University of Portsmouth

UNIVERSITY OF PORTSMOUTH

Studera i livliga Portsmouth i England. Hög utbildningskvalitet på toppmodernt campus 90 minuter från London! Reducerad terminsavgift för EU studenter!

Skolan

university of portsmouth

University of Portsmouth

University of Portsmouth är ett modernt brittiskt universitet i hamnstaden Portsmouth på Englands sydkust cirka 90 minuter från London.

Portsmouth är det perfekta valet för dig som vill studera på universitet i England och ha den mindre stadens alla bekvämligheter men ändå världsmetropolen Londons fantastiska utbud inom räckhåll.

University of Portsmouth erbjuder 3-åriga kandidatprogram (bachelor) och 1-åriga masterprogram inom i stort sett alla ämnesområden.

Portsmouth erbjuder studenter från EU reducerad terminsavgift, vilket gör universitet till ett utmärkt val för dig som vill studera till examen i England.

university of portsmouth

Studera på University of Portsmouth

University of Portsmouth är internationellt erkänt för stark forskning och hög undervisningskvalitet och rankas genomgående högt för studentnöjdhet (student satisfaction) och andelen studenter som får jobb efter examen (graduate employment).

Portsmouth har flera år i rad belönats med Guld i Teaching Excellence Framework och vid universitetet bedrivs världsledande forskning.
Campus ligger mitt i Portsmouth och är toppmodernt med faciliteter i världsklass.

Portsmouth är starka inom bl.a miljövetenskap, engineering, teknik, datavetenskap, psykologi, farmaci, idrottsvetenskap, juridik, kriminologi, forensic studies, international relations och arkitektur. Handelshögskolan vid University of Portsmouth erbjuder ekonomutbildningar med en rad specialiseringar som bl.a marketing, accounting och human resources.

Forskning och utbildning bedrivs inom de fem fakulteterna för

 • Business and Law
 • Technology
 • Science and Health
 • Humanities and Social Sciences
 • Creative and Cultural Industries

university of portsmouth

Nöjda studenter och jobb efter utbildningen

University of Portsmouth har omkring 29 000 studenter varav mer än 4 000 är internationella studenter från 150 länder, vilket gör universitetet till ett av de mest populära bland internationella studenter i hela Storbritannien.

Portsmouth har ett nära samarbete med näringsliv och branschorganisationer och i de flesta program ingår praktiska moment. Många examensprogram kan göras med ett sandwich year, vilket innebär att en 1-årig praktikperiod integreras i utbildningen.

university of portsmouth

Campus mitt i Portsmouth

University of Portsmouth har campus mitt i den livliga kuststaden Portsmouth med närhet till allt. Campus är ett av Storbritanniens mest välutvecklade och moderna med faciliteter, utrustning, lokaler, laboratorier och simulatorer i världsklass.

På campus finns även studentlounger, bibliotek, biograf, vårdcentral, bokhandel, sportcenter och idrottsanläggningar, caféer, restauranger samt flera studenthem.

university of portsmouthStudentliv

Studentlivet i Portsmouth är aktivt, student union organiserar över 150 olika studentklubbar för alla slags intresseområden. En mängd aktiviteter och evenemang arrangeras under läsåret. Sportklubbar och idrottslag finns inom bl.a friidrott, fotboll, badminton, volleyboll och segling. Tillgång till toppmodernt gym, fitness center och simbassänger finns genom Ravelin Sports Centre.

Portsmouth erbjuder yrkes- och karriärsstöd som hjälper studenter med deltidsjobb under utbildningen samt karriärsplanering och jobb efter examen. Portsmouth samarbetar med International College Portsmouth (ICP) som erbjuder förberedande basår och International Year One för studenter som inte uppfyller antagningskraven till programmen.

Mer på University of Portsmouth webbsida här

Kurser

Utbildningar

Kursorten

university of portsmouth

Studera i Portsmouth

Portsmouth är en historisk hamnstad på Englands sydkust. I Portsmouth är du omgiven av hav, nästan som på en ö, och stadens historia och kultur är tätt förbunden med den historiska hamnen, sjöfarten och den brittiska flottan Royal Navy. Här finns historiska varvs- och hamnkvarter, smala kullerstensgränder, strandpromenad och flera maritima museer.

Portsmouth är en av de mest pittoreska och välkomnande städerna i England. Det maritima arvet är märkbart, stämningen är kosmopolitisk och livlig. Att vara student i Portsmouth är fantastiskt, här finns fina stränder, mängder av uteställen, barer, pubar och klubbar, kulturella och konstnärliga inneställen och mängder av parker och grönområden. Restaurang- och musikscenen är blomstrande och flera större festivaler arrangeras varje år.

university of portsmouth

Portsmouth har ett utmärkt läge, bara 90 minuter med tåg från centrala London, 70 minuter till flygplatserna Gatwick och Heathrow samt med färjeförbindelser till Frankrike och Spanien på kontinenten. Staden har omkring 240 000 invånare (i storstadsområdet omkring 1,5 miljoner), cirka 10% är studenter vilket bidrar till den ungdomliga atmosfären och det rika utbudet av kultur, nöjen och evenemang.

Boende

Campusboende

University of Portsmouth har ett flertal olika studentbostäder i anslutning till campus. Som förstaårsstudent är du garanterad förtur till universitetets studentbostäder. De flesta internationella studenter väljer campusboende under första terminen men det finns även goda möjligheter att hyra rum i privata lägenheter och hus som delas med andra studenter, antingen i centrala Portsmouth eller strax utanför stadskärnan. Portsmouth är en kompakt stad och det är lätt att ta sig runt till fots eller med cykel. Kostnader för boende såväl som andra levnadskostnader är betydligt lägre än i London och många andra delar av England.

Mer på University of Portsmouth webbsida om boende

Kontakta oss gärna för mer information om boende.

Priser & Datum

Undervisningsavgifter

Alla terminsavgifter betalas direkt till universitetet.

Bachelor/kandidat: 9 250 GBP per läsår
Study abroad: 4 625 GBP / termin
Master: 4 600 – 8 700 GBP per läsår
Pathway / foundation: cirka 6 100 GBP / läsår

Stipendier

Kontakta STUDIN för information om särskilda stipendier för internationella studenter och studenter från EU.

Transition Scholarship: EU studenter betalar reducerad terminsavgift (samma avgifter som brittiska studenter).
Detta gäller fram till start läsåret 2025/2026 och under hela den tid som programmet varar.
Gäller både kandidatprogram och masterprogram.

CSN & Finansiering

Studier vid University of Portsmouth berättigar till studiemedel från CSN.
Det är också vanligt att studenter arbetar extra vid sidan av sina studier.

Terminsdatum

Alla program startar i september varje år.
Vissa program samt masterprogram har även start i januari.

Förkunskaper & Ansökan

Förkunskaper

Fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet.

Engelska

Om du har gymnasiebetyg i Engelska 5 eller 6 med minst C behöver du inte göra engelskatest.
Annars krävs resultat från IELTS 6.0 eller motsvarande.

Ansökan

Studievägledning

STUDIN är officiell representant för University of Portsmouth och hjälper dig kostnadsfritt med information, studievägledning och ansökan.
Kontakta oss gärna för gratis studierådgiving!

UCAS

När du ansöker med STUDIN behöver du inte ansöka via UCAS och kan på så sätt snabbare få ett antagningsbesked.
Vi är ett UCAS Centre så vi kan givetvis även hjälpa dig med ansökan via UCAS.

Anmälan

Du anmäler dig genom att välja Ansök här på vår webbsida. Vi kontaktar dig då direkt och hjälper dig vidare.

ÖVERSÄTTNING AV BETYG

För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.

Studin Stories

Intresserad av University of Portsmouth ?

Kostnadsfritt, Icke bindande

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig inom 48 timmar (kontorstid mån-fre) för studievägledning eller med svar på dina frågor. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett e-mail till dig.
  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Meddelande*

  Din ansökan är inte bindande.
  När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig, du får en personlig kontaktperson på STUDIN som hjälper dig med ansökan.

  Din kontaktperson på STUDIN kommer att skicka e-mail till dig samt eventuellt kontakta dig per telefon på det telefonnnummer du anger här.

  Du bör se efter i din skräppost / spam så att e-mail från oss inte hamnat där

  Universitet/College

  Ämne/Inriktning/typ av utbildning

  Önskad start, termin / år

  Dina uppgifter

  För- och efternamn*

  Kön

  ManKvinnaAnnan

  Födelsedatum

  Nationalitet

  Adress

  Postnummer

  Ort

  Land

  Mobilnummer*

  Epost*

  Studiebakgrund, välj i listan


  Annat:

  Övrigt

  Jag avser att söka CSN för studierna:

  JaNej

  Hur kom du i kontakt med Studin

  Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt (oftast inom 48 timmar, kontorstid mån-fre) för att boka in ett möte. Vi kommer att försöka ringa till dig på det telefonnummer du uppger, alternativt skickar vi ett sms samt ett e-mail till dig.
  Vi kan ge dig personlig studievägledning på telefon, zoom, chat, e-mail eller genom ett personligt möte på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

  Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.

  För- och efternamn*

  Mobilnummer

  Epost*

  Skriv gärna här om du har några särskilda frågor om t.ex utbildningar, ämnesområden, skolor, destinationer, antagningskrav, CSN och stipendier

  Jag har läst och accepterat Study Internationals Personuppgiftspolicy* och Allmänna Villkor Högre Studier*

  När vi mottagit denna anmälan kommer vi att kontakta dig