University of Portsmouth

UNIVERSITY OF PORTSMOUTH

Studera på University of Portsmouth i England. Hög utbildningskvalitet, toppmodernt campus. Utbildningar i alla ämnesområden. 90 minuter från London!

University of Portsmouth är ett populärt och modernt brittiskt universitet som attraherar studenter från hela världen.

Skolan

university of portsmouth

University of Portsmouth

University of Portsmouth är det perfekta valet för dig som vill studera på universitet i England och ha den mindre stadens alla bekvämligheter och samtidigt närheten till världsmetropolen London.

University of Portsmouth har ett mycket bra anseende och håller en hög kvalitet på undervisningen. Campus är toppmodernt och faciliteterna i världsklass.

Här finns en stor bredd av kandidatutbildningar och masterprogram inom i stort sett alla viktiga ämnesområden.

university of portsmouth

Nöjda studenter och jobb efter utbildningen

University of Portsmouth har en konstant hög nivå både när det gäller nöjda studenter och andelen studenter som direkt får jobb inom sitt område efter avslutad utbildning. UoP har under flera år belönats med Guld i Teaching Excellence Framework och vid flera av University of Portsmouths skolor bedrivs världsledande forskning.

university of portsmouth

University of Portsmouth samarbetar med näringsliv och branscher

University of Portsmouth har ett nära samarbete med näringsliv och branscher. Utbildningarna är modernt utformade med fokus på anställningsbarhet och din framtida yrkeskarriär. I de flesta program ingår möjligheter till praktik eller internship på företag och i organisationer.

Ett flertal kandidatprogram är upplagda så att du kan göra ett sandwich year – 1 års praktik inom ditt ämnesområde blir en integrerad del av din utbildning.

university of portsmouth

Toppmodernt campus mitt i Portsmouth

University of Portsmouth har under de senaste åren investerat över en miljard kronor på att bygga upp ett av Storbritanniens mest moderna campus. Alla faciliteter, utrustning, lokaler, laboratorier håller högsta nivå.

På campus finns studentlounger, bibliotek, biograf, vårdcentral, bokhandel, sportcenter och idrottsanläggningar, caféer, restauranger och studenthem.

university of portsmouthCampus mitt i Portsmouth

University of Portsmouth har sitt campus mitt i den livliga kuststaden Portsmouth med närhet till allt. Det storslagna campuset har ett underbart läge alldeles vid havet en kort promenad från Portsmouths centrum. Campus omges av grönskande parker och den sydengelska kustens långa vita stränder.

university of portsmouth

Populärt bland internationella studenter

Totalt studerar över 22 000 studenter vid University of Portsmouth. Omkring 4 000 är internationella studenter från mer än 150 olika länder vilket gör universitetet till ett av de populäraste bland internationella studenter i hela Storbritannien.

university of portsmouth

Studera och bo i Portsmouth

Hamnstaden Portsmouth var en gång i tiden en av de viktigaste städerna för engelska flottan och i hamnen ligger ännu flera av de gamla skeppen som nu är museér.

Portsmouth är fortfarande en betydande hamnstad med omkring 200.000 invånare (i storstadsområdet omkring 1,5 miljoner).

university of portsmouth

Nära till London

Portsmouth är en stad där det verkligen är nära till allt. Ena minuten kan du stå ombord på däcket på ett av de historiska skeppen i hamnen, i nästa ögonblick strosa nerför en av stadens livliga shoppinggator eller sitta på stranden. Kvällstid lever Portsmouth upp med barer, livemusik, restauranger och klubbar.

Southsea är en badort som är en egen del av staden. Många studenter bor i Southsea och bidrar till badortens vänliga, kosmopolitiska och bohemiska känsla.

I Portsmouth har du fördelen av att kunna leva ett skönt och bekvämt studentliv med världsmetropolen London på bara 90 minuters avstånd med snabbtåget!

Läs mer på University of Portsmouth website

 

Kurser

Utbildningar

Kandidat / Bachelor, 3 år

3 års studier leder fram till en Bachelor (motsvarar en svensk kandidatexamen)

Study abroad, 1-2 terminer

För att göra en fristående termin som sk study abroad måste du vara inskriven på ett universitet eller högskola i Sverige eller annat land.
Du väljer kurser ur skolans kurskatalog, kurserna måste sedan godkännas av ditt hemuniversitet för att ingå i din examen.

Här kan du läsa mer om study abroad på University of Portsmouth

Kontakta STUDIN för mer info om du vill göra en termin på University of Portsmouth.

Master, 1 år

Du som har en kandidat kan studera till en master på University of Portsmouth. Masterprogram på heltid är 1 år.

Foundation Year & HND, 1 – 2 år

Foundation Year är ett förberedande program (basår) för dig som inte kvalificerar för direkt antagning till ett kandidatprogram. Foundation Year erbjuds i anslutning till ett flertal kandidatprogram. Higher National Certificate (1 år) och Higher National Diploma (2 år) kan jämföras med YH examen eller högskoleexamen. Efter ett HND kan du vanligtvis studera vidare och göra en top-up degree för att slutföra kandidatexamen.

Ämnesområden

En stor bredd av kandidatprogram och masterprogram finns inom

 • Accounting, economics and finance
 • Architecture and surveying
 • Biological sciences
 • Business, management and marketing
 • Childhood, youth and education
 • Computer games, animation and digital technologies
 • Computing
 • Criminology and forensic studies
 • Drama, music and performing arts
 • Earth sciences
 • Engineering
 • English and creative writing
 • Fashion, photography, graphic arts and design
 • Film and television
 • Geography and environmental science
 • Healthcare and social care
 • History, politics, international relations and sociology
 • Languages
 • Law
 • Mathematics and physics
 • Media and journalism
 • Psychology
 • Sport science

Läs mer om alla program på University of Portsmouth webbsida

Boende

Campusboende

Studentbostäder

University of Portsmouth har ett flertal studentbostäder i anslutning till campus. Som förstaårsstudent är du garanterad förtur till universitetets studentbostäder.

De flesta studenter bokar campusboende under första terminen, när de väl har kommit in i studierna och lärt känna sina klasskamrater så brukar flera studenter gå samman och dela på lägenhet.

Alternativt kan du söka ett mer temporärt boende i form av hostel eller pensionat och därefter söka efter en permanent bostad på plats.

På University of Portsmouth website kan du läsa mer om boende

Kontakta oss gärna för mer information om boende.

Priser & Datum

Terminsavgifter

STUDIN är officiell representant för University of Portsmouth i Sverige och hjälper med information, studievägledning och ansökan helt kostnadsfritt.
Alla terminsavgifter betalas direkt till universitetet.

Bachelor/kandidat: 9 250 GBP per läsår
Study abroad: 4 625 GBP / termin
Master: 4 600 – 8 700 GBP per läsår
Pathway / foundation: cirka 6 100 GBP / läsår

Stipendier

Kontakta STUDIN för information om särskilda stipendier för internationella studenter och studenter från EU.

University of Portsmouth har ett Transition Scholarship vilket innebär att EU studenter betalar samma avgifter som UK studenter från start läsåret 22/23 och under hela den tid som programmet varar. Detta gäller både kandidatprogram och masterprogram.

CSN & Finansiering

Studier vid University of Portsmouth berättigar till studiemedel från CSN. Det finns även möjlighet att söka engelskt studiestöd.

Det är också vanligt att studenter arbetar extra vid sidan av sina studier.

Terminsdatum

Alla program startar i september varje år

Löpande antagning tillämpas, vilket innebär att när tillräckligt många anmält sig så är det fullt. Det är därför bra om du ansöker så snart du har bestämt dig för att du vill studera. Vi tar emot ansökningar löpande. Du kan ansöka för starter långt i förväg och snabbt få ett antagningsbesked. 

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet.

Engelska

Om du har gymnasiebetyg i Engelska A eller B/5 eller 6 måste som är minst VG/C så behöver du inte göra IELTS.  Annars krävs resultat från IELTS minst 6.0 eller CAE (Cambridge English Advanced) 162 eller Cambridge Proficiency C.

Om du inte har tillräcklig engelska så kan vi hjälpa dig med förberedande språkstudier. Språkstudierna berättigar till studiemedel från CSN. Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Ansökan

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för University of Portsmouth och hjälper dig med information, studievägledning och ansöka helt utan kostnad.
Kontakta oss för studievägledning inför dina studier!

UCAS

När du ansöker genom STUDIN så går din ansökan inte genom UCAS.
Vi har direktkontakt med antagningsenheten på University of Portsmouth – Du kan därför få ett antagningsbesked mycket snabbare och slipper UCAS helt.

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på vår website. Vi kontaktar dig då direkt och hjälper dig vidare.

ÖVERSÄTTNING AV BETYG

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studin Stories

Intresserad av University of Portsmouth ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön
  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan

  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:
  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig