mode och textil, konst- och designhistoria, humaniora, media, fotografi och film. Ett center för samtida konst, Brighton CCA, med teater och gallerier. Faciliteterna för design, verkstäder, ateljéer, arkiv och de oberoende konstorganisationerna baserade på plats skapar en inspirerande kreativ miljö.

university of brighton

Falmer campus ligger strax utanför Brighton och samlar bl. a institutionerna för kriminologi, engelska, pedagogik, psykologi och sociologi.

På Eastbourne campus längs med kusten ges idrotts- och träningsvetenskap, fysioterapi, events, turism och hospitality. Faciliteterna inkluderar träningsfysiologiska laboratorier, kliniska simuleringslabb, human movement lab, träningsplaner och swimming pool.

Mer om universitetet och utbildningarna på University of Brighton webbsida här

Kurser

Utbildningar

Study abroad, fristående kurser, 1 termin – 1 år

University of Brighton erbjuder möjligheten att läsa fristående kurser under 1-2 terminer.
Du väljer upp till fyra olika kurser eller moduler (värda 10 UK credits per kurs) inom ditt valda ämnesområde.
Alla kurser är beroende av plats, så du måste ha möjlighet att vara flexibel i kursval.

Bachelor, kandidatprogram, 3 år
Master, 1 år

Mer än 400 kandidatprogram och masterprogram ges inom ämnesområdena

Arts & Media

Fashion, textiles and 3D design
Fine art
Journalism
Media
Photography, film and sound
Visual communication

Architecture, Technology & Engineering

Architecture
Civil engineering
Computing
Construction and building
Engineering
Mathematics
Spatial and product design

Business & Law

Accounting, finance and economics
Business and management
Law
Marketing, events and tourism

Sport and Health Sciences

Allied health professions
Medicine
Nursing and midwifery
Nutrition
Sport and exercise

Education

Education studies
Teaching

Humanities and Social Sciences

Criminology and sociology
History of art and design
Humanities
Literature, language and linguistics
Politics
Psychology
Social work

Applied Sciences

Biology and ecology
Biomedical science
Geography, the Earth and environment
Pharmacy

För alla program se University of Brighton webbsida här

Boende

Studentbostäder i Brighton

University of Brighton erbjuder bekvämt boende i studentbostäder, halls of residence. Universitetet har ett flertal studentresidens, en del ligger i anslutning till campus eller på gångavstånd, andra ligger centralt i Brighton. Internationella studenter garanteras boende under första året.
Universitetets Housing Service kan även hjälpa dig med boende på egen hand, t.ex i privat rum i delad lägenhet med andra studenter.
Kostnader för boende och uppehälle är generellt betydligt lägre än i London.

Mer om studentboende på University of Brighton webbsida här 

Kursorten

university of brighton

Plugga i Brighton

Brighton kallas ibland ”London by the sea” och är en av Storbritanniens mest ikoniska städer, en livlig kuststad känd för sina stränder, den berömda Brighton Pier och ett färgsprakande nöjes- och kulturliv.

Brighton blomstrade upp som turistdestination och badort i mitten av 1800 talet och attraherar sedan dess besökare från Storbritannien och hela världen. Numera är Brighton en dynamisk och kosmopolitisk stad med omkring 275 000 invånare.

plugga i brighton universitet

Kultur och musik

Brighton har en livlig scen för kultur, musik och konst och attraherar konstnärer och musiker från hela Storbritannien och världen. Staden är bl.a värd för Englands största kultur- och konst- och teaterfestival, Brighton Festival, med ledande namn från hela världen. Och året runt finns det pjäser, konstutställningar, spelningar och evenemang på många av teatrarna, pubarna, museerna och gallerierna i staden.

Musik är ett sätt att leva i Brighton och när du går runt i staden så kan du stöta på tidigare och nuvarande legender från musikindustrin som valt Brighton till sin hemstad. På stadens alla småklubbar och livescener arrangeras spelningar varje kväll i veckan. Internationellt är Brighton känt för The Great Escape, Storbritanniens ledande festival för ny musik, med hundratals band på över 30 platser i ett tre dagar långt evenemang.

university brighton

Brighton som studentstad

Brighton är en viktig studentstad, utöver University of Brighton finns här en rad viktiga skolor och universitet bl.a University of Sussex, BIMM Institute, Brighton and Sussex Medical School, samt flera colleges och många språkskolor.

Brightons strandpromenad är berömd, här kan du njuta av solen på sommaren eller ta promenader på vintern. Längs strandpromenaden hittar du kaféer, barer och nattklubbar. The Lanes är en labyrint av gränder i Brighton fyllda med butiker, antikviteter och smyckesaffärer, små caféer, barer och restauranger.

Nöjeslivet och nattlivet i Brighton är berömt och utöver en stor mängd pubar, restauranger och caféer och fantastisk livemusik kan du hitta några av Englands bästa klubbar i Brighton.

Med närheten till London (50 min med tåg) och flygplatsen London Gatwick på bara 30 minuters avstånd är det lätt att ta sig till Brighton.

Priser & Datum

Undervisningsavgift

Alla avgifter betalas direkt till skolan.
STUDIN hjälper dig helt gratis.

Kandidat: 13 842 GBP / läsår
Master & Phd: från 13 842 GBP / läsår

Stipendier

University of Brighton erbjuder stipendier för studier både på kandidat- och masternivå. Stipendierna innebär rabatter på undervisningsavgiften 1 000 – 2 500 GBP.
Kontakta STUDIN för information om särskilda stipendier för internationella studenter och studenter från EU.

CSN & Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.

Du kan låna för undervisningsavgifter och uppehälle/boende.
Du kan även låna för resa t o r, samt studentförsäkring.

Startdatum

Alla program startar i september varje år
Vissa program startar även i januari

Läsåret är indelat i 3 terminer
Höst: sep – dec
Vår: jan – mars
Sommar: apr – jun

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständig gymnasieexamen / högskolebehörighet.

Engelska

Om du har betyg C/VG eller högre i Engelska 5 & 6 / A & B behöver du inte göra engelskatest. Annars krävs IELTS 6.0, TOEFL eller annat engelskatest beroende på program och nivå.

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för University of Brighton och hjälper dig med information, studievägledning och ansökan helt utan kostnad.
Kontakta oss för studievägledning!

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Intresserad av University of Brighton ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön
  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan

  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:
  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig