University of Portsmouth

STUDERA PÅ UNIVERSITET I ENGLAND – UNIVERSITY OF PORTSMOUTH

Studera på University of Portsmouth i England. Hög utbildningskvalitet, toppmodernt campus. Stor bredd utbildningar & ämnesområden. 90 minuter från London!

University of Portsmouth är ett populärt och modernt universitet som stadigt klättrar på rankinglistor och attraherar studenter från hela världen.

Skolan

university of portsmouth

University of Portsmouth

University of Portsmouth är det perfekta valet för dig som vill studera på ett riktigt bra universitet i England och ha den lite mindre stadens alla bekvämligheter men ändå med närhet till världsmetropolen London.

University of Portsmouth har ett mycket bra anseende. University of Portsmouth håller en hög kvalitet på undervisningen och faciliteterna är i toppklass. Här finns en stor bredd av utbildningar inom de flesta viktiga ämnesområden och universitetet är ett av de mest moderna i Storbritannien.

university of portsmouth

Stort utbud av attraktiva utbildningar

Attraktiva och populära utbildningar finns inom bland annat:

 • Business management
 • Media och kommunikation
 • Psykologi
 • Kriminologi och forensics
 • Arkitektur
 • Sports
 • Creative Technologies och webb
 • Film, Drama och TV

university of portsmouth

Nöjda studenter och jobb efter utbildningen

Universitet har en konstant hög nivå både när det gäller nöjda studenter och andelen studenter som direkt får jobb inom sitt område efter avslutad utbildning.

university of portsmouth

University of Portsmouth samarbetar med näringsliv och branscher

University of Portsmouth har ett nära samarbete med näringsliv och branscher. Universitetets program är modernt utformade med en praktisk fokus på anställningsbarhet och yrkeskarriär. I de flesta program ingår möjligheter till praktik eller internship på företag och i organisationer.

Flera av utbildningarna och programmen är upplagda så att du kan göra ett sandwich year – 1 års praktik inom ditt ämnesområde blir en integrerad del av din utbildning.

university of portsmouth

Toppmodernt campus mitt i Portsmouth

University of Portsmouth har under de senaste åren satsat över en miljard kronor på att bygga upp ett av Storbritanniens mest moderna campus. Alla faciliteter, utrustning, lokaler, laboratorier håller högsta nivå.

På campus finns studentlounger, bibliotek, biograf, vårdcentral, bokhandel, sportcenter och idrottsanläggningar, caféer, restauranger och studenthem.

university of portsmouthCampus mitt i Portsmouth

University of Portsmouth har sitt campus mitt i den livliga kuststaden Portsmouth med närhet till allt. Det storslagna campuset har ett underbart läge alldeles vid havet en kort promenad från Portsmouths centrum. Campus omges av grönskande parker och den sydengelska kustens långa vita stränder.

university of portsmouthPopulärt bland internationella studenter

Totalt studerar över 22 000 studenter vid University of Portsmouth. Omkring 4 000 är internationella, vilket gör universitetet till ett av de populäraste bland internationella studenter i hela Storbritannien.

university of portsmouthStudera och bo i Portsmouth

Hamnstaden Portsmouth var en gång i tiden en av de viktigaste städerna för engelska flottan och i hamnen ligger ännu flera av de gamla skeppen som nu är museér.

Staden är fortfarande en betydande hamnstad med omkring 200.000 invånare (i storstadsområdet omkring 1,5 miljoner).

university of portsmouth

Nära till London

Portsmouth är en stad där det verkligen är nära till allt. Ena minuten kan du stå ombord på däcket på ett av de historiska skeppen i hamnen, i nästa ögonblick strosa nerför en av stadens livliga shoppinggator eller sitta på stranden.

Kvällstid lever Portsmouth upp med barer, livemusik, restauranger och klubbar.
Southsea är en badort som är en egen del av staden. Många studenter bor i Southsea och bidrar till badortens vänliga, kosmopolitiska och bohemiska känsla.

I Portsmouth har du fördelen av att kunna leva ett skönt och bekvämt studentliv i en kuststad med världsmetropolen London på bara 90 minuters avstånd med snabbtåget!

Läs mer på University of Portsmouth website

university of portsmouth

Video University of Portsmouth

 

Kurser

Utbildningar

Ett stort antal program på både kandidat/bachelor och masternivå utbildningar finns inom:

 • Accounting, Economics and Finance
 • Architecture, Civil Engineering and Surveying
 • Art and Design
 • Biological Sciences
 • Business and Management
 • Computing and Creative Technologies
 • Education, Childhood and Youth Studies
 • Engineering
 • English and Journalism
 • Film, Media and Performing Arts
 • Geography, Earth and Environmental Sciences
 • Health Sciences and Social Work
 • History, Politics and Social Studies
 • Law and Criminology
 • Mathematics and Physics
 • Modern Languages and Area Studies
 • Psychology
 • Sports Science

Bachelor, 3 år

3 års studier leder fram till en Bachelor (motsvarar en svensk kandidatexamen)

Här kan du läsa mer om alla kandidatprogram

Study abroad, 1-2 terminer

För att göra en fristående termin som sk study abroad måste du vara inskriven på ett universitet eller högskola i Sverige eller annat land.
Du väljer kurser ur skolans kurskatalog, kurserna måste sedan godkännas av ditt hemuniversitet för att ingå i din examen.

Här kan du läsa mer om study abroad på University of Portsmouth

Kontakta STUDIN för mer info om du vill göra en termin på University of Portsmouth.

Master, 1 år

Du som har en kandidat från svenskt eller annat universitet kan söka till en masterutbildning på University of Portsmouth. Masterprogram på heltid är 1 år.

Här kan du läsa mer om alla masterprogram

Foundation Year / Pathway, basår, 1 år

Om du inte har tillräckliga betyg / kvalifikationer för att komma in på en kandidatutbildning har du möjlighet att läsa en Pathway eller Foundation Year och sedan få en plats på det program du vill läsa. Vi hjälper dig när du ansöker.

Boende

Campusboende

Studentbostäder

University of Portsmouth har boende i studenthem / studentbostäder på campusområdet. Som förstaårsstudent är du garanterad förtur till universitetets studentbostäder.

De flesta studenter bokar campusboende under första terminen, när de väl har kommit in i studierna och lärt känna sina klasskamrater så brukar flera studenter gå samman och dela på lägenhet.

Alternativt kan du söka ett mer temporärt boende i form av hostel eller pensionat och därefter söka efter en permanent bostad på plats.

På University of Portsmouth website kan du läsa mer om boende

Kontakta oss gärna för mer information om boende.

Priser & Datum

Terminsavgifter 2020 – 2021

STUDIN är officiell representant för University of Portsmouth i Sverige och hjälper med information, studievägledning och ansökan helt kostnadsfritt.
Alla terminsavgifter betalas direkt till universitetet.

Bachelor/kandidat: 9 250 GBP per läsår
Study abroad: 4 625 GBP / termin
Master: 4 600 – 8 700 GBP per läsår
Pathway / foundation: cirka 6 100 GBP / läsår

Finansiering

Studier vid University of Portsmouth berättigar till studiemedel från CSN. Det finns även möjlighet att söka engelskt studiestöd.

Det är också vanligt att studenter arbetar extra vid sidan av sina studier.

Terminsdatum

Alla program startar i september varje år

Löpande antagning tillämpas, vilket innebär att när tillräckligt många anmält sig så är det fullt. Det är därför bra om du ansöker så snart du har bestämt dig för att du vill studera. Vi tar emot ansökningar löpande. Du kan ansöka för starter långt i förväg och snabbt få ett antagningsbesked. 

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet.

Engelska

Om du har gymnasiebetyg i Engelska A eller B/5 eller 6 måste som är minst VG/C så behöver du inte göra IELTS.  Annars krävs resultat från IELTS minst 6.0 eller CAE (Cambridge English Advanced) 162 eller Cambridge Proficiency C.

Om du inte har tillräcklig engelska så kan vi hjälpa dig med förberedande språkstudier. Språkstudierna berättigar till studiemedel från CSN. Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Ansökan

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för University of Portsmouth och hjälper dig med information, studievägledning och ansöka helt utan kostnad.
Kontakta oss för studievägledning inför dina studier!

UCAS

När du ansöker genom STUDIN så går din ansökan inte genom UCAS.
Vi har direktkontakt med antagningsenheten på University of Portsmouth – Du kan därför få ett antagningsbesked mycket snabbare och slipper UCAS helt.

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på vår website. Vi kontaktar dig då direkt och hjälper dig vidare.

ÖVERSÄTTNING AV BETYG

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studentrecension

 Nina på University of Portsmouthuniversitet-england-portsmouth

”Portsmouth Universitet är underbart och jag kunde inte ha valt en mer intressant kurs. Jag har även gått med i universitetets boxing klubb och läser franska utöver mina studier.

Nina läser kandidatprogrammet BA Hons Human resource management with psychology på University of Portsmouth.