University of Sussex

UNIVERSITY OF SUSSEX

Studera på universitet i Brighton. Fristående kurser 1 termin eller brittisk examen bachelor & master på University of Sussex, stort klassiskt campus vid havet

Skolan

university of sussex

University of Sussex

University of Sussex i Brighton på Englands sydkust är ett brittiskt universitet med ett stort vackert campus strax utanför den livliga och populära kuststaden Brighton och bara en timma från London.

Universitet är erkänt för stark forskning och en internationell atmosfär med lärare, forskare och studenter från hela världen. Här erbjuds en stor bredd av kurser och program inom alla ämnesområden.

På University of Sussex kan du välja mellan över 500 olika kandidatprogram och masterprogram. Du kan även välja att studera fristående kurser (sk study abroad) 1- 2 terminer och sätta ihop ditt eget program.

University of Sussex har ett fantastiskt och naturskönt campus nära Brighton.

university of sussex

Stort vackert campus nära Brighton

Sussex campusområde är känt som ett av de mest vackra i hela Storbritannien och ligger i ett böljande parklandskap som kombinerar gröna öppna ytor med prisbelönt arkitektur.

Det stora campuset är omgivet av nationalparken South Downs vilket gör det till en fantastisk miljö att studera och leva i.

Själva campus är som en helt egen stad och här finns allt du behöver: utöver toppfaciliteter för undervisning, studier och forskning finns här studentbostäder, sjuk- och hälsovårdscenter, flera sport- och idrottsanläggningar, bank, postkontor, läkare, tandläkare, apotek, samt ett flertal caféer, barer och restauranger. En stor lokal matmarknad arrangeras på campus varje vecka.

university of sussex brighton

Internationellt universitet

University of Sussex har ett utmärkt internationellt rykte och är prisbelönt för hög undervisningskvalitet och en hög employment rate (andel studenter som går vidare till ett kvalificerat arbete eller studier efter slutförd examen)

Sussex var ett av de första av de nya engelska universitet som grundades på 1960 talet och har idag omkring 17 000 studenter varav omkring 6 000 är internationella studenter från mer än hundra olika länder. Även en stor andel av Sussex lärare, forskare och akademiker är internationella och Sussex har ett tätt samarbete med andra universitet runt om i världen, bl.a National Taiwan University och Harvard.

university of sussex brighton

Studera på University of Sussex

Sussex erbjuder en stor bredd av program och kurser inom humaniora, konst, naturvetenskap, samhällsvetenskap och teknik. Många program är utformade så att du kan kombinera flera ämnesområden så att du kan utveckla ett brett spektrum av färdigheter och följa din egen väg.

University of Sussex är internationellt kända för starka program inom statsvetenskap, internationella relationer, utvecklingsstudier, nationalekonomi, psykologi och sociologi.

university of sussex brighton

Studentliv University of sussex

Studentlivet är mycket aktivt med en rad studentklubbar, aktiviteter och evenemang. Här finns mer än 200 olika klubbar och föreningar inom allt från dans, musik och kultur till akademiska sällskap. Studenterna driver även en prisbelönad TV station. Möjligheterna till idrott och sport är många och med bl.a två idrottscenter på campus har du tillgång till faciliteter som gym, idrottshallar, squashbanor, utomhusplaner och en rad gruppträningskurser.

Campusområdet och den omgivande nationalparken South Downs erbjuder dessutom fantastiska möjligheter till friluftsliv, cykling, vandring och möjligheter att utforska den engelska sydkustens alla byar, stränder, berg och klippor.

Mer på University of Sussex webbsida här

Kurser

Utbildningar University of Sussex

Boende

Studentboende i Brighton

University of Sussex har en rad studentbostäder på campus. Universitet har även studentbostäder i Brighton samt en boendeservice som hjälper dig med andra boendealternativ i Brighton, i privat rum i delad lägenhet med andra studenter etc. Som internationell student har du förtur till boende på campus under första året. Studentbostäderna finns av flera olika slag och i flera olika prisklasser. Kostnader för boende och uppehälle är generellt betydligt lägre än i London.

Mer om studentboende på University of Sussex webbsida här 

Kursorten

university of sussex studera i brighton

Studera i Brighton

Brighton eller ”London by the sea” som staden ibland kallas är en av Storbritanniens mest ikoniska städer, en livlig kuststad känd för sina stränder och den berömda Brighton Pier.

Brighton blomstrade upp som turistdestination och badort i mitten av 1800 talet och attraherar sedan dess besökare från Storbritannien och hela världen. Idag har Brighton omkring 275 000 invånare och är en dynamisk och kosmopolitisk stad med ett färgsprakande nöjes- och kulturliv.

studera i brighton sussex

Kultur och musik

Brighton har en livlig scen för kultur, musik och konst och attraherar konstnärer och musiker från hela Storbritannien och världen. Staden är bl.a värd för Englands största kultur- och konst- och teaterfestival, Brighton Festival, med ledande namn från hela världen. Och året runt finns det pjäser, konstutställningar, spelningar och evenemang på många av teatrarna, pubarna, museerna och gallerierna i staden.

Musik är ett sätt att leva i Brighton och när du går runt i staden så kan du stöta på tidigare och nuvarande legender från musikindustrin som valt Brighton till sin hemstad. På stadens alla småklubbar och livescener arrangeras spelningar varje kväll i veckan. Internationellt är Brighton känt för The Great Escape, Storbritanniens ledande festival för ny musik, med hundratals band på över 30 platser i ett tre dagar långt evenemang.

studera brighton

Brighton som studentstad

Brighton är en viktig studentstad, utöver University of Sussex finns här en rad viktiga skolor och universitet bl.a University of Brighton, BIMM Institute, Brighton and Sussex Medical School, samt flera colleges och språkskolor.

Brightons strandpromenad är berömd, här kan du njuta av solen på sommaren eller ta promenader på vintern. Längs strandpromenaden hittar du kaféer, barer och nattklubbar. The Lanes är en labyrint av gränder i Brighton fyllda med butiker, antikviteter och smyckesaffärer, små caféer, barer och restauranger.

Nöjeslivet och nattlivet i Brighton är berömt och utöver en stor mängd pubar, restauranger och caféer och fantastisk livemusik kan du hitta några av Englands bästa klubbar i Brighton.

Med närheten till London (50 min med tåg) och flygplatsen London Gatwick på bara 30 minuters avstånd är det lätt att ta sig till Brighton.

Priser & Datum

Undervisningsavgift

Alla avgifter betalas direkt till skolan.
STUDIN hjälper dig helt gratis.

Fristående kurser: 9 500 GBP / termin
Kandidat: 18 500 – 22 500 GBP / läsår (beroende på program)
Master & Phd: 18 500 – 22 500 GBP / år

Stipendier

University of Sussex erbjuder stipendier för studier både på kandidat- och masternivå.
Stipendierna innebär rabatter på undervisningsavgiften på upp till 5 000 GBP.
Kontakta STUDIN för information om särskilda stipendier för internationella studenter och studenter från EU.

CSN & Finansiering

Studierna berättigar till studiemedel från CSN.

Du kan låna för undervisningsavgifter och uppehälle/boende.
Du kan även låna för resa t o r, samt studentförsäkring.

Startdatum

Alla program startar i september varje år
Vissa program startar även i januari

Läsåret är indelat i 2 terminer
Höst: sep –  jan
Vår: jan – maj

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständig gymnasieexamen / högskolebehörighet.

Engelska

Om du har betyg C/VG eller högre i Engelska 5 & 6 / A & B behöver du inte göra engelskatest. Annars krävs IELTS 6.0, TOEFL eller annat engelskatest beroende på program och nivå.

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för University of Sussex och hjälper dig kostnadsfritt med information, studievägledning och ansökan. Kontakta oss gärna för gratis studievägledning!

UCAS

När du ansöker med STUDIN behöver du inte ansöka via UCAS och kan på så sätt snabbare få ett antagningsbesked.
Vi är ett UCAS Centre så vi kan givetvis även hjälpa dig med ansökan via UCAS.

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på websidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!

Översättning av betyg

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studin Stories

Intresserad av University of Sussex ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan


  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig